MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠάθησηΛοιμώξεις του αναπνευστικού: Μύθοι και αλήθειες

Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Μύθοι και αλήθειες

Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Μύθοι και αλήθειες
Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Μύθοι και αλήθειες

Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Μύθοι και αλήθειες

Οι λοιμώξεις αναπνευστικού είναι η ‘’δημοφιλέστερη’’ ίσως κατηγορία νοσημάτων που ταλαιπωρεί ή ακόμη και απειλεί την υγεία εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως.
Έχετε συνάχι, βήχα, πονόλαιμο, πυρετό ή συνδυασμό αυτών των συμπτωμάτων; Τότε είναι πολύ πιθανόν να έχετε προσβληθεί από κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος!

Οι λοιμώξεις αναπνευστικού περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων ένα απλό κρυολόγημα μέχρι την πνευμονία.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η ιατρική επιστήμη έχει κάνει τεράστια βήματα στην αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων γενικότερα, ωστόσο υπάρχει μια ολοένα και αυξανόμενη ανθεκτικότητα και μετάλλαξη των μικροβίων στα αντιβιοτικά φάρμακα, με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί νέοι παθογόνοι παράγοντες και μεταλλάξεις των ιών.

“Τροφή-Φάρμακο”: Με τα αντιβιοτικά αντιμετωπίζονται ΜΌΝΟΝ τα βακτήρια: Μικρόβια: Βακτήρια-Ιοί-Μύκητες-Παράσιτα~Κατανοήστε πώς λειτουργούν και προστατευτείτε 

Είναι πια κοινή η πεποίθηση ότι η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς όταν τα μικρόβια εκτεθούν σε αντιβιοτικά ακατάλληλα για να τα εξολοθρεύσουν, συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρεται ο ανθρώπινος οργανισμός στα εμβόλια.

Αντιβιοτικά: 7 αλήθειες που πρέπει όλοι να ξέρουμε 

Λοιμώξεις Αναπνευστικού: ΠΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Οι λοιμώξεις αναπνευστικού, διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

  • Ανώτερου Αναπνευστικού.

Οι λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού αφορούν το φάρυγγα, το λάρυγγα, τις αμυγδαλές, την τραχεία, και οι παθήσεις που αντίστοιχα προκαλούνται ονομάζονται φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα και τραχειοβρογχίτιδα.

Άλλες συχνές λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού είναι η γρίπη, η ιγμορίτιδα που αφορά την κοιλότητα του κρανίου που βρίσκεται πίσω από τη μύτη) και η ωτίτιδα στην περιοχή των αυτιών. Ως λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού διακρίνουμε και την λοιμώδη μονοπυρήνωση.

Οι λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού είναι συνήθως ιογενείς, οφείλονται δηλαδή σε ιούς.

  • Κατώτερου Αναπνευστικού.

Αφορούν ασφαλώς τους πνεύμονες, η σοβαρότητα των νοσημάτων εδώ είναι σημαντικά μεγαλύτερη ενώ πρέπει να υπογραμμιστεί ότι πρόκειται για μικροβιακές λοιμώξεις και όχι ιογενείς. Στις λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού σε πολλές περιπτώσεις επιβάλλεται η νοσοκομειακή νοσηλεία του ασθενούς.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η πνευμονία, η βρογχίτιδα απλή, οξεία ή χρόνια, διάφορα εμφυσήματα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), το βρογχικό άσθμα κ.ο.κ.

“Τροφή-Φάρμακο”: Όπως εξηγήσαμε και πιο πάνω στο άρθρο: Μικρόβια: Βακτήρια-Ιοί-Μύκητες-Παράσιτα~Κατανοήστε πώς λειτουργούν και προστατευτείτε μικρόβια είναι ΚΑΙ τα βακτήρια και οι ιοί και οι μύκητες, αλλά και τα παράσιτα-πρωτόζωα.

Ίσως να είναι συνηθέστερες οι βακτηριακές λοιμώξεις στο κατώτερο αναπνευστικό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υφίστανται λοιμώξεις και από τα υπόλοιπα μικρόβια όπως και από ιούς όπως διαπιστώνουμε στις ημέρες που διανύουμε με τον covid-19. Για παράδειγμα: Επιπλοκές κοροναϊού: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την πνευμονία 

Λοιμώξεις Αναπνευστικού: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού σαν πρώτο σύμπτωμα εμφανίζουν το βήχα. Από εκεί και πέρα ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί ρινική συμφόρηση και καταρροή, πυρετό, πονοκέφαλο, πόνους στους μύες και στα κόκκαλα (αρθραλγίες). Τα συμπτώματα κορυφώνονται κατά κανόνα ύστερα από δύο με τρεις ημέρες αλλά στη συνέχεια σταδιακά υποχωρούν.

Τα συμπτώματα στις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού είναι σε γενικές γραμμές πιο ήπια κυρίως όσον αφορά την επίδρασή τους στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Δρουν περισσότερο προοδευτικά (και όχι απότομα όπως οι πνευμονικές λοιμώξεις).

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, μπορούμε φερ’ ειπείν να εργαστούμε, ακόμη και αν ο οργανισμός παρουσιάζει πυρετό. Στις μικροβιακές λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού όμως, κατά τεκμήριο είναι αδύνατον ο ασθενής να συνεχίσει την καθημερινή του ρουτίνα, αφού τα συμπτώματα είναι πολύ πιο έντονα με αποτέλεσμα να καθηλώνεται στο κρεβάτι.

Λοιμώξεις Αναπνευστικού: ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Είναι πολύ σημαντικό σε έναν ασθενή να γίνει σωστή διάγνωση της λοίμωξης που έχει, προκειμένου να του χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία. Τα συμπτώματα σε πολλές περιπτώσεις, όπως βήχας, πυρετός ή καταρροή, μπορεί να είναι κοινά.

Η γενική κατάσταση του ασθενούς μπορεί όμως να είναι ενδεικτική, αφού εάν έχει έντονα σημάδια κόπωσης, έλλειψη όρεξης ή γενικότερης δραστηριότητας τότε το πιθανότερο είναι να πάσχει από μικροβιακή λοίμωξη του κάτω αναπνευστικού.

Εάν τρώει, δραστηριοποιείται και δουλεύει έστω και σε πιο χαμηλούς ρυθμούς από το κανονικό είναι ένδειξη ιογενούς λοίμωξης, ακόμη και αν ο ασθενής υποφέρει από πολύ υψηλό πυρετό.

Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η εξέλιξη της νόσου αφού εάν αρρωστήσει απότομα και έχει επιπλέον έντονα συμπτώματα, υποφέρει από μικροβιακή λοίμωξη. Αντιστοίχως, εάν την δεδομένη στιγμή που παρουσιάσει τα συμπτώματα έχει αρρωστήσει κάποιο μέλος της οικογένειας ή υπάρχουν περιστατικά στο εργασιακό περιβάλλον, πιθανόν πάσχει από ιογενή λοίμωξη.

Σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο να αποτελεί αυτοσκοπό, μια απλή εργαστηριακή εξέταση, όπως η γενική αιμοτολογική εξέταση, μπορεί να μας δώσει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες. Για παράδειγμα εάν ο ασθενής παρουσιάσει αυξημένο αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων και κυρίως, αυξημένο ποσοστό πολυμορφοπυρήνων (μιας ομάδας λευκών αιμοσφαιρίων) είναι παράγοντας που υποδεικνύει ότι πάσχει από μικροβιακή λοίμωξη.

Λοιμωξεις Αναπνευστικου: ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

Βασικότερος στόχος της θεραπείας κατά των λοιμώξεων είναι πρώτα από όλα να μετριαστούν τα συμπτώματα τους την δεδομένη χρονική διάρκεια που το ανοσοποιητικό σύστημα αντιμετωπίζει τη λοίμωξη.

Πρώτος και κύριος κανόνας είναι η ανάγκη του σώματος να ξεκουραστεί, πράγμα που σημαίνει ότι η ανάπαυση κρίνεται επιβεβλημένη. Για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού στην πλειοψηφία τους, δεν υπάρχει τυποποιημένη θεραπεία. Συνήθως μάλιστα μετά από μερικές ημέρες ο οργανισμός του ασθενούς, ανακάμπτει από μόνος του.

ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα 

Οι πιο ωφέλιμες θεραπείες που θα προτείνει ο γιατρός είναι σε αυτές τις περιπτώσεις υποστηρικτικής μορφής και είναι οι εξής:

Χορήγηση αντιπυρετικών ώστε να μειωθεί ο υψηλός πυρετός που εμφανίζεται και ακολούθως να υποχωρήσουν τα άλγη, οι πόνοι και οι κεφαλαλγίες. Να σημειωθεί πάντως πως για παιδιά κάτω των 16 ετών η λήψη ασπιρίνης απαγορεύεται.

“Τροφή-Φάρμακο”: Εδώ χρειάζεται προσοχή. Ο πυρετός, παρότι νιώθουμε ταλαιπωρημένοι είναι ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟΣ και θα πρέπει να τον καλωσορίζουμε όταν κάποιο μικρόβιο εισχωρήσει στο σώμα μας. ΔΕΝ παίρνουμε με το παραμικρό ανιπυρετικά διότι με αυτόν τον τρόπο ΜΠΛΟΚΆΡΟΥΜΕ τον μηχανισμό του οργανισμού μας να αμυνθεί: Πυρετός~Το όπλο του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις και μικρόβια 

Κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υγρών στην περίπτωση πυρετού, προκειμένου να αποφευχθεί η ήπια αφυδάτωση. Πρόκειται για κρίσιμο σφάλμα που κάνουν οι ασθενείς αφού τα συμπτώματα που παρουσιάζουν δεν βοηθούν στο να νιώθει ο οργανισμός ότι πρέπει να αναπληρώσει ή και να ενισχύσει τα υγρά που έχουν απολεσθεί.

Αφυδάτωση: Κύρια αιτία σωρείας ασθενειών~Πως χρησιμοποιούμε το νερό θεραπευτικά 

Για τους καπνιστές επιβάλλεται η διακοπή του καπνίσματος. Οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και οι σοβαρές πνευμονοπάθειες είναι συχνότερες στους καπνιστές και χρειάζεται να το κόψουν προκειμένου να θεραπευθούν πλήρως και εγκαίρως.

Βότανα που βοηθούν στην διακοπή του καπνίσματος 

Αναφορικά με την χορήγηση φαρμάκων,

θα πρέπει να τονιστεί εδώ η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας το 2009 όπου ξεκαθαρίζεται ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για το κρυολόγημα και το βήχα σε παιδιά κάτω των 6 ετών.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την αποτελεσματικότητά τους, ενώ μπορεί να προκαλέσουν διάφορες παρενέργειες, όπως αλλεργικές αντιδράσεις, συμπτώματα στον ύπνο ή και ψευδαισθήσεις.

Σε ηλικίες 6 έως 12 ετών, οι κίνδυνοι των παρενεργειών εμφανίζονται μειωμένοι σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας λόγω του ότι ζυγίζουν περισσότερο και δεν προσβάλλονται το ίδιο συχνά από κρυολόγημα.

“Τροφή-Φάρμακο”: ΠΡΟΣΟΧΉ! ΚΑΙ τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν τις ίδιες ή και άλλες παρενέργειες, αλλά “μην φοβάστε” είναι καλυμμένα νομικά διότι οι πιθανές παρενέργειες αναγράφονται στις συσκευασίες τους…

Κρυολόγημα: Η απλούστερη μορφή «θεραπευτικής κρίσης» της Φύσης 

Η ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Μύθοι και αλήθειες

Σε βαρύτερες περιπτώσεις, συνίσταται και η αντιβίωση. Τα αντιβιοτικά είναι φάρμακα πολύτιμα, που πρέπει όμως να χορηγούνται σε περιπτώσεις μικροβιακών λοιμώξεων και πάντα μετά από ιατρική συμβουλή, δεν προτείνονται ποτέ σε περιπτώσεις ιογενών λοιμώξεων αφού δεν έχουν την δυνατότητα να εξοντώσουν τους ιούς.

Σε ειδικές ωστόσο περιπτώσεις όπως σε ηλικιωμένα ή εξασθενημένα άτομα όπου μια ιογενής λοίμωξη μπορεί να εμπλακεί με μικροβιακή, σε περιπτώσεις κάποιας χρόνιας πνευμονοπάθειας ή επιπλοκών με πνευμονία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, ωστόσο αυτή η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί αποκλειστικώς από τον γιατρό σας και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις.

Τα αντιβιοτικά ΜΌΝΟΝ με συμβουλή ιατρού: ΠΡΟΣΟΧΗ: Δες τις επιπτώσεις των αντιβιοτικών στο σώμα σου

Σε περιπτώσεις γρίπης δε, είτε αν πρόκειται για ασθενείς ομάδων υψηλού κινδύνου είτε αν τα συμπτώματα είναι σοβαρά, θα πρέπει να αξιολογείται από τον γιατρό η αναγκαιότητα λήψης αντιιικών φαρμάκων.

Αντιγριπικά-Αντιιικά βότανα και τροφές 

Συνοψίζοντας, πρέπει να πούμε πως τα αντιβιοτικά συνήθως συμβάλλουν λίγο στην επιτάχυνση της ανάρρωσης από λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα, καθώς ορισμένοι άνθρωποι παρουσιάζουν παρενέργειες, όπως διάρροια, ναυτία και εξανθήματα. Σε κάθε περίπτωση η χορήγησή τους θα πρέπει αξιολογείται από τον θεράποντα γιατρό εξατομικευμένα.

Ενώ μπορείς να βοηθάς τον οργανισμό σου σε καθημερινή βάση: 20 Φυσικά Αντιβιοτικά Θωρακίζουν τον Οργανισμό 

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

Ένα δύσκολο αλλά και τόσο απλό κεφάλαιο αναφορικά με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, είναι ο τομέας της πρόληψής τους. Είναι δυστυχώς εξαιρετικά δύσκολο να προλάβουμε μια λοίμωξη αφενός λόγω του μεγάλου αριθμού ιών που μπορούν να προκαλέσουν τη λοίμωξη καθώς και το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών κυκλοφορούν ελεύθεροι στο περιβάλλον.

Υπάρχει όμως ένας σημαντικός αριθμός συστάσεων που μπορούν να γίνουν ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού που μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη. Απαιτείται λοιπόν προσοχή και καλή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που κάποιος νοσήσει από μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, δεν θα πρέπει να πλησιάζει τους γύρω του σε πολύ κοντινή απόσταση, και κυρίως πρέπει να αποφεύγει την σωματική επαφή μαζί τους.

Εάν κάποιος πάσχει από μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, πρέπει να πλένει τα χέρια του συχνά με σαπούνι και νερό. Πολλοί ιοί μεταδίδονται με το άγγιγμα και κυρίως από τα χέρια, μέσω των σταγονιδίων από βήχα ή φτάρνισμα. Ακόμη και μια τυπική χειραψία λοιπόν μπορεί να αποβεί κρίσιμη.

Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούμε τα ίδια είδη υγιεινής (όπως πετσέτες) ή οικιακά σκεύη με τα υπόλοιπα άτομα. Ομοίως τα παιδιά που πάσχουν από κάποια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα ίδια παιχνίδια με τα υπόλοιπα. Και βέβαια, επιβάλλεται το πλύσιμο των παιχνιδιών αυτών με νερό και σαπούνι μετά τη χρήση τους.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία στις ευεργετικές επιδράσεις της σωστής διατροφής (φρέσκα φρούτα και λαχανικά) αλλά και της τακτικής σωματικής άσκησης.

Άσκηση & διατροφή το «δίπολο» του ευ ζην 

Πολύ σημαντική έρευνα που έλαβε χώρα σε μεγάλο αριθμό ατόμων κατά την χειμερινή περίοδο, μας αποκάλυψε ότι όσοι ασκούνταν πέντε ή και περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, εμφάνιζαν μειωμένες πιθανότητες να αναπτύξουν λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος σε σύγκριση με εκείνους που δεν ασκούνταν καθόλου ή ασκούνταν με μικρότερη συχνότητα.

Ακόμη δε και εάν ανέπτυσσε κάποιας μορφής λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, κατά πάσα πιθανότητα τα συμπτώματα θα ήταν λιγότερο σοβαρά συγκριτικά με εκείνων που ασκούνταν λιγότερο.

Νο 1 αιτία ασθενειών σήμερα-Πώς γίναμε θύματα του τρομακτικότερου ιού 

Πηγή άρθρου: www.newsitamea.gr Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Μύθοι και αλήθειες

~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Το μόνο που δεν τονίστηκε είναι το ανοσοποιητικό και ο ρόλος του, το οποίο εάν είναι δυνατό και παράλληλα δεν υφίσταται κάποιο υποκείμενο νόσημα, ΔΕΝ θα χρειαστεί να μας συμβεί τίποτε από όσα περιγράφονται παραπάνω ή θα τα περάσουμε με πολύ πιο ήπια συμπτώματα!

Αυτό που χρειάζεται να φροντίζουμε, λοιπόν, είναι η διατήρηση σε καλά επίπεδα και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας, καθώς όπως γνωρίζουμε Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!

Για την ενίσχυση, λοιπόν, του ανοσοποιητικού διατίθενται από την ιστοσελίδα μας ως ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής:

  • Το ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ(σε κάψουλα), ενίσχυση ανοσοποιητικού-Αντιφλεγμονώδη και προβιοτική δράση,
  • η Βιταμίνη D (ΦΥΤΙΚΉ) μαζί με Κ2 και εκχύλισμα φύλλων ελιάς, Η D αποτελεί το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για το ανοσοποιητικό, ενώ τα φύλλα ελιάς παρέχουν αντιβιοτικές ιδιότητες, δίνουν τη δυνατότητα και το χρόνο στο ανοσοποιητικό να δράσει και στον οργανισμό να αναρρώσει μόνος του,
  • η βιταμίνη C, Ενισχύει την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού σε επιθέσεις ιών και βακτηρίων,
  • η Πρόπολη, θωρακίζει το ανοσοποιητικό, γνωστή και ως το αντιβιοτικό της φύσης, ενώ εμποδίζει την είσοδο και αναπαραγωγή ιών στα κύτταρα,
  • Το Σκόρδο, το αντιβιοτικό, αποχρεμπτικό, αντιπηκτικό, αντιπαρασιτικό, αντιμυκητιακό και αντιιικό, 
  • Τα φύκια A.F.A, παροχή όλων των θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός, αναζωογονεί την εντερική χλωρίδα, ήπια αποτοξίνωση,
  • Η πολυβιταμίνη των 9 υπερτροφών, (μελέτη πανεπιστημίου Αθηνών), παροχή όλων των θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός, ήπια αποτοξίνωση,
  • τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέαΣυμβάλλουν στην αντιμετώπιση των χρόνιων φλεγμονών, αντικαταθλιπτική δράση, θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Όσοι ενδιαφέρεστε, να ενισχύσετε τον οργανισμό και την υγιεία σας με την χρήση τους, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη: Με ποιά διατροφή αντιμετωπίζονται εποχιακές ιώσεις και λοιμώξεις;

7 βότανα για λοιμώξεις του αναπνευστικού και αναζωογόνηση των πνευμόνων

Ο ρόλος της διατροφής στο αναπνευστικό σύστημα 

Βότανα και συνταγές για όλες τις παθήσεις λαιμού και αναπνευστικού 

Βότανο σώζει ακόμη και καπνιστές από καρκίνο του πνεύμονα 

Οι ασθένειες των πνευμόνων-ΧΑΠ: Βρογχίτιδα, Εμφύσημα, Βρογχεκτασία και Άσθμα

Λεμφικό σύστημα: Προφυλάσσει από λοιμώξεις, μικρόβια, άχρηστες ή τοξικές ουσίες Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Μύθοι και αλήθειες


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια