MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΠότε μπορεί μια γρίπη να επιφέρει θάνατο;

Πότε μπορεί μια γρίπη να επιφέρει θάνατο;

Πότε μπορεί μια γρίπη να επιφέρει θάνατο;
Image by Анастасия Гепп from Pixabay Πότε μπορεί μια γρίπη να επιφέρει θάνατο;

Πότε μπορεί μια γρίπη να επιφέρει θάνατο;

Δημήτρης Ρίχτερ, Καρδιολογία

Κάθε χρόνο ο κοινός ιός της γρίπης αποδεικνύεται θανατηφόρος για χιλιάδες ανθρώπους. Τι συμβαίνει όμως πραγματικά στο σώμα μας και επιφέρει τον θάνατο από τη γρίπη;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) ετησίως νοσούν σοβαρά από τη γρίπη τρία με πέντε εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, ενώ 291 με 646 χιλιάδες χάνουν τη ζωή τους.

Πώς όμως μπορεί μια γρίπη να επιφέρει τον θάνατο;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ότι είτε το σώμα επιφέρει από μόνο του τον θάνατο στην προσπάθεια του να αυτοθεραπευτεί υπεραντιδρώντας απέναντι στον ιό, είτε το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί πολύ και μία βακτηριακή λοίμωξη επικάθεται πάνω στον ταλαιπωρημένο από γρίπη οργανισμό με καταστροφικά πολλές φορές αποτελέσματα.

Κρυολόγημα: Η απλούστερη μορφή «θεραπευτικής κρίσης» της Φύσης  

Αφού εισέλθει στο σώμα κάποιου, ο ιός της γρίπης αρχίζει να καταλαμβάνει ανθρώπινα κύτταρα στη μύτη και τον λαιμό και να αναπαράγεται. Η συντριπτική ιογενής συσσώρευση προκαλεί μια ισχυρή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο αποστέλλει μία πληθώρα λευκών αιμοσφαιρίων, αντισωμάτων και φλεγμονωδών μορίων προκειμένου να εξαλειφθεί η απειλή.

Τα Τ λεμφοκύτταρα επιτίθενται και καταστρέφουν τον ιστό που προστατεύει τον ιό, ιδιαίτερα στην αναπνευστική οδό και τους πνεύμονες, όπου ο ιός τείνει να εγκαθίσταται. Στους περισσότερους υγιείς ενήλικες αυτή η διαδικασία λειτουργεί και αναρρώνουν εντός λίγων ημερών ή εβδομάδων.

Ωστόσο, μερικές φορές η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι τόσο ισχυρή, καταστρέφοντας σε τέτοιο βαθμό τους ιστούς των πνευμόνων, που δεν είναι σε θέση πλέον να μεταφέρουν αρκετό οξυγόνο στο αίμα, επιφέροντας την υποξία και το θάνατο.

Σε άλλες περιπτώσεις, δεν είναι ο ίδιος ο ιός της γρίπης που προκαλεί μια συντριπτική και δυνητικά θανατηφόρα απόκριση αλλά μία δευτερογενής λοίμωξη που εκμεταλλεύεται ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τι αποδιοργανώνει και φθείρει το ανοσοποιητικό σύστημα 

Εκτός από την βακτηριακή πνευμονία, οι δευτερογενείς επιπλοκές της γρίπης είναι πολυάριθμες και κυμαίνονται από τις σχετικά ήπιες, έως τις πολύ πιο σοβαρές, όπως η φλεγμονή της καρδιάς (μυοκαρδίτιδα), ή του εγκεφάλου (εγκεφαλίτιδα).

Ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από την ανοσολογική απόκριση στην αρχική ιογενή λοίμωξη έναντι μιας δευτερογενούς βακτηριακής λοίμωξης εξαρτάται εν μέρει από το ιικό στέλεχος και την καθαριότητα των χώρων όπου βρίσκονται οι ασθενείς.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της διαβόητης πανδημίας γρίπης που έπληξε την υφήλιο το 1918, οι περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν από τις επικείμενες βακτηριακές λοιμώξεις. Όμως, πιο τοξικά στελέχη, όπως αυτά που προκαλούν τη γρίπη των πτηνών, είναι πιο πιθανό να κατακλύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα από μόνα τους.

Η γρίπη αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο όχι μόνο μέσω επιπλοκών αλλά άμεσα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να λένε πως μπορεί να 4πλασιάζεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακού θανάτου τις πρώτες 3 μέρες από την εκδήλωσή της.

Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε σε μυοκαρδιακή βλάβη άμεσα από τον ιό της γρίπης (μυοκαρδίτιδα) είτε η λοίμωξη να λειτουργεί σαν έναυσμα για ρήξη αθηρωματικής πλάκας και επακόλουθο καρδιακό επεισόδιο. O εμβολιασμός κατά της γρίπης συστήνεται από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία στο πλαίσιο πρόληψης των ομάδων υψηλού κινδύνου.

Αθηρωματική πλάκα – εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια 

Σε μια περίοδο, όπου οι περισσότεροι θάνατοι συνδέονται με τη γρίπη, δύο είναι οι ηλικιακές ομάδες που είναι εξαιρετικά ευάλωτες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Το ανοσοποιητικό σύστημα των ηλικιωμένων συχνά εξασθενείται από τον συνδυασμό της ηλικίας και της υποβόσκουσας ασθένειας και οι ηλικιωμένοι ενδέχεται να είναι λιγότερο ικανοί να αντέξουν και να αναρρώσουν από την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτούμε την πιθανότητα να εμβολιαστούμε κατά της γρίπης;

Πηγή: Medilife (περιοδική έκδοση της Ευρωκλινικής)

Δημήτρης Ρίχτερ, Καρδιολόγος
Ιστότοπος: https://richterdimitris.grhttps://www.dromostherapeia.gr/kardiologia/gripi-kai-kardiaggeiakos-kindinos.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»-Επαναλαμβάνω: Αντί να ασχολούμαστε να αντιμετωπίζουμε μία πάθηση (αφού έχει συμβεί) κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθούν πως να ΜΗΝ πάθουμε κι αυτό ΜΌΝΟ ένα μπορεί να το πετύχει Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια, αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα! 

Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής τόσο σε νέες αντίξοες συνθήκες όσο και στη δυνατότητα καταπολέμησης νέων νοσογόνων παραγόντων που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Έχει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται και να αυτοδιορθώνεται, ώστε να είναι πάντα αποτελεσματικό και ανανεωμένο. Για να το χρησιμοποιήσουμε όμως ΠΡΈΠΕΙ να είναι ΙΣΧΥΡΌ!

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ-συμπλήρωμα διατροφής (κάψουλα): Τροφή 3 φορές ισχυρότερη από το εμβόλιο της γρίπης;

Ενώ έτερα ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής που διατίθενται από την ιστοσελίδα μας προς ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας είναι

  • η Βιταμίνη D (ΦΥΤΙΚΉ) μαζί με Κ2 και εκχύλισμα φύλλων ελιάς, Η D αποτελεί το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για το ανοσοποιητικό, ενώ τα φύλλα ελιάς παρέχουν αντιβιοτικές ιδιότητες, δίνουν τη δυνατότητα και το χρόνο στο ανοσοποιητικό να δράσει και στον οργανισμό να αναρρώσει μόνος του,
  • η βιταμίνη C, Ενισχύει την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού σε επιθέσεις ιών και βακτηρίων,
  • η Πρόπολη, θωρακίζει το ανοσοποιητικό, γνωστή και ως το αντιβιοτικό της φύσης, ενώ εμποδίζει την είσοδο και αναπαραγωγή ιών στα κύτταρα,
  • Το Σκόρδο, το αντιβιοτικό, αποχρεμπτικό, αντιπηκτικό, αντιπαρασιτικό, αντιμυκητιακό και αντιιικό, 
  • Τα φύκια A.F.A, παροχή όλων των θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός, αναζωογονεί την εντερική χλωρίδα, ήπια αποτοξίνωση,
  • Η πολυβιταμίνη των 9 υπερτροφών, (μελέτη πανεπιστημίου Αθηνών), παροχή όλων των θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός, ήπια αποτοξίνωση,
  • τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέαΣυμβάλλουν στην αντιμετώπιση των χρόνιων φλεγμονών, αντικαταθλιπτική δράση, θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Όσοι ενδιαφέρεστε, να ενισχύσετε τον οργανισμό και την υγιεία σας με την χρήση τους, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

προσοχή: Κατάχρηση φαρμάκων: Αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και αναστέλλει κάθε προσπάθεια αυτοΐασης 

Διαβάστε ακόμη: Σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού: Η σωτηρία μας! 

Γρίπη: Τι να κάνεις για να μην κολλήσεις 

Γρίπη: Τι είναι απαραίτητο να κάνουμε σύμφωνα με τον ειδικό 

Γιατροσόφια για κρυολόγημα, γρίπη, πυρετό, βήχα, λαιμό, μύτη 

Ηλίας Πέτρου-Η φυσική ανοσία εξαλείφει τον κίνδυνο όλων των ασθενειών 

Θυμάρι και ρίγανη για ιογενείς λοιμώξεις, όπως κρυολόγημα, οξεία βρογχίτιδα, γρίπη 

Πρόπολη, δρα ως αντιφλεγμονώδες, αντιπαρασιτικό, αντιιικό, αντιβακτηριακό και αντιμυκητικό  

Καλύπτοντας τις ελλείψεις του οργανισμού προλαμβάνουμε αλλά ΚΑΙ θεραπεύουμε Λοιμώξεις και Χρόνιες Ασθένειες 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια