MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΑνθυγιεινάΚινέζικα προϊόντα ΚΑΙ τρόφιμα: Κρύβουν Σοβαρούς Κινδύνους

Κινέζικα προϊόντα ΚΑΙ τρόφιμα: Κρύβουν Σοβαρούς Κινδύνους

Κινέζικα προϊόντα ΚΑΙ τρόφιμα: Κρύβουν Σοβαρούς Κινδύνους

Κινέζικα προϊόντα ΚΑΙ τρόφιμα: Κρύβουν Σοβαρούς Κινδύνους

Τρόφιμα και ρούχα περιέχουν νευροτοξικές καρκινογόνες ουσίες! Μπορεί οι τιμές τους να είναι ελκυστικές για τον καταναλωτή που αναζητεί φθηνά καθημερινά προϊόντα, ωστόσο το τίμημα ίσως να είναι πολύ ακριβό, αφού ρισκάρει την υγεία του, όπως και την υγεία των παιδιών του. Κινέζικα προϊόντα ΚΑΙ τρόφιμα: Κρύβουν Σοβαρούς Κινδύνους

Εξαιρετικά επικίνδυνα τα κινέζικα προϊόντα!

Πάνω από 2000 προϊόντα σε όλη την ΕΕ, χτύπησαν το συναγερμό της Κομισιόν, RAPEX μόνο το 2015 για επικινδυνότητα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Όλα προέρχονται από εισαγωγές εκτός ΕΕ κυρίως από την Κίνα με το 62% των κοινοποιηθέντων επικίνδυνων προϊόντων προέρχονται από τη χώρα αυτή.

To RAPEX (σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για επικίνδυνα προϊόντα εκτός τροφίμων), που υπάρχει από το 2006, έλαβε 2072 προειδοποιήσεις και ακολούθησαν 2745 “επακόλουθες ενέργειες”. Όταν ένα κράτος μέλος ενεργοποιεί μια προειδοποίηση στο σύστημα, οι άλλες χώρες μπορούν να εντοπίσουν το προϊόν στην αγορά τους και να αντιδράσουν σε αυτή την αρχική προειδοποίηση. Όλα τα στοιχειά αφορούν τις κανονικές εισαγωγές προϊόντων εκτός ΕΕ.

Μέχρι σήμερα, η Κίνα έδωσε συνέχεια σε 11.540 κοινοποιήσεις και κατόρθωσε να λάβει διορθωτικά μέτρα σε 3.748 περιπτώσεις. Σε πολλές περιπτώσεις, ο εντοπισμός της πηγής του προϊόντος εξακολουθεί να είναι δύσκολος.

Την ίδια ώρα άνω του 65% των Ευρωπαίων αγοράζουν προϊόντα στο διαδίκτυο, ενώ, ο αριθμός των καταναλωτών που ψωνίζουν στο διαδίκτυο αυξήθηκε στο χρονικό διάστημα 2006-2015 κατά 27%. Προς το παρόν αυτά τα προϊόντα δεν ελέγχονται και είναι εκτός συστήματος, αφού δεν αποτελούν κανονικές εισαγωγές, όμως η Κομισιόν δεσμεύεται να βρει ένα τρόπο να τα εντάξει και αυτά στο σύστημα κοινοποιήσεων στο μέλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχειά του 2015

τα προϊόντα που εγκυμονούν κινδύνους, εκτός των τροφίμων, είναι τα παιχνίδια (27%) και τα είδη ένδυσης, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα είδη μόδας (17%) με συχνότερα κοινοποιηθέντες κίνδυνούς (25% του συνόλου των κοινοποιήσεων) ήταν τους χημικούς κινδύνους, με δεύτερο τον κίνδυνο τραυματισμών (22%), ο οποίος ήταν στην κορυφή του καταλόγου στην προηγούμενη έκθεση. 

Οι συνηθέστεροι χημικοί κίνδυνοι που κοινοποιήθηκαν το 2015 αφορούσαν προϊόντα όπως τα ψεύτικα κοσμήματα, με επιβλαβή βαρέα μέταλλα όπως το νικέλιο και ο μόλυβδος, και τα παιχνίδια που περιέχουν φθαλικούς εστέρες (μαλακτικά του πλαστικού τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας).

Κοντέινερ, θάλαμοι τοξικών αερίων και καρκινογόνων ουσιών

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υγειονομική βόμβα που κρύβεται στα λιμάνια της χώρας μας κρούουν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, καθώς όπως υποστηρίζουν, τα γεμάτα προϊόντα κοντέινερ που φθάνουν από την Κίνα και γενικότερα την Ασία είναι «θάλαμοι τοξικών αερίων και καρκινογόνων ουσιών»…

Σύμφωνα με μελέτη Γερμανών ερευνητών που αποκάλυψε η εφημερίδα «LeMonde», ένα στα πέντε κοντέινερ που φθάνει στα λιμάνια της Ευρώπης περιέχει επικίνδυνα, καρκινογόνα ή νευροτοξικά αέρια, άκρως επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών, αλλά και των υπαλλήλων που εργάζονται στα λιμάνια και τα τελωνεία.

Τα στοιχεία της έρευνας,

όπως ήταν φυσικό, προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία στη χώρα μας, η οποία αποτελεί «είσοδο» πολλών εμπορευμάτων που κατευθύνονται προς την Ευρώπη. Καθημερινά στα ελληνικά λιμάνια καταφθάνουν εκατοντάδες χιλιάδες κοντέινερ, κυρίως από την Κίνα, τα οποία περιέχουν τρόφιμα, ρούχα, έπιπλα, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Τα εμπορεύματα αυτά διοχετεύονται τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διακεκριμένος χημικός και πρώην διευθυντής του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός: «Πρόκειται για ένα φαινόμενο τεράστιων διαστάσεων. Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας μας περισσότεροι, συστηματικότεροι και αποτελεσματικότεροι έλεγχοι για τα τρόφιμα ιδιαίτερα που προέρχονται από τη χώρα αυτή.

Αυτές οι τοξικές, άοσμες και άχρωμες ουσίες απειλούν

….πολλές κατηγορίες εργαζομένων, όπως μεταφορείς, τελωνειακούς, αλλά κυρίως όλους τους καταναλωτές που βάζουν στο πιάτο τους δηλητήριο», τόνισε και συνέχισε: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επανειλημμένα διαπιστωθεί ότι προϊόντα από την Κίνα περιέχουν τοξικές και απαγορευμένες ουσίες, άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Κυρίως, τα τρόφιμα και τα ρούχα, αλλά και πολλά ακόμη άλλα.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα σε ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία, αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες που έθεσαν σε κατάσταση συναγερμού τις αρμόδιες αρχές.

  • Πριν λίγο καιρό στις ΗΠΑ δώδεκα οικόσιτα ζώα πέθαναν έπειτα από την κατανάλωση κινεζικών ζωοτροφών που περιείχαν την τοξική ουσία μελαμίνη.
  • Στην Ιαπωνία κατεψυγμένο σπανάκι βρέθηκε να περιέχει το απαγορευμένο φυτοφάρμακο χλωροπυρίφος.
  • Επίσης, στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την εισαγωγή ψαριών, κυρίως ξιφία, διότι ήταν επιβαρυμένα με απαγορευμένα αντιβιοτικά.
  • Ακόμη σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορεύσει την εισαγωγή κινεζικού μελιού, διότι περιείχε το απαγορευμένο αντιβιοτικό χλωραμφενικόλη».

Σε όλα αυτά, όπως σημείωσε ο κ. Κατσαρός,

έρχονται να προστεθούν τον τελευταίο καιρό και τα κοντέινερ, τα οποία μεταφέρουν διάφορα προϊόντα και ιδιαίτερα τρόφιμα. «Τα κοντέινερ έχουν απολυμανθεί με μη εγκεκριμένες μεθόδους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα υλικά της απολύμανσης, υπό μορφή αερίων, διαπερνούν τις συσκευασίες των προϊόντων και τα καθιστούν ακόμη περισσότερο επικίνδυνα.

Τα μετατρέπουν σε τοξικές βόμβες έτοιμες για κατανάλωση. Επίσης, προσοχή χρειάζεται και στα “τοξικά ρούχα”, που προκαλούν δερματίτιδες, αλλεργίες, εκζέματα, προβλήματα στο ορμονικό σύστημα έως και καρκίνο και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην ελληνική αγορά!
Λειτουργούν με ανάλογη δράση, Ξενοοιστρογόνα: Πρόσθετα τροφίμων δρουν σαν επικίνδυνες ορμόνες

Πιτζάμες, νυχτικά, παιδικά μπλουζάκια που έχουν διάφορες πλαστικές στάμπες, αλλά και χρωστικές ενώσεις, σε διάφορα σχέδια και μεγέθη, πωλούνται στα πανέρια των λαϊκών αγορών, αλλά και στα κινεζικά καταστήματα!»

Χαμηλές τιμές, ακριβό τίμημα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ρούχα-δηλητήριο περιέχουν στα σχέδιά τους δύο κατηγορίες τοξικών ουσιών: τις φθαλάτες και τις χρωστικές ουσίες. Οι φθαλάτες είναι μια χημική ουσία ιδιαίτερα βλαβερή για την υγεία των παιδιών, όπως είπε ο κ. Κατσαρός. «Πρόκειται για χημικές ουσίες που σύμφωνα με έρευνες, όταν έρχονται σε επαφή με το ιδρωμένο δέρμα, κυρίως των παιδιών, μακροπρόθεσμα προκαλούν πολλά προβλήματα υγείας, έως και καρκινογένεση».

Υπάλληλος δηλητηριάστηκε και έμεινε πέντε μέρες σε κώμα

Την έκταση του κινδύνου έφερε στο φως ομάδα Γερμανών ερευνητών του Πανεπιστημίου του Αμβούργου στο 18ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας στο Βερολίνο. Μετά την ανάλυση της ατμόσφαιρας σε διακόσια κοντέινερ που εκφορτώθηκαν στο λιμάνι του Αμβούργου και του Ρότερνταμ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 97% παρουσιάζει κατάλοιπα αερίων, ενώ στο 19% τα αέρια υπερβαίνουν τα όρια ασφαλείας.

Επιπρόσθετα, οι δύο ερευνητές επιβεβαίωσαν τη μόλυνση και των μεταφερόμενων προϊόντων.

Το 2010 στην Ολλανδία, κατά την παραλαβή ενός κοντέινερ από την Κίνα, δύο υπάλληλοι δηλητηριάστηκαν. Ο ένας έμεινε πέντε μέρες σε κώμα, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεύτερου επιδεινώθηκε, καθώς έχασε βάρος και αλλοιώθηκε η όσφρηση και η γεύση του. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 20% από το ένα εκατομμύριο κοντέινερ που φθάνουν κάθε εβδομάδα στην Ευρώπη μέσω πλοίων περιέχει εξαιρετικά επικίνδυνες καρκινογόνες και νευροτοξικές ουσίες.

Σημειώνεται ότι η παρουσία αυτών των τοξικών αερίων οφείλεται εν μέρει στη διαδικασία απολύμανσης, που μερικές φορές είναι υποχρεωτική, ώστε να αποφευχθεί μεταξύ άλλων η μούχλα και τα παράσιτα κατά τη μεταφορά, αλλά και στα αέρια που εκπέμπονται από τα ίδια τα προϊόντα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει από τον Μάρτιο του 2012 τη χρήση του βρομιούχου μεθυλίου, που θεωρείται πολύ επιβλαβές.

10 Τοξικές Τροφές από την Κίνα που θα ΠΡΕΠΕΙ να Αποφεύγουμε

Είναι πλέον γνωστό πως μεγάλο ποσοστό από το φαγητό που καταναλώνουμε καθημερινά εισάγεται από την Κίνα. Αλλά γιατί να εισάγουμε από την Κίνα όταν μπορούμε να καλλιεργούμε τα δικά μας;

Έχει να κάνει με το κόστος Μπορεί όμως τα φαγητά από την Κίνα να είναι πιο φτηνά, αλλά από την άλλη είναι και πολύ πιο επικίνδυνα. “Η φθήνια τρώει τον παρά, λέει ο θυμόσοφος λαός, που ξάρει κάτι παραπάνω!

Παρακάτω είναι μία λίστα με 10 προϊόντα από την Κίνα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε!

1. Ψάρι Τιλάπια

Τα ψάρια είναι στη βάση της τροφικής πυραμίδας και τρώνε σχεδόν τα πάντα. Με τη μόλυνση που υπάρχει στη Κίνα, η κατανάλωση τέτοιου ψαριού είναι επικίνδυνη. Υπάρχει επίσης μια μελέτη που υποστηρίζει ότι το ψάρι τιλάπια είναι λιγότερο υγιεινό ακόμα και από το μπέικον.
Μολυσμένα ψάρια στο πιάτο μας. Τι να κάνουμε

2. Μπακαλιάρος

Επίσης, υπάρχει θέμα με τη μόλυνση των υδάτων και τη διατροφή των ψαριών. Υπάρχουν μερικοί περιορισμοί στη Κίνα για αυτού του είδους τις εξαγωγές.

3. Χυμός μήλου

Η Κίνα είναι γνωστή ότι χρησιμοποιεί επικίνδυνα εντομοκτόνα στις καλλιέργειές της. Αρκετές φορές γίνεται χρήση εντομοκτόνων που έχουν απαγορευτεί από την κυβέρνησή τους.

4. Επεξεργασμένα μανιτάρια

Όπως και με τα μήλα είναι άγνωστη η προέλευσή τους και οι συνθήκες καλλιέργειας. Προτιμήστε τοπικά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία καλλιέργειας δεν είναι ασφαλή και πρέπει να αποφεύγονται.
Σαφώς στην ΕΕ είναι καλλίτερα τα πράγματα, αλλά πόσο; Απαγορεύουν Επικίνδυνα Φυτοφάρμακα, ΑΦΟΥ τα Καταναλώσουμε. Τι να κάνουμε 

5. Κινέζικα σκόρδα

Ένα μεγάλο ποσοστό των σκόρδων που τρώμε προέρχεται από την Κίνα. Όπως και στα άλλα λαχανικά, τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται δεν είναι ασφαλή και πρέπει να τα αποφεύγουμε.
Αν είναι δυνατόν να τρώμε στην Ελλάδα εισαγόμενα σκόρδα!!! Κι όμως, τα τρώμε και ενίοτε είναι και παράνομα: ΝΑΙ, Υπάρχει λαθρεμπόριο σκόρδου 

6. Κοτόπουλο

Όπως και με το ψάρι, προκύπτουν ζητήματα μόλυνσης και διατροφής των πουλερικών. Η Κίνα συχνά έχει προβλήματα με τη γρίπη των πτηνών και άλλες ασθένειες τροφικής προέλευσης.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ: Τρώτε κοτόπουλα γεμάτα αυξητικούς παράγοντες και χημικά 

Κοτόπουλο, αλλά ΚΑΙ αυγά: Κινέζικα «αυγά» χημικώς παρασκευασμένα;

7. Πλαστικό ρύζι

Τεράστιες ποσότητες ψεύτικου ρυζιού παράγονται στη Κίνα, και πιστεύεται ότι παράγεται από πατάτες σε συνδυασμό με μια συνθετική ρητίνη. Ο στόχος; Το κέρδος, φυσικά. Το ρύζι παραμένει σκληρό μετά το βράσιμο. Η μακροχρόνια κατανάλωση αυτού του ρυζιού μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Απομίμηση ρυζιού από πλαστικό πωλείται σε όλο τον κόσμο
Ξεχωρίστε το φυσικό ρύζι από την απομίμηση που περιέχει πλαστικό

8. Μαύρο πιπέρι

Ένας πωλητής συνελήφθη επειδή πωλούσε πηλό για μαύρο πιπέρι. Αν και φαίνεται να είναι περισσότερο ένα τοπικό ζήτημα, πρέπει πάντα να είμαστε σε επιφυλακή ως προς την ποιότητα.

9. Βιομηχανικό αλάτι

Αλάτι που παράγεται για βιομηχανικό σκοπό καταλήγει στα τραπέζια μας. Οποιοδήποτε αλάτι προερχόμενο από τη Κίνα, μπορεί επίσης να περιέχει βιομηχανικό αλάτι.
Η κατανάλωση τέτοιου είδους αλατιού μπορεί να συμβάλλει στην υψηλή αρτηριακή πίεση του αίματος, και κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Ακόμη και το, της μοδούς, αλάτι Ιμαλαΐων, ενδέχεται να είναι νοθευμένο. Από την τιμή θα το καταλάβετε. Ένα καλό αλάτι είναι ακριβό, αλλά και πιο ασφαλές: Γιατί να Διαλέξεις Ελληνικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι 

10. Αρακάς

Ο ψεύτικος αρακάς φαίνεται πως ήταν αρκετά επικερδής, και μια παράνομη επιχείρηση παρήγαγε για 3 χρόνια, πριν γίνει κάποια έρευνα. Δημιουργούνται με αρακά μπιζελιού και φασόλια σόγιας, προστίθεται πράσινη βαφή και μεταδιθειώδες νάτριο (που χρησιμοποιείται ως λευκαντικό και συντηρητικό).

Αυτή η βαφή έχει απαγορευτεί για χρήση σε τρόφιμα, διότι μπορεί να είναι καρκινογόνα, καθώς μπορεί και να επηρεάσει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει το ασβέστιο.
Κινέζικα προϊόντα ΚΑΙ τρόφιμα: Κρύβουν Σοβαρούς Κινδύνους

Το μήνυμα φαίνεται να είναι ξεκάθαρο: Να τρώτε και να χρησιμοποιείτε οργανικά και ντόπια προϊόντα.

~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Ο καθένας που σέβεται την υγεία του και θέλει να ζει απαλλαγμένος από ασθένειες, καταλαβαίνει πόσο έντονη είναι η ανάγκη της συστηματικής αποτοξίνωσης, καθώς ο οργανισμός μας χρειάζεται οπωσδήποτε να καθαρίσει από όλα αυτά τα δηλητήρια που χρησιμοποιούσαμε τόσα χρόνια και ειδικά το συκώτι μας από όπου “περνάνε” όλα.

Σας προτείνω λοιπόν, αυτό που κάνω κι εγώ: Αποτοξινώνω συχνά τον οργανισμό μου, ΑΛΛΆ με ασφαλή μέσα, όπως τα ΦΥΚΙΑ A.F.A σε καθημερινή βάση, αρκετές φορές μες τον χρόνο ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ.

Και τα δύο, ως συμπληρώματα διατροφής (χρόνια δοκιμασμένα, ασφαλέστατα και καμία σχέση με τα συνθετικά, τα κινέζικα ή τα ακτινοβολημένα, που έρχονται από Αμερική) για ισχυρή δραστικότητα και αποτελεσματικότητα. Ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η αποτοξίνωση με τα φύκια A.F.A, έχει επιπλέον όφελος, το ότι ταυτόχρονα ενισχύει και την εντερική χλωρίδα μας!

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Εν τέλει τα φθηνά κινέζικα προϊόντα είναι ΠΑΝΆΚΡΙΒΑ, διότι η Ανθρώπινη Ζωή και η Φύση Έχουν Ανεκτίμητη Αξία…

Λένε πως «η φθήνια τρώει τον παρά». Τρώει όμως και το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υγεία των καταναλωτών, αλλά και των εργαζομένων, καταρρακώνει την αξιοπρέπειά τους, εκμεταλλεύεται την παιδική εργασία, καταστρέφει τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες… Το κόστος παραγωγής τους σε ανθρώπινους και περιβαλλοντικούς πόρους είναι τεράστιο.

Μήπως πρέπει επιτέλους, στις καταναλωτικές δημοκρατίες όπου ζούμε, να συνειδητοποιήσουμε ότι ψηφίζουμε με τα λεφτά μας;

Τι να πει περισσότερο κανείς; Στην πατρίδα του Διόνυσου ακόμη και αμπελόφυλλα εισάγουμε από Κίνα;; 

Κινέζικα «αυγά» χημικώς παρασκευασμένα; 

Έρευνα~Πώς η Ευρώπη πλημμυρίζεται με κινέζικο μέλι αμφιβόλου ποιότητας 

Στοιχεία από
agiovasilema.blogspot.gr
Credit: davidwolfe.com

fanpage.gr 
www.offsite.com
zenithmag.wordpress.com
Κινέζικα προϊόντα ΚΑΙ τρόφιμα: Κρύβουν Σοβαρούς Κινδύνους


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια