7 ανέλπιστοι λόγοι για να αγαπήσετε τα…βακτήρια!

7-anelpisti-logi-gia-na-agapisete-ta-vaktiria

Η πρόοδος της επιστήμης έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που πλέον μας ωθεί να…αγαπήσουμε τα βακτήρια. Νέες έρευνες δείχνουν, ότι υπάρχουν τελικά περισσότεροι λόγοι για να προσθέσουμε τα προβιοτικά βακτήρια στα υπέρ της υγείας μας.
Τα προβιοτικά βακτήρια χωρίζονται σε 400 περίπου κατηγορίες και στην ουσία είναι τα ωφέλιμα βακτήρια, χωρίς την ύπαρξη των οποίων δε θα μπορούσαμε να μείνουμε ζωντανοί για πολύ καιρό.
Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο πεπτικό μας σύστημα και ειδικότερα στην περιοχή του εντέρου.

Ποιοι είναι όμως οι 7 λόγοι- έκπληξη, που κάνουν τα προβιοτικά ιδιαίτερους «συμμάχους» της υγείας μας;

Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
Νέες έρευνες δείχνουν, ότι δύο συγκεκριμένοι τύπου προβιοτικών είναι το ίδιο ωφέλιμοι για τον οργανισμό, όσο και τα αντιβιοτικά φάρμακα, στην περίπτωση της εξάλειψης των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.
Τα «Lactobacillus rhamnosus» και «Lactobacillus reuteri» σε δόσεις, δύο φορές την ημέρα, με άδειο στομάχι για διάστημα ενός χρόνου, μπορούν να μειώσουν το επιβλαβές E. Coli, που συνδέεται με τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, κατά 51,4%. Μάλιστα, αντίθετα από τα αντιβιοτικά χάπια, τα προβιοτικά βακτήρια δεν έχουν επιζήμιες για τον οργανισμό, παρενέργειες.
Δείτε Τα λάθη που κάνουμε και προκαλούν ουρολοιμώξεις
Φυσική θεραπεία κυστίτιδας και ουρολοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος των γυναικών!
Φυσική αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος των ανδρών!
και Γιατί ο χυμός κράνμπερι αποτρέπει την ουρολοίμωξη

Αντοχή στα αντιβιοτικά
Η ίδια έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Archives of Internal Medicine», έδειξε ότι τα βακτήρια αποκτούν αρκετά μεγάλη αντοχή μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα, στα αντιβιοτικά τριμεθοπρίμη-σουλφαμεθοξαζόλη και αμοξικιλλίνη. Επιπλέον, το E. coli, στην αρχή της έρευνας παρουσίασε μία αντίσταση της τάξης του 20% – 40%, ενώ μετά από ένα μήνα, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 80% – 95%. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει, ότι μετά την πάροδο των 30 ημερών, τα αντιβιοτικά δεν ήταν πλέον χρήσιμα.
Δείτε: Τα αντιβιοτικά δεν είναι σε θέση πλέον να αντιμετωπίσουν τις ασθένειες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δες τις επιπτώσεις των αντιβιοτικών στο σώμα σου
Έρευνα: Ή ανατριχιαστική αλήθεια για τις αντιβιώσεις στην Ελλάδα
και Πως να αποκαταστήσετε την υγιή εντερική χλωρίδα, μετά την λήψη αντιβιοτικών.

Στρεπτόκοκκος
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Clinical Pediatric Dentistry» αποκάλυψε, ότι το «Lactobacillus rhamnosus», το οποίο περιέχει γάλα, προκάλεσε σημαντική πτώση στην καταμέτρηση των «μονάδων» του στρεπτόκοκκου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι οι λοιμώξεις που συνδέονται με τον στρεπτόκοκκο, μπορούν να προκαλέσουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

AIDS και HIV
Το «Daru: Journal of Faculty of Pharmacy» δημοσίευσε έρευνα, σύμφωνα με την οποία αρκετοί τύποι της κατηγορίας βακτηρίων «Lactobacilli», εάν χρησιμοποιηθούν κολπικά, ενδέχεται να αναστείλουν τον ιό του HIV. Οι έρευνες για τα προβιοτικά κατά του ιού του HIV και της θεραπείας για το AIDS, αν και βρίσκονται ακόμη σε αρκετά πρώιμο στάδιο, ακούγονται πολλά υποσχόμενες.

Έκζεμα
Οι αποκλίσεις στη χλωρίδα του εντέρου ενδέχεται να συνδέονται με το έκζεμα στα νήπια, αναφέρει μελέτη του «BMC Microbiology». Στην ίδια μελέτη, οι ερευνητές υποστηρίζουν ακόμη, ότι η προσθήκη του «Lactobacillus rhamnosus» μπορεί να προσφέρει ευεργετικά αποτελέσματα, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό.
Δείτε και Έκζεμα: 10 Φυσικές θεραπείες και πως να τις χρησιμοποιήσετε

Ηπατική νόσος
Η ιατρική σχολή του Baylor College σε έρευνά της αποκάλυψε, ότι το βακτήριο «Lactobacillus rhamnosus» θα μπορούσε να συμβάλλει στην αποκατάσταση της μικροβιακής χλωρίδας των ατόμων, που πάσχουν από ηπατικές ασθένειες, οι οποίες έχουν προκληθεί λόγω του αλκοόλ.
Δείτε 9 ενδείξεις ηπατικής βλάβης που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε 
Και Όλη η αλήθεια για το αλκοόλ και τις επιπτώσεις του 
Οι τρομακτικές επιπτώσεις του αλκοόλ στο σώμα.

Διαβήτης και μεταβολικό σύνδρομο
Έρευνα του «Biochemical and Biophysical Research Communications» έδειξε, ότι τα συμπληρώματα του «Lactobacillus rhamnosus» μπορούν να βελτιώσουν την ευαισθησία, που έχουν ορισμένοι στην ινσουλίνη. Η ευαισθησία (αντίσταση) στην ινσουλίνη είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για τα άτομα, που πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο και διαβήτη.
Η ανακάλυψη αυτή στην ουσία σημαίνει, ότι τα προβιοτικά συμπληρώματα μπορεί να δράσουν ως μια πολλά υποσχόμενη θεραπευτική εναλλακτική, στη διαχείριση ή τη θεραπεία αυτών των ασθενειών.

Δείτε ακόμη: ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ-Τα βακτηρίδια πού είναι υπέρ της ζωής! 

Τα καλά βακτήρια των προβιοτικών μπορούν να μας σώσουν από τον καρκίνο 

Σημασία, μορφές προβιοτικών και τα τρόφιμα που τα περιέχουν 

Δείτε: Η μεγάλη απάτη του παγκοσμιο-ποιημένου διατροφικού κώδικα (Codex Alimentarius), για καθολικό πόλεμο ενάντια σε όλα τα μικρόβια. 

Ευτυχώς όμως η ιιατρική αρχίζει και αντιλαμβάνεται πια την πολύ μεγάλη σημασία των καλών μικροβίων: Μικροβίωμα: Μικροβιακή Χλωρίδα και η Ιατρική Επανάσταση του Αιώνα

Και πόσο εξαιρετικά σημαντική είναι η υγιεία του εντέρου μας: Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)

Έντερο: ο “βασιλιάς” των οργάνων!

Πηγή: www.clickatlife.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

1 Απάντηση

  1. Το ινστιτούτο των ΕΜ στην Ωκινάουα μας πληροφορεί ότι από τα 80 κιλά του ανθρώπινου σώματος τα 3 με 4 κιλά είναι βακτήρια και μύκητες !
    Φανταστείτε τώρα το πλήθος τους και το τι θα έπρεπε να μελετάνε οι γιατροί-φαρμακοπωλητές και τα πανεπιστήμια τύπου Ροκφέλερ-Χάρβαρντ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *