MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΕλλάδαΗ Γερμανία εξάγει περισσότερο ελαιόλαδο από την Ελλάδα;

Η Γερμανία εξάγει περισσότερο ελαιόλαδο από την Ελλάδα;

Η Γερμανία εξάγει περισσότερο ελαιόλαδο από την Ελλάδα;
Η Γερμανία εξάγει περισσότερο ελαιόλαδο από την Ελλάδα;

Η Γερμανία εξάγει περισσότερο ελαιόλαδο από την Ελλάδα

Της Αλεξάνδρας Γκίτση Η Γερμανία εξάγει περισσότερο ελαιόλαδο από την Ελλάδα;

Την πλάτη των Γερμανών εξαγωγέων ελαιολάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, βλέπουν οι Έλληνες εξαγωγείς. Από τα στοιχεία του ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο προκύπτει πως οι ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου έχουν υποχωρήσει στην τέταρτη θέση, με τις τρεις πρώτες να τις καταλαμβάνουν η Ισπανία και η Ιταλία, -βασικοί παραγωγοί ελαιολάδου-, και η Γερμανία που δεν έχει παράδοση στο συγκεκριμένο προϊόν.

Πέρυσι η Ελλάδα εξήγαγε 1,28 εκατ. κιλά ελαιολάδου αξίας 4,52 εκατ. λιρών, επίδοση σε ποσότητα και αξία χαμηλότερη κατά 4,6% και 16,1% από τις επιδόσεις του 2018. Την ίδια περίοδο η Γερμανία κατάφερε να αυξήσει τις εξαγόμενες ποσότητες ελαιολάδου προς το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 47,4%.

Ειδικότερα οι εξαγωγές ελληνικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου στη Γηραιά Αλβιώνα, διατήρησαν την τρίτη θέση παρά το γεγονός ότι υποχώρησαν κατά 11,8% και οι γερμανικές αυξήθηκαν κατά 70,5%, ενώ στην κατηγορία παρθένου ελαιολάδου οι ελληνικές εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο καταλαμβάνουν πολύ μικρό μερίδιο.

Με βάση τα στοιχεία της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο,

παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου αυξήθηκαν σε όγκο κατά 226,8%, η Ελλάδα αποτελεί τον έκτο σημαντικότερο παίκτη με μερίδιο αγοράς μόλις 1,6% όταν

  • οι Ισπανοί ελέγχουν το 66,5% της αγοράς,
  • οι Γάλλοι το 9,5%,
  • οι Ιταλοί το 8,9%,
  • οι Βέλγοι το 7,2% και
  • οι Γερμανοί το 5,4%.

Χαμηλές επιδόσεις οι οποίες δεν συνδέονται με την τελική τιμή, αφού η μέση τιμή του ελληνικού παρθένου ελαιολάδου κυμαίνεται στις 2,75 λίρες, όταν το γερμανικό πωλείται προς 3,74 λίρες και το ιταλικό στις 4,95 λίρες, αλλά με την αδυναμία πρόσβασης στα δίκτυα διανομής και στα τελικά σημεία πώλησης.

Το ελαιόλαδο, ελέγχει το 40,3% της βρετανικής αγοράς και έχει ισχυρό ανταγωνισμό από τα φυτικά έλαια και κυρίως το ηλιέλαιο (18,6%) και το κραμβέλαιο (8,1%), το βούτυρο και τη μαργαρίνη.

Προσοχή: Γιατί τα σπορέλαια είναι επικίνδυνα για την υγεία
Κραμβέλαιο ή λάδι κανόλα-Canola και υγεία
Βούτυρο ή Μαργαρίνη: Ποιά είναι η υγιεινή επιλογή; 

Tο 54% των ελαιολάδων που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ιδιωτικής ετικέτας.

Πάντως κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι πωλήσεις ελαιολάδου αυξήθηκαν κατά 40%, ενώ πέρυσι οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 11% και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.

Εν τω μεταξύ η δυνατότητα που δίνει η νομοθεσία να χρησιμοποιείται ως προέλευση η αναγραφή Blend of Community ή non Community Olive Oils στην περίπτωση ελαίων από περισσότερες χώρες ή προέλευσης Ε.Ε. επιτρέπει στην ουσία να μην αναγράφεται η ακριβής προέλευση χώρας-μέλους, εκτός των περιπτώσεων ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Πηγή: www.capital.gr   

~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Σας παραθέτω ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα σχόλια (σε μορφή διαλόγου) προς αξιολόγηση, τα οποία αλίευσα από την ομάδα: Γεωπονική Φροντίδα ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

Κυριακή Κωνσταντινίδου: Η Γερμανία κατάφερε να αυξήσει τις εξαγόμενες ποσότητες ελαιολάδου προς το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 47,4%…

ΑΛΉθεια από πότε η Γερμανία έχει ελαιόδενδρα;..!

Μα φυσικά από το εξαγόμενο χύμα Ελληνικό λάδι!!..πληρώνεται την υπεραξία της συσκευασίας επωφελούμενη σαφώς την Ελληνική ποιότητα..

ΕΔ’Ω ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΊ ΑΚΟΎΕΙ ΚΑΝΕΊΣ..ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΠΟΤΕ Ή ΘΑ ΒΑΖΕΤΕ ΠΛΑΤΕΣ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ..ΑΛΛΟΙ..?!

CHRISTOS VOULGARIS: Kαι δεν παράγει ελαιόλαδο και έχει πιο ακριβή τιμή και όμως κυριαρχεί η Γερμανία στην αγορά ελαιολάδου !!! Γιατί πολύ απλά εδώ δεν οργανώνονται!!!

Zampia Kokkini: Δεν θα έλεγα “Έλληνες παραγωγοί οργανωθείτε”. Θα έλεγα “σταματήστε να νοθεύετε τα προϊόντα σας”.

Κυριακή Κωνσταντινίδου: Μάλλον δεν έχετε καταλάβει!, Οι αγρότες απλά πουλάνε χύμα.. ανοργάνωτοι και οι ενδιάμεσοι μεσάζοντες νοθεύουν τα προϊόντα..

Zampia Kokkini: Δεν μίλησα για μεσάζοντες. Εννοώ τους παραγωγούς που στέλνουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό. Ελαιόλαδο, ελιές, βότανα, μέλι. Αν θέλετε, σας γράφω ονόματα στο μέσεντζερ.

Δεν με νοιάζει τόσο το ότι χαλάει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, όσο το ότι όταν επιστρέφονται τα προϊόντα (μετά τον ποιοτικό και χημικό έλεγχο που γίνεται έξω) διοχετεύονται στην Ελληνική αγορά!

Έχουμε φάει λάδι με σπορέλαιο, ελιές Αιγύπτου με τοξικά φυτοφάρμακα, και άλλα ωραία.

Αν αγοράσω π.χ. λάδι Γερμανίας, ξέρω ότι έχει γίνει έλεγχος και ότι οι πιστοποιήσεις ισχύουν. Αν αγοράσω Ελληνικό, πάντα θα αναρωτιέμαι τι άλλο έχει μέσα. Το ίδιο σκέφτεται κι ο Βέλγος ή ο Δανός.

Έτσι οδηγήθηκε η Γερμανία στο να κάνει εξαγωγή λαδιού. ΕΜΕΙΣ της χαρίσαμε αυτό το εμπόριο.

Και δεν είναι το μόνο! Ο σκοτεινός ρόλος της Γερμανίας στην παγκόσμια διακίνηση κινέζικου μολυσμένου-νοθευμένου “μελιού” 

Διαβάστε ακόμη Η Αγρο-διατροφική δικτατορία στην αποικία των νέο-κολίγων 

Ελλάδα: Η χώρα των εισαγωγών και των… ελληνοποιήσεων

Το Ελληνικό έδαφος ως βαριά βιομηχανία

Γαστρονομικός Χάρτης~Ένας κοιμώμενος τουριστικός γίγαντας, αρκεί να αξιοποιηθεί ΕΛΛΗΝΙΚΆ! 

Τα berries και οι Τούρκοι εξαφανίζουν την ελληνική σταφίδα 

Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος ΔΕΝ είναι ο τουρισμός 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια