L–Λυσίνη. Το αμινοξύ που πολεμά τον καρκίνο

l-lysini-to-aminoxy-pou-polema-ton-karkino

L – Lysine (Λυσίνη) Το αμινοξύ που πολεμά τον καρκίνο

Τα καρκινικά κύτταρα, απεκκρίνουν εκατομμύρια τοξικά στοιχεία που κόβουν σαν μαχαίρι την εξωκυττάρια matrix (20% του σώματος – περιοχή που τρέφεται το κύτταρο) ανοίγοντας τρύπες στο κολλαγόνο και κατ’ επέκταση μολύνουν και καταστρέφουν και άλλα κύτταρα

Η θεραπεία του Dr Rath, βασιζόμενη στην Λυσίνη, στην προλίνη / βιταμίνη C και μια μορφή κατεχινών από το πράσινο τσάι ΕGCG καταπολεμά με εκπληκτικά αποτελέσματα τον καρκίνο όλων των ειδών, και ειδικά 2 πολύ δύσκολους καρκίνους:

Tου εγκεφάλου και των οστών, όταν συνδυάστηκε με πολύ συγκεκριμένες αλκαλικές διατροφές. 
Δείτε 17 Σημάδια ότι το Σώμα σας είναι Όξινο: Τρόποι Αλκαλοποιήσης
και Αλκαλικό νερό: Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Πώς να το προετοιμάσετε

Επίσης η ίδια θεραπεία χωρίς τις κατεχίνες καταπολεμά καρδιακά προβλήματα σε μελέτες που έκανε ο Dr Rath, με τον κορυφαίο μοριακό βιολόγο Linus pauling (2 βραβεία Νομπέλ – 48 διδακτορικά)

Α, και ξέχασα να σας πω, πως η Λυσίνη μεταβολίζει πολύ καλά και το λίπος!!!

Σκέψου έξυπνα – Σκέψου λογικά

Στράτος Μελίτης

Λυσίνη L-λυσίνη γενικά:

Η λυσίνη (L-lysine), είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ (δηλαδή δεν μπορεί να παραχθεί από το σώμα μας), εχει την ικανότητα να θεραπεύει τα συμπτώματα του έρπη.

Μεταβολίζεται στο σώμα και παράγει ακετυλο-συνένζυμο Α (ακετυλο-CoA).

Βελτιώνει τη συνολική υγεία του οργανισμού, προάγει τον υγιή σχηματισμό χόνδρου και ιστών, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, την καταπολέμηση ορισμένων ασθενειών, τη θεραπεία της ημικρανίας, της οστεοπόρωσης, του επιχείλιου έρπη, αυξάνει την οστική πυκνότητα.

Ευεργετικές Ιδιότητες L-λυσίνης:

Η L-λυσίνη παρέχει μια σειρά από πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα: μια τέτοια ουσία στην πραγματικότητα παίζει θεμελιώδη ρόλο στην παραγωγή αντισωμάτων που καταπολεμούν διάφορες ασθένειες.

Επίσης βοηθά στο σχηματισμό και την παραγωγή του κολλαγόνου: Η λυσίνη και η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη διατήρηση και το σχηματισμό του κολλαγόνου, ένα ουσιώδες στοιχείο στη δημιουργία των συνδετικών ιστών, όπως οστού, χόνδρου ή το δέρμα.
Δείτε και Κολλαγόνο: Γήρανση, Δέρμα, Οστά και Αρθρώσεις

Η λυσίνη είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση και την απορρόφηση του ασβεστίου, μίας ουσίας η οποία ενισχύει το σκελετικό σύστημα και σίγουρα συμβάλλει στην θεραπεία της οστεοπόρωσης, καθώς αποφεύγεται η υπερβολική αποβολή μέσω των ούρων.

Κατά συνέπεια, τα άτομα που πάσχουν από οστεοπόρωση, η οποία συνίσταται σε μείωση της οστικής μάζας που οφείλεται ακριβώς σε απώλεια του ασβεστίου, μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από μια σταθερή και σωστή χρήση της λυσίνης.
Δείτε και Οστεοπόρωση: αιτίες, συμπτώματα, πρόληψη και αντιμετώπιση

Κατάλληλες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η L-λυσίνη είναι ικανή να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα έλκη του ιού του έρπητα, ακριβώς επειδή μειώνει τη διάρκεια αυτής της εστίας και ταυτόχρονα τη δυνατότητα να επανεμφανιστεί.
Δείτε και Έρπης: Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό μπορεί να εμποδίσει το… ξύπνημά του

Η ουσία αυτή είναι επίσης χρήσιμη για εκείνους τους ασθενείς που αναρρώνουν από τραυματισμούς ή ιατρική επέμβαση, καθώς βοηθά στην οικοδόμηση των μυών και των πρωτεϊνών που μπορούν να διευκολύνουν την ανάκαμψη.

Τέλος, έχει τεκμηριωθεί ότι η L-λυσίνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη ημικρανιών και τη διατήρηση υγιών αιμοφόρων αγγείων.

Έλλειψη λυσίνης 

Μια ανεπάρκεια της L-λυσίνης είναι πολύ σπάνια, δεδομένου της μεγάλης ποσότητάς της που είναι διαθέσιμη σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες. Μπορεί όμως αυτό να συμβεί από καιρό σε καιρό, προκαλώντας διάφορα προβλήματα υγείας.

Ανάμεσα στα πιο κοινά συμπτώματα που προκαλούνται από την ανεπάρκειά της στον οργανισμό περιλαμβάνουν ναυτία, αναιμία, ένα αίσθημα γενικής κόπωσης, άγχος, δυσκολία στη σωματική ανάπτυξη και πέτρες στα νεφρά.
Δείτε και Πρωτεΐνες: Γιατί είναι απαραίτητες και ειδικά στην παιδική ηλικία

Οι άνθρωποι που τείνουν περισσότερο προς έλλειψη είναι εκείνοι που κάνουν μια διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνες. Τρόφιμα δηλαδή με άπαχο κρέας, όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα, τα ψάρια, αυγά ή ξηρούς καρπούς από: ουσίες που είναι πλούσια σε αμινοξέα.

Οπότε αν η διατροφή είναι ανεπαρκής, θα είναι επίσης σε σχέση με τη λυσίνη L-λυσίνη.

Μεταξύ εκείνων που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανεπάρκειας είναι χορτοφάγους και όσους ακολουθούν μια μακροβιοτική διατροφή, χωρίς τις παραπάνω τροφές.
Δείτε και 
 Πόσο επικίνδυνη είναι η χορτοφαγία για την υγεία

Η δοσολογία της λυσίνης:

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται επιπλέον συμπλήρωμα λυσίνη L-λυσίνη, αλλά παρ ‘όλα αυτά μπορεί να έχουν όσοι έχουν υψηλό κίνδυνο ανεπάρκειας, συμπεριλαμβανομένων χορτοφάγους, ηλικιωμένους ή τους αθλητές. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να καταναλώνουν μεταξύ 1,5 και 3 γραμμάρια ανά ημέρα.

 

Όσον αφορά ασθένειες, όπως, πληγές του έρπητα ή έλκη στο στόμα και την οστεοπόρωση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, αν έχετε πρόθεση να ξεκινήσετε λήψη λυσίνης.

Αυτός θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη σωστή δοσολογία, αφού αναλύσει προσεκτικά τις ιδιαίτερες φυσικές συνθήκες και την υγεία του καθενός, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Οι παρενέργειες και τις αντενδείξεις L-λυσίνη

Πιθανές παρενέργειες από υπερδοσολογία:

Οι παρενέργειες της λυσίνης L-λυσίνη είναι σχετικά ελάχιστες, εάν η ποσότητα που λαμβάνει κάποιος είναι στα επιπτρεπτά όρια.

Ανάμεσα στις αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει είναι: οίδημα του προσώπου, της γλώσσας και των χειλιών, δυσκολία στην αναπνοή και σοβαρή πονόλαιμο.

Μπορεί να ευαισθητοποιήσει όσους ήδη πάσχουν από καρδιαγγειακές διαταραχές που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Δεν συνιστάται σε έγκυες γυναίκες, κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ή εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος .

Και δεν ενδεικνύεται επίσης σε όσους πάσχουν από νόσο των νεφρών ή του ήπατος.

Η λυσίνη L-λυσίνη, δεν πρέπει να λαμβάνεται μαζί με αργινίνη, δεδομένου ότι ο τελευταίος μπορεί να ματαιώσει τα αποτελέσματα.

Σε περίπτωση εμφάνισης ενός ή περισσοτέρων από τα παρακάτω συμπτώματα, πρέπει να σταματήσετε αμέσως τη λήψη του προϊόντος και συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή αναζητήστε ιατρική περίθαλψη.

Σημείωση: Το γράμμα L πριν από το όνομα ενός αμινοξέος δείχνει ότι το αμινοξύ δεν είναι συνθετικό, αλλά προέρχεται από φυσικές πηγές.

«Τροφή»:

Βλέπετε λοιπόν γιατί έχω «φαγωθεί» να σας λέω και να σας ξανά λέω να ΠΕΤΆΞΕΤΕ εντελώς τα συνθετικά συμπληρώματα διατροφής, γιατί εκτός από άχρηστα, ενδέχεται να είναι και εντελώς βλαβερά: Άχρηστα τα συμπληρώματα βιταμινών! 

Αν είναι ποτέ ΔΥΝΑΤΌΝ  να κινδυνεύεις από όλα αυτά που αναφέρονται παραπάνω από ένα και μόνο συμπλήρωμα! Αφήστε που οποιαδήποτε ουσία ΔΕΝ είναι δυνατόν να λειτουργήσει ΜΟΝΗ της χρειάζονται και άλλες ώστε να γίνουν οι κατάλληλες συνέργειες που χρειάζεται ο οργανισμός!!

Αντί ενός τέτοιου ελεεινού συμπληρώματος λοιπόν, και εφόσον συντρέχει λόγος για να χρειάζεστε ενίσχυση, έχω να σας προτείνω ένα ΦΥΣΙΚΟ συμπλήρωμα που διαθέτει σε απόλυτη ΕΠΆΡΚΕΙΑ ΌΛΑ τα απαραίτητα (και ΌΛΑ τα μη απαραίτητα) αμινοξέα, ένα εκ των οποίον είναι και η L-υσίνη. 

Δείτε στην φωτογραφία τι εννοώ απόλυτη επάρκεια: 

Δείτε τα βασικά αμινοξέα, που χρειάζεται ο άνθρωπος με κόκκινο χρώμα και συγκρίνετε με το πράσινο που διαθέτουν τα A.F.A !!

Και κάτι ακόμη σημαντικό: ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΑΡΕΝΈΡΓΕΙΕΣ ακόμη και αν πάρετε παραπάνω από την προτεινόμενη δοσολογία!! 

Πρόκειται για τα ΑΓΡΙΑ γαλαζοπράσινα φύκια (A.F.A.) τα οποία περιέχουν: 

Τα διαθέτω ως πιστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής, ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας. 

Και εν τέλει ακόμη και αν δεν σας κάνει αυτό που σας προτείνω βρείτε κάτι άλλο αρκεί να είναι από ΦΥΣΙΚΗ πηγή και να ΑΝΑΓΡΆΦΕΤΑΙ στην ετικέτα του προϊόντος για να ξέρετε τι σας γίνετε.. 

Όσοι ενδιαφέρεστε να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, ΜΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΊΕΣ, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *