Είτε "Ναι" είτε "Όχι", η συμφωνία είναι συμφωνία

Είτε "Ναι" είτε "Όχι", η συμφωνία είναι συμφωνία

«Τροφή»: Από την περασμένη Παρασκευή, όπου και ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, προσπαθώ να αφουγκραστώ τα πάντα από την θέση του παρατηρητή, ώστε να μπορώ και να βγάλω όσο το δυνατόν τα πιο καθαρά και σωστά συμπεράσματα γίνεται, βάσει των δύσκολων συνθηκών.

Ο ρόλος του παρόντος ιστολογίου είναι συγκεκριμένος και αρχικά, όπως είναι φυσικό, ήθελα να το κρατήσω μακρυά από όλη αυτήν την ιστορία, η κρισιμότητα όμως των περιστάσεων με αναγκάζει να πω κάποια πράγματα για την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες.

ΔΕΝ θα πάρω θέση υπέρ ούτε του «Ναι», ούτε του «Όχι», ο καθένας σας έχει τα δικά του κριτήρια (σωστά ή λάθος, δεν μπορούμε να τα κρίνουμε για τον άλλον, διότι πολύ απλά ΔΕΝ είμαστε στην θέση του) για να φτάσει σε μία απόφαση. Ούτε θα μπω στην διαδικασία να πείσω κανέναν για τίποτα, διότι σέβομαι απεριόριστα την άποψή σας και ακόμη και αν δεν συμφωνώ με αυτήν θέλω να πιστευω, πως γνώμονας των περισσοτέρων είναι η ΕΛΛΑΔΑ μας.

Προσωπικά αυτό που θέλω να σας μεταφέρω είναι η ενότητα, ότι και αν έχετε επιλέξει.

Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι και τα δύο, «Ναι» και «Όχι», εξίσου αισχρά και ο λόγος που έχω φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα αποτυπώνεται πάρα πολύ εύστοχα και εύγλωττα στο απίθανο σκίτσο του διαχρονικότατου Αρκά, στην αρχή του άρθρου.

Μην αυταπατάστε ό, τι και να διαλέξουμε, είμαστε «χαμένοι από χέρι», τουλάχιστον ας κάνουμε αυτό που θα ωφελήσει το ιερότερο πράγμα στην ζωή μας, την πατρίδα μας, αλλά και για αυτούς που ακολουθούν, τις επόμενες γενιές.

Και επειδή όπως έχετε διαπιστώσει δεν μου αρέσει να γράφω, έχω δανειστεί διάφορα σχόλια φίλων, με τα οποία είμαι σε συμφωνία κατά 90% ώστε να μπορέσω να σας μεταφέρω και μία άλλη διάσταση του θέματος που έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Μην παραλείψετε δε, να παρακολουθήσετε το ολιγόλεπτο βίντεο στο τέλος, το οποίο πιστεύω πως σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη.
Και για να το θέσω σε όρους οικείους, όπως μας διδάσκουν οι μύθοι, οι δράκοι μπορούν να ηττηθούν, μόνο μετά από σκληρές δοκιμασίες, αρκεί να είμαστε προετοιμασμένοι από καιρό για την μάχη.

Στην Οδύσσεια ο Οδυσσέας για να αποφύγει την Σκύλα και την Χάρυβδη, ακολούθησε τις συμβουλές της Κίρκης, αλλά και πάλι θυσιάστηκαν έξι σύντροφοι του, όταν τους άρπαξαν έξι κεφάλια της Σκύλλας, πριν τελικά καταφέρει να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ιθάκη..

Χλέτσος Βασίλης – Πλωτίνος

Διαφορά του Ναι από το Όχι.. για αυτούς χρηματική
κι εσύ σκίζεσαι για μέλλον και αξιοπρέπεια σε πλάνο διχασμού. 

Η χώρα έχει μπει στην πιο επικίνδυνη ατραπό της μεταπολεμικής της ιστορίας.
Για κάποιο λόγο, που η ιστορία σίγουρα θα αποκαλύψει, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να οδηγήσει το λαό στις κάλπες, με ορατό κίνδυνο το διχασμό…
Από την άλλη πλευρά εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία και τους Έλληνες στη δυστυχία, μαζί με τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αποφάσισαν να αλλάξουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος και να οδηγήσουν το λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή σε πόλωση και να ευνοήσουν το διχασμό.
Άφρονες οι πάντες, αντί να καλέσουν το λαό σε αποχή και να οδηγήσουν τον Τσίπρα σε απομόνωση, ακυρώνοντας στην ουσία τη διαδικασία, επέλεξαν το δρόμο της καταστροφής. Η ιστορία θα γράψει γιατί…
Η χώρα μπήκε σε περιπέτεια:
Το ερώτημα που θέτει ο Τσίπρας έχει ήδη ξεπεραστεί. Για λόγους που θα γράψει η ιστορία επιμένει στο δημοψήφισμα.
Καθένας καταλαβαίνει ότι η αντιπολίτευση δεν κάνει τίποτε, παρά οργανώνει την Παρασκευή συγκέντρωση κοντά στη συγκέντρωση του Τσίπρα.
Προσωπικά αδυνατώ να ψηφίσω ΝΑΙ στο ερώτημα που μου θέτει το δημοψήφισμα. Αδυνατώ να συμπαραταχθώ επίσης με τη Μέρκελ, τον ΓΑΠ και το Σαμαρά, που κατέστρεψαν τη χώρα μου και μου λένε ψήφισε ΝΑΙ σε κάτι άλλο φανταστικό. Έχω ιερή υποχρέωση στα παιδιά μου και τις επόμενες γενιές.
Αδυνατώ να ψηφίσω ΟΧΙ που θα οδηγήσει τη χώρα μου σε διαμελισμό. Έχω ιερή υποχρέωση στα παιδιά μου και τις επόμενες γενιές.
Η χώρα αυτή δεν μας ανήκει. Τη δανειστήκαμε από τις γενιές που έρχονται
Οι εκλογές αυτές, όμως, όσο και αν είναι παρωδία σε κάνουν συνυπεύθυνο για τη ζωή των παιδιών σου στην ΚΟΛΑΣΗ.
Γεννήθηκα και σκοπεύω να πεθάνω ΕΛΛΗΝΑΣ και έτσι να μεγαλώσω και τα παιδιά μου … αν με αφήσουν… Από το 1981 και μετά η χώρα υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου αρχίζει να δανείζεται για να καταναλώνει, ενώ μεγάλες βιομηχανίες κλείνουν σταδιακά και παύει να παράγει.
Επί Σημίτη εγκλωβίζεται μέσα σε ένα νόμισμα που δεν ελέγχει την έκδοσή του και χάνει απόλυτα την εθνική της κυριαρχία. Παράλληλα, μέσω του χρηματιστηρίου γίνεται η πρώτη αρπαγή των χρημάτων του κόσμου. («Τροφή»: Η δεύτερη, πιο έμμεση, ήταν το πανηγύρι με τα ακίνητα, που έδιναν τα δάνεια με την σέσουλα οι τράπεζες)
Αφού έχει πνιγεί στα χρέη το 2009 η Ελλάδα, ολόκληρο το Δημόσιο χρέος μετατρέπεται από τον ΓΑΠ και στη συνέχεια από τον Σαμαρά σε ιδιωτικό και φορτώνεται στην πλάτη του ελληνικού λαού (του λαού με την κοντύτερη μνήμη στον κόσμο).
Παράλληλα γεωπολιτικά ο κόσμος γύρω μας φλέγεται και οι πληθυσμοί μετακινούνται από τις Αραβικές χώρες και την Αφρική ατάκτως…
Βρισκόμαστε παράλληλα σε γεωπολιτικές ανακατατάξεις που ξεκίνησαν από το 1989, συνεχίστηκαν με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και συνεχίζονται ανατολικά μας (Συρία, κουρδικό κράτος κλπ).

Μια στάση λοιπόν στο δημοψήφισμα της Κυριακής που οργανώθηκε η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΛΑΟ και έχει ως αποτέλεσμα:
1. Να διχάσει και να φοβίσει τον ελληνικό λαό,
2. Να ακινητοποιήσει πλήρως την οικονομία
3. Να δημιουργήσει με την έμπνευση της κυβέρνησης και την απόλυτη βοήθεια της αντιπολίτευσης (που δεν κάλεσε το λαό σε αποχή) το ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ και το επερχόμενο ΧΑΟΣ…
4. Ο ίδιος ο λαός θα έχει πάρει την ευθύνη για ό,τι του συμβεί

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ
– Εάν επικρατήσει το ΝΑΙ, ο ελληνικός λαός δηλώνει πλήρη υποταγή ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ
– Εάν επικρατήσει το ΟΧΙ, μια μικρή περίπτωση είναι να επιστρέψουμε γονυπετείς στους Ευρωπαίους με ακόμη χειρότερους όρους, 

ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΟΡΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ. ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΘΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ. Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. (Αυτά είναι τα απολύτως σίγουρα)
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα ακολουθήσει διαμελισμός, γιατί μικρά κρ
ατίδια είναι ευκολότερα ελεγχόμενα… ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ, απλώς δεν το γνωρίζουμε…

Με λίγα λόγια ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ, γιατί έμεινες με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό (ίσως όχι τυχαία) την πιο δύσκολη στιγμή για το ΓΕΝΟΣ… Γιατί κανένας δεν σε προστάτευσε όταν είχες ανάγκη. Ίσως και γιατί όλος αυτός ο συρφετός είναι το είδωλό μας.
Το μόνο που μπορώ να θυμηθώ σε τούτες τις ώρες και να γράψω κλείνοντας είναι δυο στίχοι:
“Έχε το νου σου στο παιδί. Κλείσε την πόρτα με κλειδί. Ψέμματα λενε…” Δεδομένου ότι κανείς δεν λέει τι θα συμβεί είτε με το ΝΑΙ είτε με το ΟΧΙ, όποιος χάσει (και χάσει και τα λεφτά του) θα πλακώνει τον άλλο, που ψήφισε το αντίθετο, και στο ερώτημα (κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού) γιατι με δέρνεις; (και μη γνωρίζοντας την απάντηση αυτός που δέρνει) θα του λέει απλώς: «ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ» Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου
Είτε "Ναι" είτε "Όχι", η συμφωνία είναι συμφωνία

Η πόλωση που έχουν προκαλέσει οι προτροπές πολιτικών που εδώ και χρόνια μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ενα εμφυλιοπολεμικό κλίμα είναι τεχνητή. Βρισιές , απειλές, συμπεριφορές απαράδεκτες ..

Η έκφραση του καθενός μετατρέπεται σε ταμπέλα. Αν μάλιστα δεν είναι άσπρο ή μαύρο επειδή μπερδεύει και προβληματίζει αυτόματα και αυθαίρετα την τοποθετούν σε άσπρο και μαύρο.

Στις 6/7 λοιπόν όταν πλέον θα έχει ληφθεί μια απόφαση εσύ που βρίζεις τον διπλανό σου και τον απειλείς οτι θα του κάνεις αυτό και εκείνο, σκέψου οτι μπορεί να τον συναντήσεις στον δρόμο.. στο μαγαζί σου/του, στην γειτονιά σου… μπορεί να είναι ο ασθενής ή ο γιατρός σου.. μπορεί να είναι κάποιος που θα μπεί στην ζωή σου ώς παρουσία πολύ σημαντική όπως και να έχει.

Αλέξανδρος Νίκλαν

ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΣΗ… πείτε ΟΧΙ, πείτε ΝΑΙ, πείτε αποχή..όμως σε καμία περίπτωση μην πείτε οτι ο απέναντι έιναι εχθρός. Είναι Έλληνας ότι και αν πεί… απο την δική του μεριά θα το δεί με άλλη οπτική. Δεν έχει σημασια αν είναι λάθος ή οχι για εσάς.. απλά ακούστε τον και διαφωνήστε μεν, αλλά με επιχειρήματα δε.

Ανάμεσα στην ξένη και την εγχώρια χυδαιότητα, η μόνη απάντηση είναι Αλληλεγγύη. Γιατί τί στο διάολο, στην χώρα του φιλότιμου, λίγες μέρες με τις τράπεζες κλειστές, έχουμε ο ένας τον άλλον. Ας κυττάξουμε δίπλα μας… ο ένας τον άλλον.

Στις 6/7 θα ξημερώσει στην χώρα μια μέρα με μια σημαντική απόφαση όποια και αν είναι αυτή. Οι άνθρωποι που θα την έχουν επιλέξει αλλά και εκείνοι που θα έχουν διαλέξει την άλλη επιλογή, θα εξακολουθήσουν να ζούν ο ένας δίπλα στον άλλον. Γείτονες, συγγενείς, απλοί συμπολίτες, φίλοι κτλ..

ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΊΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ – ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ

Δείτε ακόμη: Με λένε Ελλάδα – My name is Greece

Ευχαριστούμε Ελλάδα για την κληρονομιά μας!

Διαίρει και βασίλευε…

Η δύναμη του… “ΕΜΕΙΣ” !!

Ένας πόλεμος για το μυαλό σου

Πόσοι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε Το τίμημα


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.