Οι ευεργετικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης στον οργανισμό

oi-evergetikes-idiotites-tis-resveratrolis-ston-organismo

Οι ευεργετικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης στον οργανισμό

Η πληθώρα των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η ρεσβερατρολή στην καλή μας υγεία, ουσία η οποία βρέθηκε στο κόκκινο και το μωβ σταφύλι. Δείτε λοιπόν τι κάνει η ρεσβερατρόλη στην υγεία μας:

Επιταχύνει την απώλεια βάρους

Εκπληκτική έρευνα της οποίας ηγήθηκε η MaryAnne DellaFera, PhD από το Πανεπιστήμιο της Georgia έβγαλε οτι η ρεσβερατρόλη (ειδικά όταν συνδυαστεί με ισοφλαβόνες σόγιας) βοηθά το σώμα σημαντικά στην απώλεια βάρους με δύο τρόπους:

  1. Μειώνει δραματικά την ικανότητα των κυττάρων να αποθηκεύουν λίπος κατά περίπου 130% και
  2. Συμβάλλει στην αποσύνθεση των κυττάρων που αποθηκεύουν το λίπος κατά 246% παραπάνω από το κανονικό.

Μπορείτε να δείτε και Ποιες διατροφικές ελλείψεις εμποδίζουν την απώλεια βάρους 

Προστατεύει την Καρδιά

Στη μελέτη φάνηκε οτι η ρεσβερατρόλη έχει την ιδιότητα να βελτιώνει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα να επιτρέπει την ευκολότερη ροή του αίματος στα αγγεία. Επιπλέον, ηρεμεί τα τειχία των αγγείων του αίματος, μεγαλώνοντας τη διάμετρό τους με συνέπεια να ρίχνει την αρτηριακή πίεση και να επιτρέπει σε μεγαλύτερη ποσότητα αίματος να κυκλοφορήσει σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Οπότε αυξάνεται το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά τα οποία μεταφέρονται στα κύτταρα του οργανισμού. Μία άλλη μελέτη έδειξε οτι μόλις 10 mg από συμπλήρωμα ρεσβερατρόλης μειώνει την πιθανότητα εμφράγματος.
Καρδιαγγειακό, Προστατεύουμε το σύστημα που μας Διατηρεί στη Ζωή 

Κάνει καλό στον Εγκέφαλο

Μελέτες στο Πανεπιστήμιο της Ελβετίας απέδειξαν την προστασία του εγκεφάλου, η οποία προέρχεται από τη ρεσβερατρόλη. Βρέθηκε οτι η ρεσβερατρόλη καθάρισε τις κατεστραμμένες πλάκες του εγκεφάλου και τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες συνδέονται με τη νόσο Alzheimer. Είναι τόσο ισχυρό αυτό το συστατικό, γι’ αυτό και πολλοί γιατροί το αποκαλούν ως «ο ανατροπέας των πάντων».
Ουσίες που προστατεύουν από την γήρανση του εγκεφάλου 

Βελτιώνει τη μνήμη

Σε μία μελέτη η οποία διεξήχθη στη Μ. Βρετανία, μαθητές έλαβαν ρεσβερατρόλη και η ροή του αίματος στον εγκέφαλό τους αυξήθηκε κατά 200%. Οι επιστήμονες πιστεύουν οτι η ρεσβερατρόλη μπορεί να επιταχύνει τη διανοητική μας επίδοση.
Αντιλαμβάνεστε τι γίνεται όταν συνδυάζεται με… Το βότανο της μνήμης! 

Προστατεύει από τον Καρκίνο του δέρματος

Σε πλήθος μελετών η ρεσβερατρόλη είχε θετικά αποτελέσματα στον καρκίνο. Φάνηκε ότι προστατεύει το δέρμα από τη φθορά που του προκαλεί η UVB ακτινοβολία από τον ήλιο, η οποία ευθύνεται για τον καρκίνο του δέρματος.

Προστατεύει τον οργανισμό από την ακτινοβολία

Προστατεύει τον οργανισμό από την ακτινοβολία όταν αυτή χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση καρκίνων.

Ερεθίζει το γονίδιο της μακροζωίας 

Σε μία μελέτη, οι επιστήμονες αναγνώρισαν τη ρεσβερατρόλη ως το συστατικό το οποίο ενεργοποιεί το ανθρώπινο γονίδιο για την επιβίωση και τη μακροβιότητα.
Συνένζυμο CoQ10: Ισχυρότατος παράγοντας υγιείας και μακροζωίας 

Καταπολεμά το διαβήτη 

Άτομα τα οποία δεν είχαν εμφανίσει ακόμη όλα τα κριτήρια διάγνωσης διαβήτη έλαβαν ρεσβερατρόλη και σημείωσαν 10% μείωση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, με βάση έρευνα του Einstein College of Medicine.
Σακχαρώδης διαβήτης, Αύξηση ζαχάρου αίματος, Αίτια και Θεραπεία 

Μειώνει τη φλεγμονή

Λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες, κάτι το οποίο ίσως εξηγεί την αποτελεσματικότητά της στη στεφανιαία νόσο.
Χρόνιες Φλεγμονές: Καταστρέφουν την υγεία, Σχετίζονται με όλες τις ασθένειες 

Υποστηρίζει τη μυική αναδόμηση

Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό η ρεσβερατρόλη υποστηρίζει τα κύτταρα και τα όργανα στα οποία εμφανίζεται οξειδωτικό στρες και τοξίνες, με αποτέλεσμα να βοηθά τους αθλητές να αναρρώσουν οι μύες τους.
Οξειδωτικό Στρες: Τι είναι και πως να το αντιμετωπίσετε φυσικά. 

Η “τροφή”, έχει φροντίσει και έχει εξασφαλίσει για τους φίλους της εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, στα οποία και υπάρχει συμπυκνωμένος όλος ο παραπάνω πλούτος των ιδιοτήτων που περιγράφονται, σε συνδυασμό με τζίνγκο μπιλόμπα: (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και πυκνογενόλη (Το “tuboflo” των αρτηριών!καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια), σε συνδυασμό και τα 3 μαζί σε μία κάψουλα, ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.

Ιδιαίτερα πολύτιμο και απαραίτητο για τους καπνιστές!
Προϊόν μελέτης του πανεπιστημίου Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες, για την δράση του και για να το αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Ρεσβερατρόλη: Μια πολύτιμη ουσία των σταφυλιών και του κρασιού


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *