Ποια είναι τα οφέλη της ηλιοθεραπείας στην υγιεία

poia-einai-ta-ofeli-tis-iliotherapeias-stin-ygieia

Το σώμα συνθέτει τη βιταμίνη D

(η οποία στην πραγματικότητα είναι περισσότερο ορμόνη παρά βιταμίνη) μέσω μιας διαδικασίας κατά την οποία οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου αλληλεπιδρούν με μια μορφή χοληστερόλης που βρίσκεται στο δέρμα.

Η τακτική ηλιοθεραπεία ρυθμίζει τα επίπεδα της χοληστερόλης.
Ωστόσο, σε αντίθεση με τα φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη, ο ήλιος δεν αυξάνει τη χοληστερόλη στη χολή και συνεπώς, δεν προκαλεί χολόλιθους!

Το φως του ηλίου έχει ευεργετική επίδραση σε όλα τα συστήματα του οργανισμού.
Έχει αποδειχτεί ότι οι υπεριώδεις ακτίνες μειώνουν την πίεση του αίματος, ευοδώνουν την καρδιακή λειτουργία, αυξάνουν τα αποθέματα γλυκογόνου στο ήπαρ, εξισορροπούν το σάκχαρο του αίματος, βελτιώνουν την αντίσταση του οργανισμού στις λοιμώξεις (αύξηση λεμφοκυττάρων και φαγοκυττάρων) και την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο, και αυξάνουν τις ορμόνες που συνδέονται με την ερωτική διάθεση και απόδοση.
Δείτε Το παν στην υγεία είναι η καλή κυκλοφορία του αίματος
και Οξυγόνο, αλκαλικά και πικρά ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ τον καρκίνο

Εντούτοις, η ηλιοθεραπεία μπορεί να αποδειχτεί επιβλαβής για όσους ακολουθούν διατροφή πλούσια σε τροφές που δημιουργούν όξινο pΗ, τροφές επεξεργασμένες και ραφιναρισμένα έλαια και λίπη. Επιπλέον, το αλκοόλ, το τσιγάρο και άλλες ουσίες που εξαντλούν τα μέταλλα του οργανισμού, όπως τα αλλοπαθητικά φάρμακα και οι παραισθησιογόνες ουσίες, μπορούν να καταστήσουν το δέρμα ευπαθές στις υπεριώδεις ακτίνες.
Δείτε: Αλκαλικές vs όξινες τροφές 
Οι επτά πιο επεξεργασμένες και ανθυγιεινές τροφές
Προσοχή: Γιατί τα φυτικά λάδια είναι επικίνδυνα για την υγεία

Όλη η αλήθεια για το αλκοόλ και τις επιπτώσεις του 
Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κόψουμε το κάπνισμα;

Πάνω από 42% των Αμερικανών υποφέρουν από ανεπάρκεια βιταμίνης D και το 47% των εγκύων εμφανίζουν έλλειψη αυτής της τόσο σημαντικής ορμόνης. Τα παιδιά τους έχουν αδύναμα οστά, επιρρεπή σε κατάγματα, ακόμη και στα παιδικά τους χρόνια. Πολλές χρόνιες παθήσεις οφείλονται σε έλλειψη βιταμίνης D, όπως η οστεοπόρωση, ο καρκίνος και η κατάθλιψη.
Δείτε: 12 συμβουλές για την ενίσχυση των οστών 
Οστεοπόρωση: αιτίες, συμπτώματα, πρόληψη και αντιμετώπιση
Τι είναι ο Καρκίνος; 
Θαυματουργά βότανα και έλαια ενάντια στην κατάθλιψη!

Τα συμπληρώματα διατροφής ΔΕΝ έχουν καμία επίδραση στην ανεπάρκεια βιταμίνης D. Η μόνη θεραπεία είναι το φως του ηλίου. Για να λάβουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D, τα άτομα που έχουν σκουρόχρωμο δέρμα πρέπει να κάθονται στον ήλιο δύο με τρεις φορές περισσότερο από αυτούς που έχουν ανοιχτόχρωμο. Το δέρμα τους απορροφά τις ηλιακές ακτίνες λιγότερο άμεσα, γι’ αυτό πρέπει να κάνουν ηλιοθεραπεία περισσότερη ώρα. Έτσι, οι Αφροαμερικανοί οι οποίοι εκτίθενται λιγότερο στον ήλιο, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη, σε σχέση με τους λευκούς Αμερικανούς. Η χρήση αντηλιακών και γυαλιών ηλίου αυξάνει ακόμη περισσότερο αυτό τον κίνδυνο.
Τα συνθετικά συμπληρώματα, όχι μόνο είναι άχρηστα, αλλά ενίοτε και βλαβερά: Άχρηστα τα συμπληρώματα βιταμινών!
Όπως π.χ. Επικίνδυνα τα συμπληρώματα ασβεστίου: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τα παίρνουμε Εξάλλου το να παίρνεις μεμονομένα μία βιταμίνη, δεν έχει κανένα νόημα, καθώς η κάθε ουσία στο σώμα μας, χρειάζεται τις απαραίτητες συνέργειες και με άλλες ουσίες για να απορροφηθούν ή να λειτουργήσουν, όπως για παράδειγμα, η Βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου, ενώ το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την απορρόφηση της B12.

 • Το Καλοκαίρι θα πρέπει να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12:00 και 15:00. 
 • Το Χειμώνα και την Άνοιξη, αυτή η περίοδος είναι η πιο ωφέλιμη για ηλιοθεραπεία. 
 • Για να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη, συνιστάται να κάνουμε ντους πριν από την ηλιοθεραπεία. 
 • Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τα αντηλιακά, τα οποία όχι μόνο δεν προλαμβάνουν τον καρκίνο, αλλά τον προκαλούν. Επιπροσθέτως, εξουδετερώνουν την ευεργετική επίδραση του ηλίου. (Σχόλιο «τροφής»: Ο Ήλιος είναι σύμμαχός μας, καλά θα κάνουμε, λοιπόν, να αποφεύγουμε τα γυαλιά ηλίου καθώς μπερδεύουν τον οργανισμό μας, που νομίζει ότι είναι σκιερά και άρα δεν παράγει ότι χρειάζεται για να προφυλαχτεί. Δείτε ακόμη περισσότερα:  Διαβάστε όλοι: Τα Γυαλιά Ηλίου Μπορεί Να Επηρεάσουν Την Επίφυσή Σας!
  Εδώ βέβαια απαραίτητο είναι να σταματήσουμε και τα διάφορα χημικά δήθεν αντηλιακά: Οι κρυφοί κίνδυνοι των χημικών αντηλιακών του εμπορίου
  αλλά να προσέχουμε εξίσου και τις σπιτικές συνταγές: Χειροποίητο αντιηλιακό. Αξίζει;
  Η καλλίτερη δυνατή λύση, κατά την άποψή μου, είναι αυτήν που σας προτείνω εδώ: Προστατευτείτε έξυπνα από τον ήλιο με βιολογικά αντηλιακά
 • Κάνετε ηλιοθεραπεία εκθέτοντας όλο το σώμα (εάν είναι εφικτό) στον ήλιο. Αρχίστε με λίγα λεπτά την ημέρα, ωσότου φτάσετε τα 20 με 30 λεπτά. Επίσης, είναι ευεργετικό να βαδίζετε στον ήλιο για μία ώρα καθημερινά. Αυτό θα παρέχει στο σώμα σας όλα τα εφόδια που χρειάζεται για να παράγει βιταμίνη D. Έτσι, το σώμα και ο νους σας θα είναι υγιή (εφόσον τηρείτε τα βασικά στοιχεία ισορροπημένης διατροφής και σωστού τρόπου ζωής). Το σώμα είναι σε θέση να αποθηκεύσει αρκετή βιταμίνη D τις ηλιόλουστες ημέρες του χρόνου, για όλο το Χειμώνα. 

Ο ήλιος και η θεραπεία του (ηλιο-θεραπεία), είναι ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ, αλλά όπως είπαμε υπό προϋποθέσεις και μία από αυτές, είναι τα αντηλιακά που φοράμε τις επικίνδυνες ώρες!
Έτσι, εάν θέλετε μία πραγματικά εξαιρετική λύση έχω να σας προτείνω μία σειρά αντηλιακών προϊόντων με αντηλιακά φίλτρα για προστασία από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας (UVA-UVB) και αντιοξειδωτικούς/καταπραϋντικούς παράγοντες που θρέφουν και περιποιούνται την επιδερμίδα.

Η μεγάλη ποικιλία των φυσικών συστατικών της βιολογικής σειράς φροντίδας του δέρματος τα καθιστά μοναδικά ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Όσοι ενδιαφέρεστε, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Ανεπάρκεια Βιταμίνης D, Ήλιος και Καρκίνος του Δέρματος

BITAMINH D, ο Σημαντικότερος Παράγοντας για την Υγεία Μας! 

Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού 

10 συμπτώματα που μας δείχνουν την ανεπάρκεια σε βιταμίνη D.

και Βιταμίνη D3: Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης 17 ειδών καρκίνου και άλλων ασθενειών

Κάντε ήλιο-ΘΕΡΑΠΕΙΑ χωρίς φόβο και πάθος!

Πηγή: Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής-Andreas Moritz
Το είδα: www.ftiaxno.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *