Η ψωρίαση και ο φλοιός του πεύκου

i-psoriasi-kai-o-floios-tou-pefkou

Φωτογραφία: Vitacost

Η ψωρίαση και ο φλοιός του πεύκου

Η ψωρίαση είναι νόσος με άγνωστη αιτιολογία, τα συμπτώματα της οποίας περιλαμβάνουν την ερυθρότητα και την πάχυνση του δέρματος, το οποίο σκληραίνει και απολεπίζεται (ξεφλουδίζει).

Συχνά αλλά όχι πάντα, συνυπάρχει και κνησμός που αναγκάζει τον ασθενή να τρίβει το δέρμα του επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Για την ψωρίαση δεν υπάρχει πλήρης γνώση του μηχανισμού με τον οποίο εγκαθίσταται και για το λόγο αυτό δεν έχουμε αιτιολογικές αλλά μόνο συμπτωματικές θεραπείες. Χτυπάμε δηλαδή το αποτέλεσμα και όχι την αιτία.

Επειδή θεωρούμε πως υφίσταται διαταραχή στο ανοσολογικό σύστημα, οι θεραπευτικές προσπάθειες εστράφησαν -τα τελευταία ιδίως χρόνια- σε φάρμακα που τροποποιούν την συμπεριφορά του.
Αυτοάνοσα Νοσήματα, Συμπτώματα, Αιτίες, Ανοσοποιητικό, Διατροφή, Τοξίνες, Φλεγμονές 

Τα φάρμακα αυτά που ονομάζονται βιολογικοί παράγοντες, βρίσκουν εφαρμογή όχι μόνο στην ψωρίαση αλλά και ικανό αριθμό άλλων παθήσεων όπου πιθανολογείται ανάλογη ανοσολογική διαταραχή.Αυτοάνοσα Νοσήματα, Συμπτώματα, Αιτίες, Ανοσοποιητικό, Διατροφή, Τοξίνες, Φλεγμονές

Έτσι σήμερα

αντιμετωπίζονται με σημαντική επιτυχία.

Φυσικά, τα πράγματα με τους βιολογικούς παράγοντες δεν είναι ιδανικά αφού,

υπάρχουν και παρενέργειες (ενίοτε επικίνδυνες), ενώ το κόστος των ενέσεων παραμένει υψηλό. Έτσι η εφαρμογή τους επιφυλάσσεται για σοβαρές περιπτώσεις, και σε ελαφρότερα περιστατικά χρησιμοποιούνται οι κλασικές θεραπευτικές που δεν θα λέγαμε ότι είναι ιδιαίτερα επιτυχείς.

Στο σημείο αυτό, ειδικά για την ψωρίαση, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι μια μικρότερης ή και μικρής έκτασης δερματική βλάβη, επηρεάζει σοβαρά την ζωή και την ψυχολογία του πάσχοντος και θα ήταν ευχής έργο αν κάποιος έβρισκε κάποια λύση.

Σε προηγούμενη ανάρτηση της ιστοσελίδας αυτής, γράψαμε για μια σειρά εναλλακτικές λύσεις που από τα παλαιά χρόνια βρήκαν και εφάρμοσαν οι άνθρωποι με σημαντική επιτυχία.

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα φυτικής προέλευσης προϊόν, που

όπως έδειξαν παλαιότερες αλλά και εντελώς πρόσφατες μελέτες, έχει να προσφέρει αρκετά στον ενδιαφερόμενο, τόσο για τα δερματικά ενοχλήματα, όσο και για τα αρθριτικές εκδηλώσεις που μπορεί η αρρώστια του να έχει.

Πρόκειται για την Πυκνογενόλη η οποία προέρχεται από είδος πεύκης που ευδοκιμεί στα νότια παράλια της Γαλλίας και ασκεί δράση αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη (factor-kappa B inhibitor).

H εργασία ανακοινώθηκε αρχές του χρόνου (τεύχος Μαρτίου 2014 Panminerva Medica) και αναφέρει σημαντική βελτίωση, τόσο της έντασης των συμπτωμάτων όσο και της έκτασης της προσβεβλημένης περιοχής δέρματος.

Η μελέτη έκανε σύγκριση με δείκτες αξιολόγησης διεθνώς αποδεκτούς, σε 73 άτομα που ακολουθούσαν κλασσικές θεραπείες (ενυδατικές κρέμες, βιταμίνη D, κορτικοστεροειδή, φωτοθεραπείες, σαλικυλικό οξύ και ανοσοκατασταλτικά, μεταξύ άλλων) και 38 άτομα που εκτός των θεραπειών αυτών, ελάμβαναν και 150 mg Pycnogenol ημερησίως (50 mg X 3).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι

στο τέλος ενός τριμήνου, η ομάδα που ελάμβανε και Πυκνογενόλη, είχε πολύ καλλίτερη τελική βαθμολογία και διπλάσια έως και τριπλάσια βελτίωση στην έκταση της προσβεβλημένης περιοχής, την ερυθρότητα, την δερματική σκλήρυνση, την απολέπιση, και την δερματική ενυδάτωση.

Δεν υπήρξαν αξιόλογες παρενέργειες από την χορήγηση της πυκνογενόλης.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι αυτή η φυτικής προέλευσης ουσία, έχει και αρκετές άλλες δράσεις, για τις οποίες θα χρειασθεί και νεώτερη ανάρτηση μας.

Μία από τις πιο φημισμένες-σημαντικές: Pinus maritima και Πυκνογενόλη: Το «tuboflo» των αρτηριών (Pinus maritima είναι το πεύκο από το οποίο προέρχεται η πυκνογενόλη)

Επόμενη Αποκατάσταση της Υγείας με Ισορροπημένη και Καθολική Αποτοξίνωση 

Ενώ ταυτόχρονα είναι Το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό παγκοσμίως: Καθαρίζει το σώμα σε λίγες μόνο ώρες, Βελτιώνει την υγεία σε όλα τα επίπεδα 

«Τροφή»: Με πολύ-πολύ υπερηφάνεια, είμαι σε θέση να σας διαθέσω ΌΛΑ τα παραπάνω οφέλη, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΈΝΑ λόγω συνεργειών και κλεισμένα σε μία φόρμουλα υγείας (προϊόν Μελέτης του Πανεπιστημίου Αθηνών) η οποία αποτελείται από:
– Πυκνογενόλη – (όλα τα παραπάνω αλλά και καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια), 
– τζίνγκο μπιλόμπα – (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και 
– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού – (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)
σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Αντιμετωπίστε τις εξάρσεις της ψωρίασης διατροφικά 

Παράγοντες που πυροδοτούν ή επιδεινώνουν την ψωρίαση και αντιμετώπιση 

Ψωρίαση, ψωριασική αρθρίτιδα: Εναλλακτική αντιμετώπιση 

1400g.wordpress.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *