Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Τι είναι; Αντιμετωπίζεται εναλλακτικά;

systimatikos-erythimatodis-lykos-ti-einai-antimetopizetai-enallaktika

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Τι είναι; Αντιμετωπίζεται εναλλακτικά;

Ακόμα ένα αυτοάνοσο νόσημα που η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια της δηλώνοντας αδυναμία ίασης του.

Άραγε ποια είναι τα αίτια της ύπαρξης του, πως εξελίσσεται και υπάρχει φυσική αντιμετώπιση;
Είναι ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν σήμερα μιας και ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος αυξάνει τα ποσοστά του στην Ευρώπη δραματικά.

Τι είναι Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος;

Ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (Σ.Ε.Λ.) είναι ένα χρόνιο υποτροπιάζον πολυσυστηματικό νόσημα που ναι μεν έχει την ίδια κλινική εικόνα σε όλους του πάσχοντες, εντούτοις κτυπά διαφορετικά ζωτικά όργανα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ανήκει στα θανατηφόρα νοσήματα αν και πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι μειώθηκε αρκετά το ποσοστό θνησιμότητας του.

Ο Σ.Ε.Λ. είναι μια διαρκής φλεγμονή στο σώμα με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες αυτής και πόσο μάλιστα αν είναι ανεξέλεγκτες.
Δείτε και Τι είναι φλεγμονή και ποιος ο ρόλος της στα αυτοάνοσα νοσήματα
10 κοινά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε χρόνια φλεγμονή
Φλεγμονές ο ΕΧΘΡΟΣ της Υγείας ΜΑΣ. Πως να τις Μειώσουμε 
C-αντιδρώσα πρωτεΐνη και ΦΛΕΓΜΟΝΗ: Βραδυφλεγής καρκινική βόμβα

Μπορεί να κτυπήσει οποιοδήποτε μέρος και όργανο του σώματος και η πορεία της νόσου είναι απρόβλεπτη.

Ο Σ.Ε.Λ. δεν έχει ηλικία, αλλά περισσότερα περιστατικά έχουν καταγράφει σε γυναίκες, γεγονός που μέχρι στιγμής δεν μπορεί να εξηγηθεί.

Η νόσος του Σ.Ε.Λ σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα χωρίζετε σε τρεις κατηγορίες.

Στον οξύ, στον συστηματικό και τέλος στον ενδιάμεσο χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα όρια τους.

Ο Σ.Ε.Λ. ως χρόνια φλεγμονή ανήκει στις κατηγορία των χρόνιων ρευματοπαθειών χωρίς να αποκλείει την διάγνωση του και από άλλους ειδικούς γιατρούς πέρα των ρευματολόγων.
Δείτε και 10 + 4 βότανα ανακουφίζουν από τις ρευματοπάθειες!

Τέλος ο Σ.Ε.Λ. μπορεί να έχει ήπια έως ταχεία εξέλιξη, κάτι που συναντάμε και σε άλλα αυτοάνοσα νοσήματα.

Τα αίτια που τον προκαλούν.

Μετά επιφυλάξεων επί του παρόντος υπάρχει η πιθανότητα της κληρονομικότητας αρχικά.

Σίγουροι παράγοντες επίσης είναι οι πεσμένες άμυνες ενός οργανισμού, αλλά τελευταίες κλινικές μελέτες αναφέρονται και σε παρενέργειες κάποιων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.
Δείτε και Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος
Αιτίες φλεγμονών – Ανοσοποιητικό – πεπτικό & φλεγμονώδης απόκριση

Τέλος όταν η ίδια άμυνα του οργανισμού έχει δημιουργήσει ένα άλλο αυτόνομο νόσημα, σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει η επιρρέπεια και στον Σ.Ε.Λ.

Εδώ θα θυμίσω ότι σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συνυπάρχουν δυο και τρία αυτοάνοσα νοσήματα στον ίδιο ασθενή έστω και «αθώα» στην πρακτική τους.

Για απλοϊκό παράδειγμα αναφέρω ότι συχνά συναντάμε άτομα που έχουν ψωρίαση και λεύκη, ή ρευματοειδή αρθρίτιδα, λεύκη και τραυλισμό.

Διάγνωση.

Πέρα της κλασικής ερυθρότητας, κυρίως του προσώπου σχηματισμού πεταλούδας που ένα έμπειρο μάτι ειδικού παθολόγου ή δερματολόγου μπορεί να δει, υπάρχουν οι εργαστηριακές μικροβιολογικές εξετάσεις που δεν τους διαφεύγει τίποτα αρκεί να οδηγηθούν σωστά ακόμα και στην περίπτωση απουσίας των δερματολογικών συμπτωμάτων.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα από τα εύκολα στην διάγνωση του αυτοάνοσα νοσήματα.

Θεραπεία ως σήμερα.

Για τη νόσο του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου δεν υπάρχει θεραπεία, απλά χορηγείται αγωγή με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα η οποία στόχο έχει τον περιορισμό των επιπλοκών αλλά και στη υποχώρηση της έντασης συμπτωμάτων χωρίς όμως να μπορεί να επέμβει στην ρίζα του αίτιου.

Τα δε φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι αυτά τα κλασικά αντιμετώπισης των φλεγμονών όπως αντιφλεγμονώδη μη στεροειδή, κορτιζόνη και αρκετές φορές συνδυασμός και των δυο.
Δείτε ακόμη: Πονώ υπερβολικά. Δεν θέλω να πάρω μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη. Τι να κάνω;
και Κορτιζόνη: Θαύμα ή δηλητήριο;

Οι παρενέργειες αυτών είναι γνωστές σε όλους, σε στομάχι, υπόφυση και επινεφρίδια. Όπως και η γενικότερη ανοσοκαταστολή που προκαλούν καθιστώντας τους ασθενείς ευάλωτους σε λοιμώξεις και απλά κρυολογήματα.
«Τροφή»: Στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας, έχω «χάσει» έναν καλό φίλο που είχε «λύκο» ακριβώς από αυτόν τον λόγο.. Πάλευε με αξιώσεις για χρόνια με το «θηρίο» (εννοώ το φοβερό και τρομερό αυτοάνοσο) για να φύγει σε λίγες μόνο ημέρες, από ένα απλό κρυολόγημα, γιατί ο μόνος τρόπος που ξέρει η ιατρική για να αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα είναι να διαλύει ολόκληρο το σύστημα της άμυνάς μας, χωρίς όμως να δίνει και τις απαραίτητες λύσεις όταν με κατεστραμμένο ανοσοποιητικό δεν αντέχει ο οργανισμός να αντεπεξέλθει.

Το μόνο που ξέρει, είναι να δίνει φάρμακα και όταν δημιουργηθούν, εκ των πραγμάτων παρενέργειες, να δίνει κι άλλα φάρμακα για να τις ξεπεράσει και όταν τα νέα φάρμακα, δημιουργήσουν νέες παρενέργειες, πάλι έχει την λύση: Δίνει (οποία έκπληξις) κι άλλα χάπια και ούτω καθ` εξής, μέχρι να φύγει… «φαρμακωμένος» κι αποκαμωμένος πια, ο ασθενής!!
Δείτε και Αυτοάνοσα νοσήματα, Διατροφή και Ανοσοποιητικό (ας προχωρήσουμε στην συνέχεια)

Εναλλακτική αντιμετώπιση

Η φυσική αντιμετώπιση του νοσήματος γίνεται επίσης με βότανα που αποδεδειγμένα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Προσωπικά για τα περιστατικά μου επιλέγω την δεύτερη διαδρομή της εναλλακτικής αντιμετώπισης και των φυσικών ιαμάτων με βότανα επιλογής, χωρίς παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις, με άξονα αρχικά την καθολική αποτοξίνωση, με την φόρμουλα του πανεπιστήμιου των Αθηνών, η οποία έχει και ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και που αποτελείται από: Pine Bark (πυκνογενόλη-φλοιός πεύκου), Gingko Biloba & εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (OPC) και στην συνέχεια, επικουρικά κάθε μορφής φυσικά αντιφλεγμονώδη όπως πρωτόγαλα-Colosrum, Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, φύκια A.F.A., Ganoderma Lucidum και δοσολογία που μου την καθορίζει η κλινική εικόνα του ασθενούς.

Με αυτόν τον τρόπο επαναλαμβάνω πως, και τις παρενέργειες αποφεύγω αλλά και το κυριότερο στοχεύω στην ίαση της νόσου και όχι στην συγκάλυψη των συμπτωμάτων.

Τέλος με την ενίσχυση που επιτυγχάνεται στο ανοσοποιητικό παράλληλα εμποδίζω άλλα πιθανά αυτοάνοσα να εμφανιστούν ή πραγματοποιείται παράλληλη θεραπεία τους.

«Τροφή»: Σε συνεργασία με τον αρθρογράφο και φαρμακοποιό κο Κυριακού, μπορούμε να εξειδικεύσουμε όλα τα παραπάνω, ανάλογα με το περιστατικό και να προτείνουμε την κατάλληλη ανιμετώπιση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Τα κυριότερα αυτοάνοσα νοσήματα. Υπάρχει λύση στα φυσικά ιάματα; 

Γιατί τα αυτοάνοσα έχουν γίνει η κύρια αιτία χρόνιων ασθενειών 

Αυτοάνοσα Νοσήματα: 7 πιθανά συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε

Αυτοάνοσα νοσήματα: Πώς επηρεάζει ο ψυχολογικός παράγοντας;

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός
bio365.blogspot.gr 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *