Τι μπορώ να κάνω με τα χρησιμοποιημένα φακελάκια Τσάι;

ti-boro-na-kano-me-ta-chrisimopiimena-fakelakia-tsai

Τι μπορώ να κάνω με τα χρησιμοποιημένα φακελάκια Τσάι;

Οφέλη από την χρήση του τσαγιού, σαν ρόφημα

Γίνεται πολύ κουβέντα τελευταία για τα οφέλη από το ρόφημα τσαγιού και ιδιαίτερα για το πράσινο τσάι. Τώρα θα ασχοληθούμε με το τι μπορούμε να κάνουμε με τα φύλλα του τσαγιού, που μένουν, όταν φτιάξουμε το τσαγάκι μας. 

Να μερικές ιδέες:

 1. Κατ’ αρχήν ξαναχρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε τσάϊ. Κάθε φακελάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί 3 φορές. Την πρώτη φορά, αφήνετε το φακελάκι στο ζεστό νερό, να τραβήξει 2 λεπτά. Την δεύτερη φορά αφήστε το 4 λεπτά και την τρίτη φορά 6 λεπτά. Εναλλακτικά, αφήστε το φακελάκι, την πρώτη φορά να τραβήξει 4 λεπτά, αλλά σε 3 φλυτζάνια νερό, αλλοιώς θα είναι πολύ δυνατό 
 2. Φυλάξτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια του τσαγιού και χρησιμοποιήστε τα για τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους. Κλείστε τα μάτια και βάλτε τα υγρά φακελάκια πάνω στα βλέφαρα, για 5-15 λεπτά. Τα ενεργά συστατικά του τσαγιού θα βοηθήσουν στην σύσφιξη των κάτω βλεφάρων και στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πρόβλημα με πολλά αίτια, το τσάϊ θα βοηθήσει μεν άμεσα αλλά για μόνιμα αποτελέσματα, πρέπει να βρεθούν τα αίτια, που προκαλούν αυτό το φαινόμενο. Αν οφείλεται απλά σε κούραση ή αϋπνία, τότε ένας καλός ύπνος θα βοηθήσει επίσης. 
 3. Αδειάστε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια στις γλάστρες και τα φυτά σας. Τα φυτά σας θα σας ευγνωμονούν. Ιδιαίτερα τα κρεμαστά φυτά, θα χρειαστούν λιγότερο πότισμα, γιατί το τσάϊ, θα τα βοηθήσει να συγκρατήσουν περισσότερη υγρασία. 
 4. Περάστε με τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια του τσαγιού ένα έπιπλο και το ξύλο θα κάνει διχρωμίες και αποχρωματισμούς όπως τα παλιά, αντικέ έπιπλα. 
 5. Ξεπλένοντας το πρόσωπο με λίγο αραιό τσάϊ, φτιαγμένο από τα χρησιμοποιημένα φακελάκια, λένε ότι βοηθάει στο κλείσιμο των πόρων μετά τον καθαρισμό, στην σύσφιξη του δέρματος και στην καταπολέμηση της χαλάρωσης. 
 6. Λόγω των αντι-βακτηριδιακών ιδιοτήτων του, θεωρείται ότι καταπολεμά και την ακμή 
 7. Το πράσινο τσάϊ, καταπολεμά την ουλίτιδα, την δημιουργία οδοντικής πλάκας και την άσχημη αναπνοή. 
 8. Βάλτε το χρησιμοποιημένο τσάϊ σ’ ένα ανοιχτό βαζάκι, μέσα στο ψυγείο για να απορροφήσει τις οσμές 
 9. Στεγνώστε λίγα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού και τρίψτε τα μέσα στην άμμο της γάτας. Δεν θα μυρίζει. Επίσης ρίξτε λίγα στεγνά φύλλα τσαγιού, στο σπιτάκι του σκύλου, κάτω από το στρώμα του και σε όλο το δάπεδο. Όχι μόνο εμποδίζει τις δυσάρεστες οσμές αλλά είναι και δυσάρεστο στους ψύλλους. 
 10. Ανακούφιση στο ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα, απλά βάλε τα φακελάκια σε ένα μπολ με λίγο νερό. Τοποθέτησε το μπολ στο ψυγείο. Σε περίπτωση που το δέρμα σου ερεθιστεί το καλοκαίρι από τον ήλιο, χρησιμοποίησε τα σαν μικρές κομπρέσες για να ανακουφίσεις το κόκκινο δέρμα.
 11. Άφησε τα σακουλάκια να στεγνώσουν καλά και τοποθέτησε τα σε ένα κομμάτι τούλι. Δέσε το τούλι σαν μικρό πουγκί και τοποθέτησε το στη ντουλάπα σου. Θα τραβήξει την άσχημη μυρωδιά της ντουλάπα και θα την αρωματίσει διακριτικά

Δείτε ακόμη: Απίθανες εναλλακτικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας 

Κατακάθια από τον καφέ, δεν τα πετάμε. Χρησιμεύουν σε 10 πράγματα!

Πάνω από 60 Χρήσεις για το Ξίδι!

20 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ένα λεμόνι!

Το αλάτι και οι αμέτρητες και έξυπνες χρήσεις του!

Και στην ενότητά μας «χρήσιμα«, θα βρείτε πολλές ακόμη έξυπνες, φυσικές και οικονομικές λύσεις για διάφορα θέματα της καθημερινότητάς μας!

Το είδα: minutetips.blogspot.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *