Τι εντερική χλωρίδα έχετε;

ti-enteriki-hlorida-ehete

Οι ειδικοί διαχωρίζουν τρεις τύπους που οδηγούν σε καλύτερη διαχείριση των ασθενειών
Τρεις τύποι εντερικής χλωρίδας χαρακτηρίζουν το ανθρώπινο είδος λένε οι ερευνητές. 

Πηγή EMBL/P.RiedingerΛονδίνο
Οι κοινότητες των βακτηρίων που διαβιούν στο ανθρώπινο γαστρεντερικό σύστημα μπορούν να καταταγούν σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (European Molecular Biology Laboratory, EMBL) η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό τεύχος της επιθεώρησης «Nature».
Δείτε: Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το
και πολύ σημαντικό Μικροβίωμα: Μικροβιακή Χλωρίδα και η Ιατρική Επανάσταση του Αιώνα
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων ο τύπος της εντερικής χλωρίδας του καθενός μας (τον οποίο ονόμασαν «εντερότυπο» _ «enterotype») θα αποτελεί σύντομα ένα ακόμη βοήθημα για τους γιατρούς προκειμένου να αποφασίζουν για το είδος της αγωγής που θα μας χορηγούν.Τα βακτήρια που φιλοξενούμε στο έντερό μας συμμετέχουν ενεργά στη φυσιολογία μας: βοηθούν στην πέψη των τροφών, διασπούν τοξίνες, παράγουν βιταμίνες και βασικά αμινοξέα τα οποία αδυνατούμε να παραγάγουμε μόνοι μας και δημιουργούν ένα αμυντικό τείχος έναντι εισβολέων.
Δείτε: ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ-Τα βακτηρίδια πού είναι υπέρ της ζωής! 
Σημασία, μορφές προβιοτικών και τα τρόφιμα που τα περιέχουν 
Η βακτηριακή χλωρίδα του καθενός είναι μοναδική και χτίζεται βαθμηδόν από τη γέννηση μέχρι τη συμπλήρωση των δύο πρώτων χρόνων της ζωής μας. Επηρεάζεται δε από μια σειρά παράγοντες μεταξύ των οποίων η διατροφή μας αλλά και η λήψη αντιβιοτικών.
Δείτε: Πως να αποκαταστήσετε την υγιή εντερική χλωρίδα, μετά την λήψη αντιβιοτικών.

Παρά τις ατομικές διαφορές, η ανθρώπινη εντερική χλωρίδα μπορεί να ανήκει σε τρεις μόνο κατηγορίες, λένε τώρα οι ερευνητές του ΕΜΒL. Οι κατηγορίες δημιουργήθηκαν με βάση τους συνδυασμούς διαφόρων ειδών βακτηρίων που υπάρχουν σε κάθε εντερικό οικοσύστημα. Η ερευνητές κατέληξαν σε αυτή την ομαδοποίηση αφού μελέτησαν την εντερική χλωρίδα εθελοντών κάθε ηλικίας από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Θεωρούν δε ότι σύντομα οι γιατροί θα ρωτούν για τον τύπο της εντερικής μας χλωρίδας, όπως ρωτούν για την ομάδα αίματός μας.

Δείτε ακόμη: Φτιάχνω rejuvelac-Αναζωογονώ την εσωτερική μου χλωρίδα! 

και μάθετε για την μεγάλη απάτη του παγκοσμιο-ποιημένου διατροφικού κώδικα (Codex Alimentarius), για καθολικό πόλεμο ενάντια σε όλα τα μικρόβια.

Πηγή: www.tovima.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *