MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΒόταναΠικρόξυλο: Ένα ισχυρό φυσικό όπλο για ζάχαρο, χοληστερίνη, αδυνάτισμα

Πικρόξυλο: Ένα ισχυρό φυσικό όπλο για ζάχαρο, χοληστερίνη, αδυνάτισμα

Πικρόξυλο: Ένα ισχυρό φυσικό όπλο για ζάχαρο, χοληστερίνη, αδυνάτισμα

Πικρόξυλο: Ένα ισχυρό φυσικό όπλο για ζάχαρο, χοληστερίνη, αδυνάτισμα

Το πικρόξυλο (Quassiae, Αγγλικά: Quassia) ανήκει στην οικογένεια των Simaroubaceae και είναι θάμνος (ή μικρό δέντρο) που φτάνει τα 3μ. ενώ τα φύλλα του είναι μακριά και φτερωτά. Πικρόξυλο: Ένα ισχυρό φυσικό όπλο για ζάχαρο, χοληστερίνη, αδυνάτισμα

Το πικρόξυλο είναι ένα βότανο με εξαιρετικές ιδιότητες κατά του σακχαρώδη διαβήτη και της χοληστερίνης. Ρυθμίζει και τα δύο αποτελεσματικά και θεωρείται ο καλύτερος ρυθμιστής της γλυκόζης από όλα τα άλλα βότανα που βοηθούν στη νόσο.

(Σημείωση: σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τα φάρμακα. Όλα τα βότανα, λειτουργούν πάντα συμπληρωματικά)

Έτσι και το πικρόξυλο, όπως βέβαια όλα τα βότανα συνδυάζει και άλλες ιδιότητες!!

Εντυπωσιακό είναι, ότι σε πολλές περιοχές της Νότιας Αμερικής, από τον κορμό του θάμνου αυτού παρασκευάζονται «ξύλινες κούπες» για να ελευθερώνουν τα πικρά συστατικά τους στο περιεχόμενο τους και να βοηθούν στην πέψη! Το πικρόξυλο, είναι επίσης εξαιρετικός ρυθμιστής της διάρροιας και της δυσκοιλιότητας!
Δείτε και Πεπτικό: Γιατί Είναι Σημαντική η Σωστή Πέψη στην Καθολική Υγιεία;

Οι ινδιάνοι της Βραζιλίας χρησιμοποιούν τον κορμό σε σωματικές πλύσεις για την ιλαρά, και σε στοματικές πλύσεις μετά από εξαγωγή δοντιών μια και το πικρόξυλο έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Παγκοσμίως, είναι περισσότερο γνωστό για την εντυπωσιακή ρύθμιση του σακχάρου και των λιπιδίων (χοληστερίνης) του αίματος. Μια ιδιότητα που φαίνεται να είναι ισχυρότερη σε σχέση με άλλα βότανα της κατηγορίας αυτής. Βοηθά επίσης και στο αδυνάτισμα και τη δυσκοιλιότητα.

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν, τη προστατευτική δράση του φυτού έναντι ορισμένων μορφών καρκίνου (λευχαιμία κλπ.) καθώς και ενάντια στην εμφάνιση ελκών του γαστρεντερικού συστήματος.
Δείτε και Τρόποι για να ρυθμίσετε το ζάχαρο σας φυσικά 

Πικρόξυλο – Quassiae lignum conc – Quassia wood cut 

Το Πικρόξυλο ή Κουασσία (Quassia) έλαβε την ονομασία της από τον Graman Quassi, το Σουριναμέζο βοτανολόγο που μελέτησε πρώτος και περιέγραψε τις ιδιότητες του φυτού αυτού. Σήμερα αναγνωρίζονται δύο σχεδόν ταυτόσημες ποικιλίες, η Quassia Amara και η Quassia Lignum.

Η ονομασία Amara (από την ισπανική λέξη amargo = πικρός) αποδόθηκε λόγω της ιδιαίτερα πικρής γεύσης του φυτού, που σήμερα θεωρείται ότι οφείλεται στην κουασσίνη και τη νεοκουασσίνη, ουσίες με ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες.

Η ποικιλία Αμάρα είναι γηγενής του Σουρινάμ, της Νικαράγουας, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά, της Βραζιλίας, του Περού, της Βενεζουέλας κλπ., γι ‘ αυτό και ονομάζεται και Κουασσία του Σουρινάμ, ενώ η ποικιλία Lignum είναι γηγενές της Τζαμάικα γι’ αυτό και αναφέρεται συχνά και ως Κουασσία της Τζαμάικα.

Η κουασσία έχει μια μακρά παράδοση αναρίθμητων χρήσεων στη λαϊκή ιατρική και τη γεωργία των χωρών αυτών. Μάλιστα, σε πολλές περιοχές της Νότιας Αμερικής, από τον κορμό του θάμνου αυτού παρασκευάζονται «ξύλινες κούπες» για να ελευθερώνουν τα πικρά συστατικά τους στο περιεχόμενο τους και να βοηθούν στην πέψη ενώ αφήνοντας το νερό για περισσότερη ώρα, παρασκευάζονταν φάρμακα για γαστρεντερικές διαταραχές και παθήσεις.

Δείτε και Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το

Το πικρόξυλο χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τους γηγενείς της Νότιας Αμερικής για τον πυρετό, την ελονοσία, τις παθήσεις του ήπατος και της χολής, τα παράσιτα, τους μυϊκούς σπασμούς, τα δαγκώματα φιδιών. 

Στη βοτανοθεραπεία η κουασσία ενδείκνυται ως τονωτικό, ήπιο υπακτικό, χολαγωγό και ηπαταγωγό, ενάντια σε παράσιτα του δέρματος, του τριχωτού και του γαστρεντερικού (αντιφθειρικό, αντιλεϊσμανιακό, ανθελμινθικό), αλλά και για την ψώρα.

Επίσης θεωρείται αποτελεσματικό ορεκτικό και ενδείκνυται σε περιπτώσεις Νευρικής Ανορεξίας, δυσπεψίας (φούσκωμα) και δυσκοιλιότητας. Τέλος έχουν αναφερθεί για το βότανο αυτό επιπλέον αναλγητικές, ηρεμιστικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες.

Η κουασσίνη έχει αναγνωρισθεί ως ασφαλές προσθετικό σε αναψυκτικά και ζυμωτά τρόφιμα, όπου χρησιμοποιείται για την πικρή γεύση που προσδίδει. Επίσης έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικό εντομοκτόνο και σε πολλές χώρες χρησιμοποιείται για την προστασία από παράσιτα και από βλαβερά για τις καλλιέργειες έντομα.

Το πικρόξυλο είναι ένας θάμνος με μακριά κίτρινα φύλλα που μοιάζουν σαν λεπτά ξύλα.

Συνοπτικά:

Συνιστάται για άτομα με σάκχαρο και διαβήτη και με χοληστερίνη επειδή ομαλοποιεί τα επίπεδα του σακχάρου, της χοληστερόλης αλλά και της πίεσης του αίματος. Βοηθά δραστικά και στο αδυνάτισμα

Οδηγίες: Σε ένα μπρίκι με νερό που βράζει βάζουμε 3 ξυλάκια από το βότανο. Το αφήνουμε να βράσει 3-4 λεπτά και το αφήνουμε να σταθεί άλλα τόσα. Μετά σουρώνουμε και πίνουμε.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Στοιχεία από
ellinikabaharika.gr
fotsi.gr
herbaltreasures.gr
biologikaorganikaproionta.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια