Το φυτό του καπνού εναντίον του καρκίνου

to-fyto-tou-kapnou-enantion-tou-karkinou

Το φυτό του καπνού εναντίον του καρκίνου
Εντοπίστηκε μόριο στο άνθος του που κάνει τα καρκινικά κύτταρα να εκρήγνυνται

Το φυτό του καπνού ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξόντωση του καρκίνου! Αυστραλοί επιστήμονες εντόπισαν ένα μόριο στο άνθος του φυτού το οποίο έχει ως κύριο καθήκον να πολεμά τους μύκητες και τα βακτήρια. Οι ερευνητές έμειναν άναυδοι όμως όταν είδαν ότι το μόριο αυτό που ονομάζεται NaD1 έχει επίσης την ικανότητα να εντοπίζει και να καταστρέφει τον καρκίνο.

Η «δαγκάνα» που κάνει τον καρκίνο να εκρήγνυται

Το μόριο NaD1 σχηματίζει μια δομή η οποία μοιάζει με δαγκάνα και γαντζώνεται επάνω στα λιπίδια που υπάρχουν στη μεμβράνη των καρκινικών κυττάρων. Η «δαγκάνα» αυτή σπάει τις μεμβράνες με αποτέλεσμα το κύτταρο να «εκρήγνυται».

«Μοιάζει με ειρωνεία το γεγονός ότι ένας ισχυρός αντικαρκινικός μηχανισμός κρύβεται στο άνθος του φυτού του καπνού, ωστόσο η ανακάλυψη είναι σημαντική και ευπρόσδεκτη, όποια και αν είναι η προέλευσή της» ανέφερε ο δρ Μαρκ Χούλετ από το Ινστιτούτο Μοριακής Επιστήμης La Trobe στη Μελβούρνη και προσέθεσε: «Το επόμενο βήμα είναι να διεξαχθούν προκλινικές δοκιμές προκειμένου να προσδιοριστεί τι ρόλο θα μπορούσε να παίξει το ΝaD1 στη θεραπεία του καρκίνου».

Τις προκλινικές μελέτες έχει αναλάβει η εταιρεία βιοτεχνολογίας Hexima με έδρα τη Μελβούρνη. «Μέχρι στιγμής τα πρώιμα αποτελέσματα είναι υποσχόμενα. Πιστεύουμε ότι η ανακάλυψή μας έχει τη δυναμική να μετατραπεί σε θεραπεία για τον άνθρωπο» σημείωσε ο δρ Χούλετ.

Επιλεκτική στόχευση

Όπως είπε, ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα των υπαρχουσών θεραπειών για τον καρκίνο είναι ότι εκτός από τα καρκινικά κύτταρα στοχεύουν και τα υγιή. «Αντιθέτως ανακαλύψαμε ότι το NaD1 μπορεί να στοχεύσει τα καρκινικά κύτταρα έχοντας ελάχιστη ή και καθόλου επίδραση στα υγιή».

Σύμφωνα με τον ειδικό, οι επιστήμονες γνώριζαν εδώ και κάποιο διάστημα την ύπαρξη των μορίων που αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στους μικροβιακούς εισβολείς σε όλα τα φυτά. Ωστόσο μέχρι σήμερα, κανένας δεν ήξερε πώς τα μόρια αυτά λειτουργούν.

Ανακαλύψαμε το πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός προστασίας των φυτών, τον οποίον φαίνεται ότι μπορούμε να εκμεταλλευθούμε για την ανάπτυξη και άλλων θεραπευτικών εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων – εκτός του καρκίνου- και των αντιβιοτικών θεραπειών για τις βακτηριακές λοιμώξεις» κατέληξε ο δρ Χούλετ.

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση ανοιχτής πρόσβασης eLife. 

«Τροφή»: Θεωρώ πως το φυτό του καπνού έχει ωφέλιμες ιδιότητες όπως όλα τα υπόλοιπα βότανα του πλανήτη. Το ζήτημα, είναι (όπως και σε όλα άλλωστε) ο τρόπος χρήσης του, η συχνότητα, αλλά και η επεξεργασία που έχει υποστεί μέχρι να φτάσει σε εμάς. Έτσι δεν ευθύνεται το φυτό αυτό καθ’ αυτό για το χάλι που έχουν τα Τσιγάρα: Τι Περιέχουν και οι Επιπτώσεις του Καπνίσματος

Όπως και να έχει, απέχει πολύ μέχρι να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον καπνό ή κάποιο άλλο βότανο τυχαία για τις θεραπευτικές, αντικαρκινικές του ιδιότητες, οπότε μπορούμε να στραφούμε στα ήδη αποτελεσματικά και ασφαλή βότανα.

Γνωρίστε, λοιπόν, ακόμη ένα πραγματικά δυνατό όπλο/σύμμαχο ενάντια στον καρκίνο! Πρόκειται για το υψηλής ποιότητας, βιολογικό, καθαρό γκραβιόλα το οποίο και διαθέτω: ΓΚΡΑΒΙΌΛΑ – GRAVIOLA: Ο εξολοθρευτής του καρκίνου!

Όποιος ενδιαφέρεται για το σούπερ αυτό αντικαρκινικό φρούτο ως συμπλήρωμα διατροφής, μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Θεοδώρα Τσώλη για το tovima.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *