MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΦύσιςΧειμερινό ηλιοστάσιο 2020: Η Μεγάλη Σύζευξη, η «βροχή» Αρκτίδων και η προφητεία...

Χειμερινό ηλιοστάσιο 2020: Η Μεγάλη Σύζευξη, η «βροχή» Αρκτίδων και η προφητεία των Αβορίγινων

Χειμερινό ηλιοστάσιο 2020: Η Μεγάλη Σύζευξη, η «βροχή» Αρκτίδων και η προφητεία των Αβορίγινων

Χειμερινό ηλιοστάσιο 2020: Η Μεγάλη Σύζευξη, η «βροχή» Αρκτίδων και η προφητεία των Αβορίγινων

Τη Δευτέρα (21/12) το μεσημέρι, στις 12:02 ώρα Ελλάδας, ο Ήλιος θα βρεθεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο, έτσι θα ξεκινήσει και τυπικά ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο. Χειμερινό ηλιοστάσιο 2020: Η Μεγάλη Σύζευξη, η «βροχή» Αρκτίδων και η προφητεία των Αβορίγινων

Είναι αξιοσημείωτο ότι φέτος το χειμερινό ηλιοστάσιο θα συμπέσει για πρώτη φορά τόσο με ένα τρομερά σπάνιο «πάντρεμα» των πλανητικών γιγάντων Δία και Κρόνου στον ουρανό της Γης, όσο και με την κορύφωση της τελευταίας βροχής διαττόντων του έτους, των Αρκτίδων.

Το βράδυ του ηλιοστασίου, το πρώτο του Χειμώνα, καθώς και τα αμέσως επόμενα θα είναι τα μεγαλύτερα του έτους σε διάρκεια. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει το Καλοκαίρι, με τη διάρκεια της μέρας να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Όταν ο Ήλιος περάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο, αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στον ουρανό, με αποτέλεσμα η ημέρα να κερδίζει ξανά το χαμένο «έδαφος», έως ότου στην εαρινή ισημερία το φως και το σκοτάδι έχουν πάλι σχεδόν ίση διάρκεια.

Εαρινή ισημερία: Επιτέλους ήρθε η Άνοιξη! 

Το χειμερινό ηλιοστάσιο δεν «πέφτει» πάντα την ίδια ημερομηνία, αλλά κυμαίνεται μεταξύ της 20ής και της 23ης Δεκεμβρίου, με πιο πιθανές ημερομηνίες την 21η και την 22α.

Ο Ήλιος λατρεύτηκε από τους αρχαίους σαν θεός και σχεδόν όλοι οι αρχαίοι λαοί καθιέρωσαν προς τιμή του διάφορες γιορτές, από τους Σκανδιναβούς και Ιρανούς έως τους Μάγια και τους Ίνκας.

Σχεδόν παντού, οι μεγαλύτερες γιορτές γίνονταν κατά την εποχή του χειμερινού ηλιοστασίου, που εθεωρείτο η γιορτή της γέννησης του Ήλιου, που σηματοδοτούσε και την έναρξη του νέου έτους. Προϊστορικά μνημεία όπως το Στόουνχετζ στη Βρετανία πιστεύεται ότι σχετίζονταν με την καταγραφή των κινήσεων του Ήλιου στον ουρανό.

Κεντρική σημασία για τους Ρωμαίους είχε η γιορτή του «αήττητου Ηλίου» στις 25 Δεκεμβρίου, όταν εορταζόταν ότι ο Ήλιος άρχιζε και πάλι να ανεβαίνει στον ουρανό και έτσι να μεγαλώνουν οι ημέρες.

Οι πρώτοι χριστιανοί στη Ρώμη, οι οποίοι κατέφευγαν κρυφά στις κατακόμβες τους, αποφάσισαν να γιορτάζουν τη γέννηση του Χριστού την ίδια ημερομηνία, στις 25 Δεκεμβρίου, όταν οι Ρωμαίοι ασχολούνταν με τις δικές τους γιορτές των Σατουρναλίων.

Σπάνιο ουράνιο «πάντρεμα»

Φέτος, το χειμερινό ηλιοστάσιο συμπίπτει με ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο: Οι δύο μεγαλύτεροι και μακρινότεροι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος θα έρθουν πολύ κοντά και θα φαίνονται με γυμνό μάτι, σαν δύο άστρα σχεδόν ενωμένα, για να μας δώσουν ένα λαμπρό «αστέρι της Βηθλεέμ».

Στις 21 Δεκεμβρίου, τη μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, οι μεγάλοι πλανήτες Δίας και Κρόνος, θα πλησιάσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο, που φαίνονται σχεδόν να αγγίζονται και να «φιλιούνται», μοιάζοντας με διπλό πλανήτη, σύμφωνα με τη NASA.

Η «Μεγάλη Σύζευξη», όπως ονομάστηκε αυτό το γεγονός, έχει να συμβεί από το 1623, όμως η τελευταία φορά που οι δύο πλανήτες ήταν τόσο κοντά, με απόκλιση μόλις 1/10 της μοίρας, ήταν το 1226! Στην πραγματικότητα βέβαια ο Κρόνος θα βρίσκεται τουλάχιστον 730 εκατομμύρια χιλιόμετρα πίσω από τον Δία, ο οποίος θα απέχει 890 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.

Σύμφωνα με το Sky & Telescope, ο Κρόνος θα φαίνεται με κιάλια ή και με γυμνά μάτια πάνω δεξιά από τον φωτεινότερο Δία, ενώ ορατοί θα είναι επίσης με ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο τέσσερις μεγάλοι δορυφόροι του Δία και τουλάχιστον ένας του Κρόνου, συνολικά επτά ουράνια σώματα, σε κατεύθυνση νοτιοδυτική.

Οι προσεγγίσεις των δύο πλανητών -όπως φαίνονται από το δικό μας πλανήτη – είναι σχετικά αραιές, καθώς συμβαίνουν κάθε 20 περίπου χρόνια. Όμως η φετινή σύζευξη είναι ξεχωριστή, επειδή Δίας και Κρόνος θα φαίνονται ότι έρχονται τόσο κοντά.

Τα σπάνια περιοδικά «ραντεβού» των δύο μεγάλων αέριων πλανητών οφείλονται στις αταίριαστες τροχιές τους.

Ο Δίας, ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος, χρειάζεται σχεδόν 12 γήινα χρόνια για μια πλήρη περιφορά περί τον Ήλιο, ενώ ο Κρόνος σχεδόν 30. Επιπλέον, οι δύο γίγαντες κινούνται σε τροχιές με διαφορετική κλίση πέριξ του μητρικού μας άστρου, κάτι που επίσης καθιστά πιο δύσκολη τη σύζευξη τους.

Οι δύο πλανήτες προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο στον ουρανό της Γης ήδη από φέτος το Καλοκαίρι και στις 21 Δεκεμβρίου θα τους χωρίζει φαινομενικά μόνο το ένα πέμπτο της διαμέτρου της Σελήνης.

Για περίπου πέντε μέρες πριν και μετά την 21η Δεκεμβρίου οι δύο πλανήτες θα φαίνονται να απέχουν μεταξύ τους μια απόσταση το πολύ όσο η διάμετρος της Σελήνης. Όσοι προτιμούν να περιμένουν, θα ξαναδούν το κοντινό ζευγάρι Δία και Κρόνου το Μάρτιο του 2080, ενώ αυτό δεν θα ξανασυμβεί έως το 2400.

Και «βροχή» Αρκτίδων

Παράλληλα, το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου θα κορυφωθεί η σχετικά μικρή βροχή διαττόντων αστέρων Αρκτίδες, τα τελευταία «πεφταστέρια» του έτους. Οι Αρκτίδες, που συμβαίνουν μεταξύ 17-25 Δεκεμβρίου και παράγουν πέντε έως δέκα μετέωρα την ώρα, προέρχονται από τη σκόνη που άφησε πίσω του ο κομήτης Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1790.

Οι διάττοντες φαίνεται να έρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού της Μικρής Άρκτου, εξ ου και το όνομα τους. Ο ουρανός θα είναι αρκετά σκοτεινός για παρατήρηση, καθώς η επόμενη πανσέληνος θα συμβεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Οι Αβορίγινες της Αυστραλίας έχουν μια αισιόδοξη προφητεία για τη συγκεκριμένη μέρα.

Σύμφωνα με τους Γηραιότερους, η 21η Δεκεμβρίου είναι μια κρίσιμη μέρα για την πλήρη μεταμόρφωση του κόσμου μας. Πρόκειται για μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και θα οδηγήσει σε ένα ανώτερο βιοτικό επίπεδο και σε μια κοινωνία προσανατολισμένη σε έναν πιο συλλογικό τρόπο ζωής.

Εκείνη τη μέρα, η Μεγάλη σύζευξη θα πραγματοποιηθεί σε 0 μοίρες στο ζώδιο του Υδροχόου, ταυτόχρονα με τη σύζευξη Δία-Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω μετά από 3000 χρόνια.

Ο Κόσμος θα περάσει στην εποχή του Υδροχόου, όπου η τεχνολογία, η κοινωνική πρόοδος και οι φρέσκες ιδέες θα μετατρέψουν ολικά το πολιτικό και οικονομικό μας σύστημα, που ως τώρα διαμορφώνονταν βάσει υλιστικών κινήτρων από μεγάλες εταιρίες και κυβερνήσεις.

Για να υπάρξει αυτή η θετική αλλαγή, οι Αβορίγινες θεωρούν πως

χρειάζονται 200.000 συνειδητοποιημένοι, αφυπνισμένοι άνθρωποι πρέπει να στείλουν τη θετική τους ενέργεια στον Ουλούρου, τον τεράστιο μονόλιθο των 550 εκ. ετών που είναι ιερός για τους ιθαγενείς Αυστραλούς και θεωρείται η Ιερή Πύλη της Δημιουργίας, όπου θα λάβει χώρα και μια τελετή για την οποία οι Αβορίγινες προετοιμάζονται εδώ και χρόνια.

Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, το «μαγικό κουτί» που έφεραν κάποτε στη Γη οι εξωγήινοι επισκέπτες από τον αστερισμό των Πλειάδων, θα ενεργοποιηθεί και θα προκαλέσει αλλαγή της συχνότητας των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων της Γης, πράγμα που θα φέρει την αγάπη και την αρμονία στις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους και προς το περιβάλλον.

Εκτός από την τελετή, είναι πολύ σημαντική η νοητική συμμετοχή ανθρώπων που αναβλύζουν χαρά, αγάπη και καλοσύνη, ώστε να χτυπήσει η «μεγάλη καμπάνα του χρόνου και του κάρμα», που θα μας επιτρέψει να δούμε πόσο ενωμένες είναι οι υπάρξεις μας.

Οι Γηραιότεροι των Αβορίγινων υποστηρίζουν πως ο κόσμος θα συνεχίζει να μοιάζει ίδιος με τώρα, όμως οι δονήσεις του πλανήτη θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα να αλλάξει προς το καλύτερο και προτρέπουν τους ανθρώπους του κόσμου διαλογιστούν στο σπίτι τους με το νου εστιασμένο στη Μητέρα Γη, γεμάτοι θετικά συναισθήματα.

Οι τουρίστες μάλιστα είναι μάλλον ανεπιθύμητοι, καθώς πρόκειται για μια γιορτή θρησκευτικού χαρακτήρα, όπου θα παρευρίσκονται μόνο μέλη της φυλής των Αβορίγινων.

Η πρόσβαση στον ιερό Ουλούρου εξάλλου, έχει απαγορευθεί στους μη αυτόχθονες πολίτες.

Εσείς μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σύζευξη των πλανητών κοιτάζοντας, ακόμα και με γυμνό μάτι, στο νοτιοδυτικό ορίζοντα αμέσως μετά τη δύση του ηλίου. Το φαινόμενο θα είναι ορατό για λίγη μόνο ώρα, ενώ και τις προηγούμενες μέρες μπορείτε να παρατηρήσετε τα λαμπρά αυτά αστέρια να πλησιάζουν σταδιακά το ένα το άλλο.

Και μη φοβάστε…. Η πραγματική απόσταση μεταξύ τους είναι τόσο μεγάλη που αποκλείεται να συγκρουστούν!

Δείτε ακόμη: Τι σηματοδοτεί το Χειμερινό Ηλιοστάσιο 

Θερινό ηλιοστάσιο και οι φωτιές του Ηλιοτρόπιου 

Ισημερία Σεπτεμβρίου: Καλώς ήρθες Φθινόπωρο 

Εαρινή ισημερία: Επιτέλους ήρθε η Άνοιξη! 

ΑΠΕ-ΜΠΕ – www.cnn.gr – www.topontiki.gr 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια