Σσσσ, φυτά και λαχανικά ακούν και αντιδρούν ως ζωντανοί οργανισμοί

ssss-fyta-kai-lahanika-akoun-kai-antidroun-os-zontanoi-organismoi

Σσσσ, φυτά και λαχανικά ακούν και αντιδρούν ως ζωντανοί οργανισμοί

Όχι μόνο ακούν, αλλά επιτίθενται κιόλας όταν βρίσκονται σε κίνδυνο. Εσείς τι σκέφτεστε την ώρα που ετοιμάζετε την πράσινη σαλάτα σας; Πιθανότατα τίποτα. Ωστόσο, η παρακάτω έρευνα θα σας κάνει να αλλάξετε τακτική.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Missouri διαπίστωσαν ότι τα φυτά ανταποκρίνονται και μάλιστα αμυντικά στους ήχους που δείχνουν ότι κάποιος ή κάτι τους επιτίθεται. Για την ακρίβεια, βρήκαν ότι τα φυτά μπορούν να αναγνωρίσουν ήχους του περιβάλλοντός τους, όπως αυτόν που παράγεται όταν μια κάμπια τα τρώει, και στη συνέχεια να αντιδράσουν στην απειλή αυτή.

Στη μελέτη, που πραγματοποίησαν οι καθηγητές Heidi Appel και Rex Cocroft,

τοποθέτησαν κάμπιες σε ένα μικρό φυτό που συγγενεύει με το λάχανο και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας λέιζερ και ανακλαστικό υλικό στο φύλλο του φυτού, μέτρησαν την κίνηση του φύλλου ως απάντηση στο μάσημα της κάμπιας.

Έπειτα, οι δύο επιστήμονες έπαιξαν ηχογραφήσεις από τις δονήσεις που εξέπεμπαν οι κάμπιες την ώρα που έτρωγαν σε μία ομάδα φυτών, ενώ σε μία δεύτερη ομάδα έπαιξαν ήχους της φύσης.

Αργότερα, οι Appel και Cocroft έβαλαν πάλι τις κάμπιες στις δύο αυτές ομάδες φυτών και διαπίστωσαν ότι τα φυτά της πρώτης παρήγαγαν περισσότερο έλαιο μουστάρδας, μια χημική ουσία που τις απωθεί.

«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι

τα φυτά που εκτέθηκαν σε διαφορετικές δονήσεις, όπως π.χ. εκείνες που προκαλούνται από ένα απαλό αεράκι ή άλλα έντομα, που μοιράζονται κοινά ακουστικά χαρακτηριστικά με τις κάμπιες, δεν αύξησαν τις χημικές «άμυνές» τους.

Αυτό υποδεικνύει ότι τα φυτά είναι σε θέση να διακρίνουν τις δονήσεις με βάση την πηγή προέλευσής τους», δήλωσε ο Rex Cocroft, ένας από τους ερευνητές.

Δείτε ακόμη: Μπορούν να νιώσουν πόνο τα φυτά; Ένα απίστευτο βίντεο 

Τα φυτά έχουν ψυχή, αισθάνονται, διαισθάνονται, «βλέπουν», «ακούνε», έχουν μνήμη. 

Φυτά και Ανθρώπινη Αύρα! 

Η συνεργασία των φυτών με τον άνθρωπο!

Μαρία Παπαδοδημητράκη
www.vita.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *