MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΒιταμίνεςΠοιες ασθένειες αντιμετωπίζονται με την βιταμίνη C

Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται με την βιταμίνη C

Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται με την βιταμίνη C
Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται με την βιταμίνη C

Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται με την βιταμίνη C

Τι είναι οι βιταμίνες Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται με την βιταμίνη C

Οι βιταμίνες είναι τάξη οργανικών χημικών ενώσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κανονική αύξηση και διατήρηση ενός ζωντανού οργανισμού, ο οποίος δεν είναι σε θέση να τις συνθέσει.

Ανευρίσκονται στην τροφή των (ετερότροφων) οργανισμών, δρουν ακόμη και όταν ανευρίσκονται σε πολύ μικρές ποσότητες, ενώ δεν έχουν καμμία θερμιδική αξία. Η δράση τους έγκειται στην ρύθμιση της μεταβολικής διαδικασίας και των ενεργειακών μετατροπών που συμβαίνουν στον οργανισμό.

Οι Βιταμίνες είναι καταλύτες

Έλλειψη μιας βιταμίνης σταματάει τις ειδικές μεταβολικές εργασίες και μπορεί να αλλάξει τη μεταβολική ισορροπία στον οργανισμό. Γενικά οι βιταμίνες συμμετέχουν στη μεταφορά ενέργειας και στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών, αποτελούν βασικό τμήμα των βιολογικών μεμβρανών και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της λειτουργικής ακεραιότητας τους, δρουν σε γενετικό επίπεδο και ελέγχουν τη σύνθεση ορισμένων ενζύμων.

Παντελής ή μερική στέρηση μίας ή περισσότερων βιταμινών από τον οργανισμό προκαλεί διάφορες παθολογικές καταστάσεις (αβιταμίνωση ή υποβιταμίνωση). Οι βιταμίνες διακρίνονται σε λιποδιάλυτες (A, D, E, K) και υδροδιάλυτες (συμπλέγματος Β, C, P)
Αρρώστιες που οφείλονται σε έλλειψη βιταμινών & χημικών στοιχείων

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C, μία φυσική οργανική ένωση με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, είναι παράγωγο της γλυκόζης και λαμβάνει μέρος σε διαδικασίες του μεταβολισμού κυρίως των ζωικών οργανισμών.

Απομονώθηκε από τα επινεφρίδια το 1928 από το βιοχημικό Ούγγρο νομπελίστα Άλμπερτ Ζεντ Γκιόργκι και το 1932 αναγνωρίστηκε ως παράγοντας θεραπείας του σκορβούτου μια διαταραχή γνωστή και ως «νόσος των ναυτικών» που χαρακτηρίζεται από αιμορραγίες ούλων, απώλεια δοντιών, αρθρίτιδα και επιβράδυνση της επούλωσης τραυμάτων, υποδόρια αιματώματα, αιμορραγίες των ιστών και αναιμία.

Ικανότητα οργανικής σύνθεσης βιταμίνης C

Πολλοί οργανισμοί έχουν την ικανότητα να παράγουν μόνοι τους τη βιταμίνη C. Συγκεκριμένα συντίθεται από όλα τα φυτά, τα φύκια, πολλά σπονδυλωτά και μερικά βακτήρια.

Αν και τα περισσότερα σπονδυλωτά μπορούν να παράγουν το ασκορβικό οξύ, κάποιες ομάδες τους όπως τα πρωτεύοντα θηλαστικά (συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου), τα ινδικά χοιρίδια, οι τελεόστεοι ιχθείς, οι νυχτερίδες και τα πουλιά δεν μπορούν να το παράγουν και είναι απαραίτητο ως θρεπτικό συστατικό της διατροφής τους.

Γιατί είναι σημαντική η βιταμίνη C για την ανθρώπινη υγεία

Η βιταμίνη C:

– είναι αντιοξειδωτική, δηλαδή εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες στο υδαρές μέρος των ιστών οι οποίες είναι καταστροφικές και ευθύνονται για πολλές σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιοπαθειών.
Αντιοξειδωτικά: Τελικά, προκαλούν ή εξαλείφουν τον καρκίνο;

– Επιπλέον, αναγεννά την γλουταθειόνη και την βιταμίνη E που έχει εξαντληθεί, ενώ ενεργοποιεί τα ένζυμα που αναζητούν και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες.

– είναι αναγκαία για τη σύνθεση κολλαγόνου συμβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση ιστών, στην επούλωση πληγών και στη διατήρηση της υγείας των τενόντων και των συνδέσμων.

– συμβάλλει στη δημιουργία αντισωμάτων, επαρκών επίπεδων ιντερφερόνων και στη διέγερση λευκών αιμοσφαιρίων ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα

– δρα ως αντιισταμινικό επομένως προστατεύει από αλλεργικές αντιδράσεις

– έχει καρδιοπροστατευτική δράση μια και συμβάλλει να διατηρούνται οι αρτηρίες καθαρές και ευλύγιστες, εμποδίζοντας τη μετατροπή της LDL χοληστερίνης του αίματος σε μια τοξική μορφή που επικάθεται στα τοιχώματα των αρτηριών
Pinus Marinitus και Πυκνογενόλη: Το «tuboflo» των αρτηριών

– βελτιώνει την αγγειακή κυκλοφορία

– ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία και τα τοιχώματα των κυττάρων

– μειώνει τα συμπτώματα γρίπης και συντομεύει τη διάρκεια μιας ασθένειας
Άλλωστε η Βιταμίνη C, μπορεί να σκοτώσει κάθε γνωστό ιό της ανθρωπότητας 

– είναι σημαντική για την πρόληψη και βελτίωση των ασθματικών κρίσεων

– συμμετέχει στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης

– βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου και φυλλικού οξέος

– μετέχει στην παραγωγή της θυροξίνης, επινεφρίνης, νορεπινεφρίνης, στεροειδών ορμονών και των αιμοσφαιρίων

– αποτρέπει το σχηματισμό καταρράκτη

– συντελεί στη διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών και των δοντιών

– προστατεύει τους πνεύμονες και το αναπνευστικό σύστημα τις ημέρες με αυξημένα επίπεδα μόλυνσης στην ατμόσφαιρα

– μπορεί να προσθέσει χρόνια στη διάρκεια της ζωής μας

– απαραίτητη για τη φροντίδα του δέρματος αλλά και την προστασία του από τις ακτίνες του ήλιου

– μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης νεφρικών προβλημάτων και καταρράκτη

– μειώνει τα επίπεδα μολύβδου στο αίμα

– φαίνεται να αποτρέπει την απώλεια χόνδρου και την επιδείνωση των συμπτωμάτων σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα

– μπορεί να βελτιώσει την φυσική απόδοση και τη μυϊκή δύναμη σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

– έχει επανορθωτικές ιδιότητες πάνω στη γήρανση της επιδερμίδας, λειαίνοντας τις ρυτίδες, ενισχύοντας την ελαστικότητα και χαρίζοντας φροντίδα και λάμψη.
Αυτό έχει σχέση με το ότι συμβάλει στη σύνθεση κολλαγόνου, που είδαμε και πιο πάνω: Κολλαγόνο: Γήρανση, Δέρμα, Οστά και Αρθρώσεις 

Πότε κάποιος πρέπει να παίρνει βιταμίνη C;

Η απάντηση είναι αν:

Τι λένε όμως οι έρευνες;

Αν η βιταμίνη C περιέχει βιοφλαβονοειδή, αυξάνουν την απορρόφηση της βιταμίνης C κατά 50%. Η πηκτίνη που περιέχουν, έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετική στη διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης εντός των φυσιολογικών ορίων.

Εκείνοι με τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης C στο αίμα τους, έχουν 33% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του παγκρέατος από εκείνους που έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης C.

Η υψηλότερη πρόσληψη της βιταμίνης C από γυναίκες, επιφέρει μία μείωση του κινδύνου για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας κατά 65%.

Έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν βιταμίνη C για περισσότερο από δέκα χρόνια, έχουν 42% μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Ο κίνδυνος για υψηλή αρτηριακή πίεση είναι 22% χαμηλότερος σε άτομα με υψηλή πρόσληψη βιταμίνης C, σε σύγκριση με τα άτομα με μικρότερη πρόσληψη βιταμίνης C.
Ασθένειες που προκαλούνται όταν η υπέρταση δεν ρυθμίζεται 

Οι άνδρες με τα χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης C στο αίμα τους έχουν 2,4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σε σύγκριση με εκείνους που έχουν υψηλότερα επίπεδα της βιταμίνης C.
Αλλαγές στον τρόπο ζωής σας απαλλάσσουν από εγκεφαλικά 

Επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης C στο αίμα τους (λαμβάνοντας καθημερινά βιταμίνη C), έχουν 50% μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα.
Καρδιαγγειακό, Προστατεύουμε το σύστημα που μας Διατηρεί στη Ζωή 

Οι γυναίκες που λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης C, έχουν μία μείωση κατά 28% στη στεφανιαία νόσο, σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν λαμβάνουν βιταμίνη C.

Οι άνδρες που βρίσκονται στο υψηλότερο 1/3 καθημερινής πρόσληψης βιταμίνης C, έχουν κατά 66% χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, σε σχέση με τους άνδρες στο χαμηλότερο 1/3. Αυτό ισχύει ακόμη και μετά τον συνυπολογισμό διαφόρων παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, επειδή πολλά από τα άτομα που μελετήθηκαν ήταν καπνιστές.
Στεφανιαία Νόσος: 6 βήματα για να την θεραπεύσετε φυσικά

Μια μελέτη από το UCLA διάρκειας 10 ετών, έδειξε ότι σε ένα πληθυσμό άνω των 11.000 Αμερικανών ενηλίκων ηλικίας 25-74, οι άνδρες που πήραν 800 mg βιταμίνης C την ημέρα έζησαν περίπου έξι χρόνια περισσότερο από τους άνδρες που πήραν μόνο 60 mg βιταμίνης C την ημέρα.

Η λήψη 500 mg βιταμίνης C δύο φορές ημερησίως για μόλις δύο εβδομάδες, μείωσε την εξάντληση της βιταμίνης Ε που προκαλείται από το κάπνισμα έως και κατά 50%.

Η μελέτη για τη σχετιζόμενη με την ηλικία ασθένεια των ματιών (AREDS), που χρηματοδοτείται από το NationalEyeInstitute, ήταν μια μελέτη ορόσημο. Η μελέτη έδειξε ότι 500 mg βιταμίνης C 2 φορές την ημέρα, που λαμβάνεται αντιοξειδωτικά με β-καροτένιο, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο, επιβραδύνει την εξέλιξη της ωχράς κηλίδας κατά περίπου 25% και την απώλεια της οπτικής οξύτητας κατά 19%, σε άτομα που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο για την ασθένεια. Επιστημονική έρευνα, που αποτελείται από τα αποτελέσματα AREDS και επτά μικρότερες μελέτες, έχει επιβεβαιώσει αυτά τα αποτελέσματα.

Μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν βιταμίνη C για 10 ή περισσότερα χρόνια, παρουσίασαν 64% μείωση του κινδύνου ανάπτυξης πυρηνικού καταρράκτη. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα μισά περιστατικά του καταρράκτη που σχετίζονται με χειρουργικές επεμβάσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν, καθυστερώντας την εμφάνιση του καταρράκτη για 10 χρόνια.

Μπορούν να λαμβάνουν όλοι βιταμίνη C;

Η απάντηση είναι όχι. Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις όπου η λήψη βιταμίνης C μπορεί να προκαλέσει παθογόνες διαταραχές. Επίσης η ακριβής δοσολογία που πρέπει να λάβει κάποιος διαφέρει από οργανισμό σε οργανισμό.

Γι αυτό το λόγο για να μπορέσει κάποιος να ωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητες της πολύτιμης βιταμίνης C θα πρέπει να έχει καθοδήγηση από τους ειδικούς επαγγελματίες υγείας.

Η λειτουργική Ιατρική μέσω των εξειδικευμένων εξετάσεων που διαθέτει μπορεί να αποκαλύψει ακριβώς τις ανάγκες που έχει ο οργανισμός και να συστήσει ακριβώς τις δόσεις που χρειάζεται κάποιος για να έχει μια πλήρη θωράκιση έναντι σε παθογόνες καταστάσεις.

Παναγιώτης Νάνος – Bc,Msc. Βιολόγος-Παθοφυσιόλογος
Πηγή: functionalmedsystem.com
Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται με την βιταμίνη C

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σας διαθέτω εξαιρετικής ποιότητας βιταμίνη C ως συμπλήρωμα διατροφής ΑΠΌ ΦΥΣΙΚΉ ΠΡΏΤΗ ΎΛΗ, ΧΩΡΊΣ ΈΚΔΟΧΑ, περιέχει ΜΌΝΟΝ το τρόφιμο (το φρούτο ΑΣΕΡΟΛΑ εν προκειμένω!) ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα λάβετε όλες τις δράσεις της στο έπακρο.

Όσοι ενδιαφέρεστε να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com  

Ασερόλα (Acerola): Η σπουδαιότερη πηγή βιταμίνης C 

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Η αντικαρκινική βιταμίνη C 

Η σπουδαία αντιοξειδωτική και αντιγηραντική βιταμίνη C 

Τροφές με περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι! 

Και να επαναλάβουμε πως η Βιταμίνη C, μπορεί να σκοτώσει κάθε γνωστό ιό της ανθρωπότητας 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται με την βιταμίνη C

Padayatty SJ, Katz A, Wang Y, et al. Vitamin C as an antioxidant: evaluation of its role in disease prevention. J Am Coll Nutr. 2003 Feb;22(1):18-35.

Krajcovicová-Kudlácková M, Dusinská M, Valachovicová M, Blazícek P, Pauková V. Products of DNA, protein and lipid oxidative damage in relation to vitamin C plasma concentration. Physiol Res. 2006;55(2):227-31. Epub 2006 May 24.

Jacob RA, Sotoudeh G. Vitamin C function and status in chronic disease. Nutr Clin Care. 2002 Mar-Apr;5(2):66- 74.

Li Y, Schellhorn HE. New developments and novel therapeutic perspectives for vitamin C. J Nutr. 2007 Oct;137(10):2171-84.

Morales I, Feldman S, Krieger DR, Kalman D. A clinical evaluation comparing the relative bioavailability of three vitamin C supplements in healthy non-smoking males. ACN. Vol 2009.

Srinivasan K. Black pepper and its pungent principle-piperine: a review of diverse physiological effects. Crit Rev Food Sci Nutr. 2007;47(8):735-48.

Bors W, Michel C, Schikora S. Interaction of flavonoids with ascorbate and determination of Μtheir univalent redox potentials: a pulse radiolysis study. Free Radic Biol Med. 1995 Jul;19(1):45-52.

Han HK. The effects of black pepper on the intestinal absorption and hepatic metabolism of drugs. Expert Opin Drug Metab Toxicol. 2011 Jun;7(6):721-9. Epub 2011 Mar 24.

Selvendiran K, Senthilnathan P, Magesh V, Sakthisekaran D. Modulatory effect of Piperine on mitochondrial antioxidant system in Benzo(a)pyrene-induced experimental lung carcinogenesis. Phytomedicine. 2004 Jan;11(1):85-9.

Vijayakumar RS, Nalini N. Efficacy of piperine, an alkaloidal constituent from Piper nigrum on erythrocyte antioxidant status in high fat diet and antithyroid drug induced hyperlipidemic rats. Cell Biochem Funct. 2006 Nov-Dec;24(6):491- 8.

Weidmann AE. Dihydroquercetin: More than just an impurity? Eur J Pharmacol. 2012 Jun 5;684(1-3):19- 26.

Goldenberg H, Landertshamer H, Laggner H. Functions of vitamin C as a mediator of transmembrane electron transport in blood cells and related cell culture models. Antioxid Redox Signal. 2000 Summer;2(2):189-96.

Riccioni G, Frigiola A, Pasquale S, Massimo de G, D’Orazio N. Vitamin C and E consumption and coronary heart disease in men. Front Biosci (Elite Ed). 2012;4:373-80.

Haidara MA, Yassin HZ, Rateb M, Ammar H, Zorkani MA. Role of oxidative stress in development of cardiovascular complications in diabetes mellitus. Curr Vasc Pharmacol. 2006 Jul;4(3):215-27.

Wray DW, Nishiyama SK, Harris RA, et al. Acute reversal of endothelial dysfunction in the elderly after antioxidant consumption. Hypertension. 2012 Apr;59(4):818-24.

Khaw KT, Bingham S, Welch A, et al. Relation between plasma ascorbic acid and mortality in men and women in EPIC-Norfolk prospective study: a prospective population study. European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition. Lancet. 2001 Mar 3;357(9257):657-63.

Yokoyama T, Date C, Kokubo Y, Yoshiike N, Matsumura Y, Tanaka H. Serum vitamin C concentration was inversely associated with subsequent 20-year incidence of stroke in a Japanese rural community. The Shibata study. Stroke. 2000 Oct;31(10):2287-94.

Brown DJ, Goodman J. A review of vitamins A, C, and E and their relationship to cardiovascular disease. Clin Excell Nurse Pract. 1998 Jan;2(1):10-22.

19.Myint PK, Luben RN, Welch AA, Bingham SA, Wareham NJ, Khaw KT. Plasma vitamin C concentrations predict risk of incident stroke over 10 y in 20 649 participants of the European Prospective Investigation into Cancer Norfolk prospective population study. Am J Clin Nutr. 2008 Jan;87(1):64-9.

Ye Z, Song H. Antioxidant vitamins intake and the risk of coronary heart disease: meta- analysis of cohort studies. Eur J Cardiovasc Prev Rehabil. 2008 Feb;15(1):26-34.

Myint PK, Luben RN, Wareham NJ, Bingham SA, Khaw KT. Combined effect of health behaviours and risk of first ever stroke in 20,040 men and women over 11 years’ follow-up in Norfolk cohort of European Prospective Investigation of Cancer (EPIC Norfolk): prospective population study. BMJ. 2009;338:b349.

Pfister R, Sharp SJ, Luben R, Wareham NJ, Khaw KT. Plasma vitamin C predicts incident heart failure in men and women in European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition- Norfolk prospective study. Am Heart J. 2011 Aug;162(2):246-53.

Yildiran H, Mercanligil SM, Besler HT, Tokgozoglu L, Kepez A. Serum antioxidant vitamin levels in patients with coronary heart disease. Int J Vitam Nutr Res. 2011 Jul;81(4):211-7.

Kurl S, Tuomainen TP, Laukkanen JA, et al. Plasma vitamin C modifies the association between hypertension and risk of stroke. Stroke. 2002 Jun;33(6):1568-73.

Myint PK, Luben RN, Wareham NJ, Khaw KT. Association between plasma vitamin C concentrations and blood pressure in the European prospective investigation into cancer- Norfolk population-based study. Hypertension. 2011 Sep;58(3):372-9.

Knekt P, Ritz J, Pereira MA, et al. Antioxidant vitamins and coronary heart disease risk: a pooled analysis of 9 cohorts. Am J Clin Nutr. 2004 Dec;80(6):1508-20.

Bruno RM, Daghini E, Ghiadoni L, et al. Effect of acute administration of vitamin C on muscle sympathetic activity, cardiac sympathovagal balance, and baroreflex sensitivity in hypertensive patients. Am J Clin Nutr. 2012 Aug;96(2):302-8.

de Sousa MG, Yugar-Toledo JC, Rubira M, et al. Ascorbic acid improves impaired venous and arterial endothelium-dependent dilation in smokers. Acta Pharmacol Sin. 2005 Apr;26(4):447-52.

Munzel T. Endothelial dysfunction: pathophysiology, diagnosis and prognosis. Dtsch Med Wochenschr. 2008 Nov;133(47):2465-70.

Pleiner J, Schaller G, Mittermayer F, et al. Intra-arterial vitamin C prevents endothelial dysfunction caused by ischemia-reperfusion. Atherosclerosis. 2008 Mar;197(1):383-91.

Mazloom Z, Hejazi N, Dabbaghmanesh MH, Tabatabaei HR, Ahmadi A, Ansar H. Effect of vitamin C supplementation on postprandial oxidative stress and lipid profile in type 2 diabetic patients. Pak J Biol Sci. 2011 Oct 1;14(19):900-4.

Banim PJ, Luben R, McTaggart A, et al. Dietary antioxidants and the aetiology of pancreatic cancer: a cohort study using data from food diaries and biomarkers. Gut. 2012 Jul 23.

Pal J, Sanal MG, Gopal GJ. Vitamin-C as anti-Helicobacter pylori agent: More prophylactic than curative- Critical review. Indian J Pharmacol. 2011 Nov;43(6):624-7.

Paganelli GM, Biasco G, Brandi G, et al. Effect of vitamin A, C, and E supplementation on rectal cell proliferation in patients with colorectal adenomas. J Natl Cancer Inst. 1992 Jan 1;84(1):47-51.

Bonelli L, Puntoni M, Gatteschi B, et al. Antioxidant supplement and long-term reduction of recurrent adenomas of the large bowel. A double-blind randomized trial. J Gastroenterol. 2012 Oct 13.

Ma JL, Zhang L, Brown LM, et al. Fifteen-year effects of Helicobacter pylori, garlic, and vitamin treatments on gastric cancer incidence and mortality. J Natl Cancer Inst. 2012 Mar 21;104(6):488-92.

Singh B, Bhat HK. Superoxide dismutase 3 is induced by antioxidants, inhibits oxidative DNA Μdamage and is associated with inhibition of estrogen-induced breast cancer. Carcinogenesis. 2012 Oct 24.

Pan SY, Zhou J, Gibbons L, Morrison H, Wen SW. Antioxidants and breast cancer risk- a population-based case-control study in Canada. BMC Cancer. 2011;11:372.

Greenlee H, Kwan ML, Kushi LH, et al. Antioxidant supplement use after breast cancer diagnosis and mortality in the Life After Cancer Epidemiology (LACE) cohort. Cancer. 2012 Apr 15;118(8):2048-58.

Kim J, Kim MK, Lee JK, et al. Intakes of vitamin A, C, and E, and beta-carotene are associated with risk of cervical cancer: a case-control study in Korea. Nutr Cancer. 2010;62(2):181-9.

Gaziano JM, Glynn RJ, Christen WG, et al. Vitamins E and C in the prevention of prostate and total cancer in men: the Physicians’ Health Study II randomized controlled trial. JAMA. 2009 Jan 7;301(1):52-62.

Hercberg S, Kesse-Guyot E, Druesne-Pecollo N, et al. Incidence of cancers, ischemic cardiovascular diseases and mortality during 5-year follow-up after stopping antioxidant vitamins and minerals supplements: a postintervention follow-up in the SU.VI.MAX Study. Int J Cancer. 2010 Oct 15;127(8):1875-81.

Mikirova N, Casciari J, Rogers A, Taylor P. Effect of high-dose intravenous vitamin C on inflammation in cancer patients. J Transl Med. 2012;10:189.

Conklin KA. Dietary antioxidants during cancer chemotherapy: impact on chemotherapeutic effectiveness and development of side effects. Nutr Cancer. 2000;37(1):1-18.

Fenercioglu AK, Saler T, Genc E, Sabuncu H, Altuntas Y. The effects of polyphenol-containing antioxidants on oxidative stress and lipid peroxidation in Type 2 diabetes mellitus without complications. J Endocrinol Invest. 2010 Feb;33(2):118-24.

Mullan BA, Ennis CN, Fee HJ, Young IS, McCance DR. Protective effects of ascorbic acid on arterial hemodynamics during acute hyperglycemia. Am J Physiol Heart Circ Physiol. 2004 Sep;287(3):H1262-8.

Vincent HK, Bourguignon CM, Vincent KR, Weltman AL, Bryant M, Taylor AG. Antioxidant supplementation lowers exercise-induced oxidative stress in young overweight adults. Obesity (Silver Spring). 2006 Dec;14(12):2224-35.

Vincent HK, Bourguignon CM, Weltman AL, et al. Effects of antioxidant supplementation on insulin sensitivity, endothelial adhesion molecules, and oxidative stress in normal-weight and overweight young adults. Metabolism. 2009 Feb;58(2):254-62.

Chui MH, Greenwood CE. Antioxidant vitamins reduce acute meal-induced memory deficits in adults with type 2 diabetes. Nutr Res. 2008 Jul;28(7):423-9.

Rizzo MR, Abbatecola AM, Barbieri M, et al. Evidence for anti-inflammatory effects of combined administration of vitamin E and C in older persons with impaired fasting glucose: impact on insulin action. J Am Coll Nutr. 2008 Aug;27(4):505-11.

Wintergerst ES, Maggini S, Hornig DH. Immune-enhancing role of vitamin C and zinc and effect on clinical conditions. Ann Nutr Metab. 2006;50(2):85-94.

Strohle A, Hahn A. Vitamin C and immune function. Med Monatsschr Pharm. 2009 Feb;32(2):49-54; quiz 55-6.

Strohle A, Wolters M, Hahn A. Micronutrients at the interface between inflammation and infection–ascorbic acid and calciferol: part 1, general overview with a focus on ascorbic acid. Inflamm Allergy Drug Targets. 2011 Feb;10(1):54-63.

Chatterjee M, Saluja R, Kumar V, et al. Ascorbate sustains neutrophil NOS expression, catalysis, and oxidative burst. Free Radic Biol Med. 2008 Oct 15;45(8):1084-93.

Sasazuki S, Sasaki S, Tsubono Y, et al. The effect of 5-year vitamin C supplementation on serum pepsinogen level and Helicobacter pylori infection. Cancer Sci. 2003 Apr;94(4):378-82.

Zullo A, Rinaldi V, Hassan C, et al. Ascorbic acid and intestinal metaplasia in the stomach: a prospective, randomized study. Aliment Pharmacol Ther. 2000 Oct;14(10):1303-9.

Correa P, Fontham ET, Bravo JC, et al. Chemoprevention of gastric dysplasia: randomized trial of antioxidant supplements and anti-helicobacter pylori therapy. J Natl Cancer Inst. 2000 Dec 6;92(23):1881-8.

Riccioni G, Barbara M, Bucciarelli T, di Ilio C, D’Orazio N. Antioxidant vitamin supplementation in asthma. Ann Clin Lab Sci. 2007 Winter;37(1):96-101.

Ford ES, Mannino DM, Redd SC. Serum antioxidant concentrations among U.S. adults with self-reported asthma. J Asthma. 2004 Apr;41(2):179-87.

McKeever TM, Scrivener S, Broadfield E, Jones Z, Britton J, Lewis SA. Prospective study of diet and decline in lung function in a general population. Am J Respir Crit Care Med. 2002 May 1;165(9):1299-303.

Trenga CA, Koenig JQ, Williams PV. Dietary antioxidants and ozone-induced bronchial hyperresponsiveness in adults with asthma. Arch Environ Health. 2001 May-Jun;56(3):242- 9.

Tecklenburg SL, Mickleborough TD, Fly AD, Bai Y, Stager JM. Ascorbic acid supplementation attenuates exercise-induced bronchoconstriction in patients with asthma. Respir Med. 2007 Aug;101(8):1770-8.

Sahni S, Hannan MT, Gagnon D, et al. High vitamin C intake is associated with lower 4-year bone loss in elderly men. J Nutr. 2008 Oct;138(10):1931-8.

Zhu LL, Cao J, Sun M, et al. Vitamin C prevents hypogonadal bone loss. PLoS One. 2012;7(10):e47058.

Pasco JA, Henry MJ, Wilkinson LK, Nicholson GC, Schneider HG, Kotowicz MA. Antioxidant vitamin supplements and markers of bone turnover in a community sample of nonsmoking women. J Womens Health (Larchmt). 2006 Apr;15(3):295-300.

Ruiz-Ramos M, Vargas LA, Fortoul Van der Goes TI, Cervantes-Sandoval A, Mendoza-Nunez VM. Supplementation of ascorbic acid and alpha-tocopherol is useful to preventing bone loss linked to oxidative stress in elderly. J Nutr Health Aging. 2010 Jun;14(6):467-72.

Sahni S, Hannan MT, Gagnon D, et al. Protective effect of total and supplemental vitamin C intake on the risk of hip fracture–a 17-year follow-up from the Framingham Osteoporosis Study. Osteoporos Int. 2009 Nov;20(11):1853-61. Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται με την βιταμίνη C


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια