Ασθένειες που συνδέονται με έλλειψη βιταμίνης D

astheneies-pou-syndeontai-me-elleipsi-vitaminis-d

Ασθένειες που συνδέονται με έλλειψη βιταμίνης D

Η βιταμίνη D, είναι σημαντική στο σώμα για την υγεία των οστών και παράγεται στον οργανισμό μέσω της έκθεσης στον ήλιο. Πέρα όμως από τον ήλιο, υπάρχουν και τροφές που μπορούν να ανεβάσουν τα επίπεδά της στον οργανισμό, όπως είναι ο σολομός, οι σαρδέλες, το τυρί και ο κρόκος του αυγού.
Δείτε και Τροφές με βιταμίνη D: Οι 7 καλλίτερες φυσικές πηγές για τη διατροφή σας!

Τι συμβαίνει όμως όταν δεν τηρούνται τα απαραίτητα και έχετε μειωμένα επίπεδά της D στο αίμα σας;

Πώς η έλλειψη μιας βιταμίνης μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία σας και γιατί θα πρέπει να αρχίσετε να βγαίνετε περισσότερες βόλτες στον ήλιο;

1. Είστε πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη

Τα άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα τους, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωσθούν με κατάθλιψη.

Αυτό οφείλεται στη σύνδεση του ιππόκαμπου, αλλά και άλλων σημείων του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη διάθεση, με τους υποδοχείς της βιταμίνης D, με αποτέλεσμα τα χαμηλά επίπεδα της D να επιδρούν αρνητικά στη λειτουργία των συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου.
Ένας πολύ καλός συνδυασμός Τα Ω 3 λιπαρά οξέα αντιμετωπίζουν ΚΑΙ την κατάθλιψη

2. Είστε πιο αδύναμοι απέναντι στον καρκίνο

Άτομα που διαγιγνώσκονται με καρκίνο και έχουν υψηλά ποσοστά βιταμίνης D στο αίμα τους, έχουν την τάση να ζουν περισσότερο και να διατηρούν την ασθένεια σε ύφεση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, από τους ασθενείς που έχουν έλλειψη της βιταμίνης.

Η μεγαλύτερη σύνδεση της D είναι με τους καρκίνους που πλήττουν το παχύ έντερο, το στήθος και τους λεμφαδένες.
Δείτε και Βιταμίνη D3: Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης 17 ειδών καρκίνου και άλλων ασθενειών 

3. Έχετε αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσετε καρκίνο του προστάτη

Η επικινδυνότητα εμφάνισης, επιθετικού καρκίνου του προστάτη, είναι 4 έως 5 φορές μεγαλύτερη στους άντρες με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.

Οι έρευνες δεν έχουν ανακαλύψει τη σύνδεση των δυο συνθηκών, αλλά αυξάνεται η τάση η θεραπεία του καρκίνου να γίνεται, εκτός των άλλων, με ενίσχυση της D.
Δείτε και Προστάτης: Φυσική αντιμετώπιση με διατροφή, βιταμίνες και βότανα

4.Εμφανίζετε μεγαλύτερο ρίσκο να παρουσιάσετε άνοια ή τη νόσο του Alzheimer

Οι ενήλικοι που παρουσίαζαν, σε σχετική έρευνα, έλλειψη στη βιταμίνη D, είχαν κατά 53% αυξημένο ρίσκο άνοιας, ενώ εκείνοι που είχαν σοβαρή έλλειψη της D, είχαν 125% αυξημένο ρίσκο, σε σύγκριση πάντα με τα άτομα που είχαν ισορροπημένα επίπεδα της D.

Αντίστοιχη επικινδυνότητα, αυξημένη κατά 122%, συνδέει την έλλειψη της βιταμίνης με τη νόσο του Alzheimer.

Οι έρευνες που να εξηγούν αυτή τη σύνδεση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά είναι σε σημείο να μπορούν να διαπιστώσουν πως η κατάσταση δυσκολεύει όσο μεγαλώνει το άτομο και το δέρμα αδυνατίζει, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να εκμεταλλευτεί τον ήλιο για την παραγωγή της βιταμίνης, σε συνάρτηση με το αυξημένο ρίσκο άνοιας λόγω γήρατος.
Δείτε και Η διατροφή “του εγκεφάλου” μπορεί να αποτρέψει τη νόσο Αλτσχάιμερ

5. Είναι πιθανότερο να αναπτύξετε ψωριασική αρθρίτιδα

Το 30% των ασθενών που πάσχουν από ψωρίαση, έχουν και τα συμπτώματα της ψωριασικής αρθρίτιδας, κατά την οποία το ανοσοποιητικό επιτίθεται στις αρθρώσεις, προκαλώντας πόνο και φλεγμονή, ενώ σχετική έρευνα, διαπίστωσε ότι το 62% των ατόμων που έχουν ψωριασική αρθρίτιδα, έχουν στο αίμα τους ανεπαρκή επίπεδα της βιταμίνης D.

Αντίστοιχα ερευνητικά αποτελέσματα καταλήγουν πως τα χαμηλά επίπεδα της D, πιθανώς χειροτερεύουν τις φλεγμονές, όπως η αρθρίτιδα, αυξάνοντας τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων στον οργανισμό.
Δείτε και Ψωρίαση, ψωριασική αρθρίτιδα: Εναλλακτική αντιμετώπιση

6. Ανεβαίνει το ρίσκο σοβαρών καρδιακών παθήσεων

Τα σωστά επίπεδα της βιταμίνης D, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, ώστε να αντιμετωπίζει καλύτερα τις φλεγμονές, μειώνοντας έτσι το ρίσκο εμφάνισης προβλημάτων στην καρδιά.

Κατά συνέπεια, η έλλειψη της D, αυξάνει την πιθανότητα στεφανιαίας νόσου κατά 32% και κατά 20% την εμφάνισή της σε δριμεία μορφή.
Δείτε και Καρδιαγγειακό, Προστατεύουμε το σύστημα που μας Διατηρεί στη Ζωή

7. Είναι πιθανό να πάθετε πνευμονία

Το ρίσκο πνευμονίας είναι 2,5 φορές μεγαλύτερο στα άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα τους, καθώς η έλλειψή της αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό, δίνοντας έτσι το πλεονέκτημα σε ιώσεις και μολύνσεις, όπως είναι εκείνες του αναπνευστικού.
Δείτε και Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού!

8. Έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξετε σχιζοφρένεια

Άτομα με έλλειψη της D έχουν διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωσθούν με σχιζοφρένεια. Οι έρευνες που σχετίζουν την ψυχιατρική υγεία με την D είναι σε πρώιμο στάδιο, αλλά σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπορεί να γίνει η σύνδεση των δυο.

9. Είναι πιθανό να επιταχύνει την εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Έρευνες έχουν συνδέσει τα επίπεδα της D στο αίμα με το αυξημένο ρίσκο νευρομυϊκών νόσων, όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος του Πάρκινσον.

Πάνω σε αυτή τη σύνδεση έχει στηριχτεί και το συμπέρασμα ότι άτομα που έχουν ήδη σκλήρυνση κατά πλάκας, τα χαμηλά επίπεδα της D, είναι πιθανό να επιταχύνουν την επιδείνωση της ασθένειας.

Όπως και στην περίπτωση του καρκίνου, η ενίσχυση της βιταμίνης D στον οργανισμό μπορεί να είναι κομμάτι της θεραπείας νευρομυϊκών παθήσεων, ή έστω ενισχυτική μιας ήδη δοκιμασμένης αγωγής.
Δείτε και Το φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας είναι 100% φυσικό και η απάτη της ιατρικής

10.  «Επιταχύνετε» το θάνατό σας

Άτομα με χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, ανεξαρτήτως αιτίας, σύμφωνα με συγκριτική ανάλυση 32 μελετών από το «The American Journal of Public Health». 

“Τροφή”: θα πρέπει οπωσδήποτε να επισημάνουμε ότι λανθασμένα οι περισσότεροι πιστεύετε ότι βγαίνοντας στον ήλιο λαμβάνετε και Βιταμίνη D. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχετε ήδη ΠΡΟ-Βιταμίνη D, την οποία θα λάβετε και από τα «κακά» γαλακτοκομικά, όπως όλοι προσπαθούν να μας πείσουν τα τελευταία χρόνια και άλλες τροφές πλούσιες στην προ-βιταμίνη. Εφόσον λοιπόν έχετε ήδη την προ-βιταμίνη και βγείτε στον ήλιο για 15 με 20 λεπτά μεσημεριανές ώρες, τότε το σώμα σας συνθέτει την κανονική βιταμίνη D.

H βιταμίνη D (D3) είναι κάτι παραπάνω από μια απλή βιταμίνη, καθώς καταπολεμά ένα ευρύ φάσμα ασθενειών και προβλημάτων. Για όσους λοιπόν, δεν αρκούνται στην παραπάνω λύση, διαθέτω ορθομοριακή βιταμίνη D3 σε συνδυασμό με βιταμίνη Κ2 για την καλλίτερη δυνατή αφομοίωση και υψηλή βιο-διαθεσιμότητα!

Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: 10 συμπτώματα που μας δείχνουν την ανεπάρκεια σε βιταμίνη D.  

Αυτοάνοσα νοσήματα, Φλεγμονώδεις νόσοι του Εντέρου και Βιταμίνη D 

Βιταμίνη D: Κλειδί για την ενεργοποίηση των γονιδίων μας 

Βιταμίνη D, ο Σημαντικότερος Παράγοντας για την Υγεία Μας! 

www.clickatlife.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *