Θεραπεία με βότανα… Χειμώνα έχουμε !

therapia-me-votana-chimona-echoume

Ανοίξαμε το φαρμακείο της φύσης και βρήκαμε τα καλύτερα φάρμακα για τις παθήσεις του αναπνευστικού μας συστήματος. Αψιού!!

Ιγμορίτιδα
Τι είναι: Τα ιγμόρεια είναι τέσσερις κοιλότητες του προσώπου που περιέχουν αέρα. Αυτά καλύπτονται με βλεννογόνο, που τα προστατεύει από λοιμώξεις. Σε περίπτωση που αποφραχθούν από υπερβολική παραγωγή βλέννας τότε δημιουργείται μόλυνση που προκαλεί στον ασθενή πονοκεφάλους και πόνους.
Αντιμετώπιση: με την χρήση …στυπτικών βοτάνων όπως οι καρποί της κουφοξυλιάς (σαμπούκος) και αγριμόνιας καθώς και ορισμένων με αντιβιοτικές ιδιότητες όπως η εχινάκια και το σκόρδο.
Δείτε ακόμη: Ιγμορίτιδα, τι είναι και φυσική αντιμετώπιση!

Κρυολόγημα
Τι είναι: Οφείλεται σε ιούς και μας ταλαιπωρεί όλο το χειμώνα! Ουσιαστικά προσβάλλουν τους βλεννογόνους όπου τα αντιβιοτικά δεν βοηθούν και η ιατρική στρέφεται σε αποσυμφορητικά φάρμακα.
Αντιμετώπιση: Θα μας βοηθήσουν τα άνθη κουφοξυλιάς, η μέντα, ο ύσσωπος, το τζίντζερ, η κανέλα και ο κόλιανδρο. Με αυτά μπορούμε να κάνουμε ένα έγχυμα που θα το πιούμε ζεστό. Γείτσες!!
Δείτε και Συνταγές για τους πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις από κρυολόγημα!

Βήχας
Τι είναι: Ένα νευρικό αντανακλαστικό! Εμφανίζεται όταν κάτι ενοχλεί είτε το λάρυγγα, την τραχεία ή τους βρόγχους.
Αντιμετώπιση: Σταματήστε τον ενοχλητικό βήχα αμέσως! Πώς? Με την βοήθεια που θα μας δώσει το θυμάρι, ο ύσσωπος και η χαμολέυκα. Αν ο βήχας είναι ξηρός (δεν αποβάλλεται βλέννα) τότε μπορούμε να πιούμε καταπραϋντικά βότανα όπως η αλθαία.
Δείτε: Βήχας: Φυσική αντιμετώπιση!
και: To… αντιβηχικό σας εγχειρίδιο!

Αμυγδαλίτιδα
Τι είναι: Είναι πολύ ενοχλητικό το τσίμπημα στις αμυγδαλές μας! Πρόκειται για λεμφαδένες που παράγουν λεμφοκύτταρα πολύ σημαντικά για τον οργανισμό μας. Όπως πολλά μέρη του αναπνευστικού μας συστήματος, προσβάλλονται απο ιούς και βακτήρια που μας κουράζουν τις κρύες μέρες του χειμώνα. Είναι πολλοί σημαντικές γι’αυτο και οι περισσότεροι γιατροί επιμένουν στην μη αφαίρεση τους, μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.
Αντιμετώπιση: Γρήγορα γαργάρες με αφέψημα φύλλων σμέουρου, ανθών κουφοξυλιας και έγχυμα υδράστιδας.
Δείτε ακόμη: Σπιτικά γιατροσόφια για ανακούφιση από την αμυγδαλίτιδα!

Βρογχίτιδα
Τι είναι: Οι βρόγχοι, είναι οι απολήξεις του βρογχικού μας δέντρου.
Αντιμετώπιση: Οι βοτανοθεραπευτές συνιστούν αντιβιοτικά βότανα όπως ο ευκάλυπτος και αποχρεμπτικά όπως η χαμολέυκα και η ινούλα. Τέλος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καταπραϋντικά όπως το σύμφυτο και η αλθαία.
Δείτε: Θεραπευτικό ρόφημα για την βρογχίτιδα!
Και: Βρογχίτιδα: Συμπτώματα, πρόληψη και αντιμετώπιση!

Όλες οι παραπάνω συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων και να μειώσουν κάποια συμπτώματα. Οι υπερβολές βλάπτουν! Ο ειδικός είναι αυτός που θα συμβουλέψει για την ποσότητα και συχνότητα χρήσης των βοτάνων.

Το είδα: thesecretrealtruth.blogspot.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *