MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΠροεμμηνόπαυση: Οι απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία

Προεμμηνόπαυση: Οι απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία

Προεμμηνόπαυση: Οι απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία
Image by marcisim from Pixabay Προεμμηνόπαυση: Οι απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία

Προεμμηνόπαυση: Οι απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία

Το ήξερες ότι η διατροφή στην προεμμηνόπαυση έχει διαφορετικές ανάγκες σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά;

Aπό την Αμαλία Γιωτοπούλου, κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο, MSc, διευθύντρια Mediterranean Diet Center Χαλανδρίου www.meddietcenter.gr

Τι αλλάζει στη διατροφή στην προεμμηνόπαυση; Πολλά, αφού οι ανάγκες του οργανισμού είναι διαφορετικές και χρειάζεται περισσότερη προσοχή ώστε να τις καλύπτεις.

Διατροφή στην προεμμηνόπαυση: Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Κάποια από τα θρεπτικά συστατικά της διατροφής στην προεμμηνόπαυση που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή είναι το ασβέστιο και η βιταμίνη D.

Ειδικά για το ασβέστιο, οι ανάγκες πια είναι πολύ μεγαλύτερες καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος για ανάπτυξη οστεοπόρωσης. Η επαρκής πρόσληψη αυτού του πολύτιμου για την εμμηνόπαυση μετάλλου συμβάλλει στην μείωση του ρυθμού απώλειας ασβεστίου από τα οστά και να μειώνει τις επιπτώσεις.

Προσοχή όμως, γιατί δεν φτάνει να λαμβάνουμε ασβέστιο, θα πρέπει να φροντίσουμε και να μην το ΧΆΝΟΥΜΕ, Οστεοπόρωση: Δεν αφορά την μειωμένη λήψη, αλλά την απώλεια ασβεστίου
Ενώ απαραίτητη είναι και η Βιταμίνη Κ2: O «τροχονόμος» του ασβεστίου 

Η βιταμίνη D είναι εξίσου σημαντική καθώς ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου άρα και την υγεία των οστών, συμβάλλει στον υγιή μεταβολισμό αλλά και στην καλή ψυχική υγεία. Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία καθώς λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής έχουν αυξηθεί πολύ τα ποσοστά των ατόμων που έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.

Βιταμίνη D: Πως να την ενισχύσουμε ακόμη και τον Χειμώνα 

Συμβουλέψου τον γιατρό σου αν αν πρέπει να κάνεις εξετάσεις και να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής στην προεμμηνόπαυση.

Καλές πηγές ασβεστίου

Οι διατροφικές πηγές ασβεστίου είναι το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί, τα ψάρια που καταναλώνουμε με το κόκκαλο, τα εμπλουτισμένα φυτικά γάλατα εμπορίου και σε μικρότερο βαθμό τα σκουρόχρωμα πράσινα λαχανικά.
Οι 13 πηγές ασβεστίου που μας εκπλήσσουν 

Καλές πηγές βιταμίνης D

Καλές πηγές βιταμίνης D αποτελούν τα λιπαρά ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα προσοχή όμως όχι τα 0%, καθώς θέλει λίπος για να απορροφηθεί, ο κρόκος του αυγού.
Δείτε και Τροφές με βιταμίνη D: Οι 7 καλλίτερες διατροφικές πηγές 

Σελήνιο και βιταμίνη Ε στην προεμμηνόπαυση

Σε μια πρόσφατη έρευνα όπου συμμετείχαν πάνω από 8.000 Αμερικανοί διαπιστώθηκε ότι το σελήνιο, γνωστό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου, φάνηκε ότι βοηθά και στο να παραμένει χαμηλό το ποσοστό του κοιλιακού λίπους.

Στην ίδια έρευνα αναφέρεται επίσης ότι τα άτομα με χαμηλά επίπεδα σεληνίου είχαν μεγαλύτερη περίμετρο μέσης. Πολλές τροφές περιέχουν σελήνιο, όμως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν προσλαμβάνουμε τη συνιστώμενη ποσότητα (55 mcg) ανά ημέρα.

Σελήνιο: Προλαμβάνει καρκίνο, άσθμα, καρδιακά, προστατεύει θυρεοειδή και νοητική υγεία 

Καλές πηγές για σελήνιο και βιταμίνη Ε

Οι καλύτερες πηγές σεληνίου είναι ξηροί καρποί (κυρίως καρύδια), δημητριακά ολικής αλέσεως, τα πουλερικά, το κόκκινο κρέας και τα θαλασσινά. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε, όπως ξηροί καρποί, θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του σεληνίου στον οργανισμό. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσουμε επαρκή πρόσληψη σεληνίου είναι να έχουμε ποικιλία και ισορροπία στη διατροφή μας.

Βιταμίνη Ε: Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις της έλλειψής της 

Πηγή άρθρου: www.shape.gr 

~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να μεταβεί, αλλά και να διανύσει ομαλά την περίοδο αυτήν, με την ιδανική λύση για ορμονική ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ με ΦΥΣΙΚΌ τρόπο την ρίζα Maca (μάκα) ως συμπλήρωμα διατροφής (σε κάψουλα): 

Ένα υποτιμημένο προσαρμογόνο βότανο με 16 εκπληκτικές δράσεις

Το μάκα είναι εξαιρετικά προσαρμογόνο, που σημαίνει πως όταν το καταναλώνουμε το σώμα μας ξέρει και το διαθέτει εκεί ακριβώς που έχει τις ανάγκες του, ενώ συμβάλλει στην ομοιόστασή του!

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Maca είναι η ικανότητα να υποστηρίζει το ενδοκρινικό σύστημα.

Από μόνο του δεν περιέχει ορμόνες ούτε αλλάζει τα επίπεδα ορμονών στο αίμα όταν το πάρετε. Αντιθέτως συμβάλλει στην αποκατάσταση του ενδοκρινικού συστήματος μέσω του υποθαλάμου / υπόφυσης άξονα βελτιώνοντας την επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου, της υπόφυσης και των επινεφριδίων.

Αυτό εξασφαλίζει τη σωστή ισορροπία των ορμονών και την ομαλή έκκρισή τους στο σώμα. Με απλά λόγια εξασφαλίζει τη σωστή «ενδοεπικοινωνία» μεταξύ των ενδοκρινικών οργάνων.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα, καθώς είναι ασφαλέστατο για γυναίκες και άντρες!

Απολύτως απαραίτητα δε είναι τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Που συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών και την μείωση του κινδύνου παρουσίας οστεοπόρωσης.

Γιατί τα Ω 3 είναι απαραίτητα στην εμμηνόπαυση

Το μάκα μας παρέχει επιπλέον πληθώρα θρεπτικών στοιχείων (π.χ. σελήνιο), ενώ και τα δύο συμβάλλουν θετικά στις διακυμάνσεις της ψυχικής διάθεσης, εκτός των άλλων.

Τέλος διατίθεται από την ιστοσελίδα μας και μία μοναδική ΦΥΤΙΚΉ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΜΕ Κ2 ΚΑΙ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΕΛΙΑΣ!

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Γιατί, Η έξυπνη γυναίκα αντιμετωπίζει την εμμηνόπαυση φυσικά

Διαβάστε ακόμη: Εμμηνόπαυση: 10 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των συμπτωμάτων 

Πώς να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας με φυσικό τρόπο

Ποιες τροφές επιταχύνουν και ποιές επιβραδύνουν την εμμηνόπαυση

Χτίστε γερά οστά που θα διατηρηθούν και μετά την εμμηνόπαυση 

Ποιες ασθένειες συνδέονται με ορμονικές διαταραχές. Τι μπορούμε να κάνουμε

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ: Η 2η άνθιση της γυναίκας!


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια