Αμερικανικές πιέσεις για παγκόσμια εξάπλωση των γενετικά τροποποιημένων

amerikanikes-piesis-gia-pagkosmia-exaplosi-ton-genetika-tropopiimenon

Αμερικανικές πιέσεις για παγκόσμια εξάπλωση των γενετικά τροποποιημένων

Ακτιβιστές της αμερικανικής οργάνωσης «Food and Water Watch», αφού ταξινόμησαν και ανέλυσαν 926 τηλεγραφήματα του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. που καλύπτουν 113 χώρες σε διάστημα μιας πενταετίας, από το 2005 έως το 2009, αποκάλυψαν την διπλωματική πίεση που ασκούσε η χώρα του Μεγάλου Αδελφού σε άλλες χώρες, προκειμένου να στηρίξουν την αμερικανική βιομηχανία βιοτεχνολογίας και να γεμίσει η αγορά με τα μεταλλαγμένα.

Έπεισαν, για παράδειγμα, την Κένυα να ενθαρρύνει το εμπόριο γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων και τις κυβερνήσεις της Γκάνας και της Νιγηρίας να προωθήσουν γρήγορα σχετική νομοθεσία. Αλλά άσκησαν πιέσεις και στην Ε.Ε., όπου το de facto moratorium περιορίζει μέχρι τώρα την παραγωγή, εισαγωγή και πώληση των περισσοτέρων σχετικών προϊόντων.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πίεσε για να χαλαρώσουν οι κοινοτικές ρυθμιστικές οδηγίες, που έχουν καθυστερήσει την έγκριση των γενετικά μεταλλαγμένων σοδειών και για να υποχρεώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδεχθεί προϊόντα βιοτεχνολογίας», αναφέρει η έκθεση της Food and Water Watch, επισημαίνοντας ότι το 38% των τηλεγραφημάτων προέρχονταν από τις αμερικανικές πρεσβείες στην Ευρώπη.

Τα τηλεγραφήματα δείχνουν ότι

οι Αμερικανοί διπλωμάτες στόχευαν συγκεκριμένα επιστήμονες και ακαδημαϊκούς προκειμένου να αποδεχθούν την άποψη της βιομηχανίας βιοτεχνολογίας για τα μεταλλαγμένα προϊόντα, υποστηρίζοντας τους γνωστούς πλέον ισχυρισμούς των εταιρειών ότι οι σοδειές των μεταλλαγμένων θα αυξήσουν δήθεν την παραγωγικότητα, θα καταπολεμήσουν την παγκόσμια πείνα και θα πολλαπλασιάσουν τις ευκαιρίες για ανάπτυξη, με οφέλη και για το περιβάλλον.

Ένας υπέροχος νέος κόσμος όπως έγραψε και ο ΧαξλεΪ

«Τροφή»: Και εδώ ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχόλιο, που κυριολεκτικά αποστομώνει, από μία φίλη/θησαυρό: Η εξαγορά πανεπιστημιακών με σκοπό τον επηρεασμό της κοινής γνώμης αλλά και τη συστηματική πλύση εγκεφάλου ολόκληρης γενιάς που θα εκπαιδευόταν από αυτούς με απώτερο σκοπό να υιοθετήσει τις συγκεκριμένες θέσεις της Μονσάντο αποτελούσε πρωταρχικό σχέδιο της εταιρείας.

Θυμάμαι το 1998 καθηγητής ελληνικού πανεπιστημίου που χρημάτισε και Υπουργός, επί δίωρο σχεδόν προσπαθούσε να με πείσει με έκδηλο ενθουσιασμό για τα οφέλη των GMO. Τότε εκπονούσαμε με μια τάξη Δημοτικού ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής και αγωγής υγείας και στο πλαίσιο αυτού τον επισκέφτηκα, του πήρα συνέντευξη και ζήτησα ενημερωτικό υλικό.

Ήταν εξυπηρετικότατος και κατέβαλε προσπάθειες να με πείσει, γιατί με είδε αρκετά προβληματισμένη. Με αποχαιρέτησε λέγοντας ότι θα ήταν πολύ ικανοποιημένος αν κατάφερε να μου αλλάξει γνώμη. Ευτυχώς για μένα και τους μαθητές μου, όχι μόνο δεν με έπεισε, αλλά με έκανε ακόμη πιο καχύποπτη η τόση επιμονή και ο ενθουσιασμός του.

Δύο χρόνια αργότερα, σε πανεπιστήμιο στην Αγγλία, εγώ και μια άλλη επίσης Ελληνίδα συνάδελφος και συμφοιτήτρια εξομολογούμαστε σε Άγγλο καθηγητή μας, πολύ γνωστό και δραστήριο σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και τότε υψηλόβαθμο στέλεχος του WWF παγκοσμίως, ότι είχαμε σοβαρό πρόβλημα διατροφής, γιατί εκείνη την εποχή είχε ξεσπάσει η επιδημία Food and mouth disease, με αποτέλεσμα να αδειάσουν τα μαγαζιά τροφίμων, και ό, τι βρίσκαμε ήταν λίγα όσπρια και τρόφιμα gmo, που φυσικά δεν τρώγαμε.

Τότε αυτός, προς μεγάλη μας έκπληξη, μας είπε ότι ήταν χαζή η άρνησή μας και ότι έπρεπε συστηματικά να εκθέτουμε τον οργανισμό μας στα μεταλλαγμένα, γιατί αυτά θα ήταν οι μοναδικές διαθέσιμες τροφές σε λίγα χρόνια.

Μάλιστα, τόνισε ότι, όσοι είναι χαζοί και συνεχίσουν να αναζητούν καθαρές τροφές, γρήγορα θα λιμοκτονήσουν και θα χαθούν πρώτοι.

Στις διαμαρτυρίες μας για πιθανές αλλεργίες και ασθένειες άγνωστες ή για γενετικές μεταλλάξεις, ανασήκωσε τους ώμους και με ύφος κυνικό απάντησε:

«Όλα στο παιχνίδι είναι, πάντα υπάρχουν απώλειες. Αυτοί που δε θα μπορούν να προσαρμοστούν, ας πεθάνουν. Οι άλλοι όμως θα μεταλλαχτούν και θα τρώνε ο,τιδήποτε: συνθετικές τροφές, αλλοιωμένες, με λίγα θρεπτικά συστατικά κλπ, και θα επιβιώνουν. Εμάς μας ενδιαφέρουν αυτοί που θα είναι οι πιο ανθεκτικοί οργανισμοί».

Ακόμη θυμάμαι τη φρίκη που μας γέμισαν τα λόγια και το ύφος του. Τελικά επιλέξαμε να μην τα φάμε και περάσαμε δύο μήνες με κανονικό υποσιτισμό που μας οδήγησε σε αβιταμίνωση. Όταν γυρίσαμε πίσω στα σπίτια μας κάναμε θεραπεία και την ξεπεράσαμε.

Τώρα, 14 χρόνια μετά, έρχεται η ΕΕ και η καθοδηγημένη, κατά πως φαίνεται, πολιτεία να μας επιβάλουν με το στανιό τα μεταλλαγμένα. Τυχαίο λοιπόν δεν ήταν που γενετιστής καθηγητής χρίστηκε υπουργός την κρίσιμη περίοδο που θα λαμβάνονταν αποφάσεις για την κυκλοφορία των GMO.

Ο Θεός να μας φυλάει από τους φύλακες, τους προστάτες και τους ηγέτες μας που με τις υπογραφές και τους κονδυλοφόρους τους αποφασίζουν κυνικά για τις ζωές μας, το μέλλον των απογόνων μας και τη φυσιολογία του είδους μας! Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν, επειδή «τη βλέπουν» μικροί θεοί με μεγάλο κομπόδεμα!

Δείτε ακόμη: ΣΩΣΤΕ… ΚΡΥΨΤΕ… ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ !!!

Μεταλλαγμένα τρόφιμα: Τι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε!

Monsanto: Η πολυεθνική που «σπέρνει» τη φρίκη.

Τοξικὸν γονίδιον στὶς γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες.

Πώς μία εταιρεία «τέρας» γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων «σπέρνει» τον καρκίνο στον κόσμο!

Δείτε πως στην Αμερική οι πολυεθνικές ελέγχουν όλη τη διατροφική αλυσίδα

www.ygeianews.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *