MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήCovid-19/SARS-CoV-2/coronaΘάνατος Covid-19, ΜΕ ή ΑΠΌ σοβαρό υποκείμενο νόσημα;

Θάνατος Covid-19, ΜΕ ή ΑΠΌ σοβαρό υποκείμενο νόσημα;

Θάνατος Covid-19, ΜΕ ή ΑΠΌ σοβαρό υποκείμενο νόσημα;
Image by Darko Stojanovic from Pixabay Θάνατος Covid-19, ΜΕ ή ΑΠΌ σοβαρό υποκείμενο νόσημα;

Θάνατος Covid-19, ΜΕ ή ΑΠΌ σοβαρό υποκείμενο νόσημα;

Πρέπει το κοινό να καταλάβει ότι όταν μιλάμε για υποκείμενο νόσημα, το υποκείμενο νόσημα είναι η π ρ ώ τ η (πραγματική) αιτία θανάτου, που διαφέρει από την τ ε λ ι κ ή αιτία θανάτου. Ο κανόνας αυτός τηρείται α π α ρ ε γ κ λ ί τ ω ς κατά την συμπλήρωση του Πιστοποιητικού Θανάτου.

Π.χ.

Κάποιος απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών, λόγω “τελικού σταδίου νεφρικής ανεπάρκειας“, που προκλήθηκε από “χρόνια σπειραματονεφρίτιδα” που προκλήθηκε από “στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα” κατά την παιδική ηλικία.

Η “στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα” είναι η α ρ χ ι κ ή (υ π ο κ ε ί μ ε ν η) προηγηθείσα αιτία θανάτου, και η νεφρική ανεπάρκεια η τ ε λ ι κ ή αιτία θανάτου.

Η “στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα” που είναι η α ρ χ ι κ ή (υ π ο κ ε ί μ ε ν η) αιτία θανάτου πρέπει να δηλωθεί στο Πιστοποιητικό Θανάτου ως πραγματική αιτία θανάτου, καθώς είναι η σημαντικότερη πληροφορία του Πιστοποιητικού για την ιατρική και στατιστική έρευνα, είναι η αιτία θανάτου που αποστέλλεται στις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς στατιστικές Αρχές.

Όταν, λοιπόν, ο Τσιόδρας ανακοινώνει θάνατο από ΚΟΒΙΝΤ-19 με υποκείμενο νόσημα (π.χ. νεφρική ανεπάρκεια…), υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ά και απαρεγκλίτως τηρείται η διαδοχική παραπάνω αναγραφή, ως εξής:

Η νεφρική ανεπάρκεια είναι η α ρ χ ι κ ή (υ π ο κ ε ί μ ε ν η) προηγηθείσα αιτία θανάτου, και ο… ΚΟΒΙΝΤ-19 η τ ε λ ι κ ή αιτία θανάτου. Η νεφρική ανεπάρκεια που είναι η α ρ χ ι κ ή (υ π ο κ ε ί μ ε ν η) αιτία θανάτου δηλώνεται στο Πιστοποιητικό Θανάτου ως πραγματική αιτία θανάτου, καθώς είναι η σημαντικότερη πληροφορία του Πιστοποιητικού για την ιατρική και στατιστική έρευνα, είναι η αιτία θανάτου που αποστέλλεται στις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς στατιστικές Αρχές.

Συνεπώς, εφόσον πρόκειται για θάνατο ΚΟΒΙΝΤ-19 από υποκείμενο νόσημα, διαφορετικά είναι τα νοσοκομειακά στοιχεία (πραγματική αιτία θανάτου: νεφρική ανεπάρκεια) και διαφορετικά τα κυβερνητικά στοιχεία (τελική αιτία θανάτου: ΚΟΒΙΝΤ-19).

Άλλη ‘λίστα’ τηρούν τα νοσοκομεία και άλλη η κυβέρνηση.

Από όλο αυτό το μπάχαλο της πανδημίας, προκύπτει νέο μπάχαλο, δημογραφικό τη φορά αυτή. Καθώς τα στοιχεία που στέλνονται στις Στατιστικές Υπηρεσίες είναι όχι τα κυβερνητικά αλλά τα νοσοκομειακά, οι θάνατοι από ΚΟΒΙΝΤ-19 δεν αποτυπώνονται την ώρα που μιλάμε στους συνολικούς «κανονικούς» θανάτους.

Προκύπτει λοιπόν το παράδοξο, στην Ιταλία, με 1650 «κανονικούς» θανάτους ημερησίως κατά μέσο όρο το 2019, στο σαιτ που αποτυπώνει λαιβ τους ημερήσιους θανάτους (όπου προσμετρώνται οι γεννήσεις και οι θάνατοι του 2020 μέχρι σήμερα), και βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ, ο ιταλικός πληθυσμός να είναι αυξημένος περισσότερο από 11.000 ανθρώπους, και τούτο παρά το γεγονός ότι περισσότεροι από 10.000 έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ΚΟΒΙΝΤ-19. Δες εδώ τα στοιχεία https://countrymeters.info/en/Italy

Δεν υπάρχει θεωρώ κάτι το συνωμοσιολογικό σε όλο αυτό το μπάχαλο.

Απλά, φαίνεται ότι άλλη είναι η λίστα που τηρούν τα νοσοκομεία για τους «θανάτους από ΚΟΒΙΝΤ με υποκείμενο νόσημα» (είναι η παραπάνω λίστα της Ιταλίας που αποστέλλεται στον ΟΗΕ και ως αιτία θανάτου αναγράφει την πραγματική αιτία, ήτοι το υποκείμενο νόσημα), και άλλη η λίστα που τηρείται από την κυβέρνηση και αναγράφει την τελική αιτία από ΚΟΒΙΝΤ-19 (η ξεχωριστή από τα νοσοκομεία λίστα θανάτων ΚΟΒΙΝΤ-19 που τηρεί η κυβέρνηση, στο λινκ εδώ https://www.worldometers.info/coronavirus/

Το παρακάτω νομικό κείμενο, στη δημώδη Γλώσσα αποδίδεται σε μία γραμμή ως εξής:

«πέθανε ΑΠΌ κοροναϊό ή ΜΕ κοροναϊό?»

Βεβαιωμένοι θάνατοι που οι ελληνικές Αρχές αποδίδουν στο νέο κοροναϊό [ΚΟΒΙΝΤ-19]

Συμπλήρωση Ιατρικού Πιστοποιητικού Θανάτου σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 344/1976 («Περί Ληξιαρχικών Πράξεων») όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει

1. Ο ιατρικός όρος «υποκείμενη νόσος» έχει την έννοια της νοσηρής κατάστασης που συνιστά την υ π ο κ ε ί μ ε ν η αιτία θανάτου, δηλαδή το νόσημα που προκάλεσε την έ ν α ρ ξ η της α κ ο λ ο υ θ ί α ς των νοσηρών καταστάσεων, τα οποία οδήγησαν στο θάνατο (και αποτελούν την πραγματική αιτία θανάτου), που αποτελεί τη σ η μ α ν τ ι κ ό τ ε ρ η πληροφορία για τις Επιστήμες της Ιατρικής και της Στατιστικής.

2. Σύμφωνα με την μεγαλύτερη έως σήμερα ανάλυση Ιταλών επιστημόνων, για τους θανάτους από τον νέο κοροναϊό, με τίτλο «Η ανάλυση των θανατηφόρων κρουσμάτων έως και 17/03/2020», το 99% των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία από τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, έπασχαν από τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα. Στην ανάλυση παρατίθενται 10 υποκείμενα νοσήματα από τα οποία έπασχαν τα θύματα του ιού.

Τα υποκείμενα νοσήματα που είχαν οι ασθενείς που κατέληξαν από ΚΟΒΙΝΤ-19 είναι:

Σημειώνεται ότι το άθροισμα των ποσοστών αυτών δεν είναι 100%, αφού οι περισσότεροι ασθενείς είχαν ταυτοχρόνως δύο ή τρία υποκείμενα νοσήματα. [Report sulle caratteristiche dei pazienti deceduti positivia COVID-19 in Italia Il presente report è basato sui dati aggiornati al 17 Marzo 2020]

Το 99% των Ιταλών που πέθαναν από κοροναϊό έπασχαν και από άλλες ασθένειες 

3. Στο τυποποιημένο έγγραφο «Ιατρικό Πιστοποιητικό Θανάτου» εκδιδόμενο για την δήλωση του θανάτου, κατά το άρθρο 32 του νόμου 344/1976, το σημαντικότερο πεδίο που συμπληρώνει ο πιστοποιών (το θάνατο) ιατρός, είναι το υπ’ αριθμ. 19 πεδίο που τιτλοφορείται ως «Αιτία θανάτου (σωματική)», που περιλαμβάνει το υποπεδίο «Μέρος (I)» όπου δηλώνεται η «Νόσος ή νοσηρή κατάσταση που προκάλεσε κ α τ ε υ θ ε ί α ν το θάνατο».

Στο εν λόγω υποπεδίο «Μέρος (I)» υπάρχουν περισσότερες της μίας γραμμές που τιτλοφορούνται ως «γραμμή (α)» και «γραμμές (β), (γ), (δ) και (ε)» όπου, εφόσον υπάρχει υποκείμενη (α ρ χ ι κ ή) νόσος, δηλώνονται οι «Προηγηθείσες του θανάτου αιτίες», ήτοι «οι τυχόν νοσηρές καταστάσεις που συνετέλεσαν στην εμφάνιση της νόσου που προκάλεσε το θάνατο». Στην τελευταία γραμμή αναφέρεται η υποκείμενη (αρχική) αιτία.

(Α) Συμπλήρωση του Μέρους (I)

Στο Μέρος (I) δηλώνεται από τον ιατρό που βεβαιώνει τον θάνατο η  α κ ο λ ο υ θ ί α των νοσηρών καταστάσεων που οδήγησαν στο θάνατο. Ο ιατρός δηλώνει τη σωστή χ ρ ο ν ι κ ή και α ι τ ι ο λ ο γ ι κ ή σειρά όπου αναγράφονται οι ασθένειες, νοσηρές καταστάσεις, ή επιπλοκές, που ο δ ή γ η σ α ν στο θάνατο ως μέρος μιας λογικής α κ ο λ ο υ θ ί α ς.

Τούτου δοθέντος η νοσηρή κατάσταση που γράφεται στη γραμμή (α) πρέπει, λογικά, να μπορεί να έχει προκληθεί από την κατάσταση που γράφεται στη γραμμή (β), η (β) από την (γ), η (γ) από τη (δ) και η (δ) από την (ε). Τελευταία (π.χ. στη γραμμή ε’) αναγράφεται η υ π ο κ ε ί μ ε ν η (α ρ χ ι κ ή) αιτία.

Δεν επιτρέπεται η δήλωση περισσότερων από μια νοσηρή κατάσταση στην κάθε γραμμή.

(Β) Συμπλήρωση της γραμμής (α)

Στη γραμμή (α), που θα πρέπει να είναι πάντοτε συμπληρωμένη, δηλώνεται η τελική (άμεση) αιτία θανάτου, δηλαδή η ασθένεια ή η επιπλοκή που οδήγησε στο θάνατο. Πρόκειται για την τ ε λ ι κ ή νόσο ή νοσηρή κατάσταση που εμφανίστηκε αμέσως π ρ ι ν το γεγονός του θανάτου και ό χ ι τον μηχανισμό θανάτου.

Επεξήγηση

Η γραμμή (α) στο Μέρος (I) πρέπει πάντοτε να συμπληρώνεται. Ο ιατρός δηλώνει την τελική (ά μ ε σ η) αιτία θανάτου που απευθείας, προκάλεσε το θάνατο. Για παράδειγμα: “βρογχοπνευμονία”, “ρήξη καρδίας”, “περικαρδιακός επιπωματισμός” , “εγκεφαλική αιμορραγία”, “διαβητικό υπεροσμωτικό κώμα”, “έμφραγμα μυοκαρδίου”, “οξεία ιογενής μυοκαρδίτιδα”, “αιμοπνευμοθώρακας”.

Απαγορεύεται ο ιατρός να δηλώσει τους μηχανισμούς ή τρόπους θανάτου ως αιτίες.

Έτσι, όροι όπως, “ασφυξία”, “καρδιακή ανακοπή”, “αναπνευστική ανακοπή”, “κοιλιακή μαρμαρυγή”, “ηλεκτρομηχανική αποσύνδεση”, “εξάντληση” απαγορεύεται να δηλωθούν ως αιτίες θανάτου καθώς δεν παρέχουν οποιαδήποτε χρήσιμη επιδημιολογική πληροφορία.

Στην περίπτωση που ο ιατρός δηλώσει ως αιτία θανάτου, την ανεπάρκεια κάποιου ζωτικού οργάνου όπως “αναπνευστική ανεπάρκεια”, “καρδιακή ανεπάρκεια“, “ηπατική ανεπάρκεια“, “νεφρική ανεπάρκεια“, ή κάποια άλλη μη συγκεκριμένη νοσηρή κατάσταση, πρέπει, να δηλώσει, στις επόμενες γραμμές, και την προηγηθείσα αιτία ή αιτίες που προκάλεσαν την ανεπάρκεια.

(Γ) Συμπλήρωση των γραμμών (β), (γ), (δ) και (ε)

Στις γραμμές (β), (γ), (δ) και (ε) περιγράφονται (εφόσον υπάρχουν) οι διαδοχικές προηγηθείσες αιτίες που οδήγησαν στην τελική αιτία θανάτου της γραμμής (α). Η ασθένεια που είχε ως συνέπεια την άμεση αιτία θανάτου, δηλώνεται στη γραμμή (β), αν αυτή με τη σειρά της οφειλόταν σε κάποια άλλη ασθένεια, αυτή γράφεται στη γραμμή (γ) κοκ.

Έτσι, η νοσηρή κατάσταση που δηλώνεται στην τελευταία χρησιμοποιούμενη γραμμή του Μέρους Ι συνιστά την υ π ο κ ε ί μ ε ν η αιτία θανάτου, δηλαδή το νόσημα που προκάλεσε την έ ν α ρ ξ η της α κ ο λ ο υ θ ί α ς των νοσηρών καταστάσεων, τα οποία οδήγησαν στο θάνατο (και αποτελούν την πραγματική αιτία θανάτου), που αποτελεί τη σ η μ α ν τ ι κ ό τ ε ρ η πληροφορία του Πιστοποιητικού Θανάτου για την ιατρική και στατιστική έρευνα.

Επεξήγηση

Στις γραμμές (β), (γ), (δ) και (ε) του Μέρους Ι, ο ιατρός δηλώνει (αν υπήρξαν) τις διαδοχικές προηγηθείσες αιτίες που οδήγησαν στην τελική (άμεση) αιτία θανάτου.

Η νοσηρή κατάσταση που ο ιατρός δηλώνει στην τελευταία χρησιμοποιούμενη γραμμή του Μέρους Ι συνιστά την α ρ χ ι κ ή προηγηθείσα ή την υ π ο κ ε ί μ ε ν η αιτία θανάτου. Αυτή είναι η α ι τ ί α που προκάλεσε την έναρξη της ακολουθίας των νοσηρών καταστάσεων που οδήγησαν τελικά στο θάνατο.

Η υποκείμενη αιτία είναι η σημαντικότερη πληροφορία του πιστοποιητικού.

Αυτή καταχωρείται στους τελικούς πίνακες για στατιστική ανάλυση, αυτή αποστέλλεται στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, αυτή αποστέλλεται στην Eurostat, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Η μεσολάβηση μ ε γ ά λ ο υ χρονικού διαστήματος μεταξύ της αρχικής προηγηθείσας αιτίας και του θανάτου δ ε ν μπορεί να αποτρέπει τον ιατρό να τη δηλώσει. Για παράδειγμα: κάποιος απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών, λόγω “τελικού σταδίου νεφρικής ανεπάρκειας”, που προκλήθηκε από “χρόνια σπειραματονεφρίτιδα” που προκλήθηκε από “στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα” κατά την παιδική ηλικία.

Η “στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα” είναι η αρχική (υ π ο κ ε ί μ ε ν η) προηγηθείσα αιτία θανάτου. Αυτή, πρέπει να δηλωθεί στην τελευταία χρησιμοποιούμενη γραμμή του Μέρους Ι. Αυτή είναι η π ρ α γ μ α τ ι κ ή αιτία θανάτου, είναι η σημαντικότερη πληροφορία του Πιστοποιητικού Θανάτου για την ιατρική και στατιστική έρευνα, είναι η αιτία θανάτου που αποστέλλεται στις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς στατιστικές Αρχές.

4. Υπαγωγή στους εφαρμοστέους κανόνες δικαίου των δηλωθέντων από την κυβέρνηση θανάτων ως…

«θάνατος ΚΟΒΙΝΤ-19 με σοβαρό υποκείμενο νόσημα.»!

Έστω ότι κάποιος ηλικιωμένος 74 ετών που προσβάλλεται από ΚΟΒΙΝΤ-19 πάσχει από ‘’το υποκείμενο νόσημα της νεφρικής ανεπάρκειας’’. Το υποκείμενο νόσημα της νεφρικής ανεπάρκειας περιλαμβάνεται σε ποσοστό 18% των ασθενών που προσβλήθηκαν από ΚΟΒΙΝΤ-19 (βλ. μελέτη Ιταλών ερευνητών με τίτλο «Η ανάλυση των θανατηφόρων κρουσμάτων έως και 17/03/2020»).

Έστω ότι ο παραπάνω ασθενής πεθαίνει νοσηλευόμενος σε ΜΕΘ από ασφυξία, λόγω πνευμονίας, από τη μόλυνση ΚΟΒΙΝΤ-19.

Η τυπική ανακοίνωση που ο Τσιόδρας κάνει είναι:

«Το 92ο θύμα του ΚΟΒΙΝΤ-19 είναι άνδρας 74 ετών με σοβαρό υποκείμενο νόσημα νεφρικής ανεπάρκειας».

Η παραπάνω δήλωση «θανάτου με υποκείμενο νόσημα που αποδίδεται στον νέο κοροναϊό» , στο τυποποιημένο έγγραφο «Ιατρικό Πιστοποιητικό Θανάτου» (π ρ έ π ε ι να) αποτυπώνεται νομικώς και ιατρικώς ως εξής:

Στη γραμμή (α) στο Μέρος (I), που πρέπει πάντοτε να συμπληρώνεται, ο πιστοποιών το θάνατο ιατρός, δηλώνει ως τελική (ά μ ε σ η) αιτία θανάτου, που απευθείας προκάλεσε το θάνατο, τη “βρογχοπνευμονία” (από ΚΟΒΙΝΤ-19…).

Στο πεδίο αυτό ο ιατρός απαγορεύεται να δηλώσει την “ασφυξία” ως αιτία θανάτου, καθώς στο εν λόγω πεδίο δεν δηλώνονται οι μηχανισμοί ή τρόποι θανάτου ως αιτίες, διότι δεν παρέχουν οποιαδήποτε χρήσιμη επιδημιολογική πληροφορία στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, την Eurostat, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ωστόσο.

Επειδή, κατά δήλωσή της κυβέρνησης, πρόκειται για “θάνατο με υ π ο κ ε ί μ ε ν ο νόσημα που αποδίδεται στον νέο κοροναϊό”, πρέπει υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ά να συμπληρωθούν οι γραμμές (β), (γ), (δ) και (ε) που περιγράφονται οι διαδοχικές προηγηθείσες αιτίες που οδήγησαν στην τελική αιτία θανάτου από ΚΟΒΙΝΤ-19 της γραμμής (α). [οι γραμμές (β), (γ), κ.λ.π. συμπληρώνονται υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ά όταν υπάρχει υποκείμενο νόσημα]

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον νόμο και τους παραδεγμένους κανόνες της Ιατρικής Επιστήμης αναφορικά με την ορθή συμπλήρωση του Ιατρικού Πιστοποιητικού Θανάτου, για τον παραπάνω ασθενή που ως τελική (ά μ ε σ η) αιτία θανάτου, που απευθείας προκάλεσε το θάνατο, δηλώθηκε (στη γραμμή α’ του Πιστοποιητικού) η “βρογχοπνευμονία” (από ΚΟΒΙΝΤ-19…), και ο οποίος έπασχε (και) από το υποκείμενο νόσημα της νεφρικής ανεπάρκειας, τότε στη γραμμή β‘ του Πιστοποιητικού Θανάτου πρέπει υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ά να αναγραφεί η νοσηρή κατάσταση της νεφρικής ανεπάρκειας που συνιστά την υ π ο κ ε ί μ ε ν η αιτία θανάτου, δηλαδή το νόσημα που προκάλεσε την έ ν α ρ ξ η της α κ ο λ ο υ θ ί α ς των νοσηρών καταστάσεων τα οποία οδήγησαν στο θάνατο (από ΚΟΒΙΝΤ-19…).

Τούτων δοθέντων, εφόσον μιλάμε για υ π ο κ ε ί μ ε ν ο νόσημα που συνυπάρχει με νόσο ΚΟΒΙΝΤ-19, η π ρ α γ μ α τ ι κ ή αιτία θανάτου είναι το υποκείμενο νόσημα της νεφρικής ανεπάρκειας που, ιατρικώς και νομικώς, συνιστά την α ρ χ ι κ ή προηγηθείσα ή την υ π ο κ ε ί μ ε ν η αιτία θανάτου.

Αυτή είναι η α ι τ ί α που προκάλεσε την έναρξη της ακολουθίας των νοσηρών καταστάσεων που οδήγησαν τελικά στο θάνατο (από… ΚΟΒΙΝΤ-19).

Άρα ως τελική (ά μ ε σ η) αιτία θανάτου, που απευθείας προκάλεσε το θάνατο, δηλώνεται η “βρογχοπνευμονία” (από ΚΟΒΙΝΤ-19…) και ως π ρ α γ μ α τ ι κ ή αιτία θανάτου δηλώνεται το υποκείμενο νόσημα της νεφρικής ανεπάρκειας.

Στην προκείμενη, δε, περίπτωση, είναι η υποκείμενη αιτία της νεφρικής ανεπάρκειας και ΟΧΙ ο ΚΟΒΙΝΤ-19 η σ η μ α ν τ ι κ ό τ ε ρ η πληροφορία του πιστοποιητικού. Αυτή (νεφρική ανεπάρκεια) καταχωρείται στους τελικούς πίνακες για στατιστική ανάλυση.

Έτσι εχόντων των πραγμάτων ο θάνατος που ο Τσιόδρας δήλωσε ως

“Το 92ο θύμα του ΚΟΒΙΝΤ-19 είναι άνδρας 74 ετών με σοβαρό υποκείμενο νόσημα νεφρικής ανεπάρκειας”, καταγράφεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, την Eurostat, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Ο Χ Ι ως θάνατος ΚΟΒΙΝΤ-19 αλλά ως θάνατος από το υποκείμενο νόσημα νεφρικής ανεπάρκειας!

Ωστόσο.

Κ α ν ε ί ς από τους χιλιάδες ιατρούς που εμπλέκονται στην πανδημία ΚΟΒΙΝΤ-19 και πιστοποιούν τους θανάτους των ασθενών θα διανοούνταν ποτέ να συντάξει ένα τ έ τ ο ι ο Πιστοποιητικό Θανάτου (άμεση αιτία θανάτου από ΚΟΒΙΝΤ-19, με συνυπάρχων υποκείμενο νόσημα χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας).

Για τον απλούστατο λόγο ότι η νεφρική ανεπάρκεια είναι νόσημα που, σύμφωνα με τους παραδεγμένους κανόνες της Ιατρικής Επιστήμης, Δ Ε Ν μπορεί να προκάλεσε την έ ν α ρ ξ η της λογικής α κ ο λ ο υ θ ί α ς των νοσηρών καταστάσεων που οδήγησαν σε θάνατο από πνευμονία ΚΟΒΙΝΤ-19!!

Τούτου δοθέντος ο πιστοποιών το θάνατο ιατρός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ, με κανένα παραδεκτό τρόπο, να συνδέσει το θάνατο από κοροναϊό που γράφεται στη γραμμή (α) του Πιστοποιητικού Θανάτου, κατά τρόπο που να έχει προκληθεί από την κατάσταση της νεφρικής ανεπάρκειας που γράφεται στη γραμμή (β), διότι δε νοείται ιατρικώς υποκείμενη αιτία νεφρικής ανεπάρκειας που ως λογική και ιατρική α κ ο λ ο υ θ ί α οδηγεί σε ασφυκτικό θάνατο από πνευμονία ΚΟΒΙΝΤ-19!

Και τούτο, διότι η νόσος του νέου κοροναϊού είναι μ ε τ α δ ο τ ι κ ή ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού που (ενδεχομένως) προκαλεί τον θάνατο α ν ε ξ ά ρ τ η τ α από την υποκείμενη νόσο π.χ. της νεφρικής ανεπάρκειας, καθώς η νεφρική ανεπάρκεια δεν νοείται ιατρικώς στις διαδοχικές προηγηθείσες αιτίες που οδήγησαν στην τελική (άμεση) αιτία θανάτου από ιογενή πνευμονία ΚΟΒΙΝΤ-19.

Συνεπώς ο ιατρός που συντάσσει το Ιατρικό Πιστοποιητικό Θανάτου α π ο κ λ ε ί ε τ α ι να θέσει την υπογραφή του σε ένα τέτοιο έγγραφο.

Πόσο μάλλον χιλιάδες γιατροί που εμπλέκονται στη μάχη κατά της πανδημίας…

Σε κατακλείδα, νομικώς και ιατρικώς ο θάνατος από εποχική γρίπη ανθρώπων που είχαν εξασθενημένο οργανισμό (π.χ. νεφρική ανεπάρκεια) καταχωρείται ορθά ως «θάνατος από γρίπη» – Ο Χ Ι ως «θάνατος από γρίπη με υποκείμενο νόσημα τη νεφρική ανεπάρκεια», διότι στην τελευταία αυτή περίπτωση ο θάνατος θα καταχωρούταν στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, στην Eurostat , στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στα Ηνωμένα Έθνη, ως «θάνατος από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια» – ΌΧΙ από γρίπη.

ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα 

Έτσι και ανατρέχοντας στα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, της Eurostat, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη, διαπιστώνουμε ότι στην Ελλάδα πεθαίνουν κάθε χρόνο 150 περίπου ηλικιωμένοι από γρίπη (για τους οποίους ως «αιτία θανάτου», στο Πιστοποιητικό Θανάτου αναφέρεται «γρίπη» – όχι «γρίπη με υποκείμενο νόσημα» διότι τότε θα επρόκειτο για «θάνατο από το υποκείμενο νόσημα»).

Το αυτό ισχύει και για την Ιταλία.

Ανατρέχοντας στα στοιχεία των παραπάνω Στατιστικών Υπηρεσιών, διαπιστώνουμε ότι το έτος 2016-2017 στην Ιταλία πέθαναν 25.000 περίπου ηλικιωμένοι από γρίπη (για τους οποίους ως «αιτία θανάτου», στο Πιστοποιητικό Θανάτου αναφέρεται «γρίπη» – όχι «γρίπη με υποκείμενο νόσημα» διότι τότε θα επρόκειτο για «θάνατο από το υποκείμενο νόσημα»).

Το αυτό ισχύει και για τους θανάτους που στοίχισε σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία γρίπης H1N1 του 2009. Ανατρέχοντας στα στοιχεία των παραπάνω Στατιστικών Υπηρεσιών, διαπιστώνουμε ότι παγκοσμίως πέθαναν από H1N1 στα έτη 2009 και 2010 περίπου 500.000 ηλικιωμένοι (για τους οποίους ως «αιτία θανάτου», στο Πιστοποιητικό Θανάτου αναφέρεται «γρίπη H1N1» – όχι «γρίπη H1N1 με υποκείμενο νόσημα» διότι τότε θα επρόκειτο για «θάνατο από το υποκείμενο νόσημα»).

Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει~H1N1: Το χρονικό μιας “ψεύτικης πανδημίας” 

Το ερώτημα, εν προκειμένω, είναι «Γιατί η κυβέρνηση εμπλέκει τον ιατρικό όρο “υ π ο κ ε ί μ ε ν ο νόσημα” στην πανδημία ΚΟΒΙΝΤ-19, και δεν δηλώνει τους θανάτους αυτούς, ηλικιωμένων ως επί το πλείστον συνανθρώπων μας με εξασθενημένο οργανισμό, απευθείας ως ΚΟΒΙΝΤ-19 θανάτους», λέγοντας απλά «ηλικιωμένος πέθανε από ΚΟΒΙΝΤ-19, με εξασθενημένο ανοσοποιητικό λόγω π.χ. νεφρικής ανεπάρκειας».

Γιατί η επιμονή της σύνδεσης θανάτων ΚΟΒΙΝΤ-19 με προϋπάρχον υποκείμενο νόσημα? (ρητορικό το ερώτημα).

Επιπλέον, γιατί δε δίνει στη δημοσιότητα έ ν α (1) Ιατρικό Πιστοποιητικό Θανάτου για όλους αυτούς τους θανάτους που δηλώνει ως «θάνατος από τον νέο κοροναϊό με προϋπάρχον υποκείμενο νόσημα». Για να κρίνει ο ιατρικός και νομικός κόσμος τη μέθοδο που εφευρέθηκε για την σύνταξη ενός τέτοιου Πιστοποιητικού Θανάτου.

Καθώς δ ε ν υπάρχει ν ό μ ι μ ο ς τρόπος σύνταξης Πιστοποιητικού «θανάτου από τον νέο κοροναϊό με σοβαρό υποκείμενο νόσημα», ας δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα έ ν α (1) τέτοιο Πιστοποιητικό, για να διαπιστώσουμε ποιος γιατρός θα έβαζε το κεφάλι του στη νομική λαιμητόμο (της χρεοκοπίας της χώρας) θέτοντας την υπογραφή του σε ένα τέτοιο ‘’’’Ιατρικό’’’’’ Πιστοποιητικό Θανάτου. Ούτε ο ίδιος ο Τσιόδρας.Θάνατος Covid-19, ΜΕ ή ΑΠΌ σοβαρό υποκείμενο νόσημα;

Θανάσης Αλαμπάσης-Thanasis Alampasis Δικηγόρος 

Εγκύκλιος από 29/03/2011 της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας: Συμπλήρωση Πιστοποιητικού Θανάτου  

Οδηγίες Συμπλήρωσης Ιατρικού Πιστοποιητικού Θανάτου  

Ιατρικό Πιστοποιητικό Θανάτου
Θάνατος Covid-19, ΜΕ ή ΑΠΌ σοβαρό υποκείμενο νόσημα;

Μπορείτε να δείτε σχετικό άρθρο γιατρού: Κοροναϊός~Που πρέπει να “χρεώνονται” οι θάνατοι ανθρώπων με υποκείμενα νοσήματα
Θάνατος Covid-19, ΜΕ ή ΑΠΌ σοβαρό υποκείμενο νόσημα;


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια