Άσθμα: Μια σοβαρή χρόνια νόσος και πως αντιμετωπίζεται φυσικά

asthma-mia-sovari-hronia-nosos-kai-pos-antimetopizetai-fysika

Το Άσθμα Ανεξαρτήτου αιτιολογίας και η φυσική αντιμετώπιση του.
Μια σοβαρή χρόνια νόσος που ταλαιπωρεί τους πάσχοντες αρκετούς μήνες τον χρόνο, μα και κάθε χρόνο.
Πρόκειται για μία πάθηση του αναπνευστικού συστήματος ουσιαστικά που επειδή δεν εκδηλώνει τουλάχιστον στα αρχικά στάδια όλο το εύρος της σοβαρότητας της, οι πάσχοντες συνήθως την υποτιμούν !
Όμως αυτή εμφανίζεται δριμύτερη κάθε φορά μέχρι να φτάσει στο τελικό της στάδιο.

Τι είναι το άσθμα αρχικά:
Το άσθμα είναι πάθηση του αναπνευστικού συστήματος, τις περισσότερες φορές χρόνια, η ποια προκαλεί στένωση των βρόγχων με εμφανή συμπτώματα την δύσπνοια.
Η στένωση των βρόγχων προκαλείται από διάφορα ερεθίσματα που οφείλονται τόσο στον βρογχόσπασμο (Σπασμός των λείων μυών που περιβάλουν τους βρόγχους), όσο και από φλεγμονή που ως γνωστό προκαλεί οίδημα μειώνοντας έτσι την χωρητικότητα τους σε αέρα.
Δείτε και Φλεγμονές ο ΕΧΘΡΟΣ της Υγείας ΜΑΣ. Πως να τις Μειώσουμε

Συμπτώματα:
Συνήθως εκδηλώνεται μετά από χρόνια φλεγμονή των αεραγωγών και έντονο βροχόσπασμο.
Η δύσπνοια, ο έντονος βήχας και ο συριγμός κατά την εισπνοή ή εκπνοή είναι χαρακτηριστικά συμπτώματα του Άσθματος.

Το άσθμα δεν είναι μόνιμα σε έξαρση.
Υπάρχουν χρονικά διαστήματα που δεν εκδηλώνει τα συμπτώματα του και άλλα που βρίσκονται σε έξαρση.

Μορφές άσθματος

Το εξωγενές άσθμα: Εμφανίζεται στην παιδική ηλικία και έχει σαν αιτία εξωγενείς παράγοντες. Αλλεργιογόνες ουσίες, (Σκόνη, ακάρεα, τρίχωμα γάτας, γύρη κ.α.) που το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών που πάσχουν θεραπεύεται σταδιακά από μόνο του αρκεί να υπάρξει προσοχή στην αγωγή των κρίσεων.

Το ενδογενές άσθμα: Σε τελείως αντίθεση με το εξωγενές, στο ενδογενές η αιτίες είναι άγνωστες, όπου απλά συμπτωματολογικά και κλινικά επιδιώκεται η ανάβραση που το προκάλεσε και χορηγείται ανάλογη θεραπεία.

Κανόνες προφυλάξεων:

  • Και στις δυο περιπτώσεις είναι κοινοί οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο πάσχον και το οικογενειακό του περιβάλλον.
  • Το κάπνισμα είναι απαγορευτικό ακόμα και υπό μορφή παθητικού καπνιστή.
  • Το ανοσοποιητικό πρέπει να είναι πάντα σε πολύ υψηλά επίπεδα.
  • Η ενίσχυση του οργανισμού με φυσικούς αντιφλεγμονώδεις παράγοντες είναι απαραίτητη.
  • Αποφυγή έκθεσης του ατόμου σε αλλεργιογόνους παράγοντες που του προκαλούν εξάρσεις.
  • Τέλος σωματική, ελαφριάς μορφής έστω, άσκηση όλο τον χρόνο.

Συμπερασματικά:
Εύκολα γίνετε αντιληπτό ότι το άσθμα αφενός δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του γιατί ο ασθενής πραγματικά υποφέρει με την πνιγμονή (η ασφυξία που προκαλείται από απόφραξη των αναπνευστικών οδών) που προκαλεί, από την μία και αφετέρου έχει να κάνει με την καλή και απαραίτητη οξυγόνωση όλου του σώματος.
Δείτε και Οξυγόνο, αλκαλικά και πικρά ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ τον καρκίνο

Τόσο οι αλλεργιογόνοι παράγοντες από την μια, όσο και αυτοί που προκαλούν την φλεγμονή και κατά συνέπεια την έξαρση, μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικό τρόπο ενισχύοντας ταυτόχρονο την οξυγόνωση του σώματος και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ο συνδυασμός των φυκιών A.F.A. (Αναζωογονούν τους πνεύμονες), του Colostrum (ή Πρωτόγαλα: Για σωστή ανάπτυξη και προστασία των πνευμόνων) και οι αποτοξίνωση που προσφέρει η φόρμουλα του πανεπιστημίου των Αθηνών (με πυκνογενόλη-τζινγκο μπιλόμπα και εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού), θα διατηρήσει το ανοσοποιητικό σε υψηλά επίπεδα με συνέπεια την μείωση των παραγόντων που προκαλούν το άσθμα.
Δείτε Γαλαζοπράσινα φύκια (A.F.A.) – Η πρώτη μορφή ζωής και αυτοίασης!
Πρωτόγαλα, Bio Colostrum: Η Απαραίτητη Τροφή Ζωής & Ανοσοποιητικού
και τέλος για την φόρμουλα-προϊόν μελέτης του πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία 1ον αποτοξινώνει και 2ον, περιέχει Πυκνογενόλη και εκχύλισμα από κουκούτσια σταφυλιών τα οποία προστατεύουν τους πνεύμονες και βοηθούν στην επούλωση ιστών, ενώ το τζίνγκο μπιλόμπα χρησιμοποιείται στην Κινεζική Ιατρική εδώ και 5000 χρόνια για την υγεία του εγκεφάλου και της αναπνευστικής οδού.

Την μόνιμη αποτροπή των φλεγμονών και την άριστη οξυγόνωση όλων των κυττάρων θα την επιτύχουμε με την συστηματική και στοχοποιημένη λήψη σε γανόδερμα.

Τέλος, το Cordyceps είναι αυτό που θα διατηρήσει την ελαστικότητα όχι μόνο των βρόγχων αλλά στο σύνολο τους πνεύμονες και θα συνδράμει στην μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στο αίμα. 

Η «τροφή», λοιπόν, σε συνεργασία με τον κο Κυριακού, έχει καταφέρει να σας εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω σε άριστη ποιότητα, οργανικά, για τους φίλους της που ενδιαφέρονται.

Ταυτόχρονα, καθώς η κάθε περίπτωση και ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός, μπορούμε να εξειδικεύσουμε όλα τα παραπάνω, ανάλογα με το περιστατικό και να προτείνουμε την κατάλληλη αντιμετώπιση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Εκεί που θα πρέπει να σταθώ και να σας επιστήσω την προσοχή είναι στο γεγονός της προσπάθειας που προσφέρει η προτεινόμενη αγωγή στο να μην υπάρξουν κρίσεις άσθματος, οπότε η λήψη τους πρέπει να γίνεται και την εποχή που δεν υπάρχει έξαρση.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δημοσιεύω σήμερα το θέμα, ανεξάρτητα αν η εποχή δεν χαρακτηρίζεται εποχή έξαρσης.

Κλείνοντας είναι σημαντικό για την υγεία μας σφαιρικά το να μπορέσουμε να ιαθούμε χωρίς τα γνωστά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα της νόσου με τις τόσες γνωστές παρενέργειες.

Δείτε ακόμη: Φυτοθεραπεία – Το κλειδί της θεραπείας του άσθματος 

Καταπληκτική φυσική αντιμετώπιση και θεραπεία για το άσθμα 

Σπιτική συνταγή για την καταπολέμηση άσθματος και βρογχίτιδας

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού – Φαρμακοποιός
bio365.blogspot.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *