MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΚορυφαίοι μύθοι για την στοματική υγιεινή που δεν ισχύουν

Κορυφαίοι μύθοι για την στοματική υγιεινή που δεν ισχύουν

Κορυφαίοι μύθοι για την στοματική υγιεινή που δεν ισχύουν
Κορυφαίοι μύθοι για την στοματική υγιεινή που δεν ισχύουν

Κορυφαίοι μύθοι για την στοματική υγιεινή που δεν ισχύουν

Αλήθεια ή ψέμα; Το βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το χαμόγελό σας.
Λάθος; Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται οι ειδικοί, οι οποίοι καταρρίπτουν 12 αστικούς μύθους περί στοματικής υγιεινής, που κακώς πιστεύουμε.

Νο.1: Κάθε 6 μήνες πρέπει να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας.

Μύθος: Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επισκέψεις στον οδοντίατρο πρέπει να βασίζονται στις προσωπικές ανάγκες του κάθε ασθενή. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει, ότι η πλάκα και η πέτρα συσσωρεύονται σε μόλις 90 ημέρες, γεγονός που οδηγεί σε φλεγμονή και μόλυνση, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρο το σώμα.
Η σύνδεση κακής στοματικής υγιεινής με προβλήματα υγείας
και Δόντια: Συνδέονται με κάθε Όργανο μας και τις Ασθένειές του 

Έτσι, εάν θέλετε ένα πραγματικά υγιές χαμόγελο (και οργανισμό γενικότερα), 4 επισκέψεις στον οδοντίατρο κάθε χρόνο είναι μία καλή αρχή, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Νο.2: Το βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το χαμόγελό σας.

Μύθος: Όταν τρώτε, τα οξέα του φαγητού και του σάλιου αποδυναμώνουν το σμάλτο, το σκληρό δηλαδή προστατευτικό κάλυμμα των δοντιών. Άρα το βούρτσισμα αμέσως μετά το φαγητό μπορεί να οδηγήσει σε τριβή τους ή ακόμα και απώλεια της αδαμαντίνης, κάτι που μπορεί εύκολα να προκαλέσει επιπλέον ευαισθησία στη στοματική κοιλότητα.

Οι ειδικοί συνιστούν να περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας (μετά το φαγητό) ή να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό, πριν το βούρτσισμα, προκειμένου να περιορίσετε ενδεχόμενη ζημιά. 

Για περισσότερα Βουρτσίζεις τα δόντια σου αμέσως μετά το φαγητό; Κακώς… 

Νο. 3: Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι καλύτερη από την κανονική.

Αλήθεια: Οι μελέτες δείχνουν ότι η υψηλής ποιότητας ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες με μαλακές τρίχες είναι πιο αποδοτικές στον καθαρισμό των δοντιών από τις απλές, συμβατικές οδοντόβουρτσες.

Νο. 4: Εάν δεν πονάτε, δε χρειάζεται να πάτε στον οδοντίατρο.

Μύθος: Πολλά οδοντικά προβλήματα δεν προκαλούν πόνο, μέχρι τη στιγμή που θα έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά, ως τη ρίζα του δοντιού, για παράδειγμα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, η ουλίτιδα δεν προκαλεί σε όλους τους ανθρώπους πόνο. Με απλά λόγια, μόνο ο οδοντίατρός σας μπορεί να ανακαλύψει όλα τα φανερά ή «κρυφά» προβλήματα των δοντιών σας, πριν να είναι ήδη αργά.
Δείτε: Βότανα και ουλίτιδα!
Περιοδοντίτιδα & ουλίτιδα: Αντιμετώπιση με φυσικές μεθόδους 

Νο. 5: Οι οδοντόκρεμες λεύκανσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να λευκάνουν τα δόντια.

Μύθος: Ο καλύτερος τρόπος για να λευκάνουν τα δόντια σας και να διατηρηθούν λευκά είναι οι ειδικές θεραπείες λεύκανσης των οδοντιάτρων. Η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένες οδοντόκρεμες μπορεί να λευκάνουν τα δόντια, αλλά στην ουσία ούτε σημαντική διαφορά προκαλούν, ούτε αυτή διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με τους οδοντιάτρους, είναι να χρησιμοποιείτε κανονική οδοντόκρεμα με φθόριο για να διατηρήσετε τα δόντια σας υγιή και καθαρά.
“Τροφή-Φάρμακο”: Ναι, μία “κανονική” οδοντόκρεμα: Με τι, δηλητήρια, πλένουμε τα δόντια μας;
Καλλίτερα μία “όχι και τόσο κανονική”, που την έχω φτιάξει με τα χεράκια μου: Σπιτική οδοντόκρεμα, χωρίς τα δηλητήρια του εμπορίου!!

Νο. 6: Το στοματικό διάλυμα χαρίζει φρέσκια αναπνοή.

Μύθος: Τα περισσότερα στοματικά διαλύματα στην ουσία, καλύπτουν την κακή αναπνοή, αλλά δεν θεραπεύουν την υποκείμενη αιτία της κακοσμίας. Η κακή αναπνοή μπορεί να προκληθεί από τα βακτηρίδια, που βρίσκονται στο στόμα ή τις κοιλότητες, από ορισμένες ασθένεια των ούλων ή ενδεχομένως να είναι αποτέλεσμα μίας άλλης ιατρικής πάθησης.
Ωστόσο, αν επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα, προτιμήστε ένα χωρίς οινόπνευμα, καθώς αυτό στεγνώνει το στόμα σας, επιδεινώνοντας την κατάσταση.
“Τροφή-Φάρμακο”: Η οδοντίατρός μου, αλλά και άλλοι επαγγελματίες που έχω μιλήσει, ρητά και κατηγορηματικά συστήνουν τα στοματικά διαλύματα, να τα χρησιμοποιούμε αποκλειστικά και μόνο όταν υπάρχει λόγος και μας έχει το έχει προτείνει ειδικός. Η προληπτική χρήση τους δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που, θεωρητικά λύνει εφόσον βλέπουμε πως δεν αποτελούν λύση για την κακοσμία..

– Τα διαλύματα κατά της κακοσμίας, μπορεί

• Να αλλοιώσουν την αίσθηση της γεύσης.
• Να προκαλέσουν επιφανειακά «σκασίματα» του βλεννογόνου του στόματος.
• Να οδηγήσουν σε αλλεργικές αντιδράσεις (ερεθισμό του βλεννογόνου του στόματος έως και μικρές πληγές) εξαιτίας των αρωματικών ουσιών (μέντα, κανέλα) που περιέχουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να διακόπτεται αμέσως η χρήση τους.
– Για τα διαλύματα με αλκοόλη πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Australian Dental Journal» μια μελέτη με 3.210 ανθρώπους, που έδειξε ότι η αλκοόλη των στοματικών διαλυμάτων αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος.
– Ενώ για τα αντιμικροβιακά: Η χρήση τους δεν συνιστάται να ξεπερνά το διάστημα των 3 εβδομάδων, ώστε να αποφεύγονται τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες. Η χρόνια χρήση τους συμβάλλει στη δημιουργία ανθεκτικών μικροβίων στο στόμα και διαταράσσουν τη φυσιολογική μικροβιακή ισορροπία του στόματος.
Δείτε κάποιες συνταγές για φυσικά διαλύματα, τα οποία και πάλι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αλόγιστα: Στοματικό διάλυμα με δυόσμο!
Φτιάξε στοματικό διάλυμα με βότανα! 

Ενώ: Οι 10 βασικότεροι λόγοι δυσοσμίας του στόματος-Αντιμετώπιση 

Νο. 7: Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη είναι ένας καλός τρόπος για να καθαρίσετε τα δόντια σας, αν δε μπορείτε να τα βουρτσίζετε.

Αλήθεια: Η τσίχλα αυξάνει την παραγωγή και τη ροή του σάλιου και αφαιρεί τα σωματίδια των τροφίμων, που μπορεί να έχουν παγιδευτεί ανάμεσα στα δόντια.
Δείτε: Σάλιο, το θαυματουργό υγρό του σώματος!

Νο. 8: Η χρήση οδοντικού νήματος είναι εξίσου σημαντική με το βούρτσισμα.

Αλήθεια: Η χρήση οδοντικού νήματος απομακρύνει σχεδόν το ½ των βακτηρίων και σωματιδίων των τροφών, που βρίσκονται στο στόμα σας μετά το φαγητό. Με απλά λόγια, το οδοντικό νήμα επιβάλλεται, γιατί στην ουσία ολοκληρώνει το βούρτσισμα. 

Νο. 9: Για την πρόληψη της τερηδόνας, θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για τουλάχιστον για 2 λεπτά.

Αλήθεια: Δύο λεπτά, δύο φορές την ημέρα είναι ο ιδανικός χρόνος για να προστατεύσετε τα δόντια σας από την τερηδόνα. Και στην περίπτωση μάλιστα, που δε χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, διπλασιάζετε τον κίνδυνο να παρουσιάσετε «σημεία», όπου τα επιβλαβή βακτήρια μπορούν να εγκατασταθούν στη στοματική κοιλότητα, προκαλώντας τερηδόνα και ουλίτιδα.

Νο. 10: Αν δεν τρώτε γλυκά συχνά, δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας συχνά.

Μύθος: Η αφαίρεση ων βακτηρίων από το στόμα σας είναι σημαντική κίνηση, ανεξάρτητα από το τι τρώτε, καθώς πολλά είναι τα τρόφιμα που περιέχουν σάκχαρα, χωρίς να είναι απαραίτητα γλυκά.

Στις πιο επίφοβες τροφές εντάσσονται εκείνες που «κολλούν» στα δόντια, όπως είναι οι σταφίδες, τα μικρά, στρογγυλά φρούτα και όσα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα, όπως είναι τα εσπεριδοειδή, για παράδειγμα.

Νο. 11: Οι οδοντόβουρτσες με σκληρές τρίχες είναι καλύτερες από εκείνες με τις μαλακές.

Μύθος: Οι οδοντόβουρτσες με μαλακές τρίχες είναι καλύτερες από εκείνες με τις σκληρές ή μεσαίες (τρίχες), καθώς οι δεύτερες ενδεχομένως να βλάψουν τα ούλα σας χωρίς να το αντιληφθείτε. Μάλιστα, οι ειδικοί αναφέρουν, ότι η παρατεταμένη χρήση μίας σκληρής οδοντόβουρτσας μπορεί να προκαλέσει ακόμα και υποχώρηση των ούλων.

Νο. 12: Η κατανάλωση καφέ και άλλων σκούρων ροφημάτων με καλαμάκι, μειώνει το χρωματισμό των δοντιών.

Αλήθεια: Όντως, όταν καταναλώνετε σκουρόχρωμα ροφήματα, όπως ο καφές, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε καλαμάκι, καθώς μπορεί να μειώσει τους χρωματισμούς των δοντιών.

Πηγή: www.clickatlife.gr  Κορυφαίοι μύθοι για την στοματική υγιεινή που δεν ισχύουν

~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Για όλα τα θέματα της στοματικής υγιεινής σας, μπορείτε να προσθέσετε στην ζωή σας την ΜΑΣΤΙΧΑ της Χίου, με απίθανα και εκπληκτικά αποτελέσματα σε ολόκληρο το στόμα και την υγιεινή του

Συγκεκριμένα, έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ευεργετική δράση της Μαστίχας και η συμβολή της στη στοματική υγιεινή, η σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση της, και το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό. 

Επίσης έχει αποδειχθεί πως η προσθήκη ΦΥΣΙΚΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ σε οδοντόκρεμες, διαλύματα πλύσης και αποσμητικά στόματος οδηγεί στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των ιστών μεταξύ των δοντιών και των ούλων, δρώντας έτσι ενάντια στο σχηματισμό πλάκας και άλλων περιοδοντικών παθήσεων.

Για ορισμένες ασθένειες (ουλίτιδα-περιοδοντίτιδα), θα θα είναι χρήσιμο να την συνδυάσουμε με ΠΡΟΠΟΛΗ ή και με συγκεκριμένο ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ. (Δεν αφορά απλή κατάποση των μαστίχα-πρόπολη, χρειάζεται συγκεκριμένη διαδικασία)

Διατίθενται από την ιστοσελίδα μας,

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ !

Προσοχή! Βουρτσίζεις τα δόντια σου αμέσως μετά το φαγητό; Κακώς… 

Διαβάστε ακόμη: Στοματική υγιεινή: Αφαιρέστε πλάκα και πέτρα δοντιών με φυσικό τρόπο 

Πώς μια Φλεγμονή από τα Δόντια μπορεί να Επεκταθεί στο Υπόλοιπο Σώμα; 

Γιατί χαλάνε τα δόντια μας και τι μπορούμε να κάνουμε 

Η σύνδεση κακής στοματικής υγιεινής με προβλήματα υγείας 

Στοματική υγεία-Καταλυτική επιρροή στον οργανισμό: Πως συσχετίζεται με τον καρκίνο 

Η κακή στοματική υγιεινή σχετίζεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο  

Η καλή στοματική υγιεινή εμπόδιο στην πορεία του κοροναϊού 

Μαστίχα Χίου: Τα οφέλη στην στοματική υγιεινή-Δόντια και ούλα 

Οδοντιατρικά προβλήματα-Στοματική υγεία και η πανίσχυρη επίδραση της πρόπολης

Μήπως έχεις περιοδοντίτιδα; Δες τα σημάδια 

Να δίνετε μεγάλη προσοχή στα θέματα με τα δόντια σας, διότι είναι πολύ πιθανό να σας ειδοποιούν και για κάποια άλλη δυσλειτουργία στον οργανισμό σας: H εικόνα των δοντιών μας μπορεί να χαρακτηρίζει μέχρι και την κατάσταση της καρδιάς.
Στοματική υγιεινή και συνολική υγεία.
1.000 αρρώστιες μπορεί να εμφανιστούν στο στόμα. 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια