Ασθενείς ακόμη και με καρκίνο έχουν όξινο pH. Πως να μετρήσετε το δικό σας

astheneis-akomi-kai-me-karkino-ehoun-oxino-ph-pos-na-metrisete-to-diko-sas

Κάθε άνθρωπος που έχει καρκίνο έχει και ένα pH που είναι πολύ όξινο. Μάθετε ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε την ισορροπία του pH σας

Προκειμένου να διατηρηθεί η βέλτιστη λειτουργία του, το σώμα μας χρειάζεται ένα αλκαλικό περιβάλλον. Τα κύτταρα, το ανοσοποιητικό σύστημα και τα ευεργετικά βακτήρια στο έντερο μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα σε ένα ελαφρώς αλκαλικό περιβάλλον.

Ένα όξινο σώμα υποδηλώνει ότι το σύστημα δεν λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά όσο χρειάζεται.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όταν τα επίπεδα pH του οργανισμού είναι πολύ όξινα το σώμα γίνεται επιρρεπές σε πολλές ασθένειες, όπως:

Τα φάρμακα, τα ναρκωτικά και οι τοξικές και χημικές ουσίες μπορούν να μειώσουν το pH του σώματος. Αυτός είναι ένας κύριος λόγος για τον οποίο υπάρχουν πολλές παρενέργειες που προκαλούνται από τα φάρμακα.
Δείτε και Φάρμακα-αλόγιστη χρήση και συνέπειες: Πως να τις αποτρέψουμε

Όταν το pH του σώματος πέσει κάτω από το 6,4, οδηγεί σε απενεργοποίηση των κυττάρων, βάλλεται σημαντικά η σωστή λειτουργία της πέψης και έτσι τα ανόργανα συστατικά, οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής δεν μπορούν να αφομοιωθούν αποτελεσματικά.
Δείτε και Γιατί Είναι Σημαντική η Σωστή Πέψη στην Καθολική Υγιεία;

Το όξινο pH κάνει το σώμα πιο επιρρεπές σε ασθένειες και κόπωση, μειώνει την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα, την ικανότητα αποτοξίνωσης των βαρέων μετάλλων και την ικανότητα του οργανισμού να επισκευάσει τα κατεστραμμένα κύτταρα.

Με άλλα λόγια, το pH του σώματός σας επηρεάζει τα πάντα. Ορισμένες μελέτες έδειξαν ότι η ασθένεια δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα αλκαλικό περιβάλλον και ότι βακτήρια, μύκητες, μούχλα, μαγιά (εννοεί τις ζυμώσεις), ιούς, καρκινικά κύτταρα και candida στην πραγματικότητα ευδοκιμούν σε ένα όξινο περιβάλλον.
Δείτε Μήπως πάσχετε από «ασθένεια της μούχλας» και δεν το γνωρίζετε;
και Ο μύκητας Candida και η θεραπεία του

Ένα όξινο pH μπορεί να συμβεί, επίσης, ως αποτέλεσμα συναισθηματικού στρες, τοξικής υπερφόρτωσης εσωτερικών συγκρούσεων, κακής διατροφής που προωθεί τον σχηματισμό όξινων και ανοσολογικών αντιδράσεων που μπορούν να στερήσουν τα κύτταρα από το οξυγόνο και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Δείτε και τις συνέπειες Στρες – Ψυχοσωµατικές ασθένειες και πως εκδηλώνονται στο σώμα
Ποια σημεία του σώματος μπλοκάρει η κάθε εσωτερική σύγκρουση δημιουργώντας ποιες ασθένειες

Έτσι, ο οργανισμός χρησιμοποιεί αλκαλικά αποθέματα μετάλλων/αλάτων όπως το νάτριο από το στομάχι και το ασβέστιο από τα οστά, μία διαδικασία όμως που εκ των πραγμάτων οδηγεί σε οστεοπόρωση και πολλές άλλες ασθένειες.
Θυμηθείτε πως ο οργανισμός αναγκάζεται να “κλέψει” ασβέστιο από τις αποθήκες του, τα οστά και τα δόντια, στο παρακάτω πολύ σημαντικό άρθρο Η οστεοπόρωση είναι μια.. μεταβολική νόσος. Ο ρόλος του ζεόλιθου

Εάν δεν καταναλώνετε αρκετές ανόργανες ουσίες μέσω της διατροφής σας, αυτό θα οδηγήσει στη συσσώρευση οξέος στα κύτταρα και θα προκαλέσει συμπτώματα όπως αρθρίτιδα, πόνους, σκλήρυνση κατά πλάκας, λύκο και ινομυαλγία.

Είναι γεγονός ότι ο καρκίνος δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον υγιούς pH γεμάτο οξυγόνο. Καρκίνος της καρδιάς δεν υπάρχει και αυτό συμβαίνει επειδή εκεί υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο pH και οξυγόνου του αίματος που ρέει από τους πνεύμονες στην καρδιά.
Αυτό καλό θα ήταν να το έχουν υπ’ όψει τους οι καπνιστές, καθώς δημιουργούν ένα ανθυγιεινό περιβάλλον στο κατεξοχήν όργανο λήψης οξυγόνου: Αν κόψετε το κάπνισμα, σε πόσο καιρό καθαρίζουν οι πνεύμονες

Όταν το αίμα ταξιδεύει μέσω των πνευμόνων, οι όξινες τοξίνες απομακρύνονται από το σύστημα, αφήνοντας έτσι στο σώμα σας υψηλό pH αίματος και πλούσιο σε οξυγόνο.

Από την άλλη η γλυκόζη υφίσταται ζύμωση σε γαλακτικό οξύ απουσία οξυγόνου, προκαλώντας έτσι πτώση του pH των κυττάρων ακόμη χαμηλότερα.
Δείτε και Οξυγόνο, αλκαλικά και πικρά ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ τον καρκίνο

Πώς να ελέγξετε την ισορροπία του pH σας

Ευτυχώς, μπορείτε να δοκιμάσετε τα επίπεδα pH σας στο δικό σας σπίτι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ωστόσο, συνιστάται να κάνετε τη δοκιμή την ίδια ώρα κάθε πρωί επειδή το σώμα σας, όσο νωρίτερα κάνετε τη δοκιμή, θα είναι πιο όξινο. Το πρωί pH του ούρου σας πρέπει να είναι μεταξύ 6,5 και 7,5. Το pH του σάλιου πρέπει να είναι παρόμοιο με το pH των ούρων.

Θα πρέπει να περιμένετε 2 ώρες μετά το φαγητό για να μετρήσετε το pH του σάλιου σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε γεμίσει το στόμα σας με σάλιο και στη συνέχεια να καταπιείτε το. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία και πάλι για να βεβαιωθείτε ότι το σάλιο σας είναι καθαρό, στη συνέχεια τοποθετήστε λίγο σάλιο στην ειδική ταινία/λωρίδα pH.
Δείτε και Οι ευεργετικές ιδιότητες του Σάλιου, η Ξηροστομία και η Μαστίχα

Είναι εντάξει αν δεν είστε σε θέση να αλλάξετε εξ αρχής εντελώς τη διατροφή σας. Μικρές καθημερινές αλλαγές θα λύσουν τα προβλήματα σταδιακά. Μην αμελείτε ότι το στρες μπορεί επίσης να επηρεάσει τα επίπεδα του pH σας.

Πίνετε άφθονο ΚΑΘΑΡΟ νερό, τρώτε λαχανικά, ασκηθείτε και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές κατά την διάρκεια της ημέρας για να ελαφρύνετε το όξινο φορτίο σας. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση για να σας βοηθήσει το άφθονο νερό είναι να ΜΗΝ είναι όξινο και αυτό επιτυγχάνετε όταν είναι ΚΑΘΑΡΟ και για να είναι καθαρό ΕΠΙΒΆΛΕΤΑΙ η χρήση ενός ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΎ και ΑΞΊΟΠΙΣΤΟΥ ΦΊΛΤΡΟΥ, όπως αυτό που χρησιμοποιώ και σας προτείνω στον επόμενο σύνδεσμο: Πως και γιατί πρέπει να κάνετε το νερό σας αλκαλικό 

Ιδανική, επίσης, λύση αποτοξίνωσης και αλκαλοποίησης του οργανισμού ώστε για να συμβούν όλα τα παραπάνω και πρότασή μου είναι τα πραγματικά εκπληκτικά φύκια A.F.A.

Εκτός των άλλων η πιο αξιοθαύμαστη ανακάλυψη είναι ότι τα AFA διεγείρουν την απελευθέρωση κυτταρικών στελεχών που γνωρίζουν πώς να επιτελούν τις εσωτερικές διεργασίες αυτοθεραπείας και αναγέννησης στο ανθρώπινο σώμα: Γαλαζοπράσινα φύκια (A.F.A.) – Η πρώτη μορφή ζωής και αυτοίασης!

Όσοι λοιπόν θέλετε να αποκομίσετε όλα τα παραπάνω ευεργετήματα δεν έχετε παρά να το ζητήσετε. Η “τροφή”, έχει φροντίσει να εξασφαλίσει για τους φίλους της τα περίφημα φύκια A.F.A., από ΕΛΛΗΝΙΚΉ εταιρία, ως συμπλήρωμα διατροφής.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να τα αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Δείτε ακόμη: 17 Σημάδια ότι το Σώμα σας είναι Όξινο: Τρόποι Αλκαλοποιήσης 

Κάντε το σώμα σας αλκαλικό και καταπολεμήστε τις ασθένειες 

Σούπερ υγιεινή δίαιτα με όξινες και αλκαλικές τροφές στη θαυματουργή διατροφή pH ! 

Αλκαλική Διατροφή – Μέρος 1ο. και Αλκαλική Διατροφή – Μέρος 2ο. 

Πηγή: Living Traditionally
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ενεργό λινκ και ρητή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η ΗΛΙΑΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ λέει:

    Ευγε αδερφια, παντα τετοια. Αντε μπας και παρουμε τον δρομο του Ιπποκρατη,και στειλουμε τουςγιατρους σε αδεια επ’ αοριστο, ανευ αποδοχων. Εγω το εχω κανει απο το 2009, με τα βιβλια τουΗΛΙΑ ΠΕΤΡΟΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *