MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΟικολογικάΤί προβλέπεται για τις ανεμογεννήτριες όταν περάσει το όριο "ζωής" τους;

Τί προβλέπεται για τις ανεμογεννήτριες όταν περάσει το όριο “ζωής” τους;

Τί προβλέπεται για τις ανεμογεννήτριες όταν περάσει το όριο "ζωής" τους;
Τί προβλέπεται για τις ανεμογεννήτριες όταν περάσει το όριο “ζωής” τους;

Τί προβλέπεται για τις ανεμογεννήτριες όταν περάσει το όριο “ζωής” τους;

Για να κατασκευαστούν αυτά τα τέρατα, απαιτείται ενέργεια και μέταλλα. Στα σωθικά τους κρύβουν από μερικές δεκάδες έως εκατοντάδες λίτρα λιπαντικών, ανάλογα το μέγεθος.
Για να τα κουβαλήσουν στις κορυφογραμμές, διανοίγουν δρόμους μέσα σε δάση. Για να τα τοποθετήσουν κατασκευάζουν βάσεις-τέρατα από μπετόν. 

Παράγουν ρεύμα σε ένα μικρό ποσοστό του αιολικού δυναμικού.

Όταν δεν φυσάει ικανοποιητικά δεν παράγουν τίποτε. Αλλά και όταν φυσάει πέρα του επιτρεπομένου, (φάκελος ασφαλούς λειτουργίας) απενεργοποιούνται για αυτοπροστασία και πάλι δεν παράγουν τίποτε. Για να μεταφερθεί το ρεύμα που παράγουν (όταν παράγουν), δημιουργούνται γραμμές μεταφοράς, συνήθως μέσα σε δάση.

(“Τροφή-Φάρμακο”: Φυσικά δεν παράγουν ούτε με Καύσωνες και αιολικά: Επίσημες Ανακοινώσεις-“Ομολογίες”  αλλά ούτε στις παγωνιές: Καταστροφικές οι “ανανεώσιμες” πηγές ενέργειας για το Τέξας που εξαιτίας τους θρήνησε νεκρούς Δηλαδή σε δύο περιπτώσεις που υπάρχει απόλυτη ανάγκη για ενέργεια, δεν λειτουργούν, ενώ η παραγόμενη ενέργεια δεν αποθηκεύεται.. Ποιά η χρησιμότητά τους;)

Για να υποστηριχθεί ή μεταβαλλόμενη παραγωγή τους, το δίκτυο πρέπει να έχει stand-by θερμικούς σταθμούς ενέργειας, αλλιώς θα ανατιναχτεί η σταθερότητα του. Οι θερμικοί σταθμοί που δουλεύουν “στο ρελαντί” περιμένοντας μην τυχόν ο Αίολος φυσήξει δυνατά και απενεργοποιηθούν τα φουρφούρια στα Βαρδούσια, καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα.

Ακόμα και τα αυτοκίνητά μας, έχουν πια start-stop για να μην καίμε τζάμπα καύσιμα στο ρελαντί. (ένας αεριοστρόβιλος, δεν εκκινεί στο “άψε-σβήσε” λες και είναι στατική ηλεκτρογεννήτρια).

Σε αυτή την περίπτωση κρατάμε στο “ρελαντί”, έναν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής…

Έχουν κατηγορηθεί, ότι αλλοιώνουν το τοπίο, σκοτώνουν πτηνά με τις τεράστιες πτέρυγες γίνονται εστίες πυρκαγιών (αστοχία-βραχυκύκλωμα) και τελευταία έχει ανακινηθεί και το θέμα των υποήχων που παράγουν κατά την λειτουργία τους.

Οι σφοδροί πολέμιοι τους, κάνουν σχόλια του τύπου, “σε όλη την διάρκεια της ζωής τους, δεν αποσβένουν ποτέ το κόστος κατασκευής τους”, ή “αν δεν επιδοτηθεί (από τους καταναλωτές) η παραγόμενη από αυτά ενέργεια είναι τελείως ασύμφορη η λειτουργία τους”…..

Όσο και να έχω ψάξει, δεν έχω δει στην ελληνική νομοθεσία πρόβλεψη για το τι θα γίνουν αυτοί οι γίγαντες όταν περάσει το όριο ζωής τους.

Οι ‘επενδυτές” μάλλον θα μας τα αφήσουν να σκουριάζουν, στα βουνά, και τα λιπαντικά να μολύνουν το υπέδαφος ως υπενθύμιση μιάς ακόμα άστοχης “οικολογικής” επιλογής

Τί σόι “πράσινη ανάπτυξη” είναι αυτή που καταστρέφει το περιβάλλον; 

Αρθρογράφος: Ιωάννης Αναστάσιος Πρώιος 

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί μακροπρόθεσμα και η αποσυναρμολόγηση όταν θα συμπληρώσουν το όριο της διάρκειας ζωής

Μια μελέτη του Institut für Umwelt und Biotechnik, Hochschule Bremen, το 2009 υπολόγισε πως παγκοσμίως, μέχρι το 2034 θα προκύψει η ανάγκη ανακύκλωσης περίπου 225 χιλ. τόννων υλικών πτερύγων ανεμογεννητριών.

Έτσι με δεδομένο το μεγάλο κόστος (30.000 για την αποσυναρμολόγηση της κάθε μίας) και την πιθανή αδιαφορία των εταιρειών κάτοικοι εκφράζουν ήδη την ανησυχία τους για τις πιθανές επιπτώσεις με δεδομένο το ότι ο νόμος δεν υποχρεώνει τις εταιρείες να μαζέψει τις εγκαταστάσεις όταν χαλάσουν.

Σημαντική λεπτομέρεια πως δεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος ανακύκλωσης των πτερυγίων με δεδομένο το ότι αποτελούνται από χημικά υλικά.

Επίσης, δεν υπάρχει τρόπος ανακύκλωσης ούτε για τον Χάλυβα που είναι τεραστίων διαστάσεων. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι τα λάδια που από διαρροές και μόνο θα κάνουν τεράστια καταστροφή.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ένα λίτρο λάδι καταστρέφει 1000 κυβικά νερό!

Σύμφωνα με έρευνα της Γερμανικής κρατικής «Υπηρεσίας αντικατάστασης βλαβερών πρώτων Υλών» (FNR). Ο υπεύθυνος σχεδιασμών της FNR, Ντερκ Κέμπκε δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο τομέας παραγωγής αιολικής ενέργειας βασίζεται κατά 90% σε συμβατικά έλαια, που κατατάσσονται στις πλέον επικίνδυνες ουσίες για τη μόλυνση κάθε είδους υδάτινου περιβάλλοντος».  

www.nostimonimar.gr 

Διαβάστε ακόμη:  Το παράδοξο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: Καθιστούν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πιο ακριβή 

Το Πραγματικό & Συγκλονιστικό Περιβαλλοντικό Κόστος της Αιολικής & Ηλιακής Ενέργειας: Ο Ορισμός της Μη Βιώσιμης Ενέργειας 

Το ισχυρό κλιματικό λόμπι, οι Αποτυχημένες ανεμογεννήτριες και η δαιμονοποίηση του διοξειδίου του άνθρακα 

Περί των Ανεμογεννητριών~Ερωτήματα που… καίνε  

Έρευνα–σοκ από το ΜΙΤ: Η απάτη της κλιματικής αλλαγής και οι πράσινες πολιτικές θα φέρουν το τέλος του σύγχρονου πολιτισμού  

Περί της αγιοποίησης των ανεμογεννητριών

Οι ανεμογεννήτριες και οι δήθεν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Αντίο Ελλάδα μου: Το έγκλημα των ανεμογεννητριών 

Αιολικά: Να σώσουμε την Ευρώπη κι ας καταστραφεί το μέλλον των παιδιών μας; 

Τα θλιβερά Τοπία των Αιολικών-Μη αναστρέψιμη η ζημιά 

Το συνολικό οικολογικό αποτύπωμα των ανανεώσιμων πηγών δεν έχει διερευνηθεί επαρκώς 

Γιατί υπάρχουν τόσο έντονες αντιδράσεις για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων;

AOZ και ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο

Ο Ασκός του Αιόλου-Windbag of Aeolus 

Σε εργοτάξιο ΑΠΕ και μπαταρία της Ευρώπης μετατρέπεται η Ελλάδα 

ΕΛΛΑΔΑ: Από την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ, στην ΕΞΑΡΤΗΣΗ και την πλήρη ΑΠΑΞΊΩΣΗ  


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια