MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήCovid-19/SARS-CoV-2/coronaΚοροναϊός: Βαδίζουμε «στα τυφλά»~Το ρίσκο παραμένει «θανάσιμα» μεγάλο

Κοροναϊός: Βαδίζουμε «στα τυφλά»~Το ρίσκο παραμένει «θανάσιμα» μεγάλο

Κοροναϊός: Βαδίζουμε «στα τυφλά»~Το ρίσκο παραμένει «θανάσιμα» μεγάλο
Image by Gerd Altmann from Pixabay Κοροναϊός: Βαδίζουμε «στα τυφλά»~Το ρίσκο παραμένει «θανάσιμα» μεγάλο

Κοροναϊός: Βαδίζουμε «στα τυφλά»~Το ρίσκο παραμένει «θανάσιμα» μεγάλο

Αλέξανδρος Ζέρβας

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσίαζε μια ειδυλλιακή κατάσταση αναφορικά με το σύστημα υγείας της χώρας, η σκληρή πραγματικότητα στέλνει άλλα μηνύματα ενώπιον της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Κι αυτή η (σκληρή) πραγματικότητα αναφέρει ότι εκτός από τις σοβαρές «τρύπες» που έχουν να αντιμετωπίσουν νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές όλης της χώρας, στην ουσία εξακολουθούμε να βαδίζουμε «στα τυφλά» αναφορικά με τη διάδοση του φονικού ιού.

Το πρόβλημα άλλωστε σε σχέση με την αδυναμία διενέργειας μαζικών τεστ στη χώρα μας είναι «ομολογημένο» από τα πλέον αρμόδια χείλη, όπως αυτά του Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι διαπιστώνουν τεράστιες ελλείψεις στον εν λόγω τομέα.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που επιστήμονες (εντός και εκτός της χώρας) κάνουν δραματικές εκκλήσεις σε όλους τους τόνους να γίνονται μαζικοί έλεγχοι κατά το μοντέλο της Νότιας Κορέας, με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες να δείχνουν διατεθειμένες να το υιοθετήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε επισήμως την πρόθεσή της να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των διενεργούμενων τεστ διάγνωσης του νέου κορονοϊού μέχρι και σε 15 χιλιάδες την ημέρα.

Στον αντίποδα, στην Ελλάδα τα διενεργούμενα τεστ συνεχίζουν

-με ευθύνη του ΕΟΔΥ και της ελληνικής κυβέρνησης- να γίνονται με το «σταγονόμετρο» και αφορούν μόνο τις «πολύ σοβαρές περιπτώσεις», όπως επισημαίνουν κατ’ επανάληψη διάφοροι ιθύνοντες.

Αυτό μετατρέπει πιθανότατα εκατοντάδες (ή ακόμη και χιλιάδες) λιγότερο βαριές περιπτώσεις φορέων του ιού ή (ακόμη χειρότερα) τους λεγόμενους «ασυμπτωματικούς» φορείς σε κινητές μονάδες διάδοσής του.

Και μπορεί οι κυβερνώντες να θεωρούν ότι με την επιβολή μερικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τον συγκεκριμένο κίνδυνο, στην πραγματικότητα όμως το ρίσκο παραμένει «θανάσιμα» μεγάλο.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα αρκετοί, ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιοι θάνατοι να καταγραφούν ως «περίπτωσεις πνευμονίας ή άλλων αιτιών» ή να ανιχνευτούν μετά τον θάνατο του/της ασθενούς, όπως συνέβη στην περίπτωση της άτυχης 41χρονης στην Καστοριά.

Πνευμονία: 20 τρόποι να στηρίξουμε τον οργανισμό 

Ανιχνεύοντας τους λόγους που έχουμε οδηγηθεί σε αυτό το σημείο, φτάνουμε στο γνωστό ζήτημα της έλλειψης αντιδραστηρίων (ή αλλιώς κιτ), τα οποία είναι απαραίτητα για τη διενέργεια του τεστ. Η είδηση «έσκασε» πριν από μια περίπου εβδομάδα, με την κυβέρνηση να βρίσκει «λύση» στη συνεργασία με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, προκειμένου να αποστέλλονται και εκεί δείγματα (με το «αζημίωτο» βέβαια).

Ακόμη κι έτσι όμως το πρόβλημα δε λύθηκε, καθώς η δυστοκία αναφορικά με τη διενέργεια τεστ παραμένει εμφανής «δια γυμνού οφθαλμού».

Το ακόμη χειρότερο έχει να κάνει με το γεγονός ότι κανείς ούτε στον ΕΟΔΥ ούτε στην κυβέρνηση δε φαίνεται να έχει κάποιο πλάνο για να αλλάξει η εν λόγω κατάσταση, καθώς ακόμη και οι δεσμεύσεις για δειγματοληπτικό έλεγχο από 500 συνεργεία παραμένουν «στα χαρτιά».

«Δεν υπάρχει πραγματική εικόνα σχετικά με την έλλειψη αντιδραστηρίων»

Στην πραγματικότητα ένα μεγάλο βάρος των προσπαθειών αναφορικά με τον εντοπισμό των κατάλληλων αντιδραστηρίων (όπως και όλων των απαραίτητων υλικών) είχε πέσει εξ αρχής στις πλάτες μόλις 38 εργαζομένων του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

Πρόκειται -ειρήσθω εν παρόδω- για έναν Οργανισμό, στον οποίο οι μνημονιακές κυβερνήσεις είχαν επιχειρήσει να βάλουν λουκέτο, αφού θεωρήθηκε «περιττός» και το προσωπικό του πλεονάζον.

Όπως επισημαίνουν μιλώντας στο tvxs.gr άνθρωποι που παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία, η όλη προσπάθεια έγινε χωρίς να υπάρχει καμιά ουσιαστική κατεύθυνση εκ μέρους της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι τα «καμπανάκια» από την Κίνα χτυπούσαν εδώ και αρκετό καιρό.

«Υπήρχε ένα παγκόσμια χρηματιστήριο σε σχέση με τον υλικοτεχνικό νοσοκομειακό εξοπλισμό ενώπιον της εξάπλωσης του κοροναϊού, με τις τιμές να χτυπάνε συνεχώς limit up.

Μιλάμε για τεράστια αισχροκέρδεια» σημειώνουν, ενώ αναφερόμενοι στα κιτ επισημαίνουν:

«Στην αγορά υπήρχαν εταιρείες που μπορούσαν να προμηθεύσουν με αντιδραστήρια αλλά με κόστος τεράστιο. Από την άλλη, αντιδραστήρια σε πιο οικονομικές τιμές κατασκευάζονταν και στην Ινδία, τα οποία όμως δεν ήταν πιστοποιημένα, δεν είχαν τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Παράλληλα, δείξανε ενδιαφέρον και διάφοροι επιχειρηματίες από τον χώρο του φαρμάκου, χωρίς όμως ούτε αυτοί να τηρούνε τις προδιαγραφές. Για μεγάλο διάστημα δεν υπήρχε εικόνα αναφορικά με την προμήθεια που έπρεπε να γίνει. Κανείς επιδημιολόγος ή άλλος ερευνητής εκ μέρους του κράτους να ενημερώσει αναφορικά με τα ιδιαίτερα στοιχεία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που προκρίθηκε τελικά είναι γαλλική, αλλά φαίνεται πως το απόθεμά της ήταν ούτως ή άλλως σχετικά περιορισμένο. «Δεν μπορεί να προμηθεύσει τη χώρα μας ούτε με ένα εκατομμύριο, ούτε καν με 50 χιλιάδες αντιδραστήρια» επισημαίνουν στο tvxs.gr οι ίδιες πηγές.

Επιπλέον, ένα ακόμη πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάποια αντιδραστήρια βγήκανε «άχρηστα» λόγω του χρόνου διεξαγωγής της εξέτασης.

Με άλλα λόγια, με δεδομένο το μεγάλο διάστημα επώασης του ιού, υπήρχαν περιπτώσεις ασθενών, οι οποίοι βρέθηκαν αρνητικοί αρχικά στον ιό, για να διαπιστωθεί μετά από λίγες μέρες ότι ήταν τελικά φορείς. Το συγκεκριμένο πρόβλημα φαίνεται πως προέκυψε σε αρκετές περιπτώσεις, μειώνοντας ακόμη παραπάνω το κρίσιμο απόθεμα στα εργαστήρια της χώρας.

Τη δεδομένη στιγμή πάντως -κι αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό- δεν υπάρχει, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, καμιά εικόνα σχετικά με τις ελλείψεις σε αντιδραστήρια, καθώς ο ΕΟΔΥ έχει να στείλει εδώ κι αρκετές μέρες τα σχετικά στοιχεία στον ΙΦΕΤ, εντείνοντας την ανησυχία ότι θα συνεχίζουμε να βαδίζουμε «στα τυφλά» αναφορικά με τη διάδοση του κοροναϊού στη χώρα μας.

Πηγή άρθρου: tvxs.gr
Κοροναϊός: Βαδίζουμε «στα τυφλά»~Το ρίσκο παραμένει «θανάσιμα» μεγάλο

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Στην Ελλάδα ξέρουμε που βρισκόμαστε από υποδομές, οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μην φοβόμαστε και να φροντίσουμε για την προστασία μας βοηθώντας τον οργανισμό μας να ανταπεξέλθει!

Αν το ανοσοποιητικό σου δουλεύει καλά, η άμυνά σου απέναντι και σ’ αυτόν τον ιό θα είναι ισχυρή. Να ξέρεις πως είσαι σχεδιασμένος να είσαι μια μηχανή υγείας, που έχει τα κουμπιά της. Το να πλένεις και να απολυμαίνεις τα χέρια και οτιδήποτε ακουμπάς σου είναι απαραίτητο, αλλά είναι η μισή δουλειά. Η άλλη μισή είναι το πώς πατάς τα κουμπιά του ανοσοποιητικού σου.

Το πως το ενδυναμώνεις δεν είναι θέμα μόνο καθαρής τροφής και βιταμινών αλλά και χαράς, αγκαλιάς, κεφιού σε ό, τι εξωτερικά από σένα σε απομακρύνει από αυτά.

Στα πλαίσια της πρόληψης, ας δώσουμε στο σώμα μας την δυνατότητα να αντιμετωπίσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΕΙΛΕΊ. Ας ΕΝΙΣΧΎΣΟΥΜΕ το ανοσοποιητικό μας. Στην παρούσα φάση και μαζί με τις οδηγίες των ειδικών, το ανοσοποιητικό εάν είναι γερό είναι η καλλίτερη ασπίδα που έχουμε για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Γιατί ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα 

Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής τόσο σε νέες αντίξοες συνθήκες όσο και στη δυνατότητα καταπολέμησης νέων νοσογόνων παραγόντων που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Έχει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται και να αυτοδιορθώνεται, ώστε να είναι πάντα αποτελεσματικό και ανανεωμένο. Για να το χρησιμοποιήσουμε όμως ΠΡΈΠΕΙ να είναι ΙΣΧΥΡΌ!

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλα: Πρωτόγαλα, Bio Colostrum: Η Απαραίτητη Τροφή Ζωής & Ανοσοποιητικού

Επίσης με την ταυτόχρονη λήψη φυκιών A.F.A, θα καλύψουμε ΌΛΕΣ τις ανάγκες μας σε θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες, μέταλλα/ιχνοστοιχεία (όπως σελήνιο-ψευδάργυρος), τα οποία είναι απαραίτητα για να αντεπεξέλθει ο οργανισμός μας στην καθημερινότητα: Ποια υπερτροφή, θρέφει, αποτοξινώνει, ενισχύει εγκεφαλική λειτουργία, ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα

Χρήσιμα ως συμπληρώματα διατροφής μπορεί να φανούν, επίσης, η πρόπολη και/ή το σκόρδο!

Πρόπολη:

Το φυσικό αντιβιοτικό της μέλισσας. Η δράση της είναι αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδης. Μας προσφέρει αντιβιοτική προστασία και έχει αντιγριπική δράση.

Σκόρδο

Οι σύγχρονες τάσεις θεωρούν το σκόρδο εξίσου τρόφιμο όσο και φάρμακο. Σκοτώνει ιούς βακτήρια μύκητες και εντερικά παράσιτα. Το σκόρδο επίσης προστατεύει τους πνεύμονες από διάφορα νοσήματα

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, σκόρδο, πρόπολη ή/και τα φύκια A.F.A μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Κοροναϊός: Γιατί Προκαλεί Βαριά Νόσο σε Συγκεκριμένες Πληθυσμιακές Ομάδες;  

Διατροφή-Ασπίδα κατά των ιώσεων και του Κοροναϊού 

Καθηγητής Λοιμωξιολογίας~Πότε θα υποχωρήσει ο κοροναϊός από την Ελλάδα

Κοροναϊός: 10 λόγοι να μην φοβάσαι τόσο πολύ 

Μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό~Συμβουλές Έλληνα καθηγητή του ΜΙΤ  

Κοροναϊός: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις 

Νέος κοροναϊός: Πως προήλθε, πως μεταδίδεται, συμπτώματα, επικινδυνότητα

Ron Paul Institute: Να είστε δύσπιστοι με τις κυβερνήσεις, ο Covid 19 διευκολύνει τα σχέδια τους 

Προβληματίζει Αντιπρύτανης του ΑΠΘ: «Ο κορωναϊός είναι κατασκευασμένος-Έχει βρεθεί το εμβόλιο»-Βίντεο 

Οι ιογενείς επιδημίες και το τέλος της ιδέας του ελεύθερου ανθρώπου 

Τί μπορεί να κρύβεται πίσω από την εξάπλωση του κοροναϊού; 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια