MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΔιατροφήΤρώμε Σωστά για να Ζήσουμε Περισσότερο

Τρώμε Σωστά για να Ζήσουμε Περισσότερο

Τρώμε Σωστά για να Ζήσουμε Περισσότερο
Image by Welcome to all and thank you from Pixabay Τρώμε Σωστά για να Ζήσουμε Περισσότερο

Τρώμε Σωστά για να Ζήσουμε Περισσότερο

Είναι η διατροφή το μυστικό της μακροζωίας; Μπορεί το σύγχρονο lifestyle να επηρεάσει τις διατροφικές μας συνήθειες; Τι είναι τελικά η μεσογειακή διατροφή που πλέον έχει γίνει τάση παγκοσμίως;

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κατάλληλη διατροφή, η γνωστή μεσογειακή διατροφή, μπορεί να συμβάλει στην παράταση της ζωής. Οι μεγαλύτερες αιτίες θνησιμότητας στην εποχή μας είναι οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος, που είναι αποτέλεσμα πολύπλοκων και σύνθετων διεργασιών, και δυναμικών αλληλεπιδράσεων γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Όπου “Μεσογειακή διατροφή” εννοούμε Ελληνική και δη Κρητική διατροφή: Γιατί ο όρος «Μεσογειακή διατροφή» είναι λανθασμένος και παραπλανητικός 

Ξένοι επιστήμονες μελετώντας την Ελληνική διατροφή διαπίστωσαν ότι ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε φρούτα, όσπρια, λαχανικά και ελαιόλαδο, όχι μόνο αυξάνει το μέσο όρο ζωής αλλά ελαττώνει σημαντικά την πιθανότητα προσβολής από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο.

Το μυστικό στη μεσογειακή διατροφή είναι ο συνδυασμός των τροφών και όχι ένα συγκεκριμένο τρόφιμο. Η Ελλάδα κατά παράδοση έχει να παρουσιάσει τα καλύτερα διαιτολόγια σε σχέση με άλλες χώρες της Μεσογείου. Για το λόγο αυτό και πολλοί επιστήμονες διαιτολόγοι ανά τον κόσμο φαίνεται να υιοθετούν τις διατροφικές μας συνήθειες.

Όμως, αντίθετα από τους ξένους, οι Έλληνες από το 1980 και μετά φαίνεται ότι απομακρύνονται από την παραδοσιακή διατροφή περιορίζοντας τα όσπρια και τα λαχανικά αυξάνοντας παράλληλα την κατανάλωση του κόκκινου κρέατος.

«Φάρμακο» η μεσογειακή διατροφή, αλλά του 1960 που ελάχιστοι Έλληνες πλέον ακολουθούν 

Οι συνέπειες στην υγεία μας γίνονται πλέον αισθητές.

Οι Έλληνες για χρόνια είχαν το μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής ανά τον κόσμο. Δυστυχώς, όμως, οι νέες έρευνες συναινούν στο ότι οι νέες διατροφικές μας συνήθειες έχουν συμβάλει στην αύξηση της εμφάνισης πολλών ασθενειών, αναιρώντας τις ωφέλειες της παραδοσιακής μας διατροφής.

Δυτική διατροφή: Βλάπτει το έντερο και συνδέεται με σωρεία παθήσεων 

Όλες οι έρευνες και οι μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η μεσογειακή διατροφή κτυπά τη θνησιμότητα, χαρίζει μακροζωία και καλή υγεία. Αν πραγματικά θέλουμε μία καλύτερη υγεία και καλύτερη ζωή τότε θα πρέπει να αποκτήσουμε τις βασικές αρχές της διατροφής:

Όσπρια ξανά στο εβδομαδιαίο μενού (Τουλάχιστον 1 -2 φορές την εβδομάδα)

Τα όσπρια κάποτε ήταν το φαγητό του φτωχού, σήμερα όμως είναι ανάγκη για την καλύτερη υγεία. Τα όσπρια αποτελούν τροφή-ασπίδα απέναντι σε βαριές ασθένειες που μπορούν να προκύψουν από την εξάντληση του οργανισμού.

Όσπρια: Ένας Διατροφικός Θησαυρός 

Άφθονο ψάρι, λιγότερο κρέας

Τα ψάρια μπορούν να αντικαταστήσουν επαρκώς (τουλάχιστον 2 – 3 φορές την εβδομάδα) ένα γεύμα κρέατος. Διαθέτουν όλα τα καλά λιπαρά για τον οργανισμό μας.

Τα πολύτιμα για την υγεία της καρδιάς λιπαρά ωμέγα-3 μπορούν να ελαττώσουν την ‘’κακή’’ χοληστερόλη, να βοηθήσουν το σώμα να αντιμετωπίσει τις φλεγμονές, και ταυτόχρονα μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιακής προσβολής.

Τα ωμέγα 3, συνδέονται ξεκάθαρα με την μακροζωία, αλλά ΚΑΙ την καλή υγέια, ΖΩΙΚΆ Ω 3: Σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από ΌΛΕΣ τις αιτίες 

Ελαιόλαδο: Η βάση της Ελληνικής διατροφής

Η καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου σε ποικίλες ποσότητες συνεπάγεται υψηλή περιεκτικότητα της δίαιτας σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Ελαιόλαδο: Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ενάντια σε καρδιαγγειακά, καρκίνο και νευροεκφυλιστικές ασθένειες 

Τρώτε φρούτα και λαχανικά (και μάλιστα συχνά)

Η βιταμίνη C προστατεύει τα κύτταρα του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση. Επειδή, όμως, η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή, ο οργανισμός μας δεν μπορεί να την αποθηκεύσει. Συνεπώς, πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά φρούτα και λαχανικά.

Σημάδια ότι έχετε έλλειψη σε βιταμίνη C
και η C, δεν είναι το μόνο όφελος: 20 Λόγοι για να Τρώτε Περισσότερα Ωμά Φρούτα & Λαχανικά 

Περισσότερες φυτικές ίνες

Όσο περισσότερες φυτικές ίνες καταναλώνουμε, τόσο ελαττώνουμε τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου. Η προτεινόμενη καθημερινή μας “δόση” είναι 25 με 35 γραμμάρια, αλλά στην πραγματικότητα, ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού δεν λαμβάνει ούτε την μισή από αυτή την ποσότητα.

Φυτικές ίνες: Γιατί είναι απαραίτητες σε μία υγιεινή διατροφή 

Φάτε πιο αργά

Οι άνθρωποι που τρώνε με πιο αργούς ρυθμούς, μπορούν να συνειδητοποιήσουν πότε έχουν χορτάσει, σε σχέση με όσους τρώνε βιαστικά. Πώς σχετίζεται αυτό με την μακροζωία; Η πιο αργή κατανάλωση συνεπάγεται λιγότερο φαγητό, και έχει αποδειχθεί πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες, ζουν περισσότερο.

Τρως ήρεμα αρρωσταίνεις σπάνια
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν τρώμε γρήγορα   

Δείτε ακόμη: Τί δεν πάει καλά με το σύστημα της διατροφής μας; 

Για ποιούς λόγους καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες τροφής; 

Απλοί τρόποι για καλή φυσική κατάσταση και μακροζωία 

Μακροζωία: Τα χαρακτηριστικά των αιωνόβιων και υπεραιωνόβιων

Πώς τα Ω 3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην μακροζωία

Συνένζυμο CoQ10: Ισχυρότατος παράγοντας υγείας και μακροζωίας 

Η αιτία θανάτου του μακροβιότερου υγιούς ανθρώπου, αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας  

Το μυστικό μακροζωίας της Κρητικής διατροφής

Η αλήθεια για την μακροζωία 

Ό,τι και να τρώμε θα πρέπει να πλαισιώνεται και με Άσκηση: 10 μηχανισμοί που βελτιώνει την νόηση και συμβάλλει στην μακροζωία 

και κυρίως ΔΕΝ περιμένουμε να πάθουμε για να αρχίσουμε να τρώμε/ζούμε σωστά. Η καλή υγεία είναι ΤΡΌΠΟΣ ΖΩΉΣ: Πρόληψη: Είμαι υγιής από επιλογή, όχι τύχη-Βασικοί πυλώνες 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια