MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΘαυματουργός συνδυασμός βοτάνων για την θεραπεία λιπωμάτων

Θαυματουργός συνδυασμός βοτάνων για την θεραπεία λιπωμάτων

thavmatourgos-sindiasmos-votanon-gia-tin-therapia-lipomaton

Θαυματουργός συνδυασμός βοτάνων για την θεραπεία λιπωμάτων

Προτείνουμε δύο καταπληκτικά βότανα για την αντιμετώπιση των λιπωμάτων, της ακμής και πολλών άλλων σοβαρών δερματικών παθήσεων. Τα βότανα είναι και τα δύο Αγιουρβεδικά Ινδικά. Το ένα είναι το MANJISHTHA (Λατ. ονομ. Rubia Cordifolia) και το άλλο ονομάζεται TRIPHALA (συνδυασμός βοτάνων αποτελούμενο από 

  1. AMLA – EMBLICA OFFICINALIS 
  2. HARAD – TERMINALIA CHEBULA 
  3. BAHEDA – TERMINALIA BELLIRICA) 

Καταρχήν, να προλάβουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας: όλα τα βότανα που γράφουμε, μπορείτε να τα βρείτε είτε στα μεγάλα καταστήματα με βότανα, είτε on-line απλά αναζητώντας τα με την λατινική τους ονομασία. 

Ας πούμε δυο λόγια γι’ αυτά:

MANJISHTHA Rubia Cordifolia 

Για την υγεία του δέρµατος 
Το Manjishtha έχει στυπτικές, αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Βοηθάει

Λατινικές Ονοµασίες: Rubia cordifolia 

Ινδικές / Σανσκριτικές Ονοµασίες: Manjihtha
Αγγλικές Ονοµασίες: Indian Madder 

Είναι ένα αγκαθωτό σερνόµενο ή αναρριχητικό φυτό µε ανανεούµενο ρίζωµα. 
Το Rubiadin είναι µια αντιοξειδωτική ουσία που αναγνωρίστηκε στις ρίζες (Tripathi, et al., 1997, Indian J Biochem Biophys., 34(3):302-6). Ο αιθέρας Alizarin 2-methyl έχει αντιµικροβιακή δραστηριότητα ενάντια στα Bacillus και E. coli (Harborne). 

Οι συνιστώσες του είναι purpurin, munjistin, xanthopurpurin ή purpuroxanthin και Pseudopurpurin. Στις ρίζες αναγνωρίστηκαν τονωτικές, αντισηπτικές, στυπτικές και εκφρακτικές ιδιότητες. Χρησιµοποιούνται στους ρευµατισµούς. Είναι χρήσιµο σε δερµατικές µολύνσεις, έλκη, ερεθισµούς και άλλες δερµατικές διαταραχές. Έχει επίσης αντιβακτηριακή, αντιφλεγµονώδη και αντιαλλεργική δράση. 

Στις ρίζες έχουν αποδοθεί µε τονωτικές, στυπτικές, αντι-δυσεντερικές, αντισηπτικές, ήπια διουρητικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Χρησιµοποιούνται στους ρευµατισµούς και περιέχεται σε πολλά Αγιουρβεδικά παρασκευάσµατα. Οι ρίζες λέγεται ότι είναι δραστικές ενάντια στον Staphylococcus aureus και φτιάχνονται σε µορφή πολτού για εφαρµογή πάνω σε έλκη, φλεγµονές και δερματικές παθήσεις. 

Προειδοποίηση: το συγκεκριμένο βότανο λειτουργεί και ως ήπιο καθαρτικό, ακριβώς γιατί καθαρίζει και αποτοξινώνει τον οργανισμό.

thavmatourgos-sindiasmos-votanon-gia-tin-therapia-lipomatonTRIPHALA

AMLA – EMBLICA OFFICINALIS 
HARAD – TERMINALIA CHEBULA 
BAHEDA – TERMINALIA BELLIRICA 

Το Triphala είναι μια σύνθετη βοτανική προετοιμασία που περιέχει τα ίσα ποσοστά των καρπών τριών δέντρων δηλαδή, των officinalis Emblica, του chebula Terminalia και του bellirica Terminalia Phyllanthus officinalis Emblica, = Amla= Amalaki= ινδικό φραγκοστάφυλλο 

Το Ινδικό φραγκοστάφυλο έχει υποβληθεί σε συστηματική έρευνα, αποδεικνύοντας τις αντιιικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες 
Υπάρχουν ενδείξεις ότι επάγει την απόπτωση και ότι μπορεί να τροποποιήσει τα δεδόμενα της γονιδιακής έκφρασης που αφορά τους οστεοκλάστες και τους παράγοντες που εμπλέκονται στην ρευματοειδή αρθρίτιδα και στην οστεοπόρωση 

Ακόμη, οι έρευνες έδειξαν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση του καρπού, καθώς και θετικά αποτελέσματα στην καταπολέμησης των προκαρκινικών καταστάσεων που συνδέονται με την νεφρική νόσο. 

Παραδοσιακές χρήσεις

προώθηση της μακροζωίας -ενίσχυση της πέψης– θεραπεία δυσκοιλιότητας -μείωση πυρετού-αντιμετώπιση του άσθματος 

chebula Terminalia= Haritaki 

Οι ξηρές φλούδες των καρπών του δέντρου αυτού χρησιμοποιούνται για την προστασία του πεπτικού συστήματος, για τον μετεωρισμό, το έντονο πρήξιμο από αέρια στην κοιλιά, τον ερεθισμό των εντέρων. 

Είναι ακόμη ιδιαίτερα ευεργετικό στην αντιμετώπιση της χρόνιας δυσκοιλιότητας. Πολλές ερευνητικές μελέτες έδειξαν ότι το έλαιο που λαμβάνεται από τον πυρήνα του, αύξησε την κινητικότητα του γαστρο- εντερικού σωλήνα. Αυτό το είδος της δράσης ήταν παρόμοιο με του καστορέλαιου.

Χρησιμοποιείται ως φυσικό καθαριστικό του πεπτικού συστήματος και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό γιατί αφενός καθαρίζει το έντερο αλλά και αφετέρου ρυθμίζει την σταθερότητα και την κανονικότητα των κενώσεων. 
Δείτε: Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)

Οι καρποί χρησιμοποιούνται

για την παρασκευή φυσικών φαρμάκων για τη θεραπεία των λοιμωδών νόσων, όπως leucorrhoea, χρόνια έλκη, πυόρροια και άλλα είδη μυκητιασικών λοιμώξεων του δέρματος.. 

Για τα έλκη του στόματος, τις στοματίτιδες, τια άφθες
Βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος και του σπλήνα του παχέος εντέρου και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται ευρέως ως χωνευτικό τονωτικό. 

Είναι πολύ χρήσιμο επίσης στις λοιμώξεις που δημιουργούνται από το βακτήριο E. coli. 
Πιστεύεται ότι είναι αποτελεσματικό όπλο για την αντιμετώπιση των παρασίτων του εντέρου όπως η γιαρδία 
Ισχυρό αντικαρκινικό με αποδεδειγμένες αντι-μεταλλαξιογόνες ιδιότητες 

bellirica Terminalia.= bastard myrobalan

Κύρια συστατικά 

β-σιτοστερόλη, γαλλικό οξύ, ellagic οξύ, Γαλλικός ethyl, galloyl γλυκόζη, chebulagic οξύ. 

TRIPHALA 

  • Ο συνδυασμός τους δίνει ένα εξαιρετικό αποτοξινωτικό, αλλά και τονωτικό μείγμα που αφορά φυσικά τις λειτουργίες όλου του οργανισμού, αλλά κυρίως ευεργετικό αποδεικνύεται για την πέψη και την εντερική λειτουργία. 
  • Όταν καταναλώνεται για μια μεγάλη περίοδο, βοηθά να μειωθεί το υπερβολικό σωματικό βάρος. 
  • Προωθεί την καλή υγεία άνω και κάτω άκρων, απομακρύνει το παρακρατούμενο υγρό, μειώνει τα οιδήματα. 
  • Eνεργεί ως καθαρτικό χωρίς πρόκληση των αρμοσφικτών ή της ενόχλησης. 
  • Υποκινεί ήπια τους εντερικούς τοίχους και αποκαθιστά τον τόνο της βλεννογόνου του εντέρου, βοηθώντας κατά συνέπεια στη διαδικασία αποβολής. 
  • Ρυθμίζει τη σωστή λειτουργία του εντέρου και βοηθά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας 
  • Αφαιρεί το ανεπιθύμητο λίπος στο σώμα 
  • Βοηθά στο ευερέθιστο έντερο και στη σπαστική και ελκώδη κολίτιδα 
  • Αντιαναιμικό 

http://www.diatrofologiki.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1878:raw-organic-triphala-powder

Πολλοί χρησιμοποιούν μόνο Rubia Cordifolia για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των λιπωμάτων.

Μια πρόταση είναι με απευθείας επιθέματα πάνω στο λίπωμα και ταυτόχρονη λήψη σε κάψουλες ή σκόνη (διαλυμένη σε νερό) για εξωτερική και εσωτερική αποτοξίνωση.

Ένας φίλος στο φόρουμ του esoterica λέει ότι και μόνο η χρήση του σε σκόνη τον απάλλαξε από τα λιπώματα:
Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα πρίν χρόνια. Καμια 6-7 χρόνια πρίν είχα ένα λίπωμα στο πίσω μέρος του αριστερού πλευρού μου.

Το άφησα χρόνια ανέπαφο γιατί δεν με ενοχλούσε πολύ. Μετά απο καιρό όμως άρχισε να πονάει η περιοχή και να μην μπορώ να ξαπλώνω. Αρκετός πόνος θυμάμαι.
Εν τέλει το εγχείρησα και έκανα και βιοψία για τυχόν κακαοήθεια. Ευτυχώς δεν βρέθηκε καμιά.

Κατόπιν όμως εμφανίστηκαν και άλλα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, πάλι στην αριστερή πλευρά. Πιστεύω πως με την βιοψία διασκορπίσθηκε μέρος του λιπώματος στο σώμα μου και εγκαταστάθηκαν πυρήνες νέων λιπωμάτων αλλού. 

Τελικά κατάφερα συμπτωματικά να τα διαλύσω και να τα αποβάλει ο οργανισμός.Τι έκανα Πρίν περίπου 2 χρόνια έπαιρνα σκόνη ρίζας του φυτού Rubia cordifolia για την αναχαίτηση εσωτερικής αιμορραγίας που είχα.Τέλος πάντων δεν με βοήθησε πάρα πολύ για τον σκοπό που ήθελα, αλλά βοήθησε στο να εξαφανιστούν τα λιπώματα.

Στην αρχή έπαιρνα 10 γρ, 2 φορές την ημέρα για 1, 1/2 μήνα. Μέχρι τότε εξαφανίσθηκαν τα 2 λιπώματα. Κατόπιν συνέχισα μετά απο καιρό παίρνοντας μόνο 3 γρ, 2 φορές την ημέρα και έτσι εξαφανίσθηκε και το 3ο λίπωμα στην ίδια περιοχή. 

Έβαζα την σκόνη σε λίγο νερό και το ανακάτευα δυνατά. Κατόπιν το έπινα.Έχει ελαφρώς πικρή γεύση, αλλά ξεπερνιέται εύκολα.

Η αποτελεσματικότερη όμως συνταγή είναι η εξής:

Τοπική επάλειψη με καστορέλαιο σε συνδυασμό με λάδι ή επιθέματα Rubia cordifolia. Λήψη σε κάψουλες ή σε σκόνη Rubia cordifolia όπως περιγράφει ο φίλος παραπάνω και μία κάψουλα ή τσάι από TRIPHALA (μισό κουταλάκι του γλυκού).
http://en.allexperts.com/q/Alternative-Medicine-991/2010/6/Treatment-dissolve-Lipma-tumors.htm

Εάν έχετε λίπωμα, πρώτα απ’ όλα οφείλετε να κάνετε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που θα σας συμβουλεύσει ο γιατρός σας. Εάν αποφασίσετε να κάνετε την παραπάνω θεραπεία, κάντε την σε συνεργασία με τον γιατρό σας

Παραποµπή: 

Tripathi, et al., 1997, Indian J Biochem Biophys., 34(3):302-6.
http://www.herbalcureindia.com/herbs/rubia-cordifolia.htm
http://www.hindawi.com/journals/ecam/2011/541624/

Άλλες αναφορές

N. Deshkar, S. Tilloo, and V. Pande, “A comprehensive review of Rubia cordifolia Linn,” Pharmacognosy Review, vol. 2, no. 3, pp. 124–134, 2008. W. A. Hooderwerf and P. J. Pasricha, “Pharmacotherapy of gastric acidity, peptic ulcers, and gastroesophageal reflux disease,” in Goodman and Gilman’s Therapeutic Reference, L. Brunton, Ed., pp. 104–121, 2006. P. A. Bafna and R. Balaraman, “Anti-ulcer and antioxidant activity of DHC-1, a herbal formulation,” Journal of Ethnopharmacology, vol. 90, no. 1, pp. 123–127, 2004. View at Publisher · View at Google Scholar · View at ScopusOECD-423, 2004. M. Umamaheswari, K. Asokkumar, R. Rathidevi, A. T. Sivashanmugam, V. Subhadradevi, and T. K. Ravi, “Antiulcer and in vitro antioxidant activities of Jasminum grandiflorum L,” Journal of Ethnopharmacology, vol. 110, no. 3, pp. 464–470, 2007. View at Publisher · View at Google Scholar · View at PubMed · View at ScopusY. Suzuki, M. Hayashi, M. Ito, and I. Yamagami, “Anti ulcer effects of 4′ (2 carboxyethyl) phenyl trans 4 aminomethyl cyclohexanecarboxylate hydrochloride (cetraxate) on various experimental gastric ulcers in rats,” Japanese Journal of Pharmacology, vol. 26, no. 4, pp. 471–480, 1976. View at ScopusE. Yesilada, Y. Takaishi, T. Fujita, and E. Sezik, “Anti-ulcerogenic effects of Spartium junceum flowers on in vivo test models in rats,” Journal of Ethnopharmacology, vol. 70, no. 3, pp. 219–226, 2000. View at Publisher · View at Google Scholar · View at ScopusM. Muniappan and T. Sundararaj, “Antiinflammatory and antiulcer activities of Bambusa arundinacea,” Journal of Ethnopharmacology, vol. 88, no. 2-3, pp. 161–167, 2003. View at Publisher · View at Google Scholar · View at ScopusO. H. Lowry, N. J. Rosebrough, A. L. Farr, and R. J. Randall, “Protein measurement with the Folin phenol reagent,” Journal of Biological Chemistry, vol. 193, no. 1, pp. 265–275, 1951. View at ScopusM. A. Jafri, Farah, K. Javed, and S. Singh, “Evaluation of the gastric antiulcerogenic effect of large cardamom (fruits of Amomum subulatum Roxb),” Journal of Ethnopharmacology, vol. 75, no. 2-3, pp. 89–94, 2001. View at Publisher · View at Google Scholar · View at ScopusH. Itokawa, Y. F. Qiao, K. Takeya, and Y. Itaka, “Arborane type triterpinoids from Rubia cordifolia var. pratensis, and R. onchotrica,” Chemical and Pharmaceutical Bulletein, vol. 38, no. 5, article 1435, 1990. D. A. Lewis and P. J. Hanson, “Atiulcer drugs of plant origin,” in Progress in Medicinal Chemistry, G. B. Ellis and G. B. West, Eds., vol. 28, pp. 201–231, Elsevier, New York, NY, USA, 1991. H. Itokawa, Y. F. Qiao, K. Takeya, and Y. Itaka, “New triterpinoids from Rubia cordifolia var. pratensis (Rubiaceae),” Chemical and Pharmaceutical Bulletein, vol. 37, no. 6, article 1670, 1989. A. S. Salim, “Removing oxygen-derived free radicals stimulates healing of ethanol-induced erosive gastritis in the rat,” Digestion, vol. 47, no. 1, pp. 24–28, 1990. View at ScopusP. A. Bafna and R. Balaraman, “Anti-ulcer and anti-oxidant activity of Pepticare, a herbomineral formulation,” Phytomedicine, vol. 12, no. 4, pp. 264–270, 2005. View at Publisher · View at Google Scholar · View at ScopusN. Kannappan, S. Jaikumar, R. Manavalam, and A. Kotti Muthu, “Antiulcer activity of methanolic extract of Jatropa curcas (Linn.) on aspirin-induced gastric lesions in wistar rats,” Pharmacologyonline, vol. 1, pp. 279–293, 2008. R. K. Goel and S. K. Bhattacharya, “Gastroduodenal mucosal defence and mucosal protective agents,” Indian Journal of Experimental Biology, vol. 29, no. 8, pp. 701–714, 1991. View at ScopusZ. P. Lima, J. A. Severi, C. H. Pellizzon et al., “Can the aqueous decoction of mango flowers be used as an antiulcer agent?” Journal of Ethnopharmacology, vol. 106, no. 1, pp. 29–37, 2006. View at Publisher · View at Google Scholar · View at PubMed · View at Scopus

Δείτε ακόμη: Βότανα για παθήσεις του δέρματος.

Φυσικές λύσεις για δερματικά προβλήματα!

Αντιφλεγμονώδης κρέμα πρόπολης για δερματικές παθήσεις και φλεγμονές!

Πηγή: enallaktikidrasi.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια