MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΚαρδιακή ανεπάρκεια: Το 50% καταλήγει εντός πενταετίας, από την διάγνωση

Καρδιακή ανεπάρκεια: Το 50% καταλήγει εντός πενταετίας, από την διάγνωση

Καρδιακή ανεπάρκεια: Το 50% καταλήγει εντός πενταετίας, από την διάγνωση

Καρδιακή ανεπάρκεια: Το 50% καταλήγει εντός πενταετίας, από την διάγνωση

Πλήθος δεδομένων επιβεβαιώνουν ότι οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, οι διατροφικές συνήθειες είναι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων. Καρδιακή ανεπάρκεια: Το 50% καταλήγει εντός πενταετίας, από την διάγνωση

Ενώ έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη θεραπευτική αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου ή της υπέρτασης, παρατηρείται αύξηση της εμφάνισης της καρδιακής ανεπάρκειας.

Αυτή συχνά είναι η κατάληξη πολλών καρδιακών παθήσεων για τις οποίες είτε δεν ελήφθη εγκαίρως κατάλληλη πρόνοια είτε γιατί έχουν εγκατασταθεί μόνιμες, μη αναστρέψιμες βλάβες στην καρδιά.

Στατιστικά δεδομένα δείχνουν πως η καρδιακή ανεπάρκεια αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Η πρόγνωση των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια είναι χειρότερη από κάποιες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του προστάτη ή του μαστού. Η θνητότητα παραμένει πολύ υψηλή και υπολογίζεται ότι περίπου 50% των ασθενών θα καταλήξουν εντός της πενταετίας από την πρώτη διάγνωση.

Επίσης, η καρδιακή ανεπάρκεια είναι πιο συχνή από τις περισσότερες μορφές καρκίνου. Υπολογίζεται ότι 1 στους 5 ενηλίκους θα εμφανίσουν σε κάποια φάση της ζωής καρδιακή ανεπάρκεια. Είναι πρόβλημα υγείας κυρίως των μεγαλύτερων ηλικιών και η συχνότητά της αυξάνεται προοδευτικά με την ηλικία. 

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 30.000 νέοι ασθενείς διαγιγνώσκονται με καρδιακή ανεπάρκεια κάθε χρόνο ενώ αποτελεί τον συνηθέστερο λόγο νοσηλείας στο νοσοκομείο σε ασθενείς ηλικίας 65 ετών και άνω.

Τι είναι η καρδιακή ανεπάρκεια;

Στην καρδιακή ανεπάρκεια παρατηρείται αδυναμία της καρδιάς να διακινήσει το αίμα προς τους ιστούς και τα διάφορα όργανα. Αυτό έχει απόρροια την πλημμελή παροχή οξυγόνου σε αυτά, με αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσλειτουργίας με τα αντίστοιχα συμπτώματα. Επειδή το αίμα και το οξυγόνο δεν επαρκούν για τους μυς και τα όργανα του σώματος, οι μυς κουράζονται και ο ασθενής εμφανίζει εύκολα κόπωση.

Βασικές αιτίες

Στεφανιαία νόσος: Στένωση των αρτηριών που τροφοδοτούν με αίμα την καρδιά.
Στεφανιαία Νόσος: 6 βήματα για να την θεραπεύσετε φυσικά 

– Παλαιό έμφραγμα μυοκαρδίου.

– Βαλβίδες της καρδιάς οι οποίες παρουσιάζουν πρόβλημα.

– Βλάβες της καρδιάς και κυρίως του μυός (μυοκαρδιοπάθειες).

– Βλάβες της καρδιάς εκ γενετής (συγγενείς καρδιοπάθειες).

– Μικροβιακές λοιμώξεις της βαλβίδας ή της καρδιάς (ενδοκαρδίτιδα ή μυοκαρδίτιδα).

Υπερθυρεοειδισμός.

Αλκοολισμός.

-Μη ρυθμισμένη πίεση: Η υπέρταση μπορεί να καταλήξει σε καρδιακή ανεπάρκεια, καθώς η καρδιά ζορίζεται να λειτουργήσει, λόγω της αυξημένης πίεσης στα αγγεία, και εξαντλείται.
Ασθένειες που προκαλούνται όταν η υπέρταση δεν ρυθμίζεται

Τα συμπτώματα ενός ασθενή με καρδιακή ανεπάρκεια είναι:

  • Συνεχές αίσθημα κούρασης.
  • Δύσπνοια.
  • Δυσκολία να ανταπεξέλθει στις καθημερινές δραστηριότητες.
  • Αύξηση βάρους.
  • Πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους ή την κοιλιά.
  • Ο ασθενής συχνά ξυπνάει και αναγκάζεται να σηκωθεί όρθιος για να αναπνεύσει.

«Παλιά περπατούσα πολύ χωρίς να κουράζομαι ενώ τελευταίως με πιάνει δύσπνοια μετά από λίγα μέτρα, τα πόδια μου πρήζονται και κουράζομαι εύκολα».

Αυτή είναι μια τυπική περιγραφή των συμπτωμάτων ενός ασθενούς με καρδιακή ανεπάρκεια.

Η δύσπνοια κατά την προσπάθεια ή και στην ηρεμία, οίδημα στους αστραγάλους και στα πόδια και εύκολη κόπωση είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα στην καρδιακή ανεπάρκεια. Μάλιστα οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια παρατηρούν μια σταδιακή επιδείνωση των συμπτωμάτων αυτών. Στην οξεία της μορφή τα συμπτώματα, ιδιαιτέρως η δύσπνοια, γίνονται πολύ έντονα και οι ασθενείς θα πρέπει να απευθυνθούν επειγόντως στον γιατρό τους ή στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Ποια είναι η διαγνωστική προσέγγιση της νόσου;

Συνήθως το ιστορικό, τα συμπτώματα και η κλινική εξέταση του ασθενούς είναι αρκετά για τη διάγνωση.
Η διερεύνηση της καρδιακής ανεπάρκειας περιλαμβάνει επίσης μια σειρά παρακλινικών εξετάσεων για τον καθορισμό της αιτίας, αλλά και την εκτίμηση της βαρύτητας της καρδιακής ανεπάρκειας.

Τέτοιες εξετάσεις είναι: το ηλεκτροκαρδιογράφημα, η ακτινογραφία θώρακα και το υπερηχοκαρδιογράφημα. Το τελευταίο είναι απαραίτητο σε όλους τους αρρώστους για την διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας και της αιτίας που την προκαλεί. Επίσης βοηθά στην εκτίμηση της βαρύτητας της καρδιακής ανεπάρκειας.

Πρόληψη 

Η πρόληψη, η σωστή και έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία είναι η πιο σίγουρη επιταγή για την αντιμετώπιση της «σιωπηλής» αυτής νόσου, που φαίνεται να εξελίσσεται σε επιδημία. 

Το κλειδί στην πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας είναι η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης και η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που περιλαμβάνει σωστή διατροφή, ήπια άσκηση, όπως το καθημερινό περπάτημα, απώλεια βάρους και διακοπή του καπνίσματος.
«Φάρμακο» η μεσογειακή διατροφή, αλλά του 1960 που ελάχιστοι Έλληνες πλέον ακολουθούν
Πως επηρεάζει η άσκηση χοληστερίνη, πίεση & καρδιαγγειακό σύστημα

Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης;

Σημαντικά βήματα έχουν γίνει και γίνονται στη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας.

Κεφαλαιώδους σημασίας είναι η πρόληψη της εξέλιξης των υποκείμενων διαταραχών, που μπορεί δυνητικά να οδηγήσουν στην καρδιακή ανεπάρκεια (π.χ. αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, κάπνισμα κ.λπ.). 

Μη φαρμακευτική αντιμετώπιση: Εκπαίδευση του ασθενούς και υγιεινο-διαιτητικά μέτρα.

• Περιορισμός του αλατιού στην αρχή από το τραπέζι και αργότερα κατά το μαγείρεμα του φαγητού.
• Αποφυγή έντονης κόπωσης, και συγκίνησης.
• Οι παχύσαρκοι ασθενείς θα πρέπει να μειώσουν το βάρος τους.
• Υπολιπιδαιμική δίαιτα.
• Έλεγχος και σωστή ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
• Η κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να αποφεύγεται.
• Το κάπνισμα θα πρέπει επίσης να απαγορευθεί.
• Διόρθωση αρρυθμιών.
• Άσκηση. Οι ασθενείς με μετρίου βαθμού καρδιακή ανεπάρκεια θα πρέπει να ενθαρρύνονται να ασκούνται, πάντα όμως μετά από συνεννόηση με το γιατρό.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“ΤροφήΦάρμακο”: Η καρδιά μας, ως μυς, έχει μεγάλες ανάγκες σε συνένζυμο Q10 και χρειάζεται μεγάλα ποσά ενέργειας για να συνεχίζει να χτυπά αδιάκοπα για όλη την ζωή μας. Αυτό σημαίνει ότι το συνένζυμο Q10 είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτήν. Η ευεργετική δράση του Q10 επιβεβαιώνεται από πάνω από 50 μελέτες παγκοσμίως οι οποίες διεξήχθησαν μετά το 90.

Τα αποτελέσματα των ερευνών είναι ότι προφυλάσσει από καρδιοπάθειες, την αρρυθμία, τη στεφανιαία νόσο των αρτηριών, αρρυθμίες, τη συμφορητική καρδιοπάθεια, την πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας, τη Στηθάγχη και την υπέρταση. Μείωση του χρόνου ανάρρωσης από εγχείρηση BY-PASS

Τρεις έρευνες έδειξαν ότι το η χορήγηση 100mg Q10 ημερησίως σε ασθενείς οι οποίοι υπέφεραν από καρδιακή ανεπάρκεια είχε ως αποτέλεσμα το 75% των ασθενών να δουν σημαντική βελτίωση στην πνευμονική λειτουργία, στο οίδημα και στους παλμούς της καρδιάς χωρίς παρενέργειες.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν συγκρίνονται με κάτι αντίστοιχο.

Μελέτη έδειξε, ότι το 87% των ασθενών με καρδιοπάθεια βελτίωσαν σημαντικά την λειτουργία της καρδιάς τους χωρίς καμία παρενέργεια μετά από καθημερινή λήψη 100mg Co Q10.
Μετρήσεις έδειξαν ότι οι καρδιοπαθείς έχουν 25% λιγότερο Q10 από τους υγιείς ανθρώπους. 

Σας διαθέτω, λοιπόν, εξαιρετικής ποιότητας και δραστικότητας ΣΥΝΕΝΖΥΜΟ Q10 ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Όποιος αντιμετωπίζει κάποιο/α από τα παραπάνω προβλήματα υγιείας ή επιθυμεί να καρπωθεί τα οφέλη του προληπτικά, μιας και όπως ξέρουμε, μετά τα 30 έτη η παραγωγή του μειώνεται, δεν έχει παρά νΑ  ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ή να επικοινωνήσει στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε και Πως διαβήτης, υπέρταση, παχυσαρκία, απειλούν για καρδιακή ανεπάρκεια 

Καρδιαγγειακό, Προστατεύουμε το σύστημα που μας Διατηρεί στη Ζωή 

Στοιχεία από
www.tovima.gr
www.e-cardio.gr
www.iatronet.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια