MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΒόταναΦτιάχνω σιρόπι με Ταραξάκο: Ένα βότανο με σημαντικά οφέλη

Φτιάχνω σιρόπι με Ταραξάκο: Ένα βότανο με σημαντικά οφέλη

Φτιάχνω σιρόπι με Ταραξάκο: Ένα βότανο με σημαντικά οφέλη
Image by Mabel Amber, still incognito… Φτιάχνω σιρόπι με Ταραξάκο: Ένα βότανο με σημαντικά οφέλη

Φτιάχνω σιρόπι με Ταραξάκο: Ένα βότανο με σημαντικά οφέλη

Η πικραλίδα είναι φυτό που απαντάται σε όλη την Ευρώπη, πολύ κοινό και στη χώρα μας.
Φυτρώνει παντού: Σε λιβάδια, ακαλλιέργητες εκτάσεις, ακόμα και δίπλα στον δρόμο. Είναι ποώδες πολυετές φυτό που τρώγεται και ωμό ως σαλατικό.

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε αφέψημα πικραλίδας βράζοντας μια κουταλιά της σούπας άνθη σε 150ml νερού για περίπου 30 λεπτά.

Η πικραλίδα είναι γνωστή για τα οφέλη της για την υγεία, καθώς βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας, έχει διουρητική δράση και διευκολύνει τις κινήσεις του εντέρου.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση πικραλίδας.

Πλούσια σε βιταμίνη Κ:

Η συγκεκριμένη βιταμίνη υποστηρίζει την υγεία των οστών και της καρδιάς. Η πικραλίδα μπορεί να καλύψει πάνω από το 500% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Κ. Το αφέψημα πικραλίδας προλαμβάνει την ανεπάρκεια βιταμίνης Κ, η οποία ωφελεί τα οστά, την πήξη του αίματος και τις θρομβώσεις, ενώ βοηθά τη λειτουργία του εγκεφάλου και τον μεταβολισμό.
Δείτε και Βιταμίνη Κ~Είμαστε τόσο γηρασμένοι όσο και τα αγγεία μας

Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου:

Η κατανάλωση αφεψήματος πικραλίδας ή η προσθήκη της σε χυμούς μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με διαβήτη στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, καθώς υποστηρίζει την παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας.

Το αφέψημα πικραλίδας βοηθά επίσης στην απομάκρυνση της περίσσειας σακχάρου από το σώμα λόγω της διουρητικής δράσης της. Μελέτη διαπίστωσε ότι το φυτό έχει βιοενεργά χημικά συστατικά, όπως οι σεσκιτερπενικές λακτόνες, που έχουν αντιδιαβητικές ιδιότητες.
Πώς θα αποφύγω απότομη αύξηση τριγλυκεριδίων-ζαχάρου μετά το φαγητό;

Προστατεύει το συκώτι:

Η προσθήκη πικραλίδας στη διατροφή βοηθά το πεπτικό, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση της ροής της χολής που παράγεται από το συκώτι. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος και την απορρόφηση των μετάλλων, μειώνοντας παράλληλα τη φλεγμονή. Χρησιμοποιείται κατά των χολόλιθων, του ίκτερου και άλλων ηπατικών παθήσεων.
φτιάξτε Ένα ισχυρό τονωτικό για συκώτι και αίμα με ταραξάκο-πικραλίδα 

Αντικαρκινική δράση:

Μελέτη του 2011 έδειξε ότι τα αντιοξειδωτικά (η πικραλίδα έχει υψηλή περιεκτικότητα), προλαμβάνουν και καταπολεμούν τις βλάβες που προκαλεί η ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών στο σώμα, που συμβάλλουν στον καρκίνο και την πρόωρη γήρανση.
3000 βότανα έχουν αντικαρκινική δράση – Δείτε ποια 

Βιταμίνη Α:

Είναι απαραίτητη για καλή όραση, ομαλή λειτουργία του νευρολογικού συστήματος και υγιή επιδερμίδα. Η βιταμίνη Α είναι αντιοξειδωτικό που μειώνει τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν το DNA. Ένα φλιτζάνι πικραλίδας καλύπτει πάνω από το 100% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Α.
Βιταμίνη Α: Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις έλλειψης και υπερβιταμίνωσης

Πώς να φτιάξετε ένα γευστικό σιρόπι από πικραλίδα (ταραξάκο)

Η πικραλίδα είναι άγριο χόρτο και μπορεί να φυτρώσει παντού, αν λοιπόν έχετε γύρο και κοντά από το σπίτι σας ανθισμένες πικραλίδες συλλέξτε τα λουλούδια για να φτιάξουμε με αυτά ένα νόστιμο σιρόπι, σε κάθε περίπτωση μπορείτε να αγοράσετε μερικά άνθη του φυτού στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σας.

Ολόκληρες βιβλιογραφίες έχουν γραφτεί σχετικά με τα οφέλη που έχει η πικραλίδα -ταραξάκος- στον οργανισμό και την υγεία μας, σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σιρόπι με το εκπληκτικό αυτό βότανο, εμείς θα σας πούμε μόνο ότι όσοι το δοκίμασαν ξετρελάθηκαν με την υπέροχη γεύση του.

Η συνταγή για να φτιάξουμε το σιρόπι πικραλίδας -ταραξάκου

Υλικά

Διαδικασία

Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη για να φτιάξουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να βράσει μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις είμαστε έτοιμοι προσθέτουμε τα άνθη πικραλίδας, το λεμόνι, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και μια πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη.

“Τροφή-Φάρμακο”: Τώρα, επειδή η ζάχαρη δεν είναι και ό,τι καλλίτερο για την υγιεία μας: Οι 64 τρόποι που μας δηλητηριάζει η ζάχαρη και καλά είναι να την αποφεύγουμε, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με μέλι, τόσο όσο να μας αρέσει η γεύση του στο νερό.

Εάν το αποτέλεσμα δεν είναι όσο πηχτό χρειάζεται μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πηκτίνη: Φτιάχνουμε σπιτική πηκτίνη για μαρμελάδες ΧΩΡΊΣ ζάχαρη

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά το σιρόπι μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, στη συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Το αφήνουμε ως έχει μέχρι το επόμενο πρωί. Την επόμενη ημέρα βάζουμε και πάλι το σιρόπι να ζεσταθεί αλλά δεν το αφήνουμε να βράσει. Χρησιμοποιείστε ένα σουρωτήρι για να φιλτράρουμε το σιρόπι και να αφαιρέσουμε τις φέτες λεμονιού και τα άνθη του φυτού.

Ρίχνουμε το σιρόπι σε γυάλινο μπουκάλι, κλείνουμε με καπάκι καλά και αεροστεγώς και το αφήνουμε για 24 ώρες σκεπάζοντας το καλά με μια χοντρή κουβέρτα. Πριν μεταφέρετε το σιρόπι στο μπουκάλι είναι σημαντικό να το στραγγίξετε καλά, χρησιμοποιείστε μια γάζα αν είναι δυνατό, με αυτό τον τρόπο το σιρόπι θα βγει διαφανές και διαυγές.

Το σιρόπι πικραλίδας ονομάζεται επίσης και «σιρόπι μελιού», διότι έχει γλυκιά γεύση και πυκνότητα και χρώμα όπως το μέλι.

Για να το καταναλώσετε αραιώστε το με νερό ή σόδα, ώστε να φτιάξετε ένα δροσιστικό ρόφημα και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Ταραξάκο, ωφελεί συκώτι, χολή και αρθρώσεις, «ανοίγει» το αποφραγμένο έντερο 

Συνταγές με ταραξάκο για συκώτι, νεφρά, κατά καρκίνου και ηπατίτιδας

Ταραξάκο: Ένα υποτιμημένο Ελληνικό Ίαμα με 12 ισχυρές δράσεις 

Φτιάχνουμε βάμμα αγριοράδικου (ταραξάκο) 

Στοιχεία από:
www.newsitamea.gr
www.votanonkipos.gr  


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια