Η λέξη Έλληνας απαγορευόταν επί 1.500 χρόνια με ποινή θανάτου

i-lexi-ellinas-apagorevotan-epi-1500-hronia-me-poini-thanatou

Του Θωμά Ηλιόπουλου*
Η μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού –χωρίς αμφιβολία– έγινε κατά τη διάρκεια του 4ου μ.κ.χ. αιώνα. Από τότε και για τα επόμενα 1500 χρόνια ακόμη και το όνομα Έλληνας απαγορεύτηκε τελείως να χρησιμοποιείται.

Στη διάρκεια αυτών των 1500 ετών ψάξτε να βρείτε το όνομα Έλληνας σε ό,τι έμεινε γραπτό στην ελληνική γλώσσα. Δεν υπάρχει. Έγινε καταπιεστικά Ρωμαίος ή Ρωμιός και η Ελλάδα και οι Έλληνες ξεχάστηκαν για πάντα.

Το όνομα Έλληνας ήταν απαγορευμένο επί ποινή ΘΑΝΑΤΟΥ.

Συκοφαντήθηκε ανελέητα και κακόβουλα και έγινε συνώνυμο του ειδωλολάτρη, μία λέξη ειδικά κατασκευασμένη για τους έλληνες μόνο με «πνευματική» μανία.

Κατά το υπόλοιπο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τα χρόνια του Βυζαντίου και κατά την τουρκοκρατία, ο ραγιάς Ρωμιός είχε ξεχάσει τελείως την Ελλάδα, την ελληνικότητά του και το ίδιο το όνομά του. Τον έκαναν να απεχθάνεται τον Έλληνα και για αυτό έγινε ρωμιός και μάλιστα να είναι υπερήφανος για αυτό. Κανένας άλλος λαός στον κόσμο δεν πέταξε το όνομά του για να πάρει το όνομα του κατακτητή. Θλιβερό κατάντημά μας. Έμεινε, όμως, η ελληνική γλώσσα η οποία εξυπηρέτησε το εκάστοτε κατεστημένο, αλλά και αυτή αλλοιώθηκε βάναυσα να το υπηρετεί. Χιλιάδες λέξεις της πήραν άλλη σημασία που ήθελαν οι κατακτητές οι οποίοι ήξεραν ότι ένα λαό τον κατακτάς όταν όντως του αλλάζεις τη γλώσσα του.

Η 25η Μαρτίου 1821 έφτασε σαν ένας εφιάλτης και τον ξύπνησε, γιατί στο βαθύ υποσυνείδητο όλοι οι σκλάβοι Ρωμιοί ήξεραν ότι ήταν «Έλληνοι». Ευτυχώς τους είχε μείνει και αυτό μέσα στη ρωμαίικη παράδοση. Τα δημοτικά μας τραγούδια και πάλι ευτυχώς κράτησαν κάτι από αυτή την καταστροφική ισοπέδωση. Αυτή ήταν η ζοφερή κατάσταση των Ελλήνων όταν ανέτειλε το 1821.

Κατά την Αναγέννηση οι Ευρωπαίοι μάς «άνοιξαν» λίγο τα μάτια, αλλά η λάμψη της, δυστυχώς, δεν μπορούσε να φτάσει σε κάθε ελληνική γωνιά της Μεσογείου. Εξάλλου ακολούθησαν και τα 400 χρόνια της μαύρης Τουρκοκρατίας.

Μέχρι και το 1821 –και πολύ μετά από αυτό– η πραγματικότητα ήταν ότι όλος ο Ελληνισμός έμεινε πρώτα από όλα ανιστόρητος και συνεπώς ανελλήνιστος. Η ρωμιοσύνη τον κρατούσε απολίτιστο και κάτω από την εξουσία των δογμάτων και τον τυραννούσε πολιτικά, αλλά περισσότερο πνευματικά.

Ακόμη και μετά το 1821 η Ευρώπη φιλελληνικά προσπάθησε να μάς βοηθήσει, αλλά το ρωμαίικο έμεινε πάντοτε εναντίον της Ελλάδας και κάθε τι ελληνικό. Ακόμη και σήμερα ονομάζουμε τους προγόνους μας, τους φωτοδότες της ανθρωπότητας φευ, τους ιδεολάτρες που έσπειραν το σημερινό μας πολιτισμό, χλευαστικά τους υποβιβάζουμε και τους αποκαλούμε αηδιαστικά ειδωλολάτρες!
«Τροφή»: Όταν το σκέφτομαι αυτό, αντιλαμβάνομαι πόσο σχιζοφρενείς είμαστε, γιατί δεν βρίσκω άλλη εξήγηση για το ότι από την μία θαυμάζουμε απεριόριστα τους προγόνους μας που ήταν κλάσεις ανώτεροι διανοητικά, ενώ από την άλλη τους κατηγορούμε ως ειδωλολάτρες, λες και όλα τα άλλα τα ήξεραν, αλλά σε αυτό το θέμα ήταν παντελώς βλάκες και δεν ήξεραν τι τους γίνετε.. Ψάξτε, διαβάστε και μάθετε τι βρίσκεται πίσω από τι και σταματήστε να δαιμονοποιείτε οτιδήποτε δεν καταλαβαίνετε.
Είναι φύσει αδύνατον να έκαναν τόσο λάθος και μάλιστα σχεδόν ΌΛΟΙ: Οι «υπεράνθρωπες» εγκεφαλικές ικανότητες και το σύστημα γνώσης των αρχαίων Ελλήνων

Η ελληνικότητά μας ακόμη και σήμερα διαστρεβλώνεται, τις περισσότερες φορές αποκρύπτεται και αλλοιώνεται τόσο άδικα ώστε να την απωθούμε. Ο σημερινός έλληνας αγνοεί τελείως το παρελθόν του και τον εαυτό του. Με τη ρωμιοσύνη γίναμε ένας λαός σχιζοφρενής. Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας λαός ο οποίος δεν γνωρίζει την ένδοξη ιστορία και το λαμπρό παρελθόν του το οποίο θα πρέπει να τον οδηγεί στο μέλλον για σημαντικότερα κατορθώματα;

Οι Ευρωπαίοι ακόμη και σήμερα περιμένουν σπίθες αναλαμπής από τον ελληνισμό που δεν έρχονται.

Ως ρωμιοί τι έχουμε δώσει στον κόσμο; Η Ευρώπη κατά την Αναγέννηση αναγεννήθηκε μέσα στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Εμείς είμαστε αιώνες πίσω και ζούμε μέσα σε ένα δογματισμό και κρατικισμό που δεν είναι ελληνικά και αυτό ακριβώς μας απομονώνει από την Ευρώπη, αλλά περισσότερο εκμηδενίζει τις δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού. Με μία τόσο μακραίωνη ταπείνωση, ο σημερινός Έλληνας δεν γνωρίζει το χθες και είναι ανίκανος να προβλέψει και να βαδίσει στο ελληνικό του μέλλον. Αυτό μας έχει φέρει σε μία κατάσταση βαρβαρότητας που τη ζει σήμερα ο Έλληνας μέσα στη χρεοκοπία του.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μας έφερε τα ο 1821 –εκτός από την ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό– είναι που ξαναέφερε στην επιφάνεια και ζωντάνεψε τα ονόματα Ελλάς και Έλληνες. Να, λοιπόν γιατί η γενναία Ελληνική Επανάσταση αφορίστηκε τόσο πανηγυρικά! Η ρωμιοσύνη μάς ήθελε ανιστόρητους, βάρβαρους και σκλάβους. Ποιος το αμφιβάλει αυτό;

Εάν έχετε διαβάσει δύο-τρία βιβλία Ιστορίας, βάλτε το χέρι στην καρδιά σας και πέστε ότι όλα τα ανωτέρω είναι ψέματα. Η καρδιά που χτυπάει ελληνικά και βλέπει ελεύθερα και με πόνο την κατάντιά μας, θα ομολογήσει την αλήθεια που φαίνεται με γυμνό μάτι. Ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας.

Είχε απόλυτο δίκιο ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς που διακήρυξε:

Αυτό το λόγο θα σας πω
δεν έχω άλλο κανένα,
Μεθύστε με το αθάνατο
κρασί του Εικοσιένα.

Μόνο τότε θα ψάλλουμε με πολλή υπερηφάνεια τα αθάνατα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη
Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!

ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Ας σκεφτούμε ΟΜΩΣ τι μας λένε και τι μας συμβουλεύουν τα λόγια αυτά!

«Τροφή»: Έχω κάποιες ενστάσεις, αλλά μικρή αξία έχουν μπροστά στο νόημα του κειμένου. Κάτι που πρέπει όμως να ψάξουμε και να σκεφτούμε είναι με τι συμπίπτουν τα 1500 αυτά χρόνια, τι έγινε δηλαδή περί τον 4ο μ.κ.χ. αιώνα και άρχισε όλο αυτό το μίσος, θα μου επιτρέψετε να πω, ενάντια σε οτιδήποτε ελληνικό και «ειδωλολατρικό»;
Γιατί αν το καλοσκεφτούμε οι Ρωμαίοι ήταν οι ουσιαστικοί ειδωλολάτρες, άρα δεν θα κατηγορούσαν αυτό που αγάπησαν και μιμήθηκαν εν τέλει. Άρα, ποιος μισεί τον «ειδωλολάτρη» (ΈΛΛΗΝΑ) και κάθε τι «ειδωλολατρικό» (ΕΛΛΗΝΙΚΟ); Ποιος προτιμάει τον σκοταδισμό και ωφελείται από την εξολόθρευση του ελληνισμού;

Τροφή για… σκέψη!

Τώρα, θα μου πεις πως στο καλό να πας μπροστά και να δημιουργήσεις υπό αυτές τις συνθήκες: «Θεωρώ το ελληνικό σχολειό βαρετό και εχθρό της δημιουργικότητας» 

Τα αυστηρά οικολογικά μέτρα των αρχαίων Ελλήνων, που μας κάνουν να ντρεπόμαστε για την οικολογική μας «συνείδηση». 

Με λένε Ελλάδα – My name is Greece 

Ευχαριστούμε Ελλάδα για την κληρονομιά μας! 

*Ο ΘΩΜΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ είναι εκπαιδευτικός στη Μελβούρνη και αρθρογράφος σε ομογενειακά και Ελληνικά έντυπα
www.logiosermis.net


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

2 Σχόλια

 1. Ο/Η Π.ΣΚΑΡΛΗ λέει:

  Mε συγκινήσατε δάσκαλε! Διαβάστε παρακαλώ το ποίημα » Γύριζε» του Παλαμά . Επικοινωνήστε αν θέλετε μαζί μου ώστε να σας στείλω το βιβλίο μου.

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Καλησπέρα σας κα Σκαρλη.
   Πολύ φοβάμαι πως έχετε μπερδευτεί.
   Αν το άρθρο ήταν του ιδίου απευθείας, θα υπέγραφε απευθείας ο ίδιος και δεν θα υπήρχε λόγος να γράφει του «τάδε», ούτε την ιδιότητά του στο τέλος σε τρίτο πρόσωπο.

   Το άρθρο, λοιπόν, είναι αναδημοσίευση και δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτό να δει το σχόλιό σας ο ίδιος.

   Τα μόνα που ίσως μπορείτε να κάνετε, είναι

   – είτε να πάρετε το νήμα των προηγούμενων δημοσιεύσεων (εάν υφίσταται κάτι τέτοιο) και να φτάσετε στην αρχική πηγή η οποία πιθανόν να σχετίζεται με τον ίδιο,
   – είτε, πιο απλά, να τον ψάξετε με τις διάφορες μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου, όπου ενδεχομένως μπορεί να βρείτε και τρόπο απευθείας επικοινωνίας.

   Όπως και να έχει σας εύχομαι καλή επιτυχία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *