MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΔιατροφή13~Η διατροφική αντιμετώπιση της ομοκυστεΐνης

13~Η διατροφική αντιμετώπιση της ομοκυστεΐνης

13~Η διατροφική αντιμετώπιση της ομοκυστεΐνης
13~Η διατροφική αντιμετώπιση της ομοκυστεΐνης

13~Η διατροφική αντιμετώπιση της ομοκυστεΐνης

Αφού μόνο η μία στις δύο καρδιακές προσβολές συνοδεύεται από υψηλή χοληστερίνη, μήπως θα άξιζε να προστατευθούμε και από άλλους εχθρούς που σπάνια μας λέγονται; 13~Η διατροφική αντιμετώπιση της ομοκυστεΐνης

Στα δύο τελευταία άρθρα επικεντρωθήκαμε σε έναν από τους σπουδαιότερους τέτοιους τραγικά παραμελημένους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά, καρκίνο και ένα σωρό άλλες εκφυλιστικές ασθένειες, την ομοκυστεΐνη.

Ομοκυστεΐνη κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης και αρρώστιας. Πως αντιμετωπίζεται 

Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε απαντώντας δύο καίρια ερωτήματα:

  • Τι πρέπει να κάνετε για να ρίξετε τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης στο αίμα σας;
  • Ποιες είναι οι ορμονικές εκτροπές που 8 στις 10 φορές κρύβονται πίσω από μια υψηλή ομοκυστεΐνη, τι σημαίνουν για την υγεία σας και πως διορθώνονται;

Αν και η επιστήμη (λόγω της έλλειψης οικονομικού κινήτρου από πλευράς της φαρμακοβιομηχανίας για να χρηματοδοτήσει σχετικές έρευνες) δεν έχει ακόμη διαμορφώσει πλήρη εικόνα για τις τρομακτικές προεκτάσεις της ομοκυστεΐνης στην υγεία μας, τα πράγματα είναι αρκετά απλά όσον αφορά το τι χρειάζεται για να ρίξουμε τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης στο αίμα.

Αν η διατροφή σας έχει αρκετή πλήρη πρωτεΐνη (όπως αυγά, γαλακτοκομικά, κρέας) μαζί με αρκετά λαχανικά και φρούτα και μόνο αν συμπληρώνετε αυτή τη διατροφή και με αρκετό σύμπλεγμα βιταμινών Β (πρωτίστως Β12, Β6, Φυλλικό οξύ) είστε καλυμμένος.

Δεν χρειάζονται ακριβά ή δυνητικώς τοξικά χημικά φάρμακα, ούτε παράξενες διατροφικές αλλαγές, αν και συνήθως σας συστήνουν να αποφεύγετε τις ζωικές πρωτεΐνες, πράγμα που είναι λάθος για πολλούς λόγους.
Φυτικές ή ζωικές πρωτεΐνες και γιατί; 

Ποιες δόσεις βιταμινών Β είναι αποτελεσματικές;

Σε μια επιτυχημένη Ελβετική μελέτη οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ημερήσια δόση 1.000 μg (δηλαδή 1mg) φυλλικού οξέος, 400 μg βιταμίνης Β12 και 10 mg βιταμίνης Β6.

Ολλανδοί ερευνητές εξέτασαν τη δράση των ίδιων βιταμινών σε άτομα με επίπεδα ομοκυστεΐνης πάνω από 16 mmol/L, και βρήκαν ότι ο συνδυασμός 5 mg φυλλικού οξέος, 400 μg B12 και 50 mg Β6 μείωσε τα επίπεδα ομοκυστεΐνης σε λιγότερο από το 16 στους εικοσιέξι από τους τριάντα συμμετέχοντες, συγκριτικά με την ομάδα που πήρε εικονικό φάρμακο, όπου εκεί μόνο επτά από τους τριάντα είδαν παρόμοια αποτελέσματα.

Στα άτομα που τα επίπεδά τους ήταν ήδη κάτω από το 16, η συμπλήρωση με τις βιταμίνες μείωσε τα επίπεδα ομοκυστεΐνης κατά 30%!

Σε μια μελέτη με ασθενείς που βρίσκονταν στη λίστα αναμονής για εγχείρηση στην καρδιά, 400 μg φυλλικού οξέος, 2 mg βιταμίνης Β6, και 6 μg βιταμίνης Β12 έριξαν τα επίπεδα ομοκυστεΐνης κάτω από το μισό (από 23,4 σε 11,3). Επιπλέον, ορισμένοι δείκτες της αρτηριακής λειτουργίας έδειξαν σημαντική βελτίωση στην ομάδα που πήρε τις βιταμίνες, συμπεριλαμβανόμενης της καρδιακής αντοχής στην κόπωση.

Όμως στην ομάδα που πήρε εικονικό φάρμακο δεν σημειώθηκε καμία τέτοια βελτίωση.

Είμαστε τόσο νέοι όσο και οι αρτηρίες μας 

Προσοχή:

ποτέ δεν πρέπει να παίρνουμε υψηλές δόσεις κάποιων βιταμινών του συμπλέγματος Β χωρίς ταυτόχρονα να παίρνουμε επαρκείς δόσεις και των υπολοίπων βιταμινών ολόκληρου αυτού του συμπλέγματος. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να πάθουμε ανεπάρκεια των άλλων αυτών βιταμινών Β.

Βιταμίνες Β: Η δράση και που βρίσκουμε την κάθε μία 

Υψηλές δόσεις του θρεπτικού στοιχείου betaine μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση μιας υψηλής ομοκυστεΐνης ακόμα και σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία με βιταμίνες Β. Αποτελεσματικές δόσεις είναι 3-6 γρ. betaine glycine, γνωστής επίσης και ως trimethylglycine (TMG).

Ας ληφθεί δε υπόψη ότι η βιταμίνη Β6 μειώνει τις θρομβώσεις ανεξάρτητα από τα επίπεδα ομοκυστεΐνης, ενώ χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να φτιάχνουμε υγιή συνδετικό ιστό (αγγεία, αρθρώσεις, οστά, σπλάχνα, δέρμα).

Βιταμίνη Β6 ή Πυριδοξίνη: Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις έλλειψης και υπερβιταμίνωσης 

Οι διατροφικές βελτιώσεις μπορούν επίσης να συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης. Φαίνεται ότι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε τη διατροφική πρόσληψη Β6 και Β12 είναι να τρώμε πρωτεϊνικές τροφές πλούσιες σε μεθειονίνη, κάτι που σίγουρα δεν είναι η σόγια αλλά είναι οι ζωικές πρωτεΐνες και το κινόα (ένας σπόρος).

Κινόα: Η τροφή που προστατεύει από καρδιακά, διαβήτη και άσθμα 

Οι ζωικές τροφές είναι η μόνη πηγή βιοδιαθέσιμης, δηλαδή αφομοιώσιμης βιταμίνης Β12Συγκριτικά με τους παμφάγους, οι απέχοντες από το κρέας (vegetarian) σταθερά επιδεικνύουν υψηλότερα επίπεδα ομοκυστεΐνης στο αίμα, με τις υψηλότερες τιμές να βρίσκονται στους vegan (εκείνους που απέχουν από όλα τα ζωικά προϊόντα, δηλαδή και από τα αυγά και τα γαλακτοκομικά).

Τώρα, γαλακτοκομικό με γαλακτοκομικό έχει διαφορά: Γάλα και γαλακτοκομικά: Η δραματική μετατροπή μιας θρεπτικότατης τροφής 

Σε μια εξάμηνη τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική μελέτη βρέθηκε ότι εκείνοι που ακολούθησαν μια υψηλή σε πρωτεΐνες διατροφή είδαν 21% μείωση στην ομοκυστεΐνη τους, όμως καμία μείωση δεν σημειώθηκε σε εκείνους που ακολούθησαν μια διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνες ή στα άτομα της ομάδας ελέγχου που ακολούθησαν τη συνηθισμένη διατροφή τους.

Βιταμίνη Β12: Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις της έλλειψής της 

Εκτός από καλή πηγή Β6 και Β12, τα εντόσθια (αλλά όχι το κρέας) είναι και μια καλή πηγή φυλλικού οξέος, μαζί με τα λαχανικά και τα φρούτα. Οι παρεμβατικές μελέτες με συμμετέχοντες που αύξησαν την πρόσληψη λαχανικών και φρούτων έχουν επανειλημμένα δείξει μειώσεις της ομοκυστεΐνης, ωστόσο μικρότερης εμβέλειας από ό,τι με τη λήψη θεραπευτικών συμπληρωμάτων βιταμινών Β.

Τα οφέλη του φυλλικού/φολικού οξέως: Τροφές που το περιέχουν 

Σε άτομα που κανονικά κατανάλωναν 162 γρ. λαχανικών και φρούτων την ημέρα, τέσσερις εβδομάδες βρώσης 500 γρ. από αυτές τις πλούσιες σε φυλλικό οξύ τροφές μείωσαν τα επίπεδα ομοκυστεΐνης κατά 11%. Ένας καλός στόχος λοιπόν είναι να τρώμε γύρω στα 400-500 γρ. λαχανικών και φρούτων την ημέρα.

Ποιες, τώρα, είναι οι ασύλληπτης σπουδαιότητας ορμονικές εκτροπές που 8 στις 10 φορές κρύβονται πίσω από μια υψηλή ομοκυστεΐνη, τι συνέπειες θα υποστούμε αν δεν τις διορθώσουμε, και πως αυτές διορθώνονται; Με αυτό το ζήτημα θα ασχοληθούμε στο επόμενο.

Πηγή: sites.google.com/a/drfilimon.gr  

«Τροφή-Φάρμακο»: Όπως επισήμανε και ο αρθρογράφος-γιατρός πιο πάνω απαραίτητη είναι η λήψη όλου του συμπλέγματος των βιταμινών Β, ενώ χρήσιμο είναι να αποφεύγετε τα συνθετικά συμπληρώματα του εμπορίου καθώς ο οργανισμός ΔΕΝ τα αναγνωρίζει και προσπαθεί να τα αποβάλλει.

Κοινώς όσοι τα λαμβάνετε δυσκολεύετε το συκώτι σας, χωρίς να ωφελείτε την υγιεία σας!

Για όσους ενδιαφέρεστε, ιδανικά έχω να σας προτείνω τα ΑΓΡΙΑ γαλαζοπράσινα φύκια A.F.A. τα οποία μας παρέχουν: 

  • Τις ακριβείς αναλογίες των βασικών και μη βασικών αμινοξέων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά (άρα και της μεθειονίνης που αναφέρθηκε πιο πάνω). 
  • Βιταμίνες, σχεδόν όλες με υπερέχουσα την Β12. 
  • Πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, σε ποσοστό περίπου 60%. 
  • Χλωροφύλλη σε μεγάλη ποσότητα. 
  • Βήτα καροτένιο ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινογόνος ουσία. 
  • Λιπαρά οξέα. 
  • Μέταλλα και άφθονα ιχνοστοιχεία. 

Διατίθενται απο την ιστοσελίδα ως πιστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής, ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας. 

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Μπορείτε να δείτε ακόμη: 12. Ομοκυστεΐνη: Ένας σημαντικός εχθρός της υγείας 

Ομοκυστεΐνη: Γιατί είναι επικίνδυνη και πως αντιμετωπίζεται 

Είναι η Ομοκυστεΐνη η νέα Χοληστερίνη; 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια