MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΗ έλλειψις θειικής χοληστερόλης μπορεί να ευθύνεται για τις καρδιοπάθειες

Η έλλειψις θειικής χοληστερόλης μπορεί να ευθύνεται για τις καρδιοπάθειες

Η έλλειψις θειικής χοληστερόλης μπορεί να ευθύνεται για τις καρδιοπάθειες
Η έλλειψις θειικής χοληστερόλης μπορεί να ευθύνεται για τις καρδιοπάθειες

Η έλλειψις θειικής χοληστερόλης μπορεί να ευθύνεται για τις καρδιοπάθειες

Θα μπορούσε AYTOΣ να είναι ο κρυφός παράγοντας πίσω από την παχυσαρκία, τις καρδιακές παθήσεις, και την χρόνια κόπωση; Η έλλειψις θειικής χοληστερόλης μπορεί να ευθύνεται για τις καρδιοπάθειες

Η Δρ Στέφανι Seneff είναι μια ανώτερη επιστήμονας στο ΜΙΤ και διεξάγει έρευνα εκεί για πάνω από τρεις δεκαετίες. Έχει επίσης ένα πτυχίο στη βιολογία από το MIT, και ένα δεύτερο στα τρόφιμα και τη διατροφή. 

Συνεργάζεται με το Ίδρυμα Weston Α. και θα μιλήσει το Νοέμβριο στο συνέδριο τους στο Ντάλας, και τελικά η Δρ Ι. Seneff έχει έναν πλούτο πληροφοριών σε μια περιοχή που δεν είναι πολλοί οι γνώστες, και που είναι η έρευνα του θείου.

Η ανεπάρκεια στο Θείο είναι διάχυτη, και μπορεί να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην:

Πιστεύει, επίσης, ότι η συμβατική ιατρική είναι σε σοβαρή σύγχυση σχετικά με τη χοληστερόλη, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με το θείο.
Επιπλέον, η «καλή» χοληστερόλη και τα επίπεδα του θείου, είναι επίσης στενά εξαρτώμενα με τα επίπεδα της βιταμίνης D!

Εδώ, αναλύει τη σημασία και τις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ αυτών των τριών παραγόντων.

Οι ασθένειες της καρδιάς μπορεί να είναι ένα απλό πρόβλημα ΕΛΛΕΙΨΗΣ χοληστερόλης…

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η συμβατική ιατρική μας λέει ότι οι καρδιακές παθήσεις οφείλονται στην αύξηση της χοληστερόλης και συνιστά μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης όσο το δυνατόν περισσότερο, μπορεί μετά από αυτό που ισχυρίζεται η Δρ Seneff να πάθετε ένα πλήρες σοκ:

«Οι καρδιακές παθήσεις, νομίζω, είναι ένα πρόβλημα ανεπάρκειας της χοληστερόλης, και ιδίως πρόβλημα ανεπάρκειας της θειικής χοληστερόλης…»

Επισημαίνει ότι όλες αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ερευνητική βιβλιογραφία, αλλά απαιτείται να βάλετε όλα τα κομμάτια μαζί για να δείτε την πλήρη εικόνα.

Μέσα από την έρευνά της, πιστεύει ότι ο μηχανισμός που ονομάζουμε «καρδιαγγειακή νόσο», εκ των οποίων η δημιουργία αρτηριακής πλάκας είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα, είναι στην πραγματικότητα ένας τρόπος του σώματός μας να αντισταθμίσει την έλλειψη της θειικής χοληστερόλης.

Εξηγεί:

«Τα μακροφάγα κύτταρα στην αθηρωματική πλάκα ενώνονται με την LDL, την «κακή χοληστερόλη», τα μικρά πυκνά LDL σωματίδια που έχουν υποστεί βλάβη από τη ζάχαρη …

Το ήπαρ δεν μπορεί να τα δεχθεί πίσω, γιατί οι υποδοχείς τους δεν μπορούν να τα αναγνωρίσουν, επειδή είναι ενωμένα με ζάχαρη.
Έτσι «κολλημένα» επιπλέουν στο σώμα σας…»

Δείτε και Πώς η βιομηχανία ζάχαρης ενοχοποίησε τα λιπαρά για τις καρδιακές παθήσεις 

Τα μακροφάγα στην αθηρωματική πλάκα κάνουν μια ηρωική δουλειά στο να απομακρύνουν αυτήν την εν λόγω κολλημένη LDL από την κυκλοφορία του αίματος, αποχωρίζοντας προσεκτικά την χοληστερόλη από την κόλλα, σώζοντας κυριολεκτικά την χοληστερόλη, γιατί είναι αρκετά σημαντική για το σώμα – και στη συνέχεια, την παραλαμβάνει η HDL – ιδιαίτερα η A1 HDL…

Αυτό είναι το καλό παιδί, η HDL η καλή χοληστερόλη.

Τα αιμοπετάλια στην αθηρωματική πλάκα λαμβάνουν HDL χοληστερόλη την Α1 μορφή της και δεν λαμβάνουν τίποτα άλλο …
Παίρνουν θειικά άλατα, και παράγουν θειική χοληστερόλη στην αθηρωματική πλάκα.
Το θειικό άλας προέρχεται από την ομοκυστεΐνη.
(Να γιατί θα πρέπει να μετράμε την ομοκυστείνη.)

Η αυξημένη ομοκυστεΐνη είναι ένας άλλος παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.
Η ομοκυστεΐνη είναι μια πηγή του θειικού άλατος.

Δείτε: Είναι η Ομοκυστεΐνη η νέα Χοληστερίνη;

Αφορά, επίσης, στην αιμοσφαιρίνη.

Θα πρέπει να καταναλώσουμε ενέργεια για να παραχθεί ένα θειϊκό άλας από την ομοκυστεΐνη, και τα ερυθρά κύτταρα του αίματος παρέχουν πράγματι αυτή την ενέργεια μέσω του ΑΤΡ (ενεργειακά πακέτα, τα μόρια όπου αποθηκεύεται η ενέργεια στο σώμα μας) στην πλάκα.

Έτσι, τα πάντα λειτουργούν με την πρόθεση να παράγουν θειϊκή χοληστερόλη που παράγεται στις αρτηρίες οι οποίες τροφοδοτούν την καρδιά, γιατί η καρδιά είναι που χρειάζεται την θειϊκή χοληστερόλη.

Αν η [θειϊκή χοληστερόλη δεν παράγεται] … θα καταλήξετε με καρδιακή ανεπάρκεια. “

Έτσι, με λίγα λόγια, η υψηλή LDL φαίνεται να είναι ένα σημάδι της ανεπάρκειας της θειϊκής χοληστερόλης –και είναι ο τρόπος και η αντίδραση του σώματός σας, προσπαθώντας να διατηρήσει την σωστή ισορροπία, με τη λήψη και την χρησιμοποίηση της κατεστραμμένης LDL, μετατρέποντάς την μέσα στην αθηρωματική πλάκα, με την βοήθεια των αιμοπεταλίων του αίματος σε θειϊκή χοληστερόλη για τη βέλτιστη λειτουργία της καρδιάς και για τις ανάγκες του εγκεφάλου…

Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι εάν μειώσετε τεχνητά την χοληστερόλη σας με ένα φάρμακο στατίνης, μειώνετε αποτελεσματικά αυτή την πλάκα, αλλά δεν αντιμετωπίζετε το βασικό πρόβλημα, το σώμα σας δεν είναι σε θέση να το αντισταθμίσει πλέον, και ως αποτέλεσμα της έλλειψης της θειϊκής χοληστερόλης μπορεί να καταλήξετε με καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε και Στατίνες: Τα επικίνδυνα για την υγεία φάρμακα για την χοληστερίνη

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Πώς η Έκθεση στον ήλιο έχει Επιπτώσεις στα επίπεδα του θείου στο σώμα σας.
Σύμφωνα με τη συμβατική άποψη, η υψηλή LDL συσχετίζεται με τις καρδιακές παθήσεις, έτσι η ιδέα είναι ότι μπορείτε να πάρετε ένα φάρμακο στατίνης για να μειώσει τεχνητά την LDL και θα είστε μια χαρά.

Ωστόσο, όπως εξηγεί η Δρ Seneff, αν έχετε υψηλή LDL, αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα σας χρειάζεται πιθανώς να παράγει θειϊκή χοληστερόλη, η οποία απαιτείται για την βέλτιστη λειτουργία της καρδιά σας.

Ως εκ τούτου, όταν απλά αφαιρέστε την LDL, καταργείτε επίσης στο σώμα σας τον “εφεδρικό” μηχανισμό που κρατάει την καρδιά σας όσο το δυνατόν υγιέστερη, και ως εκ τούτου μπορεί να πάθετε καρδιακή ανεπάρκεια.

(The Two Factors That Elevate Your Risk for an Autistic Child και
Cholesterol and Vitamin D are Crucial for)

Αλλά η υψηλή LDL σχετίζεται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα (παρακαλώ σημειώστε ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν μια εντελώς διαφορετική κατηγορία ασθενειών από την καρδιακή ανεπάρκεια, γεγονός που εξηγεί πολλά από τη σύγχυση που υπάρχει πάνω στο θέμα αυτό).

Αλλά, πώς μπορεί το σώμα σας να παράγει θειική χοληστερόλη χωρίς την επιβλαβή LDL;
Πώς παράγεται υπό φυσιολογικές, υγιείς συνθήκες;

Εδώ είναι όπου η έκθεση στον ήλιο μπαίνει στο πλάνο. 

Όταν εκθέτετε το δέρμα σας στον ήλιο, το δέρμα σας συνθέτει την βιταμίνη θειική D3.
Αυτή η μορφή της βιταμίνης D είναι διαλυτή στο νερό, σε αντίθεση με τα στοματικά συμπληρώματα της βιταμίνης D3, τα οποία είναι στην μη θειούχα μορφή τους.

Η υδατοδιαλυτή μορφή μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα στο αίμα σας, ενώ η μη θειούχα μορφή χρειάζεται LDL (τη λεγόμενη «κακή» χοληστερόλη) ως όχημα μεταφοράς.

Η υποψία της Δρ Seneff, είναι ότι η απλή από του στόματος μη-θειούχα μορφή της βιταμίνης D πιθανόν δεν θα παρέχει τα ίδια οφέλη όπως η βιταμίνη D που δημιουργείται στο δέρμα σας από την έκθεση στον ήλιο, επειδή δεν μπορεί να μετατραπεί σε θειική βιταμίνης D.

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να γίνει πραγματικά μια συντονισμένη προσπάθεια να πάρει ο οργανισμός ΟΛΗ την βιταμίνη D από την έκθεση στον ήλιο!
Δείτε πως Κάντε ήλιο-ΘΕΡΑΠΕΙΑ χωρίς φόβο και πάθος!

Η θειική μορφή αδρανοποιεί στην ουσία την βιταμίνη D,” λέει η Δρ Seneff.

“Η θειική μορφή της βιταμίνης D δεν λειτουργεί για τη μεταφορά του ασβεστίου, το οποίο το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Και στην πραγματικότητα, νομίζω ότι είναι η θειική μορφή της βιταμίνης D που προσφέρει 

Νομίζω ότι όλα αυτά τα αποτελέσματα της βιταμίνης D είναι αποτελέσματα της θειικής βιταμίνης D».
Για εκείνους που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό την εσφαλμένη εντύπωση ότι η έκθεση στον ήλιο είναι η κύρια αιτία του καρκίνου του δέρματος, η ακόλουθη εξήγηση μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια.
Δείτε και Ανεπάρκεια Βιταμίνης D, Ήλιος και Καρκίνος του Δέρματος 

Σε ένα άρθρο του Weston A. Price για το θείο, η Δρ Seneff αναφέρει ότι:

«Τόσο η χοληστερόλη όσο και το θείο παρέχουν προστασία στο δέρμα από την βλάβη από την ακτινοβολία στο DNA του κυττάρου, το είδος της βλάβης που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος.

Η Χοληστερόλη και το θείο οξειδώνονται κατά την έκθεση σε υψηλής συχνότητας ακτίνες, στο φως του ήλιου, ενεργώντας έτσι ως αντιοξειδωτικά για να «απορροφήσουν τη θερμότητα», πιο απλά..

«Η οξείδωση της χοληστερόλης είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία με την οποία η χοληστερόλη μετασχηματίζεται σε βιταμίνη D3.»

Όπως έχω αναφέρει και προηγουμένως, το σώμα σας έχει σχεδιαστεί για να εκτίθεται στις ακτίνες του ήλιου, και το δέρμα σας περιέχει όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς για να εξαγάγετε ή να παράγετε τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά από αυτό, ενώ ταυτόχρονα είναι το ίδιο η θωράκιση από τις βλάβες της ηλιακής ακτινοβολίας.
Δείτε και Βιταμίνη D, ο Σημαντικότερος Παράγοντας για την Υγεία Μας!

Όταν παρακάμπτετε αυτή τη φυσική διαδικασία, είτε με τη χρήση αντηλιακού ή μένοντας μέσα, χωρίς τον ήλιο εντελώς, χάνετε όλα τα οφέλη για την υγεία, και αυτό πυροδοτεί μια ποικιλία ασθενειών.
Εκτός από αυτό: Οι κρυφοί κίνδυνοι των χημικών αντηλιακών του εμπορίου
Δείτε και Διαβάστε όλοι: Τα Γυαλιά Ηλίου Μπορεί Να Επηρεάσουν Την Επίφυσή Σας!

Θειική Χοληστερόλη

Η σύνδεση μεταξύ της παχυσαρκίας και της έλλειψης έκθεσης στον ήλιο;
Επιπλέον, το δέρμα σας παράγει τεράστιες ποσότητες θειικής χοληστερόλης, η οποία είναι επίσης διαλυτή στο νερό και παρέχει ένα υγιές φράγμα ενάντια στα βακτηρίδια και σε άλλα παθογόνα τα οποία πιθανώς προκαλούν ασθένειες που θα μπορούσαν να εισέλθουν αλλιώς στο σώμα μέσω του δέρματος σας.

Και, λόγω της πολικότητας της, μπορεί να εισέλθει τόσο σε λιπώδη κύτταρα όσο και στα μυϊκά κύτταρα με την ίδια ευκολία. Η Δρ Seneff προτείνει ότι, λόγω αυτού του γεγονότος, η θειική χοληστερόλη μπορεί να είναι σε θέση να προστατεύσει τα λιπώδη και τα μυϊκά κύτταρα από την γλυκόζη και τις βλάβες από το οξυγόνο.

Ισχυρίζεται, επίσης,ότι

όταν έχετε ανεπάρκεια θειικής χοληστερόλης, τα μυικά και τα λιπώδη κύτταρα γίνονται πιο επιρρεπή σε βλάβες, το οποίο στην συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε δυσανεξία στη γλυκόζη.
Μια κατάσταση όπου οι μύες σας δεν μπορούν να επεξεργαστούν την γλυκόζη ως καύσιμο.

Ως αποτέλεσμα, τα λιπώδη κύτταρα σας, πρέπει να αποθηκεύουν περισσότερο λίπος με σκοπό την παροχή καυσίμου στους μυς σας και το υπερβολικό λίπος συσσωρεύεται όσο πιο πολύ αυξάνεται η βλάβη.

Το Θείο παίζει επίσης έναν σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό της γλυκόζης.

Εκείνη υποθέτει ότι εάν επαρκείς ποσότητες του θείου είναι διαθέσιμες, θα ενεργεί ως δόλωμα για την γλυκόζη, η οποία θα προσπαθήσει να μειώσει το θείο εκτρέποντας έτσι την γλυκόζη από την γλυκοζιλίωση και τα παραπροϊόντα της.

Αυτό θα είχε το ευεργετικό αποτέλεσμα της μείωσης της φλεγμονής, γιατί η ζάχαρη (γλυκόζη) είναι πολύ φλεγμονώδης και όλεθρος για το σώμα σας.
Δείτε και Φλεγμονή: Ένας Δολοφόνος – Σωτήρας

Οι πολλοί ρόλοι του θείου

Συνολικά, τα θειικά άλατα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα υποτιμημένα μόρια με τεράστιες συνέπειες για την υγεία.
Η Δρ Seneff συζητά τα ευρήματά της με μεγάλη λεπτομέρεια, αλλά προσφέρει την ακόλουθη αναλογία:

Ο καταβολισμός των θειικών αλάτων απελευθερώνει ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι τα θειικά απορροφούν πραγματικά την ενέργεια από το φως …
«Θεωρώ ότι το δέρμα μας είναι μια μπαταρία – ή ένα ηλιακό πάνελ θα μπορούσε να πει κανείς – λαμβάνοντας την ενέργεια του ήλιου και την αποθηκεύει με τη μορφή του θειικού μορίου».

Φαίνεται λογικό ότι οι άνθρωποι έχουν κάποια ικανότητα να απορροφούν την ενέργεια από τον ήλιο απευθείας, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούω μια μοριακή εξήγηση για αυτή την ιδιότητα!

«Έχω πολλές σκέψεις για το τι σημαίνει θειικό,» λέει η Δρ Seneff.

«Ένα πράγμα που είμαι σίγουρη είναι ότι η θειική χοληστερόλη είναι ιδιαίτερα προστατευτική ενάντια στις βακτηριακές και τις ιικές εισβολές.
Γι` αυτό και η έκθεση στον ήλιο μας προστατεύει από τις μολύνσεις. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Αυτή η θειική χοληστερόλη είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανοσία.»
Δείτε και Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού!

Το Θείο παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στη δομή και τη βιολογική δραστικότητα των πρωτεϊνών αλλά και των ενζύμων.
Αν δεν έχετε επαρκείς ποσότητες θείου στο σώμα σας, αυτή η ανεπάρκεια μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως αυτό θα επηρεάσει τα οστά, τις αρθρώσεις, τους συνδετικούς ιστούς, μεταβολικές διαδικασίες, και πολλά άλλα.

Άλλοι τομείς στους οποίους το θείο παίζει σημαντικό ρόλο είναι:

  • Το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρονίων του σώματός σας, ως μέρος του σιδήρου/θείου των πρωτεϊνών στα μιτοχόνδρια, τα εργοστάσια ενέργειας των κυττάρων σας.
  • Την μεταροπή της Βιταμίνης Βθειαμίνη (Β1) και βιοτίνης, οι οποίες με τη σειρά τους είναι απαραίτητες για τη μετατροπή των υδατανθράκων σε ενέργεια.
  • Την σύνθεση σημαντικών μεταβολικών ενδιάμεσων, όπως η γλουταθειόνη.
  • Την σωστή λειτουργία της ινσουλίνης. Το μόριο της ινσουλίνης αποτελείται από δύο αλυσίδες αμινοξέων συνδεδεμένες μεταξύ τους με γέφυρες θείου, χωρίς τις οποίες η ινσουλίνη δεν μπορεί να εκτελέσει τη βιολογική της δραστηριότητα.
  • Αποτοξίνωση 

Θειικά άλατα -Απαραίτητα για τα μωρά

Η Θειική χοληστερόλη είναι επίσης απαραίτητη για τα μωρά στη μήτρα. Μια γυναίκα έχει περίπου κανονικά 1,5 μονάδες θειικής χοληστερόλης στο αίμα της.

Όταν μένει έγκυος, τα επίπεδα της θειικής χοληστερόλης στο αίμα της αυξάνονται σταθερά και αρχίζουν επίσης να συσσωρεύονται στις λάχνες του πλακούντα, με τις λάχνες μεταφέρονται τα θρεπτικά συστατικά από τον πλακούντα προς το μωρό.

Στο τέλος της εγκυμοσύνης η θειική χοληστερόλη στις λάχνες ανεβαίνει περίπου στο επίπεδο των 24 μονάδων!
Το πρωτόγαλα περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα θείου, ακόμη περισσότερο από το ίδιο το μητρικό γάλα.

Δείτε και Πρωτόγαλα – Colostrum (αρχαίο: πύαρ)! 

Έτσι σαφώς, η φύση επιδιώκει να παράσχει στο μωρό άφθονο θείο και χοληστερόλη κατά τη στιγμή της γέννησης.Το ενδιαφέρον είναι ότι, όταν μια μητέρα έχει υψηλή χοληστερόλη, τα επίπεδα της χοληστερόλης του μωρού είναι συνήθως χαμηλά. 

Γιατί;

Η Δρ Seneff εξηγεί:

«[Επειδή] δεν μπορεί να περάσει. Η υψηλή χοληστερόλη ορού της μητέρας είναι επειδή έχει χαμηλή θειική χοληστερόλη ορού.
Νομίζω ότι αυτά τα δύο πάνε μαζί. Ο τρόπος για να μειωθεί η «κακή χοληστερόλη» η LDL σας με έναν υγιή τρόπο είναι να εκθέτετε το δέρμα σας στο ηλιακό φως.

Το δέρμα σας θα παράγει θειική χοληστερόλη, η οποία στη συνέχεια θα ρέει ελεύθερα στο αίμα και δεν θα χρειάζεται το σώμα σας να την εξάγει από το εσωτερικό της LDL-και ως εκ τούτου το συκώτι σας δεν θα παράγει τόσο πολύ LDL.
Επομένως, η LDL σταδιακά θα μειώνεται.

Στην πραγματικότητα … υπάρχει μια πλήρης αντίστροφη σχέση μεταξύ ηλιακού φωτός και των καρδιαγγειακών νόσων. – όσο περισσότερο φως του ήλιου, τόσο λιγότερα καρδιαγγειακά νοσήματα»

Τώρα, όταν ένα μωρό γεννιέται από μια μητέρα που έχει υψηλή χοληστερόλη και χαμηλή θειική χοληστερόλη, η χοληστερόλη του μωρού θα είναι χαμηλή, αλλά μπορεί να έχει επίσης λιπώδεις εναποθέσεις στις αρτηρίες του … παρά το γεγονός ότι οι λιπώδεις εναποθέσεις υποτίθεται ότι πρέπει να συνδέονται με υψηλή χοληστερόλη.

«Οι εναποθέσεις είναι εκεί….» Η έλλειψις θειικής χοληστερόλης μπορεί να ευθύνεται για τις καρδιοπάθειες

Η Δρ Senneff εξηγεί. 

«Τα παιδιά που έχουν επαρκή θειική χοληστερόλη από τη μητέρα τους δεν έχουν λιπώδεις εναποθέσεις …
Είναι περίεργο, αλλά η υψηλή χοληστερόλη συνδέεται με την εναπόθεση λίπους στους ενήλικες (αυτό είναι που προκαλεί τις καρδιακές παθήσεις) είναι όμως η λύση, η αφορμή όχι η αιτία.»

Αυτή είναι μια πλήρης μεταστροφή στον τρόπο σκέψης σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο!

Επιπλέον:
«Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να κυνηγάτε την LDL … επειδή θα καταλήξετε με καρδιακή ανεπάρκεια,» λέει η Δρ Seneff ..

Διαιτητικές πηγές θείου

Το Θείο προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την διατροφή μας με τις πρωτεΐνες, όπως τα ψάρια και τα υψηλής ποιότητας (βιολογικά ανατρεφόμενο) βόειο κρέας και τα πουλερικά.
Το Κρέας και τα ψάρια θεωρούνται «πλήρεις τροφές», καθώς περιέχουν όλα τα θειούχα αμινοξέα που χρειάζονται για την παραγωγή νέων πρωτεϊνών.

Περιττό να πούμε ότι, όσοι απέχουν από ζωικές πρωτεΐνες είναι σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο ανεπάρκειας του θείου.
Το Λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο, επίσης, περιέχουν θείο (και είναι ιδανικές πηγές υγιεινών κορεσμένων λιπών πάρα πολύ).

Άλλες διαιτητικές πηγές που περιέχουν μικρές ποσότητες θείου ΑΝ τα τρόφιμα καλλιεργούνται σε χώμα που περιέχει επαρκείς ποσότητες θείου, περιλαμβάνουν:

Οποιαδήποτε δίαιτα υψηλή σε

σπόρους και επεξεργασμένα τρόφιμα, είναι πιθανό να είναι ανεπαρκής σε θείο, γιατί, όταν γίνεται επεξεργασία στα τρόφιμα, το θείο χάνεται.

Επιπροσθέτως, τα εδάφη σε όλο τον κόσμο γίνονται όλο και πιο πολύ ανεπαρκή σε θείο, με αποτέλεσμα και οι τροφές που καλλιεργούνται σε αυτά να έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε θείο.

Ο πραγματικός λόγος που οι τροφές δεν είναι πια οι ίδιες

Το σκληρό νερό έχει την τάση επίσης να περιέχει περισσότερο θείο από το μαλακό νερό, το οποίο, σύμφωνα με την Δρ Seneff, μπορεί να είναι και η αιτία,όπου οι άνθρωποι που πίνουν μαλακό νερό διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακή νόσο.

Εκτός από τα πλούσια τρόφιμα σε θείο στη διατροφή σας, η Δρ Seneff συνιστά ενυδάτωση του σώματός σας σε θειικό μαγνήσιο λουτρά (άλατα Epsom) για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας του θείου.

Χρησιμοποιούμε περίπου ¼ φλιτζάνι σε μια λεκάνη με νερό, δύο φορές την εβδομάδα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε προβλήματα με αρθρίτιδες.
Κάτι ξέραν απο την αρχαιότητα για τα ιαματικά λουτρά, ιδίως τα θειούχα, μυρίζουν βέβαια σαν κλούβιο αυγό, αλλά θαυματουργά.

Δείτε: Άλατα Epsom (θειϊκό μαγνήσιο) – Οφέλη και Χρήσεις.
Και: Αποτοξίνωση του οργανισμού με άλατα Έψομ (epsom)!

Υδροθειούχες πηγές:

Όλες οι υπόθερμες: Αγίας Βαρβάρας Βονίτσης, Αγραπιδοκάμπου Ναυπακτίας, Ηρακλείας Ηλείας, Κουνουπελίου Ηλείας, Λούτσα Χεϊμπελή Κοζάνης, Μουρτσιανής Μεσολογγίου, Μιτάνι Άρτας, Σελινίτσα Αχαΐας, Χεστένι Ευρυτανίας, Φρασκιάς Ηλείας, ψαρόθερμα Σαμοθράκης και μία στο Σμόκοβο. Μια αλιπηγή στο Ψωρονέρι Λαμίας.

Όσον αφορά τα συμπληρώματα, το μεθυλσουλφονυλμεθάνιο, γνωστό και με το ακρωνύμιο σαν, MSM, είναι μια επιλογή.
Το MSM είναι μια οργανική μορφή του θείου και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που βρίσκεται φυσικά σε πολλά φυτά.

Δείτε και Η Ελλάδα έχει πάνω από 700 μεταλλικές ιαματικές πηγές.  

Επιμέλεια άρθρου Ευαγγέλου Μαριάννα βιοχημικός Μsc
Πηγή: fytro.wordpress.com  Η έλλειψις θειικής χοληστερόλης μπορεί να ευθύνεται για τις καρδιοπάθειες

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Όπως είδαμε το πρωτόγαλα περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα θείου, ακόμη περισσότερο από το ίδιο το μητρικό γάλα.

Διατίθεται από την ιστοσελίδα υψηλής ποιότητας ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ, ως συμπλήρωμα διατροφής (σε κάψουλα). Είναι επισημαίνω άριστης ποιότητας με ποσοστό ανοσοσφαιρινών 29% IgG.

Διατίθεται επίσης και ΜΕΘΥΛΣΟΥΛΦΟΝΥΛΜΕΘΑΝΙΟ Ή MSM.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Δείτε ακόμη: Θείο, όπως λέμε θειάφι!  

Άραγε φταίει η χοληστερίνη ή το ζάχαρο για τα καρδιαγγειακά; 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια