MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠάθησηΑσθένειες και κληρονομικότητα: Αλήθειες και υπερβολές

Ασθένειες και κληρονομικότητα: Αλήθειες και υπερβολές

Ασθένειες και κληρονομικότητα: Αλήθειες και υπερβολές
Φωτογραφία: pixabay.com

Ασθένειες και κληρονομικότητα: Αλήθειες και υπερβολές

Είναι γεγονός ότι πολύ μικρό ποσοστό λαμβάνει την κληρονομικότητα, γενικά και σε συνάρτηση με τις διάφορες ασθένειες, σοβαρά. Ασθένειες και κληρονομικότητα: Αλήθειες και υπερβολές
Συνήθως περιορίζονται στην οπτική ομοιότητα που μπορεί να υπάρξει, άντε και σε κάποιες ομοιότητες σε συνήθειες.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή θα πρέπει να έχουμε κατά νου και τις ασθένειες;

Ίσως ο ορισμός της κληρονομικότητας σας λύσει εν πρώτοις την απορία.
Στη γενετική, η κληρονομικότητα είναι η μεταβίβαση ορισμένων χαρακτηριστικών από τους γονείς στους απογόνους.
Σε μοριακό επίπεδο, αφορά τη μετάδοση της κωδικοποιημένης στο DNA γενετικής πληροφορίας.

Η κληρονομικότητα είναι θεμελιώδης μηχανισμός της βιολογικής εξέλιξης, καθώς χάρη σε αυτή τα χαρακτηριστικά των ειδών μεταδίδονται στους απογόνους τους και μάλιστα σε βάθος χρόνου.

Στον άνθρωπο για παράδειγμα κληρονομικότητα είναι ο φυλοκαθορισμός, που ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρότυπο εξαρτώμενο από τα χρωμοσώματα που διαθέτει το κάθε άτομο.

Το άτομο που φέρει ΧΧ χρωμόσωμα είναι θηλυκό, ενώ αυτό που φέρει ΧΥ είναι αρσενικό.

Κάθε αρσενικό άτομο κληρονομεί υποχρεωτικά το Χ χρωμόσωμα από την μητέρα του, ενώ το άλλο χρωμόσωμα, το Υ, το κληρονομεί από τον πατέρα του, ενώ κάθε θηλυκό άτομο κληρονομεί υποχρεωτικά το Χ χρωμόσωμα από τον πατέρα του το άλλο χρωμόσωμα το κληρονομεί από την μητέρα του.

Το ισχυρό χρωμόσωμα Υ θα καθορίσει το αγόρι και είναι λάθος τραγικό ορισμένοι να τα βάζουν με τις γυναίκες τους γιατί τους χάρισε μια γλυκύτατη κόρη.

Με λόγια απλά η κληρονομικότητα ναι μεν αρχίζουμε να την βλέπουμε από το χρώμα των μαλλιών, το δέρμα και τον σωματότυπο των απογόνων μας, αλλά δυστυχώς δεν σταματά εκεί.

Υπάρχει και σε ένα, μεγάλο μάλιστα, ποσοστό και σε ασθένειες.

Καλό είναι να έχουμε τον νου μας:

Ο ζαχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η χοληστερίνη, τα προβλήματα του καρδιαγγειακού και πολλές άλλες ασθένειες είναι γεγονός ότι τις κληρονομούν τα παιδιά και μάλιστα όχι μόνο από τους γονείς τους.

Παράγοντες κληρονομικότητας:

Τα χρωμοσώματα βρίσκονται όπως προαναφέραμε σε ζεύγη, στα οποία το ένα προέρχεται από τον πατέρα και άλλο από την μητέρα.

Στην γονιμοποίηση ενώνεται το σπερματοζωάριο με το ωάριο και τα 23 χρωμοσώματα που προέρχονται από την μητέρα ενώνονται με τα 23 χρωμοσώματα του πατέρα.

Το φύλο καθορίζεται την ίδια στιγμή της γονιμοποίησης.

Επαναλαμβάνω πως αν το ωάριο ενωθεί με ένα σπερματοζωάριο με χρωμόσωμα Χ θα γίνει Θηλυκό, αλλά αν το χρωμόσωμα θα είναι Υ θα γίνει αρσενικό.

Τα χρωμοσώματα Χ & Υ έχουν διαφορετικό μέγεθος και σχήμα.
Η αναπαραγωγική ένωση αυτή δεν καθορίζουν μόνο το φύλο, αλλά και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανομένων και αρκετών ασθενειών.

Ασθένειες που άπτονται στην κληρονομικότητα:

Χωρίς να δημιουργείται πανικός είναι εξακριβωμένο γεγονός πως ένας αριθμός ασθενειών κληρονομείται ως προς την προδιάθεση τονίζω.

“Τροφή-Φάρμακο”: Η αλήθεια είναι πως όσο δυνατός και να είναι ο “σπόρος” εάν δεν βρει γόνιμο “έδαφος”, δεν πρόκειται ποτέ να ευδοκιμήσει…

Προσοχή.

Μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις (Μικρό ποσοστό) έχει διαπιστωθεί ότι ο απόγονος αναπόφευκτα κληρονόμησε μια σοβαρή ασθένεια του προγόνου του.
Το σύνηθες είναι να υπάρχει ναι μεν η προδιάθεση που μπορεί όμως με σωστή αντιμετώπιση να αποφευχθεί.

Ως ένα απλοϊκό παράδειγμα θα σας φέρω την παχυσαρκία.

Πόσες φορές έχουμε δει ένα παχύσαρκο νεαρό ζευγάρι να συνοδεύουν ένα πραγματικά παχύσαρκο παιδί. Κι όμως, με λίγη προσοχή στην διατροφή του παιδιού από μικρό και αύξηση της σωματικής δραστηριότητας αντικειμενικά θα μπορούσε το παιδί να μην “ακολουθήσει” τα χνάρια των γονιών του.

Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τις επίσημα αναγνωρισμένες κληρονομικές ασθένειες.

Αν για παράδειγμα οι γονείς μας (Συμπεριλαμβανομένων των γονιών τους-παππούδων-γιαγιάδων μας, καθώς και των αδελφών τους.) πάσχουν από μια σοβαρή αγγειοπάθεια, εμείς πέρα του ότι πρέπει από νεαρή ηλικία να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις σε ειδικούς αιματολόγος, θα πρέπει επίσης να έχουμε προσαρμόσει από νωρίς τόσο την διατροφή μας, όσο και την ζωή μας σε ρυθμούς τέτοιους που θα αναχαιτίσουν την πιθανότητα εκδήλωσης του νοσήματος.

Τέλος οι επίσημα αναγνωρισμένες κληρονομικές ασθένειες κατά σειρά πιθανοτήτων και σοβαρότητας είναι οι εξής:

I. Παθήσεις του καρδιαγγειακού.

Αγγειοπάθειες. (Φλεβίτιδα, θρομβοφιλία, κιρσοί, ισχαιμία των ακρών κ.α. )
Καρδιοπάθεια.
Υπέρταση.
Χοληστερίνη, τριγλυκερίδια.
Αθηρωμάτωση.

II. Σακχαρώδης διαβήτης.

Διαβήτης τύπου 2.
Διαβήτης κυήσεως.
Τέλος διαβήτης τύπου 1.

III. Παθήσεις του μυοσκελετικού.

Οστεοπενία.
Οστεοπόρωση.

IV. Κάποιες μορφές καρκίνου.

Γυναικολογικός καρκίνος.
Καρκίνος αίματος.

V. Παθήσεις του ΚΝΣ. (Κεντρικού Νευρικού Συστήματος)

Άνοια.
Κατάθλιψη.
Επιληψία.

Σπανιότερα έχουν καταγραφεί ως κληρονομικές ασθένειες, η αναιμία, η αιμοφιλία και η νεφρική ανεπάρκεια, χωρίς ωστόσο αυτές να κλείνουν τον κύκλο στις κληρονομικές ασθένειες.

Συμπερασματικά:

Είναι καλύτερα να προλαμβάνεις δυσάρεστες καταστάσεις από να τις αντιμετωπίζεις όταν εκδηλωθούν.
Εν προκειμένω, οι γνώσεις μας σήμερα για την δύναμη που έχει η φύση είναι τόσες που πραγματικά μας δίνουν λύσεις άπλες που όμως μπορούν να αποτρέψουν ακόμα και τις πιο σοβαρές κληρονομικές ασθένειες.

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός
bio365.blogspot.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Ώς επί το πλείστον, όταν κάποιος φτάσει να καταστείλει μία ασθένεια, είναι ήδη αργά, καθώς ποτέ δεν ανακτά στο 100% την πρότερη υγιεία του! Επίσης, πολύ σημαντική είναι η όσο το δυνατόν λιγότερη χρήση φαρμάκων και βέβαια, μόνο και εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο!

Γι’ αυτό και έχω στραφεί στην πρόληψη, ώστε να διατηρήσω όσο περισσότερο γίνεται την παρούσα καλή κατάσταση της υγιείας μου (φροντίζω ώστε ακόμη και αν υπάρχει ο “σπόρος” να μην βρει γόνιμο “έδαφος”).

Έτσι, προς αυτήν την κατεύθυνση, λαμβάνω εδώ και χρόνια με αποτελεσματικότητα μία, “μαγική” επιτρέψτε μου, τετράδα ΦΥΣΙΚΏΝ συμπληρωμάτων διατροφής, η οποία περιλαμβάνει:

– Τα φύκια A.F.A, τα οποία δίνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός ώστε να είναι πλήρης, βιταμινών, μετάλλων/ιχνοστοιχείων, αμινοξέων (βασικών και μη), ενζύμων, κ.α.
– Το πρωτόγαλα, το οποίο στηρίζει απόλυτα το ανοσοποιητικό και έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε «εχθρό».
– Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, για εγκέφαλο, νευρικό σύστημα, κ.α. απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα, και τέλος, 
– Μία φόρμουλα υγείας/ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο βελτιώνει το κυκλοφορικό, την υγιεία ολόκληρου του καρδιαγγειακού, καθαρίζει τις αρτηρίες και τα πνευμόνια, και ένα σωρό ακόμη λειτουργίες στον οργανισμό.
Αυτό περιέχει: Φλοιό πεύκου (πυκνογενόλη)-τζίνγκο μπιλόμπα–εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού(εκτός των άλλων, και τα τρία συστατικά, είναι δυνατά αντιφλεγμονώδη, αποτοξινωτικά.

Με αυτήν την βασική τετράδα, καλύπτουμε τα πάντα στο σώμα, όλες τις ανάγκες του και έτσι του δίνουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσει μόνο του το/τα πρόβλημα/τα που μπορεί να προκύψουν!!

Επίσης, πολύ σημαντικό, όλα έχουν ισχυρές αποτοξινωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες!!

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Βασικός οδηγός πρόληψης και αντιμετώπισης ΌΛΩΝ των ασθενειών 

Ένα γραμμάριο πρόληψης, είναι ίσο με έναν τόνο θεραπείας 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια