Κ. Συρίγος-Ογκολόγος: Αλλάζει η στρατηγική αντιμετώπισης του καρκίνου

k-syrigos-ogkologos-allazei-i-stratigiki-antimetopisis-tou-karkinou

Κ. Συρίγος-Ογκολόγος: Αλλάζει η στρατηγική αντιμετώπισης του καρκίνου

Ελπιδοφόρα μηνύματα έρχονται από τους επιστήμονες για την αντιμετώπιση κακοηθειών, όπως είναι το μελάνωμα και ο καρκίνος του πνεύμονα, που μέχρι πρότινος δεν είχαν θεραπείες.

Τελευταίως αναπτύχθηκαν νέα φάρμακα που έχουν στόχο την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς.

Οι πιο αισιόδοξοι από τους ογκολόγους είναι της άποψης ότι την επόμενη δεκαετία ο καρκίνος θα αποτελεί χρόνιο νόσημα.

«Το Βήμα» συνάντησε τον διευθυντή της Παθολογικής και Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Συρίγο στο διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η Κλινική την προηγούμενη εβδομάδα.

Κύριε Συρίγο, αλλάζει ο τρόπος θεραπείας του καρκίνου;

«Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο θεραπείας του καρκίνου, και κυρίως των πιο δύσκολων και επιθετικών μορφών του, όπως είναι ο καρκίνος του πνεύμονα και του μελανώματος, για τις οποίες στο παρελθόν δεν είχαμε αποτελεσματικές θεραπείες.

Αυτό που έχει αλλάξει είναι όλη η στρατηγική αντιμετώπισης του καρκίνου. Έχουν αναπτυχθεί νέα φάρμακα τα οποία δεν κατευθύνονται εναντίον του καρκίνου αλλά λειτουργούν ενισχύοντας το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς ώστε να σκοτώσει αυτό τα καρκινικά κύτταρα.

Πρόκειται για μια στρατηγική που οι επιστήμονες προσπαθούσαν επί δεκαετίες να υλοποιήσουν χωρίς επιτυχία. Τώρα όμως έχουν αναπτυχθεί μια σειρά από φάρμακα τα οποία ενεργοποιούν τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού και τα κατευθύνουν εναντίον των καρκινικών κυττάρων».

Δηλαδή σταματούν την εξέλιξη της νόσου;

«Ακριβώς. Το ανοσοποιητικό ενισχύεται, “χτυπά” τα κύτταρα και δεν εξελίσσεται η νόσος. Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει μνήμη και θυμάται ποιος είναι ο εχθρός. Οπότε, αν ξαναεμφανιστεί, μπορεί να τον ξαναχτυπήσει».

Αυτό ισχύει και για μεταστατικούς καρκίνους;

«Βεβαίως. Αν είναι μεταστατικός, το ανοσοποιητικό σύστημα θυμάται τον εχθρό και τον χτυπά. Μόνο αν εμφανιστεί άλλος, δεύτερος, καινούργιος καρκίνος πρέπει να ξαναχορηγηθεί το φάρμακο».

Τα φάρμακα αυτά είναι πιο αποτελεσματικά από την κλασική χημειοθεραπεία;

«Αν και αυτά τα φάρμακα ακόμη μελετώνται, είναι κοινή η διαπίστωση ότι είναι αποτελεσματικά, μερικές φορές αποτελεσματικότερα από την κλασική χημειοθεραπεία ακόμη και σε πολυθεραπευμένους ασθενείς και κυρίως σε είδη καρκίνων για τα οποία δεν είχαμε θεραπείες στο παρελθόν. 

“Τροφή”: Αυτό το ερώτημα μου μοιάζει ρητορικό πλέον, ειδικά από την στιγμή που γνωρίζουμε ότι οι χημειο… θεραπείες εξαθλιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα: Η Χημειοθεραπεία Θεραπεύει και… η Γη Είναι Επίπεδη
το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος σε αυτήν την περίπτωση: Γαϊδουράγκαθο: Αποτοξινώνει από φάρμακα και χημειοθεραπείες
Και Χημειοθεραπεία και Φυσικά Ιάματα: Άσπονδοι Εχθροί ή Επιβεβλημένοι Σύμμαχοι Υπέρ της Υγείας

Στο πρόσφατο παγκόσμιο συνέδριο ογκολογίας που έγινε πριν από δέκα ημέρες στις ΗΠΑ παρουσιάστηκαν δεδομένα για δύσκολες μορφές καρκίνου, όπου οι ερευνητές πέτυχαν μεγάλες ανταποκρίσεις της νόσου για μεγάλο χρονικό διάστημα και σύντομα αναμένεται ότι αυτά τα φάρμακα θα είναι στη διάθεση των ογκολόγων.

Ορισμένα από αυτά ήδη χρησιμοποιούνται από εξειδικευμένα κέντρα στο εξωτερικό και στην Ελλάδα στο πλαίσιο κλινικής έρευνας ή ειδικών προγραμμάτων».

Τα νέα αυτά φάρμακα έχουν παρενέργειες;

«Παρότι είναι βιολογικά φάρμακα, έχουν κι αυτά τοξικότητα, αλλά άλλου είδους. Δεν σχετίζονται με ναυτία, εμετό, αλωπεκία, αλλά η διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος προκαλεί παρενέργειες σε πολλά όργανα.

Γι’ αυτό απαιτούνται αντιμετώπιση από ομάδα ειδικών και καλή εκπαίδευση των ογκολόγων που θα τα χρησιμοποιούν.

Κοιτάξτε, όλες οι μελέτες που έχουν γίνει με αυτά τα φάρμακα, σε όλες τις μορφές του καρκίνου και σε όλα τα στάδια, έχουν δείξει όφελος.

Αυτό όμως ποικίλλει ανάλογα με το είδος του καρκίνου, τον ιστολογικό τύπο και με την ετοιμότητα του ανοσοποιητικού συστήματος κάθε αρρώστου.

Παντού όμως είναι θετικές, κάτι το οποίο γίνεται πρώτη φορά στην ογκολογία.

Πρώτη φορά μια κατηγορία φαρμάκων έχει θετικά αποτελέσματα σε όλες τις μελέτες. Οι αισιόδοξοι ογκολόγοι πιστεύουν ότι την επόμενη δεκαετία ο καρκίνος θα είναι ένα χρόνιο νόσημα».

“Τροφή”:

Είναι να τρελαίνεται κανείς με την, μέχρι τώρα τουλάχιστον, εμμονή με τις χημειοθεραπείες, από την στιγμή που όπως είπαμε ένα από τα όργανα που πλήττονται το πλέον περισσότερο είναι το ανοσοποιητικό, την στιγμή που το σωστά ευθυγραμμισμένο και ενισχυμένο ανοσοποιητικό, μπορεί να κάνει άψογα την δουλειά του και να αποκλείσει όλους τους εχθρούς του οργανισμού.

Εκείνο πάλι που είναι επίσης άξιο απορίας, είναι η επίσης εμμονή με την παρασκευή όλο και νέων φαρμάκων, για την αντιμετώπιση του ενός και του άλλου προβλήματος και το ότι δεν δίδεται η απαραίτητη αξία στους ΦΥΣΙΚΟΥΣ τρόπους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, με τους οποίους και ο οργανισμός είναι εξοικειωμένος και άρα πιο δεκτικός και ΔΕΝ έχουν αυτές τις ρημάδες τις παρενέργειες!!

Η φύσις έχει ορίσει το μητρικό γάλα να φτιάχνει γερό ανοσοποιητικό. Το πρωτόγαλα, λοιπόν, είναι ο ιδανικός τρόπος να στηρίξουμε την άμυνα του οργανισμού μας ενώ ταυτόχρονα της επαναπροσδιορίζει και έτσι συντονίζεται σωστά στους στόχους/εχθρούς του σώματός μας, όπως και τα καρκινικά κύτταρα: Πρωτόγαλα και ενίσχυση ανοσοποιητικού στη θεραπεία του καρκίνου

Γι` αυτό και σας διαθέτω υψηλής ποιότητας πρωτόγαλα, ως συμπλήρωμα διατροφής (φυσικά σε κάψουλες). Είναι επισημαίνω άριστης ποιότητας με ποσοστό ανοσοσφαιρινών 29% IgG. Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει και άρα το δραστικότερο, έτσι μας δίνετε η δυνατότητα να ευθυγραμμίσουμε ξανά από την αρχή το τόσο βαλλόμενο από παντού ανοσοποιητικό μας, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα ΠΑΝΤΑ!

Όσοι ενδιαφέρεστε να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας, για πρόληψη (για αντιμετώπιση χρειάζεται άλλη τακτική, που περιλαμβάνει και το πρωτόγαλα), για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό και έναν σχεδόν άτρωτο οργανισμό επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Ας δούμε ακόμη: Ανοσοποιητικό ως όπλο κατά του καρκίνου. Πολλά υποσχόμενες οι ανοσοθεραπείες  

Οι 2 παράγοντες που αλλάζουν ΡΙΖΙΚΆ την κατάσταση του ανοσοποιητικού 

Αιτίες για εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Πως να το ενισχύσετε 

www.tovima.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *