MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΘρεπτικές ΟυσίεςΦυτικές ή ζωικές πρωτεΐνες και γιατί;

Φυτικές ή ζωικές πρωτεΐνες και γιατί;

Φυτικές ή ζωικές πρωτεΐνες και γιατί;

Φυτικές ή ζωικές πρωτεΐνες και γιατί; 

Πρέπει να καταναλώνετε πολλές πρωτεΐνες και τι είδους;

Η αύξηση της κατανάλωσης πρωτεϊνών σε ηλικία από 50 έως 65 θεωρείται ότι δεν κάνει καλό στην υγεία. Σε αυτή την ηλικία η αύξηση της κατανάλωσης πρωτεϊνών κάνει πιο δραστήριο τον αυξητικό παράγοντα IGF-1.

Σε ηλικίες κάτω των 50 και άνω των 65, βέβαια τα πράγματα αντιστρέφονται…

Ο αυξητικός ινσουλινόμορφος παράγοντας Insuline-like Growth Factor 1 είναι μια ορμόνη που κατασκευάζεται στο συκώτι και μετά διανέμεται στα κύτταρα, όπου υπάρχουν ειδικοί υποδοχείς και ενεργοποιείται έτσι η διαδικασία αύξησης των κυττάρων, για να σχηματιστούν οι ιστοί και να παρεμποδιστεί ο θάνατος των κυττάρων.

Όσοι γενετικά δεν εκκρίνουν τον IGF-1

(Larons στον Νότιο Ισημερινό) δεν εμφανίζουν καρκίνο και διαβήτη και είναι κοντοί μέχρι 1,15 μέτρα. Η έλλειψη, δηλαδή, του αυξητικού παράγοντα προστατεύει το DNA και λειτουργεί καλά η απόπτωση, δηλαδή ο προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος. Και αν κάποιο κύτταρο γίνεται προκαρκινικό καλύτερα να παθαίνει απόπτωση.

Όσοι κάνουν γυμναστκή για αύξηση της μυικής μάζας και παίρνουν αυξητικούς παράγοντες έχουν μεγάλο κίνδυνο να μην πεθαίνουν τα κύτταρα με προγραμματισμένο θάνατο και υπάρχει κίνδυνος τα προκαρκινικά κύτταρα να γίνονται καρκινικά.
Μία πρόταση 100% Φυσικής Διατροφής για Αύξηση του Μυϊκού Όγκου 

Η αυξημένη, τώρα, πρόσληψη πρωτεϊνών είτε με συμπληρώματα διατροφής είτε με τη μορφή τροφής, οδηγεί σε αύξηση της δράσης του αυξητικού παράγοντα, που έπειτα από μια ηλικία αρχίζει να δρα αρνητικά στην υγεία ενός οργανισμού.

Ακόμη και οι πρωτεΐνες που λαμβάνονται με τα όσπρια, την κινόα, την σόγια και τους σπόρους είναι επικίνδυνες;

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις ζωικές και φυτικές πρωτεΐνες.

Οι φυτικές πρωτεΐνες έχουν λιγότερη μεθειονίνη και αμινοξέα με θείο. Οι ζωικές πρωτεΐνες είναι καζεϊνικές.

Όσοι κάνουν δίαιτα με πολλές πρωτεΐνες και είναι σε επικίνδυνη ηλικία καλύτερα μάλλον να αντικαθιστούν τις ζωικές πρωτεΐνες με τις πρωτεΐνες από τις άλλες τροφές (50-65 ετών).

Η EMEDI συστήνει στις υπόλοιπες ηλικίες να καταναλώνουν πρωτεΐνες είτε ζωικές είτε φυτικές, αλλά από βιολογικά προϊόντα.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των πρωτεϊνών ζωικής και φυτικής προέλευσης είναι

τα αμινοξέα που διατίθενται προς χρήση μέσα στο σώμα. Οι πρωτεΐνες από τα ζώα είναι πολύ πιο παρόμοιες με τις πρωτεΐνες του ανθρώπινου σώματος, κι έτσι χρησιμοποιούνται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από τις φυτικές πρωτεΐνες. Δηλαδή, τα αμινοξέα που προέρχονται από ζωικές πρωτεΐνες είναι πιο άμεσα διαθέσιμα για την πρωτεϊνοσύνθεση στο ανθρώπινο σώμα.

Οι φυτικές πρωτεΐνες έχουν διαφορές σε ένα ή περισσότερα αμινοξέα. Όταν αποκατασταθούν τα απαραίτητα αμινοξέα στις φυτικές πρωτεΐνες, γίνονται ισοδύναμες με τις ζωικές πρωτεΐνες.

Οι ζωικές πρωτεΐνες έχουν υψηλότερη συγκέντρωση αμινοξέων με θείο που μεταβολίζονται σε μεταβολίτες οξέων στα ούρα. Ως αποτέλεσμα, το ελαφρώς χαμηλότερο φυσιολογικό pΗ πρέπει να διορθωθεί και ρυθμιστικά, όπως το ασβέστιο πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να μετριαστεί αυτό το δυσμενές αποτέλεσμα από τις ζωικές πρωτεΐνες.
17 Σημάδια ότι το Σώμα σας είναι Όξινο: Τρόποι Αλκαλοποιήσης 

Απλά, πρέπει να ξέρετε με τι ταΐζονται τα ζώα…

Να παίρνετε την καθημερινή πρωτεΐνη σας από μια ποικιλία βιολογικών πηγών για να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεστε σε καθημερινή βάση. Βέβαια, θα συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας ή τον διατροφολόγο σας, για τις πρωτεΐνες που χρειάζεστε και πρέπει να πάρετε, ανάλογα με την ηλικία σας και τα νοσήματα που έχετε.

Οι πρωτεΐνες στα τρόφιμα κατασκευάζονται από αμινοξέα.

Ορισμένα αμινοξέα, που ονομάζεται μη απαραίτητα αμινοξέα, φτιάχνονται από το σώμα, ενά άλλα που ονομάζονται απαραίτητα αμινοξέα, πρέπει να τα πάρετε από τη διατροφή σας, επειδή το σώμα σας δεν μπορεί να τα κατασκευάσει.

Τα μη απαραίτητα αμινοξέα είναι

  • η αλανίνη,
  • η ασπαραγίνη,
  • το ασπαρτικό οξύ και
  • το γλουταμινικό οξύ.

Συνήθως, τα αμινοξέα όπως η αργινίνη, κυστεΐνη, γλουταμίνη, γλυκίνη, ορνιθίνη, προλίνη, σερίνη και τυροσίνη δεν είναι απαραίτητα – παρά μόνο σε περιόδους ασθένειας και άγχους.

Τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα είναι η

  1. ιστιδίνη,
  2. ισολευκίνη,
  3. λευκίνη,
  4. λυσίνη,
  5. μεθειονίνη,
  6. φαινυλαλανίνη,
  7. θρεονίνη,
  8. τρυπτοφάνη και
  9. βαλίνη

και υπάρχουν, κυρίως στις ζωϊκές πρωτεϊνες.
Αμινοξέα: Ποιος ο ρόλος του καθενός και φυσική πρόσληψη 

Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά για το www.emedi.gr
Φυτικές ή ζωικές πρωτεΐνες και γιατί;

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Δεν είναι, όμως, καθόλου υπερβολή όταν λέμε ότι η υγεία μας εξαρτάται από τον ανεφοδιασμό του σώματός μας καθημερινά με τα απαραίτητα αμινοξέα.

Όταν ένας οργανισμός έχει ανεπάρκεια σε ένα ορισμένο αμινοξύ λόγω διαιτητικών περιορισμών ή λόγω μεταβολικών προβλημάτων μπορεί να οδηγηθεί σε πολύ-πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.  

Για να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η πρόσληψή τους, θα πρέπει να γνωρίζετε πως αν έχετε έλλειψη έστω και σε ένα από τα 9 ΒΑΣΙΚΑ αμινοξέα, είναι σαν να μην έχετε ΚΑΝΕΝΑ!

Εννοείται ασυζητητί πως η λήψη συνθετικών ή μεμονωμένων αμινοξέων είναι από άχρηστη έως εντελώς επικίνδυνη και καταστρεπτική για την υγιεία μας, για ευνόητους λόγους. Το σώμα μας χρειάζεται ΌΛΑ τα στοιχεία, ώστε να κάνει τις συνέργειες που αυτό χρειάζεται και πολύ σοφά ξέρει να δημιουργεί.

Για παράδειγμα, Λεύκινη+Ισολευκίνη+ Βαλίνη: Διακλαδωτής αλυσίδας αμινοξέων ο οποίος χρησιμοποιείται σαν πηγή μυϊκής ενέργειας.
Θεωρείται ότι είναι τα μόνα αμινοξέα που χρειάζονται οι μύες αμέσως μετά από µια έντονη προσπάθεια, ώστε να επανέλθει µία γρήγορη αποκατάσταση και να φύγει η κόπωση. 

Επίσης, από την Βιταμίνη C και την Λυσίνη, Παράγεται η L-Καριτίνη, η οποία ευνοεί τη διάσπαση των λιπών και την καλύτερη καύση

Δείτε τα βασικά αμινοξέα, που χρειάζεται ο άνθρωπος με κόκκινο χρώμα και συγκρίνετε με το πράσινο που διαθέτουν τα A.F.A !!

Τα ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΚΙΑ A.F.A. έχουν τις ακριβείς αναλογίες των βασικών και μη βασικών αμινοξέων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά, όπως φαίνεται και στην εικόνα.

Πιο συγκεκριμένα:

Πρόκειται για μία πραγματικά ολοκληρωμένη τροφή με όλες σχεδόν τις βιταμίνες (και Β12), αλλά και μέταλλα/ιχνοστοιχεία, όλα σε ΑΠΟΡΡΟΦΉΣΙΜΗ μορφή.

Τα διαθέτω ως ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ιδιαίτερα υψηλής διατροφικής αξίας.

Για περισσότερα και παραγγελίες, πατήστε εδώ ή επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Πρωτεΐνες: Γιατί είναι απαραίτητες και ειδικά στην παιδική ηλικία 

Πέψη & Υγεία – Μέρος Β: Πρωτεΐνες & Λίπη.

Η σημασία της πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας  

Πρωτεΐνες και προβιοτικά βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου

 Προσοχή όμως, διότι Η χλωρίωση του νερού καταστρέφει την πρωτεΐνη των κυττάρων 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια