MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΦρούταΦλούδες καρπουζιού: Μάλλον δεν θα τις πετάξετε ποτέ ξανά

Φλούδες καρπουζιού: Μάλλον δεν θα τις πετάξετε ποτέ ξανά

Φλούδες καρπουζιού: Μάλλον δεν θα τις πετάξετε ποτέ ξανά
Φωτογραφία: myfoodmyanmar.com

Φλούδες καρπουζιού: Μάλλον δεν θα τις πετάξετε ποτέ ξανά

Τα καρπούζια είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και έτσι είναι εξαιρετικά υγιεινά. Πρόκειται σίγουρα για τον αδιαφιλονίκητο βασιλιά των καλοκαιρινών φρούτων με ένα σωρό ευεργετικές επιδράσεις για τον οργανισμό μας. Φλούδες καρπουζιού: Μάλλον δεν θα τις πετάξετε ποτέ ξανά

Για πολλούς η γευστική, γλυκιά κόκκινη σάρκα του καρπουζιού είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση, και κανείς δεν ασχολείται με τη λευκή σάρκα του καρπουζιού και την φλούδα του, που σχεδόν πάντα καταλήγει στα σκουπίδια.

Και όμως η φλούδα του καρπουζιού είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ωφέλιμα για τον οργανισμό στοιχεία όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα και χλωροφύλλη.

Περιέχει

Η βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στη φλούδα του καρπουζιού μπορεί να χρησιμοποιηθουν για το να βελτιώσουν την όψη του δέρματος και να κάνουν τα μαλλιά λαμπερά.

Ενώ τα αντιοξειδωτικά που περιέχει η λευκή σάρκα και η φλούδα του καρπουζιού βοηθούν στην πρόληψη των ρυτίδων στο πρόσωπο και λευκή σάρκα του καρπουζιού μπορεί να αντιμετωπίσει την ακμή.

 Αν και η ποσότητα της βιταμίνης C και Β6 δεν είναι τόσο υψηλές όσο το ποσό που βρέθηκαν στη σάρκα, αυτό που είναι σημαντικό είναι η κιτρουλλίνη που μπορεί να βρεθεί στο φλοιό.

Η κιτρουλίνη, είναι ένα αμινοξύ που υποστηρίζει την υγεία των μυών.

Έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση που μας προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Η κιτρουλίνη είναι ένα αμινοξύ που είναι μετατρέπεται σε L-αργινίνη στο σώμα στο σώμα. Η L-αργινίνη είναι απαραίτητη για την καρδιά, το κυκλοφορικό αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να χαλαρώσει τα αιμοφόρα αγγεία, ενώ παράλληλα καταπραΰνει τα νεύρα και αντιμετωπίζει το άγχος.

Τέλος, όχι μόνο εκτιμάται πως το λυκοπένιο μπορεί να αυξήσει τη γονιμότητα και βελτιώνει την ανδρική σεξουαλικότητα, αλλά μια έρευνα έδειξε πως η κιτρουλίνη που επίσης περιέχει η φλούδα από το καρπούζι Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας και έχει παρόμοια δράση με το Viagra, και μάλιστα χωρίς τις παρενέργειες που έχει το γνωστό μπλε χάπι. 

Επιπλέον, οι ίνες μέσα στην φλούδα συμβάλουν στην απώλεια βάρους. 

Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό το καθιστά τη φλούδα ισχυρό διουρητικό. Σε ορισμένες χώρες όπως στη Νότια Αμερική, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, και τις αραβικές χώρες, οι φλούδες από καρπούζι, τρώγονται συχνά ως πίκλες ή ως λαχανικό που συχνά μαγειρεύονται.

Μάλιστα σε χώρες της Μέσης Ανατολής θεωρούν πως η φλούδα του καρπουζιού μπορεί να θεραπεύσει τουλάχιστον πέντε είδη ασθενειών και την χρησιμοποιούν και ως φάρμακο για:

1. Για την υψηλή πίεση του αίματος συμβουλεύεται να στεγνώσετε την φλούδα του καρπουζιού και στη συνέχεια την θρυμματίζετε. Κάθε μέρα, λαμβάνονται 20 g από τη φλούδα, διαλυμένη σε λίγο νερό. Ασθενείς με υψηλή πίεση που το έπιναν τακτικά για ένα μήνα, μπόρεσαν να θεραπευτούν.
Ασθένειες που προκαλούνται όταν η υπέρταση δεν ρυθμίζεται 

Και τώρα ερχόμαστε στο μεγάλο ερώτημα: Πως το καταναλώνουμε;

Αρχικά βγάζουμε το εξωτερικό πράσινο φλούδι. Κρατάμε το λευκό φλοιό και τον πλένουμε πολύ καλά. Μπορούμε να το κόψουμε σε λεπτά μικρά κομμάτια και να το βάλουμε σε πράσινες σαλάτες. Δίνει μια όξινη γεύση, ενώ είναι και τραγανό. Ταιριάζει με λάχανο και καρότο. Επίσης μπορείτε να το ανακατέψετε με κομματάκια στήθος κοτόπουλου ή φιλέτο τόνου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα καρπουζιού σαν γαρνιτούρα στο πιάτο σας. Κόψτε τη φλούδα του καρπουζιού σε κύβους και σοτάρετε την με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, και έπειτα προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο καρύκευμα που σας αρέσει.

Μπορείτε να τις φτιάξετε νόστιμες πίκλες ή τουρσί

Το ξέρατε πως μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμες πίκλες από τη λευκή σάρκα του καρπουζιού; Το καρπούζι ανήκει στην ίδια οικογένεια με το αγγούρι, οπότε είναι λογικό ότι μπορείτε να το κάνετε τουρσί ! Οι πίκλες καρπουζιού φτιάχνονται πολύ εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά. Κόψτε την σε κομματάκια και βάλτε την σε άλμη με ζάχαρη, ξίδι και νερό. Βράστε τα όλα μαζί μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια διατηρήστε τα σε βάζα για 3-10 μέρες πριν τα φάτε.

Χυμός από Φλούδα Καρπουζιού

Ακριβώς όπως κάθε φρούτο, μπορείτε να από τη σάρκα του καρπουζιού αλλά και από τις φλούδες του. Φτιάξτε έναν υπέροχο χυμό με φλούδες καρπουζιού και να εμπλουτίστε τη γεύση του με τα αγαπημένα σας φρούτα.

Διώξτε την ακμή

Το γνωρίζατε πως η λευκή σάρκα του καρπουζιού βοηθάει σε προβλήματα ακμής; Κόψτε μια φέτα και τρίψτε ελαφρά με τη λευκή σάρκα τα σημεία που έχουν πρόβλημα. Επαναλάβετε κάθε μέρα και θα δείτε μεγάλη βελτίωση στο πρόβλημά σας.

Θα πρέπει επίσης να πούμε ότι η φλούδα από καρπούζι γίνεται και εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού.

Είναι απίστευτο το πόσο εύκολο είναι να ενσωματώσετε κάθε μέρος του καρπουζιού σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα κόψετε μια δροσιστική φέτα καρπούζι θυμηθείτε τη φάτε όλη, ακόμα και τη φλούδα!

Θυμίζουμε επίσης ότι οι σπόροι από το καρπούζι έχουν εξαιρετικές ιδιότητες: Χρησιμοποιήστε τα ευεργετικά για την υγιεία κουκούτσια καρπουζιού 

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Καρπούζι, μας θρέφει και μας προστατεύει από ασθένειες 

Απίθανες συνταγές με καρπούζι και μυστικά πως να το επιλέγετε 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια