Τεχνητά γλυκαντικά-αναψυκτικά: Ευνοούν άνοια και εγκεφαλικά

tehnita-glykantika-anapsyktika-evnooun-anoia-kai-egkefalika

Αυξημένος ο κίνδυνος εγκεφαλικού και άνοιας για όσους πίνουν αναψυκτικά διαίτης (light) καθημερινά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι άνθρωποι που πίνουν κάθε ημέρα αναψυκτικά διαίτης ή με τεχνητά γλυκαντικά, όπως η φρουκτόζη, έχουν σχεδόν τριπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν άνοια λόγω Αλτσχάιμερ ή να πάθουν ισχαιμικού τύπου εγκεφαλικό επεισόδιο σε σχέση με όσους δεν καταναλώνουν τέτοια ποτά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.
δείτε Η φρουκτόζη τρέφει τον καρκίνο και ιδίως τον καρκίνο του παγκρέατος
και Σιρόπι Καλαμποκιού Υψηλής Φρουκτόζης: Το Γλυκό Εθιστικό Δηλητήριο 

Μια άλλη σχετική μελέτη δείχνει επίσης ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν συχνά αναψυκτικά και φρουτοχυμούς με ζάχαρη (πάνω από δύο τη μέρα) είναι πιθανότερο να έχουν χειρότερη μνήμη, μικρότερο όγκο εγκεφάλου και ιδίως μικρότερο ιππόκαμπο (η περιοχή που είναι σημαντική για τη μνήμη). 

Φρουτοχυμοί… εδώ γελάμε, ειδικά όταν διαβάσουμε τις ετικέτες τους που αναφέρουν την περιεκτικότητα σε φρούτο: Χυμοί πλούσιοι σε… ζαχαρόνερο!
Πόσο «φυσικοί» είναι οι φυσικοί χυμοί;
Άλλο φρούτα και άλλο χυμοί του εμπορίου, οι οποίοι συνδέονται με τον καρκίνο!

Οι δύο έρευνες από επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, με επικεφαλής τον Μάθιου Πέιτζ του Τμήματος Νευρολογίας, παρουσιάστηκαν στις επιθεωρήσεις Stroke (Εγκεφαλικό) και Alzheimer & Dementia.

Οι μελέτες βασίστηκαν στην ανάλυση στοιχείων για περίπου 4.000 ανθρώπους άνω των 30 ετών, στο πλαίσιο της μακρόχρονης έρευνας, στην πόλη Φράμινγκχαμ (Framingham Heart Study), η οποία πλέον μελετά τα παιδιά και τα εγγόνια των πρώτων εθελοντών του 1948.

Η ζάχαρη είναι γνωστό ότι μπορεί να επιβαρύνει την καρδιαγγειακή και μεταβολική υγεία. Τα διαιτητικά αναψυκτικά προβάλλονται ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση, όμως οι νέες μελέτες δείχνουν ότι και αυτά, αν καταναλώνονται καθημερινά, μπορεί να κρύβουν κινδύνους.
Δείτε Καρδιαγγειακό, Προστατεύουμε το σύστημα που μας Διατηρεί στη Ζωή
και Μεταβολικό σύνδρομο: Μια σύγχρονη μάστιγα

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι όσοι καταναλώνουν συχνά αναψυκτικά διαίτης είναι πιθανότερο να είναι διαβητικοί, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας. Όμως, ακόμη κι αν αποκλειστούν οι διαβητικοί, πάλι η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών φαίνεται να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας. 

Ο διαβήτης έχει έτσι κι αλλιώς επιπτώσεις στον εγκέφαλο: Ζάχαρο: Βλάπτει σοβαρά τον εγκέφαλο
Δείτε και Συμπληρωματικές και εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης της άνοιας 

Οι επιστήμονες τόνισαν πάντως ότι πρόκειται μόνο για μια μελέτη παρατήρησης, που δεν μπορεί να αποδείξει ότι υπάρχει σχέση αιτίου-αιτιατού, αλλά δείχνει μια τάση και μια συσχέτιση.

Γι’ αυτό, ανέφεραν ότι το ζήτημα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, προτού εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα. Στο μεταξύ πάντως, όπως είπε ο Πέιτζ, «συνιστούμε στους ανθρώπους να πίνουν τακτικά νερό, αντί για ποτά με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά».

Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε το νερό που λειτουργεί αποδεδειγμένα θεραπευτικά με όλα αυτά τα κατασκευάσματα; Νερό: Το Πλέον Απαραίτητο & Ανεξήγητο Στοιχείο πάνω στον Πλανήτη!
Εξάλλου είναι πολύ απλό να το κάνουμε πιο… νόστιμο: Μετατρέψτε το Νερό σας σε Ελιξίριο με Μπαχαρικά και Βότανα

Σε συνοδευτικό άρθρο γνώμης στο περιοδικό Stroke της American Heart Association, αναφέρεται ότι οι έως τώρα επιστημονικές μελέτες δεν έχουν καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα κατά πόσον η κατανάλωση ποτών με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας και εγκεφαλικού.
Δείτε και Τεχνητά γλυκαντικά: Πόσο επικίνδυνα είναι και πως να τα αποφύγετε 

Όμως επισημαίνεται ότι αυξάνονται οι ενδείξεις, όπως δείχνουν και οι δύο νέες μελέτες, ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη συχνή κατανάλωση τέτοιων ποτών και στην πρόκληση ανεπιθύμητων συνεπειών στα αιμοφόρα αγγεία του σώματος.
Δείτε και Βουλωμένα αγγεία, Αρτηριοσκλήρωση: Αιτίες, Συνέπειες και Αντιμετώπιση

Αυτό, κατά τον Ραλφ Σάκο, πρώην πρόεδρο της American Heart Association και νυν πρόεδρο του Τμήματος Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, σημαίνει ότι πιθανώς δεν πρέπει να συμβουλεύει κανείς τους καταναλωτές να πίνουν αναψυκτικά και χυμούς με τεχνητά γλυκαντικά ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση, σε σχέση με τα ποτά που έχουν κανονική ζάχαρη. 

«Τροφή» – Γνωρίστε την 24ωρη προστασία από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια η οποία προστατεύει ΚΑΙ από την άνοια – Αλτσχάιμερ: 

Μία φόρμουλα υγιείας (Μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών) η απόλυτη λύση για τον καθαρισμό των αρτηριών και της αθηρωματικής πλάκας και την πρόληψη ενάντια και στην αρτηριοσκλήρωση, ΧΩΡΙΣ παρενέργειες παρά μόνον οφέλη, η οποία αποτελείται από:

 Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια), 
– τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και 
– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)
σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.
 
Ο συνδυασμός της δε με το συμπλήρωμα ωμέγα 3 λιπαρών που σας διαθέτω (απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα), επιτυγχάνει ακόμη πιο άριστα αποτελέσματα, καθώς εκτός του ότι προφυλάσσουν, λειτουργούν και ως αντιθρομβωτικά!!
 
Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση τους και για να τα αποκτήσετε, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Το ζήτημα δεν είναι αν βλάπτουν, αλλά Πόσο βλάπτουν τα αναψυκτικά;
Αναλυτικότερα: Γιατί ασπαρτάμη και αναψυκτικά light είναι τόσο επικίνδυνα;
όσο για τη ζάχαρη: Οι 64 τρόποι που μας δηλητηριάζει η ζάχαρη

ενώ Αναψυκτικά: Τι θα συμβεί στην υγιεία σας αφότου τα σταματήσετε

Εν τέλει μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας υγιεινά δροσιστικά Tέρμα στα αναψυκτικά με ένα ιδανικό δροσιστικό κοκτέιλ: Κερκυραϊκή τζιτζιμπύρα! 

Κανελάδα παραδοσιακή και τέρμα στα αναψυκτικά! 

μπορούμε να απαλλαχτούμε από σοβαρές παθήσεις, αλλά υπό προϋποθέσεις: Αλλαγές στον τρόπο ζωής σας απαλλάσσουν από εγκεφαλικά

 

www.kathimerini.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *