MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήCovid-19/SARS-CoV-2/coronaΕπιπλοκές κοροναϊού: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την πνευμονία

Επιπλοκές κοροναϊού: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την πνευμονία

Επιπλοκές κοροναϊού: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την πνευμονία
φώτο Επιπλοκές κοροναϊού: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την πνευμονία

Επιπλοκές κοροναϊού: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την πνευμονία

Ακούμε συχνά αυτές τις ημέρες για την σοβαρή πνευμονία που προκαλεί σε κάποιους ανθρώπους η λοίμωξη COVID-19. Είναι χρήσιμο να μάθουμε τι είναι η πνευμονία, τα συμπτώματα και πότε πρέπει να απευθυνθούμε στο γιατρό μας.

Τι είναι η πνευμονία

«Η πνευμονία είναι μια λοίμωξη των πνευμόνων» εξηγεί η Nikita Desai, M.D., πνευμονολόγος στο Cleveland Clinic των ΗΠΑ. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν βήχα, δύσπνοια, πυρετό, δυσφορία, πόνο στο στήθος και φλέγματα.

Η πνευμονία που παρουσιάζεται ως επιπλοκή του κορονοϊού είναι σοβαρή και απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο. Σε αρκετούς ανθρώπους που νοσούν να είναι απαραίτητη χρήση αναπνευστήρα για την υποστήριξη της αναπνοής.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό φορέα για την πρόληψη και τον έλεγχο νοσημάτων (Centers for Disease Control and Prevention), εξαιρώντας τον κορονοϊό, η πνευμονία στέλνει γενικά στις ΗΠΑ πάνω από 250.000 ανθρώπους στο νοσοκομείο και σκοτώνει περίπου 50.000 κάθε χρόνο.

Αναφορικά με τον κορονοϊό, η επιστημονική κοινότητα δεν γνωρίζει ακόμη πόσοι άνθρωποι με COVID-19 θα παρουσιάσουν πνευμονία και πόσοι θα χάσουν τελικά τη ζωή τους από αυτήν.

Τι την προκαλεί και πώς γίνεται η διάγνωση της πνευμονίας

Βακτήρια, λοιμώξεις από μύκητες και ιοί, όπως ο κορονοϊός, μπορούν όλα να προκαλέσουν πνευμονία. Συνήθως η διάγνωση γίνεται με την εκτίμηση των συμπτωμάτων και με ακτινογραφία θώρακα. Μια ακτινογραφία είναι ζωτικής σημασίας για τη διάγνωση της πνευμονίας.

Η κλινική εξέταση είναι επίσης σημαντική καθώς με το στηθοσκόπιο ο γιατρός θα «ακούσει» και θα αναγνωρίσει τους ήχους που σημαίνουν φλεγμονή στους πνεύμονες.

Μικρόβια: Βακτήρια-Ιοί-Μύκητες-Παράσιτα~Κατανοήστε πώς λειτουργούν και προστατευτείτε

Πώς μπορεί να πάθει κανείς πνευμονία; Κυρίως από βακτήρια

Τα βακτήρια είναι η πιο συχνή αιτία της πνευμονίας στους ενήλικες. Η βακτηριακή πνευμονία μπορεί να ακολουθήσει μια ιογενή λοίμωξη, όπως το κρυολόγημα ή τη γρίπη. Αυτό το είδος της πνευμονίας επηρεάζει συνήθως μια περιοχή του πνεύμονα που αναφέρεται ως πνευμονία λοβού. Αυτή είναι που κάνει το άτομο να βήχει.

Οι ιοί προκαλούν επίσης πνευμονία

Αν και οι περισσότεροι ιοί που προσβάλλουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα δεν προκαλούν πνευμονία, οι ιοί είναι ωστόσο υπεύθυνοι για περίπου το ένα τρίτο όλων των πνευμονιών και είναι η πιο συχνή αιτία της πνευμονίας σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Οι ιογενείς πνευμονίες τείνουν να ξεκαθαρίζουν σε περίπου μία έως τρεις εβδομάδες, αλλά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για βακτηριακή πνευμονία.

Ο ιός της γρίπης είναι η πιο κοινή αιτία της ιογενούς πνευμονίας σε ενήλικες, η οποία τείνει να είναι πιο σοβαρή σε άτομα με καρδιακή ή πνευμονική νόσο και σε έγκυες γυναίκες. Η γρίπη μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, αλλά μπορεί επίσης να προδιαθέσει τους ανθρώπους για βακτηριακή πνευμονία και ίσως αυτός είναι ένας ακόμα καλός λόγος για να κάνει κανείς το εμβόλιο της γρίπης, αν ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Κοροναϊός, αλλεργία ή γρίπη: Ξεχωρίστε τα συμπτώματα 

Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) είναι επίσης μια συχνή αιτία πνευμονίας. Πρόκειται για μία συνήθως ήπια λοίμωξη που καθαρίζει σε περίπου μία ή δύο εβδομάδες. Μπορεί να είναι πιο σοβαρή και πιο συχνή σε μικρά παιδιά και σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Στην πραγματικότητα ο RSV είναι η πιο συχνή αιτία της πνευμονίας σε παιδιά μικρότερα του ενός έτους.

Το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) είναι ένας ακόμα τύπος πνευμονίας. Προκαλείται από το είδος των ιών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα – και απλώνεται σαν ένα κρυολόγημα. Αυτός ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2003, όταν υπήρχαν περίπου 8.000 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο. Από τότε, οι περιπτώσεις έχουν γίνει λιγότερο συχνές, αλλά αυτή η πνευμονία μπορεί να είναι θανατηφόρα σε ηλικιωμένα άτομα.

Αιτίες πνευμονίας είναι και οι μύκητες

Τρεις τύποι μυκήτων που ζουν στο έδαφος είναι γνωστές αιτίες πνευμονίας: Κοκκιδιομύκωση, ιστοπλάσμωση και κρυπτόκοκκος (βρίσκεται σε περιττώματα πουλιών). Οι περισσότεροι άνθρωποι που εισπνέουν μύκητες δεν αρρωσταίνουν, αλλά αν το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι αδύναμο, μπορεί να αναπτύξουν πνευμονία.

ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα 

Σε τι διαφέρει η πνευμονία που σχετίζεται με τον κορονοϊό;

Μια περίπτωση πνευμονίας που προκύπτει ως επιπλοκή του κορονοϊού, γενικά διαγιγνώσκεται με τον ίδιο τρόπο όπως κάθε άλλη μορφή της νόσου. Μερικές φορές, η ακτινογραφία θώρακος μπορεί να αποκρύψει εάν η πνευμονία είναι ιογενής ή βακτηριακή.

Ακόμη όμως και στις περιπτώσεις που προκαλείται από ιό, η ακτινογραφία δεν μπορεί να αποκαλύψει στο γιατρό ποιος είναι ο ένοχος ιός. Έτσι, χρειάζεται παράλληλα εξέταση για κορονοϊό.

Στο επίπεδο της θεραπείας, παρότι η λοίμωξη COVID-19 είναι ιογενής, στους ανθρώπους που παρουσιάζεται σοβαρή πνευμονία είναι πιθανό να δοθούν αντιβιοτικά, για την περίπτωση δευτερεύουσας βακτηριακής λοίμωξης.

«Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πόσο συχνά οι άνθρωποι με COVID-19 αναπτύσσουν δευτερεύουσα βακτηριακή πνευμονία» σχολιάζει ο Charles Dela Cruz, M.D., Ph.D., διευθυντής του Κέντρο Πνευμονικών Λοιμώξεων και Θεραπείας του Πανεπιστημίου του Yale. Κατά τη διάρκεια όμως της πανδημίας της γρίπης H1N1 το 2009, οι δευτερεύουσες βακτηριακές λοιμώξεις ήταν συχνές.

Πέρα από αυτό, ωστόσο, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια σημαντική διαφορά στην αντιμετώπιση της πνευμονίας που προκαλείται από τον κορονοϊό. Οι άνθρωποι που νοσηλεύονται θα λάβουν υποστηρικτική φροντίδα, όπως οξυγόνο, ενώ σε όλους τους ασθενείς δίνεται το κοκτέιλ φαρμάκων που έχει εγκριθεί στην παρούσα φάση στην προσπάθεια θεραπείας της νόσου.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν σοβαρή πνευμονία;

Οι ομάδες υψηλού κινδύνου είναι οι ηλικιωμένοι και άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα, όπως διαβήτη, καρδιοπάθεια, παθήσεις του αναπνευστικού και άνθρωποι με ανοσοκαταστολή.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως η πνευμονία δεν είναι η μοναδική πιθανώς σοβαρή επιπλοκή της COVID-19. Επίσης πιθανές επιπλοκές είναι η σήψη, οι βλάβες οργάνων και μια κατάσταση που ονομάζεται οξεία αναπνευστική δυσχέρεια, που συμβαίνει όταν συγκεντρώνονται υγρά στους πνεύμονες.

Εάν υποψιάζεσαι πως εσύ ή ένας δικός σου που πάσχει μπορεί να έχει παρουσιάσει πνευμονία είναι ζωτικής σημασίας να επικοινωνήσετε άμεσα με τον ΕΟΔΥ ή τον προσωπικό σας γιατρό για οδηγίες.

Όμως Call center χειρίζεται το τηλέφωνο του ΕΟΔΥ: Δίνουν οδηγίες στους πολίτες με βάση αλγόριθμο 

Πώς να αποφύγετε την πνευμονία

Για να αποφευχθεί η βακτηριακή πνευμονία, θα πρέπει να κάνει κάποιος το εμβόλιο της πνευμονίας. Για να αποφύγει το ιικό είδος, θα πρέπει να επιλέξει το εμβόλιο της γρίπης. Εκτός αυτού, προκειμένου να μειώσετε τους παράγοντες κινδύνου για την πνευμονία, αλλά και για την πρόληψη της ασθένειας σε όλες τις μορφές της θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω:

• Μην καπνίζετε

• Πλένετε τα χέρια σας συχνά

• Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τους άρρωστους ανθρώπους

• Να τρώτε καλά, να κοιμάστε καλά και να παραμένετε δραστήριοι

• Συνεργαστείτε με το γιατρό σας για να ελέγξετε όλες τις ιατρικές παθήσεις σας

• Αποφύγετε τη βαριά χρήση αλκοόλ

Έχοντας επίγνωση του πώς μπορείτε να πάθετε πνευμονία θα μπορέσετε να την αποφύγετε. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν παρουσιάσετε συμπτώματα του ανώτερου αναπνευστικού με αυξανόμενη δύσπνοια, βήχα, πυρετό, κόπωση, απώλεια όρεξης ή πόνο στο στήθος.

Πηγές:
www.shape.gr
www.medinova.gr
Επιπλοκές κοροναϊού: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την πνευμονία

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: ΔΕΝ φοβόμαστε, λοιπόν, αλλά προστατευόμαστε και βοηθάμε τον οργανισμό να αποφύγει την λοίμωξη καθώς, επαναλαμβάνω: ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα 

Αν το ανοσοποιητικό σου δουλεύει καλά, η άμυνά σου απέναντι και σ’ αυτόν τον ιό θα είναι ισχυρή. Να ξέρεις πως είσαι σχεδιασμένος να είσαι μια μηχανή υγείας, που έχει τα κουμπιά της. Το να πλένεις και να απολυμαίνεις τα χέρια και οτιδήποτε ακουμπάς σου είναι απαραίτητο, αλλά είναι η μισή δουλειά. Η άλλη μισή είναι το πώς πατάς τα κουμπιά του ανοσοποιητικού σου.

Το πως το ενδυναμώνεις δεν είναι θέμα μόνο καθαρής τροφής και βιταμινών αλλά και χαράς, αγκαλιάς, κεφιού σε ό, τι εξωτερικά από σένα σε απομακρύνει από αυτά.

Στα πλαίσια της πρόληψης, ας δώσουμε στο σώμα μας την δυνατότητα να αντιμετωπίσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΕΙΛΕΊ. Ας ΕΝΙΣΧΎΣΟΥΜΕ το ανοσοποιητικό μας. Στην παρούσα φάση και μαζί με τις οδηγίες των ειδικών, το ανοσοποιητικό εάν είναι γερό είναι η καλλίτερη ασπίδα που έχουμε για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής τόσο σε νέες αντίξοες συνθήκες όσο και στη δυνατότητα καταπολέμησης νέων νοσογόνων παραγόντων που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Έχει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται και να αυτοδιορθώνεται, ώστε να είναι πάντα αποτελεσματικό και ανανεωμένο. Για να το χρησιμοποιήσουμε όμως ΠΡΈΠΕΙ να είναι ΙΣΧΥΡΌ!

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλα: Πρωτόγαλα, Bio Colostrum: Η Απαραίτητη Τροφή Ζωής & Ανοσοποιητικού

Επίσης με την ταυτόχρονη λήψη φυκιών A.F.A (προαιρετικά), θα καλύψουμε ΌΛΕΣ τις ανάγκες μας σε θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες, μέταλλα/ιχνοστοιχεία (όπως σελήνιο-ψευδάργυρος), τα οποία είναι απαραίτητα για να αντεπεξέλθει ο οργανισμός μας στην καθημερινότητα: Ποια υπερτροφή, θρέφει, αποτοξινώνει, ενισχύει εγκεφαλική λειτουργία, ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα

Χρήσιμα ως συμπληρώματα διατροφής μπορεί να φανούν, επίσης, η πρόπολη και/ή το σκόρδο!

Πρόπολη:

Το φυσικό αντιβιοτικό της μέλισσας. Η δράση της είναι αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδης. Μας προσφέρει αντιβιοτική προστασία και έχει αντιγριπική δράση.

Σκόρδο

Οι σύγχρονες τάσεις θεωρούν το σκόρδο εξίσου τρόφιμο όσο και φάρμακο. Σκοτώνει ιούς βακτήρια μύκητες και εντερικά παράσιτα. Το σκόρδο επίσης προστατεύει τους πνεύμονες από διάφορα νοσήματα

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, σκόρδο, πρόπολη ή/και τα φύκια A.F.A μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Ξεσπά ο καθηγητής πνευμονολογίας Κ.Γουργουλιάνης: «Επιτέλους, τέλος στην τρομολαγνεία!» 

Πνευμονία: 20 τρόποι να στηρίξουμε τον οργανισμό 

Πνευμονία: Μήπως δεν πρόκειται για ένα απλό κρυολόγημα;

Πνευμονία. Αιτίες, συμπτώματα, πρόληψη, εναλλακτική αντιμετώπιση 

Άτυπη πνευμονία~Μια σύγχρονη απειλή που εμφανίζεται όλο και συχνότερα 

Μήπως η γρίπη σου «γυρνάει» σε πνευμονία;

Ποια βότανα βοηθούν την αναπνοή και καθαρίζουν τα πνευμόνια 

Αναπνευστικό: Πώς να απαλλαγείτε από βλέννες & φλέγματα 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια