MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΤροφή για ΣκέψηΗ Royal Society προειδοποιεί: Τα εμφυτεύματα στον εγκέφαλο μπορεί να επιτρέψουν σε...

Η Royal Society προειδοποιεί: Τα εμφυτεύματα στον εγκέφαλο μπορεί να επιτρέψουν σε εταιρείες να έχουν πρόσβαση στις σκέψεις και την διάθεσή μας

Η Royal Society προειδοποιεί: Τα εμφυτεύματα στον εγκέφαλο μπορεί να επιτρέψουν σε εταιρείες να έχουν πρόσβαση στις σκέψεις και την διάθεσή μας
Image by Gerd Altmann from Pixabay Η Royal Society προειδοποιεί: Τα εμφυτεύματα στον εγκέφαλο μπορεί να επιτρέψουν σε εταιρείες να έχουν πρόσβαση στις σκέψεις και την διάθεσή μας

Η Royal Society προειδοποιεί: Τα εμφυτεύματα στον εγκέφαλο μπορεί να επιτρέψουν σε εταιρείες να έχουν πρόσβαση στις σκέψεις και την διάθεσή μας

Sarah Knapton

Η Royal Society προειδοποιεί ότι τα εμφυτεύματα ανάγνωσης εγκεφάλου θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε διάφορους οργανισμούς, πολιτικούς και εταιρείες μάρκετινγκ να έχουν πρόσβαση στις σκέψεις και τις διαθέσεις των ανθρώπων και κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκινήσει επείγουσα έρευνα σχετικά με τη νέα τεχνολογία για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Αρκετές εταιρείες και εργαστήρια αναπτύσσουν λογισμικό νευρικής διασύνδεσης, συμπεριλαμβανομένου του Elon Musk, ο οποίος τον επόμενο χρόνο προγραμματίζει δοκιμές σε ανθρώπους, προκειμένου να εισάγει ηλεκτρόδια στους εγκεφάλους ασθενών με σύνδρομο «Ψευδοκώματος» για να τους βοηθήσει να επικοινωνούν.

Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον για την “τηλεπαθητική δακτυλογράφηση”. Μέσα στα προσεχή σχέδια της εταιρείας κοινωνικών μέσων δικτύωσης είναι η δημιουργία ακουστικών που θα μπορούν να μεταγράψουν λέξεις με ρυθμό 100 λέξεων ανά λεπτό, μόνο με τη σκέψη.

Ωστόσο με μια νέα αναφορά της, η Royal Society προειδοποιεί ότι μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταχρήσεις απορρήτου ή να επιτρέψει στους hakers να διαβάσουν τις σκέψεις των ανθρώπων.

«Η πρόσβαση στις σκέψεις, τις διαθέσεις και τα κίνητρα των πολιτών θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάχρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», προειδοποιεί η έκθεση.

“Οι εταιρείες μπορεί να ζητήσουν από τους υπαλλήλους τους να φορούν συσκευές διεπαφών που θα αποκαλύπτουν τα συναισθήματά τους.

Αν μπορούσαν να προσεγγιστούν οι σκέψεις, τότε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρείες στις προσπάθειες εμπορίας αγαθών και υπηρεσιών ή από πολιτικούς ή από εκστρατείες που αναζητούν να στρατολογήσουν οπαδούς για τους σκοπούς τους.

Σήμερα τα προσωπικά δεδομένα αξίζουν πολύ περισσότερο από τα χρήματα 

«Η προοπτική μιας συνεχούς παρακολούθησης μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά των ανθρώπων και να επηρεάσει την ευημερία τους. Οι ασφαλιστές υγείας θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την πρόσβαση σε νευρικά δεδομένα για να αρνηθούν την κάλυψη.»

Ο Elon Musk (ιδρυτής της εταιρείας Neuralink) προτείνει μια νέα μελλοντική τεχνολογία.

Μια μονάδα θα βρίσκεται έξω από το κεφάλι και ασύρματα να λαμβάνει πληροφορίες από νημάτια που θα βρίσκονται ενσωματωμένα στον εγκέφαλο

 

Επί του παρόντος, τα εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται μόνο για ιατρικά θέματα όπως αποκατάσταση εγκεφαλικών επεισοδίων και επιληψία, αλλά ορισμένα εργαστήρια έχουν αρχίσει ήδη να μεταφράζουν εγκεφαλικά κύματα σε λέξεις και εικόνες και πολλοί πιστεύουν ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν το πλήρες λογισμικό ανάγνωσης σκέψης γίνει πραγματικότητα.

Ήδη είναι εφικτή η ανάγνωση των διαθέσεων με τη χρήση εγκεφαλικών σαρώσεων EEG, που ήδη χρησιμοποιείται από τις εταιρείες μάρκετινγκ για να κρίνει πόσο καλά θα γίνονται αντιληπτές και κατανοητές οι διαφημίσεις, μια τακτική γνωστή ως neuromarketing.

Ορισμένες κινεζικές εταιρείες παρακολουθούν ήδη εργαζόμενους για σημάδια θυμού, άγχους ή κατάθλιψης, μέσω συσκευών που τοποθετούνται σε κράνη ασφαλείας.

Παγκοσμιοποίηση-Κινεζοποίηση: Η ψηφιακή δικτατορία και το «σύστημα κοινωνικής βαθμολόγησης» 

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι τα εμφυτεύματα του εγκεφάλου θα μπορούσαν να γίνουν τόσο φυσιολογικά όσο είναι σήμερα οι βηματοδότες ή τα τεχνητά ισχία, επιτρέποντας στους ανθρώπους να μεταφέρουν τη διάθεση, τη γνώση και τη μνήμη τους σε ένα ψηφιακό χώρο δεδομένων.

Παράθυρο Overton-Όβερτον: Στρατηγική χειραγώγησης~Πώς το απαράδεκτο γίνεται αποδεκτό και η λύση 

Τα εμφυτεύματα θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε έναν τουρίστα να εκπέμψει μια «νευρική καρτ ποστάλ» των όσων βλέπει, ακούει, νιώθει και γεύεται, στο μυαλό ενός φίλου πίσω στην πατρίδα του.

Οι συντάκτες της έκθεσης λένε ότι τα νευρικά εμφυτεύματα θα μπορούσαν να προσφέρουν νέες προοπτικές στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως η άνοια, η παράλυση, οι συνθήκες ψυχικής υγείας, ακόμη και στη παχυσαρκία, αλλά θα οδηγήσουν σε ηθικά ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Ο άνθρωπος, ο αλγόριθμος, η ψυχή, ο Χαράρι και ο μετα-άνθρωπος 

Ο Δρ Tim Constandinou, Διευθυντής του Εργαστηρίου Νευρωνικών Διεπαφών Επόμενης Γενιάς (NGNI), στο Imperial College στο Λονδίνο και συμμετέχων στην έκθεση, δήλωσε:

«Μέχρι το 2040 οι νευρικές διεπαφές είναι πιθανό να είναι μια καθιερωμένη επιλογή που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να περπατούν μετά από παράλυση και να αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη που δεν αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά, μπορεί να κάνουν τη θεραπεία της νόσου του Alzheimer μια πραγματικότητα.

(“Τροφή-Φάρμακο”: Κανείς δεν αμφιβάλλει για τα οφέλη της τεχνολογίας και όλοι μας θέλουμε να τα καρπωθούμε. Αυτό που μας προβληματίζει δεν είναι η τεχνολογία αλλά το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί! Π.χ. Τεχνολογίες τροποποίησης του DNA-Γονιδιακές θεραπείες: Πού σταματά η επιστήμη και πού αρχίζει η ευγονική;)

Ενώ οι εξελίξεις όπως η απρόσκοπτη επικοινωνία του εγκεφάλου με τον υπολογιστή μοιάζουν πολύ μακρινές, θα πρέπει να δράσουμε άμεσα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι ηθικές και κανονιστικές μας άμυνες είναι αρκετά ευέλικτες για οποιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη.»

«Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτές οι αυξανόμενες τεχνολογίες εφαρμόζονται με ασφάλεια και προς όφελος της ανθρωπότητας».

Ο Christofer Toumazou, καθηγητής μηχανικής στο Imperial College London, δήλωσε:

«Σήμερα οι εφαρμογές για τις νευρωνικές διεπαφές φαίνονται τόσο ασύλληπτες όσο φαινόταν και το smartphone πριν από μερικές δεκαετίες».

Θα μπορούσαν να αποφέρουν τεράστια οικονομικά οφέλη στο κόσμο και να μεταμορφώσουν τομείς όπως τη δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια, αλλά αν οι εξελίξεις υπαγορεύονται από μια χούφτα εταιρειών τότε οι εταιρείες θα τις χρησιμοποιήσουν εμπορικά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καλούμε την κυβέρνηση να ξεκινήσει μια εθνική έρευνα σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα, να προσδιορίσει τις προτεραιότητες του Ηνωμένου Βασιλείου και να αφήσει το κοινό να διαμορφώσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας και το πού θέλουμε να μας οδηγήσει”.

Διαβάστε ακόμη: Η τεχνολογία χωρίς ταυτόχρονη πνευματική ωρίμανση οδηγεί σε δυστοπία 

Αφανείς… παρενέργειες! Σύγχρονο Μάτριξ: Οι Οθόνες και ο απόλυτος εγκλωβισμός και η διαστροφή της συνείδησης 

Το σώμα μας θα είναι η μπαταρία του μέλλοντος; 

Το Διαδίκτυο των Σωμάτων~Το σώμα μας πλέον δεν μας ανήκει 

Η, μοιραία για την Δύση, μετατόπιση από την προσωπική ηθική στην ηθική της μάζας/του οπαδικού κοπαδιού 

«Ψηφιακό ναρκωτικό»: Πώς οι οθόνες εθίζουν και μεταμορφώνουν τα παιδιά σε ψυχωτικά

Ιατρική δεν είναι μόνο τεχνολογία, αλλά και η σχέση ιατρού-ασθενούς  

3D Printing: Το μέλλον του φαγητού είναι η εκτύπωση ή φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο 

Οι κίνδυνοι από την χαλάρωση της νομοθεσίας για τα γενετικά τροποποιημένα

Κρέας από… αέρα και «μενού» από απομεινάρια τροφίμων 

Πηγή: www.holisticlife.grtelegraph  


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια