MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΠοιες ασθένειες συνδέονται με θολή όραση~Τι μπορούμε να κάνουμε

Ποιες ασθένειες συνδέονται με θολή όραση~Τι μπορούμε να κάνουμε

Ποιες ασθένειες συνδέονται με θολή όραση~Τι μπορούμε να κάνουμε
φώτο Ποιες ασθένειες συνδέονται με θολή όραση~Τι μπορούμε να κάνουμε

Ποιες ασθένειες συνδέονται με θολή όραση~Τι μπορούμε να κάνουμε

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Αν δεν μπορείτε να δείτε καλά κάποια αντικείμενα, δεν μπορείτε να διακρίνετε ανθρώπους (κυρίως τα πρόσωπά τους), δυσκολεύεστε να διαβάσετε ή νιώθετε ότι τα γράμματα κινούνται γύρω από τον υπολογιστή ή οι σελίδες από ένα βιβλίο καλύτερα να σας δει οφθαλμίατρος

Η μακροχρόνια θολή ή παραμορφωμένη όραση μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από αιτίες.

Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι κάποιο διαθλαστικό σφάλμα, όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία ή ο αστιγματισμός, που αναγκάζουν το φως να μην εστιάζεται στο σωστό σημείο στο πίσω μέρος του ματιού, που ονομάζεται αμφιβληστροειδής.

Κανονικά η επιφάνεια του κερατοειδή παρουσιάζει συμμετρία και ίδια σχεδόν καμπυλότητα σε όλους τους άξονες, με αποτέλεσμα οι ακτίνες του φωτός να επικεντρώνονται σε ένα σημείο του αμφιβληστροειδή που λέγεται ωχρά κηλίδα.

Ο καταρράκτης εμφανίζεται συνήθως σε άτομα άνω των 60 και ορισμένες φορές δεν συνοδεύεται από κανένα σύμπτωμα. Σε άλλες περιπτώσεις προκαλεί θόλωση του κερατοειδούς χιτώνα, θολή όραση, ευαισθησία στο φως, διπλή όραση και σταδιακή θόλωση της όρασης.

Καταρράκτης: Συμπτώματα, παράγοντες κινδύνου, πρόληψη και αντιμετώπιση 

Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει θολή όραση.

Θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα αν πάσχετε από αυτή την ασθένεια καθώς αν δεν φροντίζετε καλά τον εαυτό σας μπορεί να αντιμετωπίσετε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα όρασης, συμπεριλαμβανομένης της τύφλωσης.

Η ξαφνική πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία) μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο θολή όραση αλλά και άλλα είδη διαταραχών της όρασης, σύγχυση, διπλή όραση, σπασμούς, απώλεια συγκέντρωσης, άγχος, καρδιοπαλμία και τρέμουλο.

Τα αποτελεσματικότερα βότανα κατά του διαβήτη 

Όταν πάσχουμε από υπέρταση ή πίεση των ματιών (γλαύκωμα), αντιμετωπίζουμε και προβλήματα με την όρασή μας. Επιπλέον, και οι δυο παθήσεις δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα όπως λιποθυμία, ολική ή μερική απώλεια της όρασης, ταχυκαρδία.

Πίεση ματιού: Αιτίες και αντιμετώπιση 

Η πολλαπλή σκλήρυνση συνοδεύεται συνήθως από πολλαπλά προβλήματα όρασης, συμπεριλαμβανομένης της θολής όρασης. Μπορεί να προκαλέσει επίσης προβλήματα με τον έλεγχο της κύστης, αλλαγές στην αίσθηση.

Όταν το κεφάλι μας αντιμετωπίζει έντονους πόνους λόγω κάποιου μυϊκού ή νευρικού προβλήματος, η θολή όραση είναι το πιο κοινό σύμπτωμα. Άλλα σημάδια είναι η ναυτία, η ευαισθησία στο φως, πόνος στα μάτια και εμετοί.

Οι ημικρανίες μπορεί να έχουν τα ίδια συμπτώματα.

Θολή όραση σε ένα μόνο οφθαλμό μπορεί να υποδηλώνουν διαταραχές που συμβαίνουν στον εγκέφαλο ή το κεντρικό νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των πονοκεφάλων ημικρανίας ή πίεση στο οπτικό νεύρο από έναν όγκο.

Ημικρανία: Αυτά που πρέπει να ξέρετε 

Τραύμα ματιών είναι μια άλλη αιτία που θα μπορούσε να επηρεάσει μόνο το ένα μάτι, είτε από τον ίδιο τον τραυματισμό ή από μεταγενέστερες επιδράσεις, όπως ο σχηματισμός καταρράκτη.

Επιπλέον, συστηματικές νόσοι όπως ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσουν καταρράκτη ή ασθένειες του αμφιβληστροειδούς που οδηγούν σε θολή όραση. Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν θολή όραση, αν και θα ήταν πιο πιθανό να επηρεάσουν και τα δύο μάτια και όχι μόνο το ένα.

Θολή όραση από το ένα μάτι μπορεί να προκληθεί από ασθένειες όπως οι εξής:

• Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (διαταραχή που προκαλεί απώλεια της όρασης στην ωχρά κηλίδα, η περιοχή του αμφιβληστροειδούς που είναι υπεύθυνο για να δει λεπτομέρειες στην κεντρική όραση)
Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας: Αιτίες, πρόληψη, θεραπεία, τροφές που αποτρέπουν 

• Ο καταρράκτης (θόλωση ή απώλεια της διαφάνειας του φακού του ματιού)

• Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, καταρράκτη και τύφλωση (σοβαρές επιπλοκές όραμα του διαβήτη)

• Η ξηροφθαλμία

• Ημικρανίες

• Η μυωπία (Ανικανότητα να επικεντρωθεί σε μακρινά αντικείμενα)

• Ανάγκη για διορθωτικούς φακούς, όπως γυαλιά ή φακούς επαφής, ή ανάγκη για αλλαγή σε γυαλιά συνταγή

• Πρεσβυωπία (υπερμετρωπία σχετίζονται με την ηλικία. Αδυναμία να εστιάσει σε κοντινά αντικείμενα)

Ραγοειδίτιδα και ιρίτιδα (φλεγμονή των δομών του οφθαλμού)

Ραγοειδίτιδα~Τι είναι η φλεγμονή που απείλησε την όραση διάσημης τραγουδίστριας 

Σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή αίτιες της θολής όρασης από το ένα μάτι

Σε ορισμένες περιπτώσεις, θολή όραση από το ένα μάτι μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας σοβαρής ή απειλητική για τη ζωή ασθένεια που θα πρέπει να αξιολογείται αμέσως από τον γιατρό. Αυτές οι ασθένειες περιλαμβάνουν:

• Όγκους του εγκεφάλου

• Τραύμα στο μάτι

Γλαύκωμα (διαταραχή που καταστρέφει το οπτικό νεύρο, συχνά ως αποτέλεσμα της αυξημένης πίεσης στο μάτι)
Γλαύκωμα: Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Διατροφή και βότανα 

• Η οπτική νευρίτιδα (φλεγμονή του οπτικού νεύρου)

• Αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς
Πως καταλαβαίνουμε αν έχουμε Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς. Τι πρέπει να κάνουμε 

• Κτύπημα

• Παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο (προσωρινό εγκεφαλικό επεισόδιο– όπως συμπτώματα που μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ενός επικείμενου εγκεφαλικού επεισοδίου)

Πώς να αποφύγετε τη θολή όραση

Αν συχνά αντιμετωπίζετε κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε ένα γιατρό άμεσα. Αν τα αντιμετωπίζετε περιστασιακά τότε δώστε προσοχή στις παρακάτω συμβουλές:

Περιορίστε το στρες

Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε την πίεση του αίματος και τη νευρικότητά σας. Επομένως, θα είστε πιο γαλήνιοι και θα βλέπετε καλύτερα. Η υπέρταση είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς των ματιών μας καθώς τα καταβάλλει.

Αν έχετε οφθαλμική πίεση είναι εξίσου καλό να αποβάλετε το στρες. Προσπαθήστε να χειριστείτε ανάλογα τις εκρήξεις θυμού και άγχους έτσι ώστε να μην σας προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα.
Η «νευροπίεση» δεν είναι αθώα. Τι μπορείτε να κάνετε 

Προσέξτε τη διατροφή σας

Σίγουρα γνωρίζετε ήδη ότι το νερό είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας για να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο, συμπεριλαμβανομένων των ματιών σας. Επίσης, μπορεί να εξαλείψει τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα και μπορούν να βλάψουν το συκώτι, το όργανο που σχετίζεται άμεσα με τα μάτια.

Μάθε εάν το νερό που πίνεις είναι αρκετό 

Αν η όρασή σας είναι θολή ή σκοτεινή, προσπαθήστε να ακολουθήσετε μια διατροφή χωρίς λιπαρά και αποφύγετε τις τηγανητές τροφές. Να καταναλώνετε λαχανικά μαγειρεμένα στον ατμό ή μερικώς βρασμένα (ειδικά μπρόκολο, σπανάκι και σέσκουλα) με ρύζι ολικής αλέσεως.

Παράλληλα, αυξήστε την πρόσληψή σας σε βιταμίνες Α και C. Θα τις βρείτε στα εσπεριδοειδή φρούτα, στα καρότα, στην παπάγια και στο μπρόκολο.
Βιταμίνη Α: Για υγιή όραση, οστά, δέρμα, ανοσοποιητικό-αναπαραγωγικό σύστημα 

~~~~~~~~~~~~~~~~

“Η Τροφή μας το Φάρμακό μας”: ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής, που διατίθενται από την σελίδα και μπορούν να σας φανούν χρήσιμα για την διασφάλιση της καλής υγιείας των ματιών και της όρασης είναι:

1. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα 

Ένας τύπος ωμέγα 3, το DHA, είναι βασικός στις κυτταρικές μεμβράνες των ράβδων. Αν υπάρξει ζημιά σε αυτές τις μεμβράνες (κάτι που δεν είναι απίθανο σε ένα όργανο του οποίου η κύρια δουλειά είναι να συλλέγει το φως του ήλιου), το DHA αναλαμβάνει τη θεραπεία και αναδόμηση.

Αρκετές μελέτες προτείνουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και το σύνδρομο ξηροφθαλμίας. Μπορούν επίσης να συντελέσουν στη σωστή αποστράγγιση του ενδοφθάλμιου υγρού από το μάτι, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης της υψηλής πίεσης των ματιών και αποτρέποντας το γλαύκωμα.

2. Ιδανικά, με μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, είναι τα ΑΓΡΙΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΚΙΑ (A.F.A.) τα οποία είναι 100% ΠΛΗΡΗΣ τροφή και περιέχουν: 

3. Η φόρμουλα υγιείας με τα 3 ισχυρά συστατικά

  • Πυκνογενόλη: Βελτιώνει την όραση και την μνήμη, προσδίδει ισχυρή αντιοξείδωση, ενώ ενισχύει την δράση των δύο άλλων συστατικών.
  • Ginkgo Biloba: Βελτιώνει την κυκλοφορία μέσω των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων των ματιών, ενισχύει λοιπόν, τη ροή του αίματος στο μάτι, χωρίς αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης. Το ginkgo biloba βοηθά επίσης παρέχοντας προστασία από προβλήματα όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και ο καταρράκτης. Και 
  • Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού: Φημίζονται για τις ωφέλειές τους στη φροντίδα των ματιών. Εμπεριέχουν ρεσβερατρόλη ενώ χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Ε, τα κουκούτσια του σταφυλιού συνεισφέρουν στη βελτίωση της οπτικής σας οξύτητας, γεγονός που επίσης αποτελεί λύση στην κόπωση των ματιών ως αποτέλεσμα της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεόρασης, ή στην περίπτωση πολύωρου διαβάσματος. Συνεισφέρουν επίσης στην αντιμετώπιση παθήσεων της όρασης που συνδέονται με το διαβήτη ή οφείλονται σε αυτόν.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Δείτε ακόμη: Θολή όραση από το ένα ή και τα δύο μάτια: Αιτίες και τροφές που βοηθούν 

Όραση: Βελτίωση με ενεργοποίηση λεμφικού και νευρικού συστήματος-Ασκήσεις και τροφές 

Ποια Συμπτώματα Παραπέμπουν σε Παθήσεις των Ματιών και της Όρασης 

5 καταστάσεις που επιβάλουν άμεση επίσκεψη στον οφθαλμίατρο  

Καταρράκτης: Συμπτώματα, παράγοντες κινδύνου, πρόληψη και αντιμετώπιση

Γλαύκωμα: Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Διατροφή και βότανα

15 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της ξηροφθαλμίας

Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας: Αιτίες, πρόληψη, θεραπεία, τροφές που αποτρέπουν  

τα μάτια μας είναι καθρέφτης της γενικότερης υγιείας μας Μάτια: τι αποκαλύπτουν για την υγεία μας; Ποιες ασθένειες συνδέονται με θολή όραση~Τι μπορούμε να κάνουμε


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια