MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΑνθυγιεινάΠώς επηρεάζουν τα πρόσθετα τροφίμων τον οργανισμό μας

Πώς επηρεάζουν τα πρόσθετα τροφίμων τον οργανισμό μας

Πώς επηρεάζουν τα πρόσθετα τροφίμων τον οργανισμό μας
Πρόσθετα Ε Πώς επηρεάζουν τα πρόσθετα τροφίμων τον οργανισμό μας

Πώς επηρεάζουν τα πρόσθετα τροφίμων τον οργανισμό μας

Τα πρόσθετα τροφίμων είναι ενώσεις που προστίθενται σε τρόφιμα για βιομηχανικούς σκοπούς. Χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του φαγητού ή για τη βελτίωση ιδιοτήτων όπως γεύση, μυρωδιά ή υφή. Δεν είναι θρεπτικά συστατικά και δεν έχουν καμία θρεπτική αξία. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ορίζει τα πρόσθετα τροφίμων ως ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα για τη διατήρηση ή τη βελτίωση της ασφάλειας, της υφής, της φρεσκάδας, της γεύσης ή της εμφάνισής τους.

Οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιούσαν κάποια πρόσθετα, όπως το αλάτι, για αιώνες. Ωστόσο, άλλα πρόσθετα τροφίμων εισήχθησαν με την άνοδο της σύγχρονης βιομηχανίας. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς τα πρόσθετα τροφίμων επηρεάζουν το σώμα σας.

Η χρήση πρόσθετων τροφίμων δικαιολογείται, καταρχήν, από την τεχνολογική ανάγκη. Ο κύριος στόχος είναι να διασφαλιστεί η σωστή συντήρηση των τροφίμων σε σχέση με τη διατροφική τους ποιότητα ή σταθεροποίησή τους.

Ωστόσο, οι εταιρείες προσθέτουν αυτές τις ενώσεις για να κάνουν τη γεύση ή την εμφάνιση ορισμένων προϊόντων πιο ελκυστική. Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον θεωρητικά, οι κατασκευαστές τροφίμων πρέπει πάντα να σέβονται τις συστάσεις οργανώσεων όπως ο FAO (Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών).

Τα πρόσθετα τροφίμων: Ταξινόμηση

Τα πρόσθετα τροφίμων προέρχονται από διαφορετικές πηγές. Μερικά από αυτά εξάγονται από λαχανικά, άλλα από ζώα ή μέταλλα, και υπάρχει μια ομάδα που παράγεται συνθετικά. Σήμερα, η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί χιλιάδες από αυτές τις ουσίες, τις οποίες προσθέτουν στα τρόφιμα για συγκεκριμένους σκοπούς.

Ο ΠΟΥ και ο FAO ομαδοποιούν αυτές τις ενώσεις σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:

  • Αρωματικές ύλες: ουσίες που προστίθενται για τη βελτίωση της γεύσης ή του αρώματος.
  • Παρασκευάσματα ενζύμων: αυτές είναι φυσικές πρωτεΐνες που καταλύουν χημικές αντιδράσεις και δεν μπορούν να είναι στο τελικό προϊόν διατροφής.
  • Άλλα πρόσθετα: χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν χρώμα ή για γλυκιά γεύση.

Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί πρόσθετα για την επεξεργασία των τροφίμων που αγοράζουμε στα σούπερ μάρκετ.

Δείτε Αρωματικές ύλες: Η ΑΠΆΤΗ των δηλώσεων «φρέσκο» ή «φυσικό» τρόφιμο
και Τεχνητές χρωστικές: Βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Τι μπορούμε να κάνουμε 

Κίνδυνοι για την υγεία από τα πρόσθετα τροφίμων

Κάθε χώρα διαθέτει εξειδικευμένους οργανισμούς αφιερωμένους στην ανάλυση του αντίκτυπου των προσθέτων τροφίμων στην υγεία των ανθρώπων. Σε διεθνές επίπεδο, ο ΠΟΥ και ο FAO είναι υπεύθυνοι για αυτό το έργο. Για το σκοπό αυτό, συγκρότησαν την Κοινή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων FAO / ΠΟΥ για τα πρόσθετα τροφίμων (JECFA).

Για να μάθουμε πώς τα πρόσθετα τροφίμων επηρεάζουν το σώμα σας, ξεκινούν με μια επιτρεπόμενη ημερήσια ποσότητα. Αυτή είναι η ποσότητα του πρόσθετου που υπάρχει σε τρόφιμα που ένα άτομο μπορεί να καταναλώνει ανά ημέρα, χωρίς να βλέπει επιπτώσεις στην υγεία.

Προσδιορισμός των κινδύνων

Οι κίνδυνοι στους οποίους μπορεί να εκτεθείτε όταν τρώτε πρόσθετα τροφίμων αναφέρονται στο σύστημα Codex. Για να δημιουργήσετε και να δημοσιεύσετε οποιονδήποτε Codex, πρέπει να εμπλέξετε διάφορους διακυβερνητικούς οργανισμούς που αναλύουν τους κινδύνους κάθε υπόθεσης και συντάσσουν μια λίστα, εκτός από κανόνες, οδηγίες και συστάσεις.

Το πρώτο βήμα για την αξιολόγηση των κινδύνων είναι ο εντοπισμός των κινδύνων. Οι επιστήμονες τους εξετάζουν από τοξικολογική άποψη.

Μετά από αυτές τις αναλύσεις, οι επιστήμονες καθορίζουν στη συνέχεια τα πρόσθετα που ένα άτομο μπορεί να καταναλώνει ανά ημέρα, που σχετίζεται με το σωματικό βάρος, χωρίς να προκαλεί κινδύνους για την υγεία του. Μετά από αυτό, ταξινομούν τους κινδύνους.

“Τροφή-Φάρμακο”: Όλες αυτές οι επιτροπές και οι δήθεν έλεγχοι και τα όρια που ορίζονται είναι ΌΛΑ τους για το θεαθήναι!

Δεν ξέρω εάν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω όταν τα βλέπω, καθώς δεν γνωρίζουμε κατά πόσο στον καθορισμό των ορίων, λαμβάνεται υπόψιν ότι μπορεί σε ένα τρόφιμο να χρησιμοποιηθούν περισσότερα από ένα συντηρητικά, αλλά και το ότι στα 2 έως 5 γεύματα ημερησίως λαμβάνονται επίσης περισσότερα από ένα συντηρητικά και ΠΩΣ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΣΥΣΣΩΡΕΎΟΝΤΑΙ: Τρώμε τουλάχιστον πέντε κιλά συντηρητικά τον χρόνο και πως τα χημικά με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή ΔΕΝ προέρχονται ΜΌΝΟΝ από τα τρόφιμα.

Οπότε πως προστατεύεται η υγεία μου καθορίζοντας “ασφαλή όρια” σε ΚΆΘΕ ΈΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΆ χημικό/τεχνητό στοιχείο; Πολύ απλά ΔΕΝ προστατεύεται και όλη αυτήν η ιστορία γίνεται ως άλλοθι της βιομηχανίας τροφίμων και για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια η οποία κυριολεκτικά παραπλανεί με αποτέλεσμα να ΜΗΝ προσέχουμε τι καταναλώνουμε!

Οι πιο γνωστές ανεπιθύμητες παρενέργειες

Τα πρόσθετα τροφίμων μπορούν να προκαλέσουν διαφορετικές ανεπιθύμητες παρενέργειες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται παράνομα, χωρίς να υπόκεινται στους ελέγχους των ρυθμιστικών οργανισμών. Αυτές οι αντιδράσεις οργανώνονται σε τρεις μεγάλες ομάδες:

  • Αλλεργικές αντιδράσεις: αυτές οφείλονται σε ανοσολογική απόκριση. Η ουσία που προκαλεί συνήθως αλλεργικές αντιδράσεις είναι οι βαφές.
  • Μη ανοσολογική δυσανεξία ή ιδιοσυγκρασία: αυτά έχουν να κάνουν με μια άγνωστη δυσανεξία που έχει το άτομο που τα καταναλώνει.
  • Διαταραχές ενδοκρινικής ή νευροτοξικότητας: όταν οι ουσίες παρεμποδίζουν τη σύνθεση ή την απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο.

Νευροδιαβιβαστές και συνάψεις: Οι χημικοί αγγελιοφόροι του εγκεφάλου επηρεάζουν την υγεία

Φυσικές εκδηλώσεις των αρνητικών επιπτώσεων των προσθέτων τροφίμων

Υπάρχει μια σειρά εκδηλώσεων ή ασθενειών που συνδέονται με αυτές τις ανεπιθύμητες παρενέργειες. Η ακόλουθη λίστα είναι μια συλλογή και δεν είναι πλήρης, ούτε οριστική, σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις αυτών των ουσιών.

Τα πιο γνωστά συμπτώματα είναι:

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος: Από την μία το Νευρικό σύστημα: Ελέγχει τη λειτουργία και το συντονισμό του οργανισμού
και από την άλλη Ορμόνες~Οι ενδογενείς χημικές ουσίες που καθορίζουν τη ζωή μας 

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε

Υπάρχουν πρόσθετα στη συντριπτική πλειονότητα των τροφίμων που τρώμε και αγοράζουμε κάθε μέρα. Επομένως, πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για να εξετάσουμε τα συστατικά των αγορών μας και με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζουμε εάν ένας αναγνωρισμένος οργανισμός τα εγκρίνει. Εάν πιστεύετε ότι είχατε αλλεργική αντίδραση σε ένα φαγητό, τότε το καλύτερο είναι να επισκεφτείτε έναν ιατρό.

ΝΌΜΟΣ: Διάβασε τις ετικέτες. Μάθε να ξεχωρίζεις τα τρόφιμα με χημικά 

Πηγή: meygeia.gr Πώς επηρεάζουν τα πρόσθετα τροφίμων τον οργανισμό μας

~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Σε κάθε περίπτωση, εμείς φροντίζουμε να απομακρύνουμε όσο μπορούμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα από την διατροφή μας και στη συνέχεια, να βοηθάμε τουλάχιστον το αποτοξινωτικό έργο του οργανισμού μας, αλλά με ασφαλή μέσα όπως ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής που διατίθενται από την ιστοσελίδα μας:

– Χρήσιμο, επίσης, μπορεί να μας φανεί το ΜΑΚΑ-MACA η περουβιανή ρίζα η οποία συμβάλλει σημαντικά στην εξισορρόπηση των ορμονών μας καθώς όλα αυτά τα χημικά διαταράσσουν το ενδοκρινικό και νευρικό μας σύστημα!

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχει φθηνό και ακριβό φαγητό~Υπάρχουν τρόφιμα και σκουπίδια 

Διαβάστε ακόμη: Πρόσθετα τροφίμων~Προκαλούν ανοσολογικές αντιδράσεις δυνητικά απειλητικές για τη ζωή 

Πρόσθετα με νανοϋλικά στα τρόφιμα: Ανησυχίες δημιουργεί ο νέος κανονισμός της ΕΕ 

Ε 211-Βενζοϊκό Νάτριο και Βενζόλιο: Ένα καρκινογόνο συντηρητικό σε αναψυκτικά και τρόφιμα 

Ξενοοιστρογόνα: Πρόσθετα τροφίμων δρουν σαν επικίνδυνες ορμόνες  

Τα πρόσθετα των τροφίμων επιβαρύνουν την ινομυαλγία 

Ε171-Διοξείδιο του τιτανίου: Ένα ακόμη επικίνδυνο πρόσθετο 

Αρωματικές ύλες: Η ΑΠΆΤΗ των δηλώσεων «φρέσκο» ή «φυσικό» τρόφιμο 

Συντηρητικό Καραγενάνη και σύνδεση με καρκίνο~Που βρίσκεται, πως την αποφεύγουμε 

Συντηρητικά-Πρόσθετα τροφίμων: Μία ωρολογιακή βόμβα στο πιάτο μας 

Εν τέλει Τι τρώμε; Πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκαλύπτει ένα διαχρονικό έγκλημα 

Βιβλιογραφία Πώς επηρεάζουν τα πρόσθετα τροφίμων τον οργανισμό μας

  • Núñez, M. (2015). Guía completa de aditivos alimentarios. RBA Libros.
    Ibáñez, F., Paloma Torre, and A. Irigoyen. “Aditivos alimentarios.” Área de Nutrición y
  • Bromatología, Universidad Pública de Navarra (2003): 3-5.
  • Kraser, Rocío Belén, and Sandra Analía Hernández. “Colorantes alimentarios y su relación con la salud:¿ cómo abordar esta problemática desde el estudio de las disoluciones?.” Revista Eureka sobre Enseñanza y Divulgación de las Ciencias (2020): 1202-1202.


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια