Νευροεπιστήμονες προειδοποιούν όσους μαγειρεύουν με φυτικά έλαια

nevroepistimones-proeidopoioun-osous-mageirevoun-me-fytika-elaia

Νευρο-επιστήμονες και από την Οξφόρδη, έχουν μια ζοφερή Νέα Προειδοποίηση για τους ανθρώπους που μαγειρεύουν με φυτικά έλαια όπως το καλαμποκέλαιο, το σογιέλαιο, το κανόλα, κ.α.!
Δείτε και Είναι η Σόγια επικίνδυνη;
Κραμβέλαιο ή λάδι κανόλα (Canola) και υγιεία.

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνηθίζουν να χρησιμοποιούν φυτικά λάδια για το μαγείρεμα, αλλά, δυστυχώς, έτσι βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Αυτός είναι ο λόγος που Βρετανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μελέτη η οποία έδειξε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεφορτωθείτε τα φθηνά φυτικά έλαια και αντί για αυτά να επιλέξετε πιο υγιεινές επιλογές όπως το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, το βούτυρο ή ακόμη και το λαρδί.
Δείτε Λάδι Καρύδας … το Θαυματουργό!
και Βούτυρο το παρεξηγημένο: Αποδεδειγμένα η υγιεινότερη δυνατή επιλογή
Όσο για το λαρδί, υποθέτω πως η χρήση του όπως παλαιότερα, που μία οικογένεια έτρωγε ένα γουρούνι τον χρόνο, αντί για ένα τον μήνα όπως κάνουν πάρα πολλοί από εμάς σήμερα, μπορεί να είναι μία καλή επιλογή.

Υπάρχουν πάρα πολλές αποδείξεις ότι είναι πολύ πιο υγιεινό να μαγειρεύετε με ένα καλό πατροπαράδοτο κορεσμένο λίπος, επειδή θα σας βοηθήσει και θα προστατεύσει όχι μόνο την υγεία του σώματός σας, αλλά και το μυαλό σας από σοβαρές μακροπρόθεσμες βλάβες και παρενέργειες.

Τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά φυτικά έλαια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αυτό ανακαλύφθηκε από τον Martin Grootveld, έναν επιστήμονα από το Πανεπιστήμιο De Montfort στη Μεγάλη Βρετανία και από τον John Stein, έναν επιστήμονα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο Grootveld και η ομάδα του ανέλυσαν τα επίπεδα των αλδεϋδικών ενώσεων «προϊόντα οξείδωσης των λιπιδίων» (lops), και ανακάλυψαν ότι η θέρμανση των ελαίων οδήγησε στην απελευθέρωση υψηλών επιπέδων χημικών που συνδέονται με τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις και ακόμη και την άνοια.
Δείτε και Προσοχή: Γιατί τα φυτικά λάδια είναι επικίνδυνα για την υγεία

Ο καθηγητής Stein από την Οξφόρδη που στηρίζει εξ ολοκλήρου αυτά τα ευρήματα, βρήκε και κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό για αυτά τα πολυακόρεστα έλαια.

Σύμφωνα με τη μελέτη του, υπάρχουν πιο υγιεινές επιλογές από τα προαναφερόμενα φυτικά έλαια, όταν πρόκειται για μαγείρεμα. Πέραν του ότι είναι γενετικά τροποποιημένα, μπορούν επίσης πολύ εύκολα να ταγκίσουν όταν θερμαίνονται και όταν αφήνονται εκτεθειμένα στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
«Τροφή»: Κάτι ακόμη που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με αυτά τα λάδια, είναι η περιεκτικότητά τους σε ωμέγα 6 λιπαρά, τα οποία, επειδή τα καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα σε τρόφιμα που τα περιέχουν, έχει δημιουργηθεί ανισορροπία σε σχέση με τα ωμέγα 3, με αποτέλεσμα (σε υπερβολική ποσότητά) να μεταβολίζονται στο σώμα για να γίνουν ένα είδος λιπαρών οξέων που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή και βλάβη. Η βλάβη αυτή προκαλεί στένωση στις αρτηρίες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή  νόσο.
Δείτε περισσότερα Ω 3-6-9: Πόσο σημαντική είναι η αναλογία πρόσληψής τους
και 4 σημάδια που…φωνάζουν ότι οι αρτηρίες σας είναι φραγμένες!
και η λύση Pinus Marinitus και Πυκνογενόλη: Το «tuboflo» των αρτηριών!

Επίσης, η αυξημένη πρόσληψη των ω 6 σε βάρος των ω 3 λιπαρών (1/1 ή 1,5/1 ιδανική αναλογία) φαίνεται να προωθεί την παθογένεση πολλών ασθενειών, εκτός των καρδιαγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου, των φλεγμονωδών και αυτοάνοσων νόσων
Για να καταλάβετε πόσο σοβαρή είναι αυτή η ανισορροπία (όπως και όλες οι ανισορροπίες άλλωστε), δείτε και Φλεγμονές και Καρδιακές Παθήσεις
C-αντιδρώσα πρωτεΐνη και ΦΛΕΓΜΟΝΗ: Βραδυφλεγής καρκινική βόμβα
Φλεγμονές ο ΕΧΘΡΟΣ της Υγείας ΜΑΣ. Πως να τις Μειώσουμε
Τι είναι φλεγμονή και ποιος ο ρόλος της στα αυτοάνοσα νοσήματα

Αντί για να μαγειρεύετε με αυτά τα φυτικά έλαια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντ` αυτών ελαιόλαδο, βούτυρο από ζώα που τρέφονται με χόρτο, ή ακόμη και λαρδί. Ωστόσο, η καλύτερη λύση για το μαγείρεμα είναι το λάδι καρύδας, επειδή έχει τα χαμηλότερα επίπεδα αυτών των επιβλαβών χημικών ουσιών. Επιπλέον, ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν ότι το λάδι καρύδας διατηρεί την ακεραιότητά του ακόμα και μετά από 6 ώρες συνεχούς έντονου τηγανίσματος.
Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι μόνο το λάδι καρύδας που έχει αυτές τις ιδιότητες: Το ασφαλέστερο λάδι για τηγάνι & μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες
Δείτε και σε αντίθεση με τις σαβούρες (επιτρέψτε μου) που μας προτείνουν για «υγιεινά» φυτικά λάδια, μόνο και μόνο για να μπορούν και οι βόρειες χώρες να μοιραστούν τον θησαυρό μας, που δυστυχώς εμείς, δεν εκτιμάμε δεόντως: Παραμελημένο Ελληνικό προϊόν γίνεται ανάρπαστο στο εξωτερικό ως φάρμακο
Τα επαναστατικά ευεργετήματα ελιάς και ελαιόλαδου
Ελαιόλαδο: Ισχυρή προστασία από καρδιαγγειακά, καρκίνο, φλεγμονές
Το ελαιόλαδο διαθέτει & χημειοπροστατευτικὲς ιδιότητες!
Η διατροφική αξία του ελαιολάδου!!  

«Τροφή»: Τώρα για όσους αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα της εξισορρόπησης στων οργανισμό και θέλετε να συμπληρώσετε και ωμέγα 3 στην διατροφή σας, σας τα προτείνω ως συμπλήρωμα διατροφής {ΆΡΙΣΤΟ Ω3, EPA και DHA, και λόγω της διπλής του απόσταξης (μοριακή εν κενώ) έχω εξασφαλίσει ότι είναι απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}, με όλα του τα οφέλη στο ΑΚΈΡΑΙΟ.

Όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλώ επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

και να μην παραλείψω, πετάξτε άπαξ και δια παντός τις διάφορες μαργαρίνες: Ας γνωρίσουμε τη μαργαρίνη… και 10 λόγους για να την αποφεύγετε

Πηγή: healthylivingdoctor365.com
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ρητή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *