MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψις7 αιτίες πονόκοιλου και τι να κάνετε

7 αιτίες πονόκοιλου και τι να κάνετε

7 αιτίες πονόκοιλου και τι να κάνετε
Image by Christian Dorn from Pixabay 7 αιτίες πονόκοιλου και τι να κάνετε

7 αιτίες πονόκοιλου και τι να κάνετε

Διπλώθηκες στα δύο; Μάθε γιατί σε έπιασε πόνος στο στομάχι σου.

1. Αν έχεις κοιλιακές κράμπες σε συνδυασμό με πονοκέφαλο, ρίγη, ναυτία, έμετο, διάρροια ή χαμηλό πυρετό είναι:

#Τροφική δηλητηρίαση

Όταν καταναλώνεις φαγητό ή νερό που περιέχει βακτήρια, παράσιτα, ιούς ή τοξίνες που δημιουργούνται από αυτά τα μικρόβια μπορεί να πάθεις τροφική δηλητηρίαση. Οι περισσότερες περιπτώσεις προκαλούνται από κοινά βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκος και η E. coli.

Σταφυλόκοκκος: Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε μολυνθεί από το βακτήριο
και Βακτήριο E.Coli: Τι το προκαλεί και συμπτώματα

Τι να κάνεις: Πίνε αρκετά υγρά για να παραμείνεις ενυδατωμένος και φάε μπανάνες ή φρυγανιές. Κάλεσε γιατρό αν η διάρροια επιμένει, έχεις αίμα ή υψηλό πυρετό γιατί υποδηλώνει ότι πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη.

Για περισσότερα Τροφική δηλητηρίαση: Τι είναι και αντιμετώπιση

2. Εάν πονάει το στομάχι σου, έχεις εμετό, δέκατα ή υψηλό πυρετό, διάρροια και νιώθεις αδυναμία τότε είναι:

#Ιογενής γαστρεντερίτιδα

Η γαστρεντερίτιδα αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή ίωση μετά το κοινό κρυολόγημα, επειδή μεταδίδεται πολύ εύκολα από μολυσμένα τρόφιμα ή μολυσμένο νερό, από εστιατόρια όπου δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, από άτομα που νοσούν.

Τι να κάνεις: Κατανάλωνε μικρές ποσότητες μπανάνας και μήλου, που είναι πλούσιες πηγές καλίου. Θα αναπληρώσεις άλλον ένα χαμένο ηλεκτρολύτη. Επίσης, πίνε νερό, τσάι και φάε σούπα φιδέ με περισσότερο αλάτι από ό,τι συνήθως. Η γαστρεντερίτιδα διαρκεί 2 ημέρες.

Αν περάσει αυτό το διάστημα και τα συμπτώματα δεν υποχωρούν μπορεί να είναι μικροβιακή γαστεντερίτιδα η οποία εμφανίζεται συχνότερα το Καλοκαίρι, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων και της κακής συντήρησης των τροφίμων. Ίσως χρειαστείς νοσηλεία και αντιβίωση.

Δείτε και Γαστρεντερίτιδα: Τι είναι, συμπτώματα, πρόληψη, διατροφή, αντιμετώπιση

3. Αν νιώθεις κράμπες -συν επείγουσα ανάγκη να πας στο μπάνιο- περίπου 30 λεπτά έως 2 ώρες μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, έχεις διάρροια, αέρια και φούσκωμα ίσως να είναι:

#Δυσανεξία στη λακτόζη

Αν τρώγοντας παγωτό πονάει το στομάχι σου μπορεί να έχεις δυσανεξία στη λακτόζη. Και δεν είσαι μόνος: περίπου το 65% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μειωμένη ικανότητα να αφομοιώσει τη λακτόζη μετά τη βρεφική ηλικία. Οι άνθρωποι συνήθως αναπτύσσουν συμπτώματα όπως ενηλικιωθούν.

Το βασικό σάκχαρο του γάλακτος, διασπάται στο λεπτό έντερο με τη βοήθεια ενός ενζύμου: της λακτάσης. Όταν υπάρχει έλλειψη του ενζύμου τότε η λακτόζη που δεν απορροφάται στο λεπτό έντερο προκαλεί ενοχλητικά συμπτώματα.

Τι να κάνεις: Απευθύνσου στον γιατρό για να διαπιστώσεις εάν έχεις πρόβλημα με τη λακτόζη. Για να καταλάβεις αν έχεις πράγματι δυσανεξία στη λακτόζη, κάνε το εξής: Ξυπνώντας το πρωί, πιες δύο ποτήρια χλιαρό γάλα (όχι κρύο) και παρατήρησε τα συμπτώματα που τυχόν προκύψουν.

Δεν χάνεις και κάτι εάν δεν πίνεις γάλα. Αντικατέστησέ το με το γιαούρτι που δεν έχει τις ίδιες επιδράσεις και είναι πολύ πιο ωφέλιμο.
Δείτε και Μήπως έχεις δυσανεξία στη λακτόζη;

4. Αν νιώθεις ενόχληση ή πόνο στο πάνω μέρος δεξιά στο στομάχι που αντακλά στην πλάτη ή τον ώμο, ο πόνος σε ξυπνά τη νύχτα και συνοδεύεται από ναυτία ή εμετό ίσως είναι:

#Χολολιθίαση 7 αιτίες πονόκοιλου και τι να κάνετε

Πρόκειται για μία κοινή νόσο που εμφανίζεται περισσότερο στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Οι χολόλιθοι (πέτρες στη χολή) σχηματίζονται από την συσσώρευση υλικών εντός της χοληδόχου κύστης και δημιουργούνται από την κατανάλωση πολύ λίπους ή χοληστερόλης.

Τι να κάνεις: Αν ο πόνος επιμένει για αρκετές εβδομάδες πήγαινε στο γιατρό, μπορεί να χρειαστεί να υποβληθείς σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης.

Δείτε και Χολόλιθοι: Πως σχηματίζονται και πως να τους διαλύσετε φυσικά 

5. Αν αισθάνεσαι έναν ήπιο πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς μαζί με φούσκωμα και δεν επισκέπτεσαι την τουαλέτα είναι:

#Δυσκοιλιότητα

Κάτι που μπορεί να συμβεί όταν καταναλώνεις λίγες φυτικές ίνες, κάνεις καθιστική ζωή, αλλάζεις την καθημερινή σου ρουτίνα, όπως πηγαίνοντας διακοπές ή κάποιο ταξίδι. Ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντιόξινα ή τα αντικαταθλιπτικά, μπορεί επίσης να είναι οι ένοχοι.

Τι να κάνεις: Αύξησε σταδιακά την πρόσληψη των φυτικών ινών προσθέτοντας περισσότερα δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου. Στόχος σου είναι τα 25 με 30 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα. Αν αυτό δεν βοηθήσει, ή αν έχεις έντονο πόνο, αιματηρά κόπρανα, κράμπες ή απώλεια βάρους δες τον γιατρό σου.

αντιμετωπίστε την οπωσδήποτε γιατί προκαλεί κι άλλα προβλήματα: Με ποιές ασθένειες συνδέεται η δυσκοιλιότητα
δείτε και Δυσκοιλιότητα: Αιτίες, επιπτώσεις και φυσική αντιμετώπιση

6. Αν νιώθεις πόνο στο πάνω μέρος της κοιλιάς που εκτείνεται προς την πλάτη σου είναι:

#Παγκρεατίτιδα

Το πάγκρεας βρίσκεται στο άνω μέρος της κοιλιάς, πίσω από το στομάχι και παίζει σημαντικό ρόλο στην πέψη. Η υπερβολική χρήση αλκοόλ και οι πέτρες στη χολή προκαλούν αυτή την φλεγμονή του παγκρέατος. Μπορεί να είναι ήπια ή σοβαρή, και η κατάσταση χειροτερεύει μετά το φαγητό.

Πάγκρεας, ένας πολύτιμος, αλλά κρυφός ευεργέτης 

Τι να κάνεις: Μερικές φορές, ήπιες περιπτώσεις παγκρεατίτιδας μπορεί να υποχωρήσουν από μόνες τους. Αλλά αν ο πόνος είναι έντονος ή διαρκεί περισσότερο από μία μέρα, κάλεσε τον γιατρό σου. Η παγκρεατίτιδα χειροτερεύει όταν καταναλώνεις στερεά τροφή.

Παγκρεατίτιδα: Τι είναι, αίτια, συμπτώματα, αντιμετώπιση και βότανα 

7.Αν νιώθεις κάψιμο πίσω από το στέρνο σου είναι:

#Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ)

Συμβαίνει όταν τα οξέα από το στομάχι σου παλινδρομούν στον οισοφάγο σου. Μπορεί να προκληθεί από την αυξημένη πίεση στην κοιλιά από τα περιττά κιλά, είτε από φάρμακα, όπως παυσίπονα ή αντικαταθλιπτικά ή λόγω εγκυμοσύνης. Εκτός από την αίσθηση καψίματος άλλα συμπτώματα είναι η ναυτία, η κακοσμία, η επώδυνη κατάποση, η βραχνάδα.

Τι να κάνεις: Χάσε βάρος, αν χρειαστεί, και μείνε μακριά από τα τρόφιμα που προκαλούν καούρα, συνήθως πικάντικα, λιπαρά ή τηγανητά τρόφιμα. Αν αυτό δεν βοηθήσει, δοκίμασε ένα αντιόξινο. Αλλά αν δεις ότι δεν ανακουφίζεσαι με τίποτα απευθύνσου στο γιατρό για να συζητήσετε άλλες επιλογές θεραπείας που θα ελέγξουν την παλινδρόμηση.

Υπάρχουν και φυσικές αποτελεσματικές λύσεις Πώς να αποφύγετε τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
χωρίς τις παρενέργειες των συμβατικών λύσεων: Αιτία γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και χολολιθίασης τα αντιόξινα 

Πηγή: www.wefit.gr 7 αιτίες πονόκοιλου και τι να κάνετε

~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Οποιαδήποτε περίπτωση και να σας συμβαίνει από τις παραπάνω (εκτός από την δηλητηρίαση) μπορείτε να εμπιστευτείτε την μαστίχα Χίου για να σας βοηθήσει αποτελεσματικά:  Η μαστίχα Χίου αναγνωρίστηκε και επισήμως ως φυσικό φάρμακο 

Μαστίχα Χίου, το “Ελληνικό δάκρυ”, ασπίδα του πεπτικού!

“Η τροφή μας το φάρμακό μας”, λοιπόν, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει για τους φίλους της, που την χρειάζονται και ψάχνουν να βρουν ΕΓΓΥΗΜΈΝΑ ΓΝΗΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΑ, για διατήρηση και αποτελεσματικότητα.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και να την αποκτήσετε, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Δείτε ακόμη: Επαναλαμβανόμενος πόνος στην κοιλιά: Γιατί δεν πρέπει να τον αγνοείτε 

Πόνος στην κοιλιά; Τι μπορεί να συμβαίνει και αντιμετώπιση   

Πόνος στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς: Τι μπορεί να σημαίνει;  

Γιατί 7 στους 10 θα εμφανίσουν κάποια στιγμή πρόβλημα στο στομάχι ή το έντερο; 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια