Φυτά που καθαρίζουν νερό και σώμα. Πεύκο το θαυματουργό!!!

fita-pou-katharizoun-nero-kai-soma-pefko-to-thabmatourgo

Όπως ακριβώς το πεύκο καθαρίζει το νερό, έτσι καθαρίζει και το αίμα μας.
Από τι το καθαρίζει;
Από βακτήρια, πρωτόζωα, ιούς και μύκητες.

Να σας δώσω μερικά παραδείγματα.
Πνευμονιόκοκκο, μεγαλοκυττταροιό, ιούς της γρίππης Α, Β C και D, ηπατίτιδα, έρπητα ζωστήρα, χρυσίζωνσταφυλόκοκκο, κάντιντα, βάκιλλο του Κώχ, πανώλη, Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας, βρουκέλωση και όχι μόνο αυτά.

Mαζύ με το νεροκάρδαμο, ναστούρτσιο (nasturtsium ofcinales), είναι ο άριστος συνδυασμός για τον καθαρισμό των υδάτων.
Ενα απο τα αρχαιότερα φυτά, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ο Διοσκουρίδης το ονόμαζε σισύμβριο, γνωστό στην Αρχαία Ελλάδα και Περσία.
Το νεροκάρδαμο είναι ένα υδρόβιο φυτό, ενδεικτικό για την καθαρότητα των νερών στην περιοχή που φύεται.
Καθαρίζει απο νιτρικά και φωσφωρικά άλατα.
NITROGEN MANAGEMENT BY WATERCRESS (NASTURTIUM OFFICINALE) IN HYDROPONIC CONDITIONS

Τι άλλο μας μένει για να έχουμε απόλυτα καθαρό νερό;
βαρέα μέταλλα, υδράργυρος, μόλυβδος, κάδμιο, αλουμίνιο.
Η φύση έχει προνοήσει και για αυτό.

koliandroΚορίανδρος, κόλιανδρος, κουτβαράς της οικογένειας των σεληνοειδών.
Αλλο ένα θαυματουργό φυτό για τον καθαρισμό των υδάτων και του αίματος.
Ο Douglas Schauer του Ivy Tech Community College στο Λαφαγιέτ της Ιντιάνα, σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα με τους μαθητές του, σε αναζήτηση φτηνών και άφθονων υλικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να φιλτράρουν τους βιομηχανικούς ρύπους στα υπόγεια ύδατα, δοκίμασαν διάφορα φυτά, μετρώντας την περιεκτικότητα του μολύβδου σαν δοκιμαστικό μέταλλο.
Οι δοκιμές έδειξαν ότι ο κόλιαντρος ήταν ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτά για τον καθαρισμὀ του νερού απο τα βαρέα μέταλλλα. ”Ελπίζουμε για κάποιους που ζούν σε μολυσμένες, βιομηχανικές περιοχές, να μπορούν να πάνε στην πίσω αυλή τους και να μαζέψουν μια χούφτα κόλιαντρο, να τον αφήσουν το να στεγνώσει για μερικές ημέρες στον ήλιο, και τότε με αυτήν την χούφτα, θα μπορούσαν να καθαρίσουν μια κανάτα νερό, » είπε ο Schauer .
Ο Schauer πιστεύει οτι ο αποξηραμένος κορίανδρος, θα μπορούσε κάποια μέρα να είναι συσκευασμένος όπως τα φακελάκια του τσαγιού , ή ως επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα νερού για την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων.
Τα ευρήματα των μελετών πεδίου με κόλιαντρο στο Μεξικό παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση φετινή της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στην Ιντιάνα.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αποβάλλει και τα βαρέα μέταλλα απο το σώμα μας.
Δείτε ακόμη: Αποτοξίνωση βαρέων μετάλλων με σάλτσα κόλιανδρου!
Κόλιανδρος – Εξολοθρεύει E. coli, σαλμονέλα και το υπερβακτήριο MRSA σύμφωνα με νέα μελέτη.

Κλαδιά πεύκου λειτουργούν ως φίλτρα για πόσιμο νερό
Κόβουμε ένα κλαδί πεύκου και στις δύο άκρες και το κρατάμε κατακόρυφα.
Ρίχνουμε βρόμικο νερό στη μία άκρη και, ως διά μαγείας, το νερό στάζει καθαρό από την άλλη: το ξύλο των δέντρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φθηνό φίλτρο για πόσιμο νερό σε αναπτυσσόμενες χώρες, δείχνει ένα πρωτότυπο πείραμα στο ΜΙΤ.
Για την απολύμανση του νερού υπάρχουν σήμερα διάφορες τεχνολογίες, όλες όμως έχουν περιορισμούς: η απολύμανση με χλώριο είναι ακριβή, η απόσταση απαιτεί καύσιμα για το βράσιμο του νερού, ενώ οι σύγχρονες μεμβράνες φιλτραρίσματος είναι δαπανηρές, απαιτούν τη χρήση αντλίας, και επιπλέον βουλώνουν εύκολα. Το ξύλο των κωνοφόρων ή άλλων δέντρων ίσως αποδειχθεί καλή εναλλακτική. Η ψίχα του ξύλου περιέχει το λεγόμενο ξύλωμα, ένα σύστημα αγωγών που ανεβάζει νερό από τις ρίζες στα κλαδιά και τα φύλλα (ένα δεύτερο σύστημα αγωγών, το φλοίωμα, κατεβάζει θρεπτικά συστατικά από τα φύλλα μέχρι τις ρίζες).

Οι αγωγοί του ξυλώματος δεν είναι συνεχείς, αλλά χωρίζονται σε επιμέρους αγγεία, αποτελούμενα από νεκρά κύτταρα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους στις άκρες μέσω μικρών οπών που ονομάζονται βοθρία.
Μια βασική λειτουργία των οπών αυτών είναι να εμποδίζουν τυχόν φυσαλίδες να μετακινούνται από αγγείο σε αγγείο και να φράζουν το σύστημα.
Όπως αποδεικνύεται όμως, τα βοθρία μπορούν να λειτουργούν και ως φίλτρα νερού που κατακρατούν τυχόν σωματίδια.
«Τα φυτά έπρεπε να βρουν τρόπο να φιλτράρουν τις φυσαλίδες αέρα και ταυτόχρονα να επιτρέπουν την εύκολη ροή των χυμών» παρατηρεί o Ρόιτ Κάρνικ, μέλος της ερευνητικής ομάδας στο MIT.
«Αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα με το φιλτράρισμα του νερού, καθώς θέλουμε να κατακρατήσουμε τα μικρόβια διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλή ροή» εξηγεί.

Η ομάδα του πειραματίστηκε με φέτες από ξύλο πεύκου, πάχους περίπου 3 εκατοστών, τις οποίες στρίμωξαν μέσα σε πλαστικούς σωλήνες ώστε να μην κυλά το νερό από το πλάι.
Για να δοκιμάσουν το φίλτρο, διοχέτευσαν στην πάνω επιφάνεια νερό που περιείχε σωματίδια κόκκινου μελανιού με διάμετρο έως 500 νανόμετρα (εκατομμυριοστά του χιλιοστού).
Το πείραμα έδειξε ότι το ξύλωμα φιλτράρει ουσιαστικά όλα τα σωματίδια άνω των 20 περίπου νανομέτρων, τα οποία συγκεντρώνονται στο ανώτατο επιφανειακό στρώμα βάθους λίγο μόνο χιλιοστών.
Αυτό θα σήμαινε ότι το ξύλο μπορεί να κατακρατεί τα περισσότερα βακτήρια, τα μικρότερα από τα οποία έχουν μήκος γύρω στα 200 νανόμετρα.
Πράγματι, όταν οι ερευνητές χρησιμοποίησαν νερό μολυσμένο με το κολοβακτήριο Escherichia coli, το ξύλο απομάκρυνε το 99% των μικροβίων.
Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει τώρα να πειραματιστεί με περισσότερα είδη δέντρων προκειμένου να βρει το πιο κατάλληλο για χρήση σε φθηνά φίλτρα.
Η έρευνα δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS ONE.
Δείτε και Πεύκο: Θεραπευτικές ιδιότητες, οφέλη και χρήσεις

«Τροφή: Η ποιότητα του πόσιμου νερού είτε από την βρύση είτε από τα διάφορα εμφιαλωμένα είναι ένα όλο και περισσότερο πιεστικό ζήτημα για όλους τους ανθρώπους, καθώς το νερό είναι ο κυριότερος αποτοξινωτής μας. Χωρίς καθαρό νερό, είναι σαν να προσπαθούμε να ξεπλύνουμε την μπουγάδα μας με απόνερα.

Πως μπορεί κάτι τέτοιο να είναι αποτελεσματικό;

Θέλουμε το νερό μας να είναι απαλλαγμένο από εξασθενές χρώμιοχλώριο, φθόριο, βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά. Όλα αυτά μπορώ να σας τα διασφαλίσω με ένα απλό μεν αλλά αποτελεσματικότατο φίλτρο νερού, που έχει ιδιαίτερα σημαντικές εγκρίσεις και πιστοποιήσεις που ΔΕΝ διαθέτει κανένα άλλο φίλτρο, όπως:

pistopoihseis_filtrou

Και μπορεί να χλωριώνουμε το νερό, γνωρίζουμε όμως τις επιπτώσεις αυτής της τακτικής; Η χλωρίωση του νερού καταστρέφει την πρωτεΐνη των κυττάρων
Εκτός από το χλώριο βέβαια, υπάρχει και το φθόριο (άλλο μεγάλο θέμα αυτό και με μηδέν όφελος) και ένα σωρό ακόμη δηλητήρια, μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας: Νερό – Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα.
και: Το Φθόριο και οι επιπτώσεις στην υγεία μας. Μέρος 1ο.
Φθόριο: δηλητήριο στην οδοντόπαστα & το νερό. Μέρος 2ο.

Έτσι η “τροφή” με τις κατάλληλες συνεργασίες έρχεται να δώσει ασφαλή και οικονομική λύση για καθαρό νερό χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά, πολύ πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος από τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού του νερού. Προσφέρουμε στους φίλους μας, με ενδιαφέρον και ευαισθησία, ένα εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο νερού απλό στην εγκατάσταση και με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.

Δίνοντας σήμερα λίγα χρήματα για το καλλίτερο φίλτρο της αγοράς, γλιτώνετε αύριο ένα σωρό χρήματα που θα χρειαζόσασταν για να αντιστρέψετε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα το απαράδεχτο νερό της βρύσης μας, αλλά και των διαφόρων εμφιαλωμένων όπως βλέπουμε…

Το εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο που σας προτείνω, είναι το καλλίτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε εσάς αλλά και ολόκληρη την οικογένειά σας!!

Όσοι ενδιαφέρεστε, αφήστε το μήνυμά σας στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com 

Δείτε ακόμη: 4 τρόποι καθαρισμού και φιλιτραρίσματος του νερού χρησιμοποιώντας φρούτα!


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *