MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΟικολογικάΟι Ανεμογεννήτριες και οι Δήθεν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Οι Ανεμογεννήτριες και οι Δήθεν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Οι ανεμογεννήτριες και οι δήθεν μελέτες περιβαντολλογικών επιπτώσεων
Angelo Papadatos: Έτσι γίνεται Ο άναρχος θάνατος τής πράσινης δήθεν ενέργειας γήπεδο όλο το βουνό μελέτη υδραυλική καμία ευκολία κλίση στα νερά μέσα στα Ρέματα δρόμοι λεωφόροι για να ανέβουν τα παλιοσίδερα και έτσι πνίγουν τους οικισμούς… Οι Ανεμογεννήτριες και οι Δήθεν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Οι Ανεμογεννήτριες και οι Δήθεν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

(Ομιλώ μετά λόγου γνώσεως καθ´ οτι έχουμε εκπονήσει εγώ και η ομάδα μου πολλές Γεωφυσικές μελέτες σεισμικής επικινδυνότητας και θεμελίωσης Αιολικών πάρκων και έχουν δει πολλά τα μάτια μου) 

Τι είναι μια ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαντολλογικών Επιπτώσεων) που δικαιολογεί την καταστροφή πολλών βουνών μας με εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών;

Λίγο έκθεση ιδεών, λίγο copy paste ΠΟΛΥ ΔΙΑΠΛΟΚΗ και έτοιμη!!!

Δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση για τον βαθμό συμμετοχής των Αιολικών πάρκων στις καταστροφές που συντελούνται και στις βαθιές πληγές που αφήνει μια συχνά άστοχη, πρόχειρη, βιαστική και χωρίς ουσιαστικό έλεγχο εγκατάστασή τους στο ίδιο το περιβάλλον.

Ας ξεχάσουμε τον Ιανό (σ.σ. που να ήξερε και τον… Ντάνιελ) και ας πάμε λίγα χρόνια πιο πίσω.

Οι εγκαταστάσεις των αιολικών πάρκων σε Αγία Δυνατή, Θηνια Μέγα Λάκκο έχει ισοπεδώσει εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα βουνών δίχως κανένα αντιπλημμυρικό έργο και αποκατάσταση τοπίου με δενδροφυτεύσεις

Επίσης η μεγάλη διάνοιξη του δρόμου Διβαρατων Διληνατων με ελάχιστη έως μηδαμινή αντιπλημμυρική υποδομή είναι ενδεικτική της διαφθοράς που εγκρίνονται οι εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων και οι διανοίξεις δρόμων σε περιοχές με επικινδυνότητα πλημμυρών.

Το φαινόμενο στην Πυλαρο έχει ξεκινήσει από το 2015 με την καταστροφή των Δρακοπουλατων, ενώ τα τελευταία χρόνια η Αγία Ευφημία πνίγηκε τρεις φορές.

Δεν χρειάζεται να αναφέρω περισσότερα.

(σ.σ. πραγματικά δεν χρειάζεται… Τα είδαμε πλέον στην πράξη, δυστυχώς!)

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με τον επόμενο Ιανό θα βιώσουμε τα ίδια και αν όχι χειρότερα προβλήματα αν δε λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα.

Εκεί που πρόκειται να εγκατασταθούν οι νέες ανεμογεννήτριες θα προκαλέσουν προβλήματα στα ρέματα θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την περιοχή του Καραβομύλου, των Λιβαθινάτων και των Πουλάτων ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ και όχι άρπα-κόλλα εγκαταστάσεις όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Η απρονοησία που ξεκίνησε από το 2006 που επέτρεψε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Φάλαρη χωρίς τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα, κρατάει αιχμάλωτη την Αγία Ευφημία.

Έχει καταστρέψει τα σπίτια και την οικονομία των κατοίκων της περιοχής. Έχει φέρει σοβαρό πλήγμα στην συνολική εικόνα του νησιού. Υπάρχουν σοβαρές και διαφορετικές πολιτικές ευθύνες που δεν είναι ώρα να τις αναζητήσουμε τώρα.

Όποτε και να τις αναζητήσουμε ΔΕΝ θα βγάλουμε άκρη! Και ο λόγος είναι “απλός”: Πυρκαγιές-Πλημμύρες, παραβάσεις καθήκοντος και η βολική διάχυση ευθυνών

Οι πρόσφατες πλημμύρες προκάλεσαν καταστροφές συγκρίσιμες με αυτές του σεισμού του 1953.

Δεν είναι αρκετό να κατασκευάζονται λεκάνες ανάσχεσης και μικροεμπόδια με «ζαρντινιέρες». Απαιτείται πλήρη υδραυλική μελέτη των ορεινών όγκων. Μόνο μια τέτοια μελέτη μπορεί να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα προσφέροντας μακροχρόνια ασφάλεια στους κατοίκους.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΜΠΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΟΤΟΠΟ. ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ.

Αρκεί ένας απλός δασολόγος με μηδενικές γνώσεις υδραυλικής μηχανικής να αποφασίσει για τέτοια σημαντικά και υψίστης περιβαντολογικής σημασίας έργα!!!

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ Link!!!: https://anevenontas.gr/ti-einai-mia-mpe-poy-dikaiologei-thn-katastrofh-ths-pindou-ligo-ekthesh-ideon-ligo-copy-paste-kai-etoimh/

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Προσωπικά δεν είμαι ενάντια στις πράσινες μορφές ενέργειας αλλά οι διαδικασίες εγκατάστασης Αιολικών και Ηλιακών πάρκων ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΠΑ-ΚΟΛΛΑ αλλά με τα προβλεπόμενα από διεθνείς κανονισμούς πρωτόκολλα. Δυστυχώς αυτο δε γίνεται και το μάρμαρο το πληρώνουν οι κάτοικοι.

(**) ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ

Στην Κεφαλονιά λειτουργούν 5 αιολικά πάρκα.

Α. Αιολικό Πάρκο Ευμορφίας (περιοχη Διλινάτων) με 5 πυλώνες.

Β. Αιολικό Πάρκο Αγίας Δυνατής (Πύλαρος Μακρυώτικα) με 14 πυλώνες.

Γ. Αιολικό Πάρκο Ημεροβίγλι (Πύλαρος Διβαράτα) με 10 πυλώνες.

Δ. Αιολικό πάρκο Δάφνη (Θηνιά Νύφι, κλπ) με 10 πυλώνες.

Ε. Αιολικό πάρκο Ευμορφία με 5 πυλώνες. Τα έργα αυτά ξεκίνησαν το 2005 και ολοκληρώθηκαν περίπου το 2010.

Στις τεράστιες χωματουργικές εργασίας διάνοιξης δρόμων και εγκατάστασης των πυλώνων δεν υπάρχουν πουθενά έργα υποδομής αποστράγγισης, ροής υδάτων, ενώ δεν εφαρμόστηκε κανένα πρόγραμμα βελτίωσης γης και περιβάλλοντος.

Αποτέλεσμα:

Η εξέλιξη των συνεπειών είναι σταδιακή και σε εξέλιξη. Ξεκίνησε το φαινόμενο το 2007 στο Νύφι. Συνεχίστηκε το 2011 (14-16/10/2011), στο Νύφι και τις μεγάλες καταστροφές στα Δρακοπουλάτα Πυλάρου, που κινδύνευσε να εξαφανιστεί το πιο παλαιό χωριό της περιοχής και οι παρυφές της Αγίας Ευφημίας.

Ακολούθησε στις 8/10/2016 με τις καταστροφές ξανά στα Δρακοπουλάτα και στην Αγία Ευφημία. Δείτε εδώ: https://www.kefalonitikanea.gr/2016/10/plhmmyres-stin-pilaro.html . Το φαινόμενο εντάθηκε το 2019 με πλημμύρες τρεις φορές (24/9, 5/10 και 12/11/2019) στην περιοχή της Πυλάρου με εκτόνωση στην Αγία Ευφημία.

Κάθε φορά το φαινόμενο ήταν αυξητικό.

Ώσπου πλέον με τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 25/9/2020 υπήρξε η πλήρης καταστροφή.

Θέλετε να ξέρετε τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια που το φαινόμενο αυξανόταν; Τίποτε.

Στα πορίσματα που βγήκαν το ζήτημα των αιολικών πάρκων ερχόταν ως τρίτη αιτία, έφταιγε η “βόσκηση των ζώων” και η “οικοδόμηση κατοικιών σε ρέματα” (πορίσματα συζητήσεων αρμοδίων 2016) https://voutospress.gr/olh-h-alhtheia-gia-tis-plhmmyres-sthn-pylaro/

Στην Πύλαρο τα ζώα βοσκούν από την εποχή του Ομήρου και κανένα αυθαίρετο σπίτι δεν υπάρχει στη διαδρομή των υδάτων. Τα νερά κατέβηκαν από τον Ξεροπόταμο της Αγίας Δυνατής μέσω Μακρυωτίκων και τον χείμαρρο της Φάλαρης μέσω Δρακάτων, που και οι δύο διασχίζουν την Πύλαρο και καταλήγουν στην Αγία Ευφημία.

Τι κατέβηκε; Οι Ανεμογεννήτριες και οι Δήθεν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Μεγάλες ποσότητες νερού, που πλέον δεν συγκρατούνται πουθενά και φερτές ύλες από τα χωματουργικά που δεν σταθεροποιήθηκαν ποτέ.

Ακόμα και η καταστροφή της γέφυρας του Χειμωνικού (που δεν συντηρήθηκε ποτέ και λόγω της κατασκευής της είχε υποστεί και φθορές από τους σεισμούς) και η διάβαση στο Μαρδάρι ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης μεταφοράς νερού και φερτών υλών από τις παρεμβάσεις στην οικοδόμηση στο Αιολικό πάρκο στο Ημεροβίγλι.

Μόνο τα Δειληνάτα έχουν γλυτώσει τη λαίλαπα αυτής της καταστροφής, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχαστούν.

Λοιπόν μην αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο, που δεινοπαθεί από τις καταστροφές και προσπαθούμε μπερδεύουμε τα αιολικά πάρκα με τα ρέματα. Υπάρχουν οι αιτίες και οι αφορμές.

Σκεφτείτε λογικά, διότι δεν θα γίνει τίποτε και η φύση θα εκδικηθεί ξανά.

(“Τροφή-Φάρμακο”: Μία ένσταση: Η Φύσις δεν εκδικείται -άλλη δουλειά δεν είχε.. Η Φύσις ακολουθεί τις δικές μας “προσταγές”. Εάν εμείς βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας, οι μόνοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς και η προχειρότητές μας, ΌΧΙ η Φύσις!)

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ και τι περιμένει το Καραβόμυλο ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΟΧΙ ΤΑ ΜΑΙΜΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ (απάντηση σε αυτούς του payroll που μας λένε ότι ευθύνονται τα κατσίκια!

https://www.facebook.com/vlahatasamis/posts/3472347762825632

Το Πραγματικό & Συγκλονιστικό Περιβαλλοντικό Κόστος της Αιολικής & Ηλιακής Ενέργειας: Ο Ορισμός της Μη Βιώσιμης Ενέργειας 

Αρθρογράφος και πηγή: Akis Tselentis, Έχει σπουδάσει Φυσική στο ΕΚΠΑ, Ηλεκτρονικά στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και Γεωφυσική στο Πανεπιστήμιο Leeds της Αγγλίας.

Είναι διδάκτορ Σεισμολογίας Γεωφυσικής του Imperial College του Παν/μιου του Λονδίνου και έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στο Ινστιτούτο Σεισμών του Πανεπιστημίου του Τόκυο με το οποίο είχε μακροχρόνια συνεργασία. Ίδρυσε το Σεισμολογικό Κέντρο του Παν/μιου Πατρών όπου και διετέλεσε Καθηγητής Σεισμολογίας Γεωφυσικής.

Διαβάστε ακόμη: Αντίο Ελλάδα μου: Το έγκλημα των ανεμογεννητριών 

Περί των Ανεμογεννητριών~Ερωτήματα που… καίνε 

Το παράδοξο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: Καθιστούν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πιο ακριβή 

Το ισχυρό κλιματικό λόμπι, οι Αποτυχημένες ανεμογεννήτριες και η δαιμονοποίηση του διοξειδίου του άνθρακα 

Τί σόι “πράσινη ανάπτυξη” είναι αυτή που καταστρέφει το περιβάλλον; 

Αιολικά: Να σώσουμε την Ευρώπη κι ας καταστραφεί το μέλλον των παιδιών μας; 

Τα θλιβερά Τοπία των Αιολικών-Μη αναστρέψιμη η ζημιά 

Το συνολικό οικολογικό αποτύπωμα των ανανεώσιμων πηγών δεν έχει διερευνηθεί επαρκώς 

Γιατί υπάρχουν τόσο έντονες αντιδράσεις για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων;

Ελλάδα, η 2η χώρα στην Ευρώπη σε βιοποικιλότητα, μετατρέπεται σε ενεργειακό εργοστάσιο της δύσης 

AOZ και ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο

Ο Ασκός του Αιόλου-Windbag of Aeolus 

Σε εργοτάξιο ΑΠΕ και μπαταρία της Ευρώπης μετατρέπεται η Ελλάδα 

Τι σημαίνει για τον πλανήτη η απώλεια της βιοποικιλότητας 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια