MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΤροφή για ΣκέψηΣταματήστε την γκρίνια, είναι τοξική

Σταματήστε την γκρίνια, είναι τοξική

Σταματήστε την γκρίνια, είναι τοξική
Image by Free-Photos from Pixabay Σταματήστε την γκρίνια, είναι τοξική

Σταματήστε την γκρίνια, είναι τοξική

Γνωρίζεις ότι όταν γκρινιάζεις γίνεσαι τοξικός/ή;
Προσπαθήστε να θυμηθείτε αν γκρινιάξατε για κάτι σήμερα ή εχθές. Συμβαίνει κάποιες φορές να το κάνουμε ασυναίσθητα. Γκρινιάζουμε επειδή είχε κίνηση, επειδή έχουμε πολλή δουλειά ή επειδή κάτι μας δυσαρέστησε. Ή επειδή απλά είσαι κουρασμένος… Καθημερινά… (Θέλει προσοχή αυτό!)

Η γκρίνια είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιούμε για να εκφραστούμε και να εκτονωθούμε από ένα αρνητικό συναίσθημα. «Θα γκρινιάξει και θα του περάσει», λέμε.

Αν όμως παρατηρήσουμε τους ανθρώπους που γκρινιάζουν συχνά, βλέπουμε πως με την γκρίνια όχι μόνο δεν περνάει η δυσφορία, αλλά επιπλέον επηρεάζεται αρνητικά η ποιότητα της ζωής τους με τους εξής τρόπους:

✔ Ο εγκέφαλος τους εκπαιδεύεται να αντιδρά αρνητικά και να βλέπει παντού δυσκολίες και λάθη.

✔ Επειδή εστιάζουν συνεχώς στο αρνητικό ή το ανεπιθύμητο προκαλούν στρες στον εαυτό τους.

✔ Λόγω του στρες επηρεάζεται η χημεία του εγκεφάλου. Σαν παράδειγμα προκαλείται έκκριση της νορεπινεφρίνης, ορμόνης, που συμβάλλει στο αίσθημα πανικού και αυξάνει την πίεση και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Το στρες επιπλέον ρίχνει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και προκαλεί πόνους στο σώμα. Αυτά είναι κάποια συμπτώματα που συχνά ταλαιπωρούν τους γκρινιάρηδες ανθρώπους.

Το άγχος κυριολεκτικά συρρικνώνει τον εγκέφαλο 

✔ Μέσα από την γκρίνια το άτομο ξεσπά, χωρίς να δίνει ουσιαστική λύση στα προβλήματά του. Γι’ αυτό συνήθως γκρινιάζουμε για τα ίδια πράγματα, υπεραναλύωντας τα.

✔ Τελικά ο γκρινιάρης άνθρωπος γίνεται κουραστικός και μονότονος στους γύρω του, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται αρνητικά και οι σχέσεις του.

και όχι μόνον Οι αρνητικές επιπτώσεις των συναισθημάτων στο ανθρώπινο σώμα 

Επομένως η γκρίνια δεν είναι μία «αθώα», επιφανειακή συνήθεια.

Σίγουρα δεν είναι κάτι που μας βοηθά. Γι’ αυτό σας προτείνω να δώσετε προσοχή πότε και πόσο γκρινιάζετε. Υπάρχουν καλύτεροι και πιο υγιείς τρόποι για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας.
Η γκρίνια είναι επί της ουσίας μία τοξίνη. Όσο δεν κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να καθαρίσουμε, τόσο πιο εμφανείς γίνονται οι φθορές που προκαλεί στην ζωή μας.

Πώς να κάνουμε τα αρνητικά συναισθήματα φίλους και συμμάχους μας 

Πώς θα δώσεις τέλος στην γκρίνια ✨

Α) Ο πρώτος είναι να εξασκηθείς στο να μην λες τίποτα.

Για τα περισσότερα πράγματα που γκρινιάζουμε, το να πούμε το οτιδήποτε δεν βοηθά πραγματικά. Σαν παράδειγμα όταν βρίσκεσαι κολλημένος στην κίνηση, η γκρίνια δεν σε βοηθά να πας γρηγορότερα.

Μία πολύ χρήσιμη πρακτική λοιπόν, είναι να αποφασίσεις πως αν αυτό που θα πεις δεν σε βοηθά να λύσεις με κάποιον τρόπο στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, να μην το πεις καθόλου.

Μπορείτε για τις επόμενες ημέρες αυτή να είναι η άσκηση mindfulness που θα κάνετε. Πέρα από το ότι θα σας ελαφρύνει από το «φορτίο» της γκρίνιας, θα αυξήσει την επίγνωσή σας για να βελτιώσετε γενικότερα τον τρόπο που σκέφτεστε και εκφράζεστε.

Ενσυνειδητότητα-mindfulness~Τι είναι και πως βοηθά στην διαχείριση ψυχολογικών δυσκολιών 

Β) Ο δεύτερος τρόπος είναι να ραφινάρετε αυτό που θέλετε αν εκφράσετε.

Το ίδιο πράγμα που μπορούμε να το πούμε με γκρίνια, μπορούμε να το πούμε και χωρίς γκρίνια.

Σαν παράδειγμα:
Αντί για «αμάν πια δεν μαζεύεις τα πράγματά σου», πες «μάζεψε σε παρακαλώ τα πράγματά σου». Ακόμα κι αν το έχεις ζητήσει κι άλλες φορές, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα αν εκφράσεις ξεκάθαρα το αίτημά σου αντί να γκρινιάξεις.

Ειδικά στις περιπτώσεις που θες να περάσεις ένα μήνυμα σε κάποιον άλλο, θα καταφέρεις να το κάνεις με μεγαλύτερη επιτυχία, όσο περισσότερο περιοριστείς στο να πεις μόνο αυτό που θες. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που χρειάζεται να κάνεις μία παρατήρηση, μείνε συγκεντρωμένος στον σκοπό σου.  Στην συμπεριφορά που θες να διορθώσει ο άλλος δηλαδή.

Η γκρίνια θα σε παρασύρει στο δικό σου «δράμα» και σε συναισθηματική φόρτιση. Θα πάρεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα λειτουργώντας με ακεραιότητα. Δοκιμάστε το από σήμερα. Πιάνει!

Δώσε επίσης προσοχή στον τρόπο που απαντάς, σε ερωτήσεις όπως «πώς είσαι», ή «πώς ήταν η ημέρα σου;» .

Υπάρχουν άνθρωποι που πάντα η απάντησή τους είναι κάπως έτσι:

«Πώς να είμαι καλά με την κατάσταση…» ή «Ε, πώς να είμαι, αφού έχω την μέση μου…». Γνωρίζεις εκ των προτέρων πως οποτεδήποτε και να τους ρωτήσεις, η απάντηση που θα πάρεις θα είναι αυτή.

Σε αυτούς τους ανθρώπους η αρνητικότητα και η γκρίνια είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στον νου τους. Η ταυτότητά τους έχει γίνει «η μέση που πονάει». Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, αυτό είναι και το μόνο θέμα συζήτησης που τους ενδιαφέρει, και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η συζήτηση θα καταλήξει πάντα εκεί.

Το ραφινάρισμα εδώ, στην περίπτωση που και εσείς ίσως κάνετε το παραπάνω, είναι να ξεκινήσετε πρώτα από το καλό που σας συμβαίνει. Φυσικά και θα μιλήσετε για αυτό που σας απασχολεί, δεν χρειάζεται όμως ούτε να είναι το πρώτο, ούτε να είναι το μόνο πράγμα που θα πείτε.

Ραφινάρετε επίσης το πώς θα μιλήσετε για το πρόβλημα. Μπορείς να μιλήσεις για κάτι αρνητικό, αφαιρώντας από μέσα του τον αρνητισμό. Τότε η συζήτηση θα είναι περισσότερο χρήσιμη και ανακουφιστική. Θα σας βοηθήσει να εκτονωθείτε πραγματικά.

Αντιμετωπίστε τους αρνητικούς ανθρώπους 

Διαβάστε ακόμη: Η χαρά και η ευτυχία πηγάζουν από μέσα μας 

Είσαι αιχμάλωτος ΜΌΝΟ του μυαλού σου 

Τι είδους σκέψεις επιλέγεις σήμερα; 

Αντικατέστησε τις Αρνητικές λέξεις με Θετικές & Άλλαξε τη Ζωή σου 

9 Τύποι Επαναλαμβανόμενων Αρνητικών Σκέψεων-Τι μπορούμε να κάνουμε 

Η παγίδα της διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων 

Ποιο δάχτυλο συνδέεται με ποιο αρνητικό συναίσθημα & πως το αποβάλλουμε  

Γιατί τα αρνητικά συναισθήματα μας καταστρέφουν 

Toυ KONSTANTINOS CHARANTINIOTIS Σταματήστε την γκρίνια, είναι τοξική


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια