MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΥγείαΜεταβολικό σύνδρομο: Μια σύγχρονη μάστιγα

Μεταβολικό σύνδρομο: Μια σύγχρονη μάστιγα

Μεταβολικό σύνδρομο: Μια σύγχρονη μάστιγα
Μεταβολικό σύνδρομο: Μια σύγχρονη μάστιγα

Μεταβολικό σύνδρομο: Μια σύγχρονη μάστιγα

Tο μεταβολικό σύνδρομο, είναι ένα επικίνδυνο οργανικό σύνδρομο, που χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο επιμέρους μεταβολικών διαταραχών, οι οποίες συχνά υποτιμούνται από τους πάσχοντες ασθενείς. Συγκεκριμένα στο μεταβολικό σύνδρομο υπάρχουν ταυτόχρονα τρεις ή περισσότερες από τις διαταραχές που αναφέρονται παρακάτω:

  • Περιφέρεια μέσης πάνω από 102cm στον άνδρα ή 88cm στην γυναίκα 
  • Επίπεδα τριγλυκεριδίων αίματος πάνω από 150mg/dl. 
  • Επίπεδα ‘καλής χοληστερίνης‘ HDL κάτω από 40mg/dl στον άνδρα και κάτω από 50 mg/dl στην γυναίκα 
  • Αρτηριακή πίεση αίματος τουλάχιστον 130 και 85 mmHg η συστολική και διαστολική αντιστοίχως 
  • Γλυκόζη (ζάχαρο) αίματος νηστείας τουλάχιστον 110mg/dl. 

Η συνύπαρξη των μεταβολικών δυσλειτουργιών που προαναφέρονται, δρα τοξικά στον ανθρώπινο οργανισμό, οδηγεί σε αυξημένη επίπτωση καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων, διαβήτη και πρόωρων θανάτων.

Το μεταβολικό σύνδρομο δεν έχει συμπτώματα, ανακαλύφθηκε

σχετικά πρόσφατα από την Ιατρική Επιστήμη, εντοπίζεται μόνο κατά την ετήσια ιατρική προληπτική εξέταση λόγω της πλήρους ανυπαρξίας συμπτωμάτων και πρέπει να θεραπεύεται άμεσα λόγω της μοιραίας εξέλιξης που έχει σε πολλές περιπτώσεις.

Η παχυσαρκία και ο αυξημένος δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ ή ΒΜΙ), ο οποίος ισούται με το πηλίκο του βάρους διά του τετραγώνου του ύψους, αποτελούν προδιαθεσικούς παράγοντες για την εμφάνιση του μεταβολικού συνδρόμου. ΔΜΣ κάτω του 18,5 είναι πολύ χαμηλός, χαρακτηρίζει τα πολύ αδύνατα άτομα και συνοδεύεται από αυξημένη νοσηρότητα.

Όταν έχετε ΔΜΣ=18,5-24,9, είστε γενικώς φυσιολογικοί, ΔΜΣ=25-29,9 υπέρβαροι και πάνω από 30, παχύσαρκοι.

metavoliko-syndromo-mia-syghroni-mastiga

Ο ΔΜΣ καθορίζεται για κάθε άτομο περαιτέρω, βάσει των κλινικοεργαστηριακών ευρημάτων. Τα άτομα που συσσωρεύουν λίπος στην κοιλιά, θώρακα και άκρα έχουν ανδρικού τύπου κατανομή λίπους που είναι πιο βλαπτική για τον οργανισμό συγκριτικά με την γυναικείου τύπου συσσώρευση λίπους στους γλουτούς.
Δείτε και Τέσσερις τύποι παχυσαρκίας και τι σημαίνουν για την υγεία σας
Ο Βασικός Υπαίτιος πίσω από την Χοληστερίνη την Παχυσαρκία και τη Χρόνια Κόπωση!

Στην ανάπτυξη του μεταβολικού συνδρόμου βασικό ρόλο έχουν και γενετικοί παράγοντες, οι οποίοι επεμβαίνουν σε μία σειρά από παραμέτρους όπως η αντίσταση των ιστών στη δράση της ινσουλίνης. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα άτομα έχουν μεγαλύτερη γενετικώς καθορισμένη προδιάθεση από άλλα, να αναπτύξουν αυτό το κακόηθες σύνδρομο.
Δείτε και Αντίσταση στην ινσουλίνη και υπερινσουλιναιμία: Τι είναι και επιπτώσεις

Η συχνότητα του μεταβολικού συνδρόμου αυξάνει ανησυχητικά τελευταία σε νέα άτομα.

Ποιες γενικές αρχές πρέπει να τηρούνται από τα άτομα που πάσχουν από αυτό το σύνδρομο:

• Να Τρώτε μεσογειακά: Προτιμήστε τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο.

• Αποφύγετε τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα, καθώς και οτιδήποτε περιέχει πολλά λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη.

• Αποφύγετε τα τηγανητά. Μαγειρέψτε στον ατμό, στον φούρνο, στη σχάρα.

• Τρώτε σε τακτικές ώρες και μην παραλείπετε γεύματα. Ιδανικά, θα πρέπει να παίρνετε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και δύο ενδιάμεσα σνακ (κατά προτίμηση φρούτα).

• Πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα.

• Περιορίστε την καφεΐνη (καφέ, τσάι, αναψυκτικά τύπου κόλα).

• Ασκηθείτε. Επιλέξτε ένα άθλημα που σας ταιριάζει και σας αρέσει. Αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα, φροντίστε να περπατάτε τουλάχιστον για 30 λεπτά καθημερινά.Δείτε και Το περπάτημα μπορεί και προλαμβάνει σωρεία ασθενειών
Πως επηρεάζει η άσκηση χοληστερίνη, πίεση & καρδιαγγειακό σύστημα 

• Μην κάθεστε με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή.

• Μειώστε το κάπνισμα! Το κάπνισμα αυξάνει τις δυσμενείς συνέπειες του μεταβολικού συνδρόμου.

• Αν αποφασίσετε να κάνετε δίαιτα, αποφύγετε τις αυστηρές δίαιτες -δίνουν θεαματικά αποτελέσματα που διαρκούν λίγο. Επιλέξτε διατροφικές αλλαγές τις οποίες θα μπορέσετε να διατηρήσετε σε βάθος χρόνου.

• Προσπαθήστε να ελαττώσετε το άγχος σας.

Ανάλογα με το είδος των επιμέρους μεταβολικών διαταραχών που υπάρχουν στο μεταβολικό σύνδρομο, σχεδιάζονται εξατομικευμένες διατροφικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Έχουν τα συμπληρώματα διατροφής θέση στην αντιμετώπιση του μεταβολικού συνδρόμου;

Ο ειδικός απαντά θετικά και εξηγεί: «Οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι ασθενείς, πέρα από τις περιορισμένες θερμίδες που πρέπει να λαμβάνουν για την απώλεια του βάρους τους, μπορούν να λάβουν συμπληρώματα με λιποτροπικούς παράγοντες, που βοηθούν στη διάσπαση των λιπαρών, με αποτέλεσμα τη μείωση της χοληστερόλης και την αποτοξίνωση του οργανισμού από το συσσωρευμένο λίπος.

Η σπιρουλίνα, μια άριστη πηγή πρωτεϊνών, με αντιοξειδωτική δράση, βοηθά σημαντικά στον έλεγχο του σωματικού βάρους, με το αίσθημα κορεσμού που δημιουργεί.

Οι ασθενείς με υψηλές τιμές χοληστερόλης, μπορούν να ωφεληθούν από τα συμπληρώματα που περιέχουν καρνιτίνη, ω-3 λιπαρά, φυτοστερόλες, νιασίνη, ισοφλαβόνες (ιδιαίτερα οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση), τα οποία βοηθούν στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων στο αίμα και στη βελτίωση των τιμών της χοληστερόλης.

Τέλος, οι ασθενείς με προδιάθεση να αναπτύξουν σακχαρώδη διαβήτη, εκτός της δίαιτας, που πρέπει να περιλαμβάνει μειωμένη κατανάλωση υδατανθράκων και λιπαρών, μπορούν να λάβουν εκχυλίσματα κανέλας, λιποϊκό οξύ και ω-3 λιπαρά που βοηθούν στη μείωση της υπερινσουλιναιμίας και στη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα».

Στοιχεία από

Μοσχοβάκη Αναστασία Ειδική παθολόγος για το www.iatronet.gr
και Παναγιώτης Ντάβος Eνδοκρινολόγος για το www.healthyme.gr 

~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: τΑ ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα που διΑΤΊΘΕΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ ΜΑς ΚΑΙ μπορούν να βοηθήσουν, είναι

σΥΝΈΝΖΥΜΟ Q10: Είναι ένας εξαιρετικά απλός τρόπος για να αποκαταστήσετε τα ανεπαρκή επίπεδα και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Μπορεί να σας παρέχει γενικότερη προστασία από τις επιδράσεις της αυξημένης γλυκόζης στον διαβήτη και το μεταβολικό σύνδρομο.

ΤΑ ΦΥΚΙΑ A.F.A: Ένα πραγματικά εξαιρετικό συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει απαραίτητες για την περίπτωση θρεπτικές ουσίες (όπως καρνιτίνη, φυτοστερόλες, νιασίνη, ισοφλαβόνες).

ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ: Μπορεί επίσης να βοηθήσει να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα συμβάλλοντας θετικά σε περιπτώσεις διαβήτη. Η σιλυμαρίνη (ουσία του) επίσης φαίνεται να μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη, τη μείωση της γλυκόζης του αίματος και τα επίπεδα των λιπιδίων σε ασθενείς με διαβήτη, χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση καθώς σύμφωνα με έρευνες το οξειδωτικό στρες μπορεί να συνεισφέρει στην δυσλειτουργία του παγκρέατος των β-κυττάρων, στη μειωμένη έκκριση ινσουλίνης και στην αντίσταση στην ινσουλίνη. 

ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΆ ΟΞΈΑ: που βοηθούν στη μείωση της υπερινσουλιναιμίας και στη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, ως συμπλήρωμα διατροφής {ΆΡΙΣΤΟ Ω3, EPA και DHA, και λόγω της διπλής του απόσταξης (μοριακή εν κενώ) έχω εξασφαλίσει ότι είναι απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}, με όλα του τα οφέλη στο ΑΚΈΡΑΙΟ.

όΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΣΤΕ Για περισσότερΑ ΚΑΙ παραγγελίΕς, ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Διαβάστε ακόμη: Σημάδια ότι πάσχετε από μεταβολικό σύνδρομο~Πως να το αντιστρέψετε

Ελαιόλαδο και Καρύδια Σώζουν από το Μεταβολικό Σύνδρομο

Μεταβολικό σύνδρομο: Τι είναι, αιτίες και θεραπεία 

Μεταβολισμός, Δυσανεξίες, Μεταβολικό σύνδρομο και Αποτοξίνωση 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια